Eğitim

Yaşam Dersleri – Elisabeth Kübler-Ross Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yaşam Dersleri – Elisabeth Kübler-Ross Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yaşam Dersleri kimin eseri? Yaşam Dersleri kitabının yazarı kimdir? Yaşam Dersleri konusu ve anafikri nedir? Yaşam Dersleri kitabı ne konu alıyor? Yaşam Dersleri PDF indirme linki var mı? Yaşam Dersleri kitabının yazarı Elisabeth Kübler-Ross kimdir? İşte Yaşam Dersleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: David Kessler

Yazar: Elisabeth Kübler-Ross

Çevirmen: Sezer Soner

Orijinal Adı: Life Lessons

Yayın Evi: Ege Meta Yayıncılık

İSBN: 9789758519224

Sayfa Sayısı: 264


Yaşam Dersleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Adına yaşam denilen bu vakit sürecinde hepimizin öğrenilecek dersleri vardır; bu, bilhassa ölümle burun buruna gelindiğinde daha belirgin bir hale gelir. Ölüme hazırlanan şahıs yaşamının son anlarında fazlaca şeyler öğrenir ve çoğu zaman bu öğrenilenleri uygulamak için artık fazlaca geç olmuştur. 1995’te Arizona çölüne taşındıktan sonrasında, Anneler gününde beni felçli bırakan bir rahatsızlıkla karşılaştım. Sonraki birkaç yılı ölümün eşiğinde geçirdim. Zaman vakit ölümün birkaç hafta içinde kapımı çalacağını düşündüm. Pek fazlaca defalar hayal kırıklığına uğradım, zira ölüme hazırlanmıştım. Fakat ölmedim, zira halen yaşamın derslerini öğreniyorum, son derslerimi. Bu dersler yaşamlarımız hakkında nihai gerçeklerdir; yaşamın kendi gizemleridir. Bir kitap daha yazmayı istedim; fakat bu kez ölüm ve ölmek suretiyle değil, yaşam ve yaşamak üstüne…

 


Yaşam Dersleri Alıntıları – Sözleri

  • Her şey kendi zamanı erişince gözler önüne serilecektir.
  • Hepimiz yıldızların altında yaşarız fakat kafamızı kaldırıp gökyüzüne hakkaten bakar mıyız?
  • Vücudumuzdaki hücrelere bölünmelerini söylemek zorunda değiliz, bir kesiğe iyileşmesini söylemek zorunda değiliz. Bu dünyada bir güç var. Her olayın, her şeyin, fark etmediğimiz ya da görmediğimiz vakit bile iyiye doğru gidiyor olduğuna güvenin. Bu inançtır. Sabırlı olmak inançlı olmaktır…
    Hayatının sonundaki pek fazlaca şahıs, fena deneyimlerini bile değiş tokuş etmek istemez, zira her şeyi, başlarına gelenlerden öğrenmişlerdir.
  • İnsanların, hayatlarına geri dönerek baktıklarında gördükleri bir numaralı pişmanlık, “keşke hayatı bu kadar ciddiye almasaydım” pişmanlığıdır.
  • Gerçekse bizim için neyin en iyi bulunduğunu daima bilmediğimizdir… En iyisinin hangisi bulunduğunu kesinlikle bildiğimizi düşündüğümüz zamanlar, yanılsamalarla boğuşuyoruzdur. Hiç bilmedik, asla bilmeyeceğiz.
  • Gece gökyüzüne baktığımızda, kelimenin tam anlamıyla geçmişi görüyoruzdur.
  • Öfkeleniriz, zira çoğunlukla kendi duygularımız pahasına başkalarını memnun etmeye çalışırken kendimize ihanet etmiş olduğumuzu hissederiz.
  • Akıntıya karşı değil, onunla beraber yüzmenin zamanıdır.
  • Evlatlarımızın fazlaca minik yaşlarındaki halleri, koşulsuz sevgiyi hakkaten bulduğumuz azca sayıdaki andan biridir… Gülümsedikleri, iyi notlar aldıkları ve olmalarını istediğimiz şeklinde oldukları için onları ödüllendirerek er geç sevgilerine koşullar yüklemeyi onlara öğretiriz… Çocuklarımızı yalnız birazcık daha koşulsuz bir şekilde, birazcık daha uzun bir süre sevmiş olsaydık, içimizde yaşadığımız fazlaca değişik bir dünya yaratabilirdik.
  • Kendimize daha fazlaca paramız olduğunda, işte daha fazlaca otoriteye haiz olduğumuzda ya da daha fazlaca saygı gördüğümüzde mutlu olacağımızı söyleriz.
    … İstediğimiz şeyi elde edecek olsak, kendimizi daha fena hissederiz, zira hâlâ kafi değildir. Hâlâ mutsuzuzdur. Keşke birazcık daha fazlasına haiz olsaydık deriz. Asıl mühim olanın basitlik bulunduğunu fark etmeyiz.


Yaşam Dersleri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bgm: Daniel Jang – Lifetime Violin Cover
Kitap şimdiye kadar okuduğum en güzel kitaptı diyebilirim. Tahminimce yüzden fazla yerin altını çizdim. Neredeyse tüm kitabı çizecektim. Belki kişisel olarak kendime fazlaca uygun bulduğum için olabilir fakat inanırım ki birçok insan bu kitapta kendini bulacaktır. Okudukça hayatımı ne kadar batırdığımı düşündüm ve yalnız kendimi değil çevremdeki insanların hayatlarını kendilerine iyi mi zehir ettiklerini fark ettim.
Kitap ölmek suretiyle olan insanların tecrübeleri ile yazıldığı için yaşamın tüm gereksizliğinden ayrılmış özünü okuyorsunuz. Tabii ki kitaptaki her şeyi yaşamımıza uyarlamak zor olacaktır sadece ne kadar uygularsak o denli rahat bir yaşantımız olacak ve ölümün kıyısına geldiğimiz vakit o denli azca pişmanlıklarımız olacak.
Kitabı okurken her satırında iyileştiğimi hissettim. Her vakit tavsiye listemde olan bir kitap olacak. (Ahsen)

Elisabeth Kübler-Ross, Türk okurlarının Ölüm ve Ölmek Üstüne adlı sarsıcı kitabıyla tanımış olduğu mühim bir isim. Yaşam Dersleri ise uzun süredir bulunamayan bir çalışmaydı. Profil Kitap’ın özenli baskısıyla tekrardan raflarda. (Ferhat Özdemir)

Hayata dair ölümün eşiğinden gelen bilgilerle örülmüş bir kitap. Tekrar yeniden okunması mümkün, satırların altı üstü çizilir. Baş ucu kitabı denir ya, işte tam da o şekilde bir yaratı. (yakup c)


Yaşam Dersleri PDF indirme linki var mı?


Elisabeth Kübler-Ross – Yaşam Dersleri kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Yaşam Dersleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Elisabeth Kübler-Ross Kimdir?

1926 – 2004 yılları aralığında yaşamış, ölüm, ölmekte olan kişilerle ilişkiler, yas ve yas tutma mevzuları hakkında araştırmalar ve emekler yapmış isviçreli psikiyatrist


Elisabeth Kübler-Ross Kitapları – Eserleri

  • Yaşam Dersleri
  • Ölüm ve Ölmek Üstüne
  • Büyümenin Son Aşaması Ölüm
  • Life Lessons


Elisabeth Kübler-Ross Alıntıları – Sözleri

  • We think sometimes we’re only drawn to the good, but we’re actually drawn to the authentic. We like people who are real more than those who hide their true selves under layers of artificial niceties. (Life Lessons)
  • Gece gökyüzüne baktığımızda, kelimenin tam anlamıyla geçmişi görüyoruzdur. (Yaşam Dersleri)
  • İnsanların, hayatlarına geri dönerek baktıklarında gördükleri bir numaralı pişmanlık, “keşke hayatı bu kadar ciddiye almasaydım” pişmanlığıdır. (Yaşam Dersleri)
  • Tanıdığım en güzel insanoğlu yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi, kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş insanlardır. Güzel insanoğlu öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar… (Büyümenin Son Aşaması Ölüm)
  • Her şey kendi zamanı erişince gözler önüne serilecektir. (Yaşam Dersleri)
  • Gerçekse bizim için neyin en iyi bulunduğunu daima bilmediğimizdir… En iyisinin hangisi bulunduğunu kesinlikle bildiğimizi düşündüğümüz zamanlar, yanılsamalarla boğuşuyoruzdur. Hiç bilmedik, asla bilmeyeceğiz. (Yaşam Dersleri)
  • Akıntıya karşı değil, onunla beraber yüzmenin zamanıdır. (Yaşam Dersleri)
  • Hepimiz yıldızların altında yaşarız fakat kafamızı kaldırıp gökyüzüne hakkaten bakar mıyız? (Yaşam Dersleri)
  • … ve zayıf düştüğünde artık bu duruma gülümseyerek bakamayacak bir hale gelir. Duygusuzluğunun, metanetinin ya da öfkesinin yerini büyük bir yitik duygusu alır. Bu kaybın pek fazlaca çehresi olabilir… (Ölüm ve Ölmek Üstüne)
  • Öfkeleniriz, zira çoğunlukla kendi duygularımız pahasına başkalarını memnun etmeye çalışırken kendimize ihanet etmiş olduğumuzu hissederiz. (Yaşam Dersleri)
  • Kendimize daha fazlaca paramız olduğunda, işte daha fazlaca otoriteye haiz olduğumuzda ya da daha fazlaca saygı gördüğümüzde mutlu olacağımızı söyleriz.
    … İstediğimiz şeyi elde edecek olsak, kendimizi daha fena hissederiz, zira hâlâ kafi değildir. Hâlâ mutsuzuzdur. Keşke birazcık daha fazlasına haiz olsaydık deriz. Asıl mühim olanın basitlik bulunduğunu fark etmeyiz. (Yaşam Dersleri)
  • Ölüm de doğum kadar aittir yaşama.
    Ayağın kalkışıyla bitmez yürüyüş, inmesi de gerek.
    TAGORE,
    Avare Kuşlar, CCLXVII (Ölüm ve Ölmek Üstüne)
  • “Tanıdığım en güzel insanoğlu, yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi, kaybetmeyi tanımış, yaşamış ve en diplerden yeniden çıkış yolunu kendileri bulabilmiş olan duygusal ve anarşist insanlardır.
    Bu kişiler yaşama karşı geliştirdikleri kendilerine özgü takdir, direniş, duyarlılık ve anlayışla; şefkat, nezaket, bilgelik ve derin sevgiden meydana gelen bir ilgi ve sorumlulukla doludurlar.
    Güzel insanoğlu öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar.” (Ölüm ve Ölmek Üstüne)
  • Tanıdığım en güzel insanoğlu yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi, kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş insanlardır. Güzel insanoğlu öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar…
    Elisabeth Kübler-Ross (Büyümenin Son Aşaması Ölüm)
  • “Tanıdığım en güzel insanoğlu, yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi ve kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş duygusal ve anarşist olan insanlardır. Bu kişiler yaşama karşı geliştirdikleri kendine özgü takdir, direniş, duyarlılık ve anlayışla; şefkat, nezaket, bilgelik ve derin sevgiden meydana gelen bir ilgi ve sorumlulukla doludurlar. Güzel insanoğlu öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar…” (Büyümenin Son Aşaması Ölüm)
  • Evlatlarımızın fazlaca minik yaşlarındaki halleri, koşulsuz sevgiyi hakkaten bulduğumuz azca sayıdaki andan biridir… Gülümsedikleri, iyi notlar aldıkları ve olmalarını istediğimiz şeklinde oldukları için onları ödüllendirerek er geç sevgilerine koşullar yüklemeyi onlara öğretiriz… Çocuklarımızı yalnız birazcık daha koşulsuz bir şekilde, birazcık daha uzun bir süre sevmiş olsaydık, içimizde yaşadığımız fazlaca değişik bir dünya yaratabilirdik. (Yaşam Dersleri)
  • Tanıdığım en güzel insanoğlu yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi, kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş insanlardır. Güzel insanoğlu öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar… Elisabeth Kübler-Ross (Büyümenin Son Aşaması Ölüm)
  • Vücudumuzdaki hücrelere bölünmelerini söylemek zorunda değiliz, bir kesiğe iyileşmesini söylemek zorunda değiliz. Bu dünyada bir güç var. Her olayın, her şeyin, fark etmediğimiz ya da görmediğimiz vakit bile iyiye doğru gidiyor olduğuna güvenin. Bu inançtır. Sabırlı olmak inançlı olmaktır…
    Hayatının sonundaki pek fazlaca şahıs, fena deneyimlerini bile değiş tokuş etmek istemez, zira her şeyi, başlarına gelenlerden öğrenmişlerdir. (Yaşam Dersleri)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş