Eğitim

Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı – Aleister Crowley Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı – Aleister Crowley Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı kimin eseri? Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı kitabının yazarı kimdir? Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı konusu ve anafikri nedir? Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı kitabı ne konu alıyor? Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı PDF indirme linki var mı? Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı kitabının yazarı Aleister Crowley kimdir? İşte Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Aleister Crowley

Çevirmen: Barış Tanyeri

Tasarımcı: Hamdi Akçay

Orijinal Adı: The Book of the Law and The Book of Lies

Yayın Evi: İthaki Yayınları

İSBN: 9786053759003

Sayfa Sayısı: 263


Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Aleister Crowley, 20. yüzyılın en büyük büyücüsüdür.” –Alan Moore

Yirminci yüzyılın en tartışmalı şahsiyetlerinden önde gelen İngiliz okültist Aleister Crowley pek çoklarına nazaran düzmece bir peygamber hatta bir şarlatanken, belirli bir kesim için ise bir yol göstericiydi. Kurduğu Thelema diniyle müritler toplayan yazar, sıradışı büyü öğretileri ve dini ritüelleriyle yaşamış en büyük okültistler içinde kendine yer buldu. Crowley’nin tam manasıyla iyi mi bir insan bulunduğunu söylemek mümkün olmasa da “Dünyanın En Kötü Şöhretli Adamı” lakabını hak edecek işler yapmış olduğu yadsınamaz.

Bu edisyonda Crowley’nin felsefesinin temelini oluşturan iki kitap beraber yayımlanıyor. Üç bölümden oluşan Yasa Kitabı’nda Crowley, kendisine Kahire’de Aiwass adındaki mukaddes bir varlık tarafınca dikte ettirildiğini iddia etmiş olduğu kuralları yazıya döküyor. Yalanlar Kitabı’nda ise Kabalistik öğretideki karşılıklarına nazaran numaralandırılan; talimatlardan, şiirlerden ve ritüellerden oluşan 91 maddelik metinler bir araya geliyor. İki kitaba da Crowley’nin seneler sonrasında eklediği açıklayıcı yorumlar ve tefsirler birlikte rol alıyor.


Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı Alıntıları – Sözleri

  • Evet! Tüm özlemin ölüme; ölümdür tüm özleminin tacı.
  • HER DAKİKA YENİ BİR ENAYİ DOĞUYOR.
  • Sevgidir yasa, özgür sevgi.
  • Başarının sırrı aşırılıktır.
  • İnsanların tüm tanrılarına bir küfrüm.
  • Sebep ile yatıştırılmamış, netice elde etme arzusundan kurtarılmış saf irade her açıdan mükemmeldir.
  • Rüyalar kusurluluklarıdır uykunun; gene de şuur, kusurluluğudur uyanıklığın.
    Rüyalar katışıklardır kan sirkülasyonunda; hatta şuur bir yaşam nizamsızlığıdır.
    Rüyalar orantısız, sağduyusuz, hakikatsizdir; şuur de o şekilde.
    Rüyadan uyan, hakikat biliniyor: Uyanıklıktan uyan, Hakikat- Bilinmeyendir
  • Çağdaşlarının bir kısmı sanki bir peygambermişçesine peşinden koşsa da kamu için tehlikeli ve zararı dokunan olduğu yetkililer tarafınca onlarca defa yinelendi. Bazılarına nazaran Hırsitiyanlığın sonunu getirecek yegane kişiydi, kimilerince ise Deccal’in ta kendisi.
  • Kuşku iyi bir hizmetçi fakat fena bir efendidir; mükemmel bir metres fakat dırdırcı bir eş.
  • Kanıt yalnızca matematikte mümkündür ve matematik rasgele bir mutabakatlar meselesidir.


Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Tuhaflığın somut hali: Tuhaflığın somut hali…
Eğer mümkün olsaydı bu kitaba 10 üstünden garip vermek arzu ederdim şundan dolayı hem kitap hem de yazar hakkında neredeyse her şey garip.
Ilk olarak kitabından bahsetmem gerekirse kitap karanlık kitaplık dizisi içinde yer ediniyor. Yani korku gerilim kitabı diyerek işin içinden çıkabileceğimizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Bundan dolayı bi kitap ne korkulu ne de gerici. Bu kitabı korkulu icra eden şey onun arkaplanındaki hikayesi aslına bakarsak. Hikayeyi merak ediyorsanız Aleister Crowley hakkında birçok kaynak var web üstünde. Dediğim benzer biçimde bu kitabı korkulu icra eden şey arkaplanındaki öykü ve bu vaka kitaba tuhaflık katıyor. Okurken ne hissetmeniz icap ettiğini bilmiyorsunuz ilk olarak. Hisleriniz kapanıyor benzer biçimde. Okudukça da bu duygu üzerinizde hakim olmaya devam ediyor. Anlamı olmayan birçok cümle, yazarın bile tefsirini yapamadığı ayetler, sayılar, numaralar derken şok içinde kitabı bitiriyorsunuz ve bitirdikten sonrasında kitap hakkında diyebileceğiniz tek şey TUHAF oluyor.
Herkese nazaran bir kitap değil ilk olarak, ben merak ettiğim için okumuştum. Sayfaların bir çok azca yazılı bu yüzden hızla bitirilebilir. İlgili okurların okuyabileceği bir kitap bence bu. Meraklı olanlar da şansını deneyebilir doğal. (Hamza Akgül)

Pek beğenmedim kendi kendine bir din uyduran biri için oldukça iyi bir kitap doğrusu guzel bir safsata olmuş fakat her ne kadar kitabı kendinin yazmadığını vahiy geldiğini söylese de :/
Yazarımız dünyanın en fena ününe haiz kişisidir. Bir fazlaca rock roll grubunu etkilemekle birlikte tarot fallari alanında da uzman. Yani kitapta o denli anlamayacağiniz bölgeler var ki ne diyor bu adam diyeceksiniz. Ve bu kitapta iki kitabı birlikte almışlar.
Kışkış cinler kışkış yallah cinler yallah o şekilde diyeyim. Bir de her şey 666 a bağlanmış. Şeytan’a giden yollar açılıyor. Kitabı okuduktan sonrasında nüsha yok edilmeli diyor.Yoksa fena bir şey olabilirmiş. Bende nisanda okumuştum bir şey olmadı hâlâ beklemedeyim. (Ged)

Karanlık kitaplık serisi / 13
.
Bu kitap için ne söyleyebilirim pek güvenilir değilim. Karanlık, rahatsız edici ve mantıksız bir kitap. Dinleri , öğretileri ve inanışları eleştirdiği ,yerdiği halde aynı anlayışla eleştirdiği tüm şeyleri kendi dininde kullanımı sebebi ile tutarsız ve mantıksız. Ayet ve kuralların şiirlerin numeroloji ile her seferinde 666 ya bağlanması ise bu iyi mi bir kafa diye sorgulatıyor. Fena şöhretli yazarın Aiwass adlı bir varlıktan edinmiş olduğu, bildiri almış olduğu ya da vahiy olarakda vasıflandırmış kendisi kurallar ve öğretiler…Ve bu tarz şeyleri hakikaten aldığına inanmış mukaddes kitap varsaymış ve kendi dinini kurmuş yazarımız….Thelema da dininin adıdır…Neyse benden bu kadar garip bir kitaptı demekle yetineceğim (Aslı Murat)


Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı PDF indirme linki var mı?


Aleister Crowley – Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Aleister Crowley Kimdir?

Aleister Crowley: Meşhur İngiliz okültist, yazar, mistik, satranç ustası, dağcı, ozan, ressam, astrolog. Eylemleriyle hemen hemen yaşarken “Dünyanın En Fena Üne Sahip Adamı” şeklinde adlandırılan Crowley, Altın Şafak Hermetik Cemiyeti, Ordo Templi Orientis benzer biçimde değişik okült organizasyonların üyesiydi. Ayrıca Ozzy Osbourne fazlaca meşhur Mr. Crowley isminde şarkısını Aleister Crowley adına yazmıştır.


Aleister Crowley Kitapları – Eserleri

  • Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı
  • Ay Çocuk
  • Kokain Üstüne
  • Absent-Yeşil Peri 
  • Dünyanın En Fena Adamı Şaşırtıcı Hayat Hikayesini Anlatıyor
  • Kokain – Absent: Yeşil Tanrıça – Uyuşturucu Paniği
  • Simon Iff Stories and Other Works
  • The Book Of Lies
  • Clouds Without Water
  • Magick in Theory and Practice
  • Aleister Crowley Toplu Öyküler
  • Thoth’un Kitabı & Mısır Tarotu


Aleister Crowley Alıntıları – Sözleri

  • İnsanın yaşamı kendisine aittir, çevresindeki insanlara herhangi bir ziyanı dokunmadıkça kendi yaşamını istediği benzer biçimde mahvetme mevzusunda istediğini yapma hakkına haizdir . (Kokain – Absent: Yeşil Tanrıça – Uyuşturucu Paniği)
  • Yaşamak için savaşan bir adam her an kendini takdir etmek için ısrarla duruyorsa bu adam aptalın tekidir. (Ay Çocuk)
  • “Bir Çinli, bir adamı canlı canlı bir karınca sürüsünün içine
    gömerken, bir İngiliz aynı adamı bir hanımla tanıştırır.” (Ay Çocuk)
  • Sebep ile yatıştırılmamış, netice elde etme arzusundan kurtarılmış saf irade her açıdan mükemmeldir. (Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı)
  • This is our truth, that only Nothing is,
    And Nothing is a universe of Bliss;
    That loves denote supernal ecstasies,
    And saintship lurks in the colossal kiss.
    Loves are the letters of the holy word
    That contradicts the curse “Let Being be!”
    Since all things, even one thing, are absurd;
    And no thing is the utmost ecstasy. (Clouds Without Water)
  • Beraber olduğu insanoğlunun düşmanlarının dengi olamayacak kadar kuvvetli, akıllı ve öngörülü bir adam bulunduğunu biliyordu. (Ay Çocuk)
  • Bana nazaran bir kitap tanrılardan insanlığa bir mesajdır; eğer değilse asla basılmamalıdır. (Kokain Üstüne)
  • Başarının sırrı aşırılıktır. (Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı)
  • Still we can laugh at burgesses and churls
    In our excess agony and lust.
    We pity these poor prudes, insipid girls
    And tepid boys, these creatures of the dust.
    We pity all these meal-mouthed montebanks
    That prate of Jesus, ethics, faith and reason,
    These jerry-built dyspeptics, stuccoed cranks,
    Their lives one dreary plain, one moist dull season
    Like their grey land. O costive crapulence!
    They ache and strain within the water closet
    Of church and State, their shocked bleat of offence:
    “This poet’s life was such a failure”. Was it?
    Fools! our worst boredom was a loftier thrill
    Than all you ever felt – or ever will. (Clouds Without Water)
  • 1500’te dünyanın hareket ettiğini söylemek yanlıştı. 1900 senesinde hareket etmediğini. Zaman ve mekan, dostum, vakit ve mekan, yanılsamalar, öteki tüm yanılsamaların da yaratıcısıdır! Doğru ve yanlış, tıpkı hanım şapkaları benzer biçimde gelip geçen modalardır. (Simon Iff Stories and Other Works)
  • We are still young enough to take delight
    In wickedness for wickedness’ sole sake.
    Eve did not fall because she knew aright
    The fruit an apple, but the snake the snake.
    Nor shall we sink among the foolish throng
    That seek an end, but rise among the few
    Who do the strong thing because they are strong
    And care not why they do, so that they do.
    Therefore we wear our dread iniquity
    Even as an aureole, therefore we attain
    Measureless heights of nameless ecstasy,
    Measureless depths of unimagined pain
    Mingled in one initiating kiss
    That those dissolve in the athanor of this. (Clouds Without Water)
  • Sessizce delilik adım atar. Ve yakında zevkler kaybolur; yerine zevkin zıt duyguları alır; tıpkı Eros’un yerine Anteros’un alması benzer biçimde (Kokain – Absent: Yeşil Tanrıça – Uyuşturucu Paniği)
  • Varolan her şey, madde olan her şey üç boyuta haizdir. Bu noktalar ve
    çizgiler ve yüzeylerin hepsinin bir başka boyutta bir yayılması vardır, bu şekilde olmasaydı, bunlar
    yalnızca hayalimizdeki şeyler olarak kalırlardı. Suyun yüzeyi, mesela, yalnızca su ve hava arasındaki sınırdır. (Ay Çocuk)
  • İlahi ve insani şeyler arasındaki çizgi ince fakat dokunulmazdır; sanatçı ve burjuvayı ayıran yalnızca bakış açısıdır. (Absent-Yeşil Peri )
  • Kendini gururlu,
    ihtiraslı ve kibirli biri olarak kabul ettirmene rağmen tüm garip ve alışılmışın dışındaki şeyler seni
    büyülüyor ve boyunduruğu altına alıyor. (Ay Çocuk)
  • Bu durumda sebep besbelli ki sanatçının çevresinde olan biten üstüne düşünmesinden meydana gelen yaşam korkusudur. Ne pahasına olursa olsun başka bir dünya bulamalıdır. (Absent-Yeşil Peri )
  • Bir çizgi yalnızca bağlantı kurduğu noktada bir başka çizgiden haberdar olabilir, bir
    düzlem bir başka düzlem ile, kesiştikleri çizgide, bir küp başka bir küple ikisinin de ortak olan bir
    yüzeyinde ve bir ruh başka bir ruhla fikirlerinin birleştiği yerde. (Ay Çocuk)
  • İnsanların tüm tanrılarına bir küfrüm. (Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı)
  • Gerçekliği algılamayı bildiğiniz vakit, yaşam filmlere nazaran fazlaca daha eğlencelidir. (Kokain – Absent: Yeşil Tanrıça – Uyuşturucu Paniği)
  • Son zamanlarda insanın biri Maxim susturucusu takılı bir tüfekle ailesini ve kendisini vurdu. Çözümse Maxim susturucuyu yasaklayan bir yasa! Eğer insanın bir silahı olmasaydı tüm ailesini çıplak elleriyle boğabileceğine olasılık bile verilmiyor (Kokain – Absent: Yeşil Tanrıça – Uyuşturucu Paniği)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş