Eğitim

Yaşanmış Esrarengiz Olaylar – Berrin Türkoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yaşanmış Esrarengiz Olaylar – Berrin Türkoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yaşanmış Esrarengiz Olaylar kimin eseri? Yaşanmış Esrarengiz Olaylar kitabının yazarı kimdir? Yaşanmış Esrarengiz Olaylar konusu ve anafikri nedir? Yaşanmış Esrarengiz Olaylar kitabı ne konu alıyor? Yaşanmış Esrarengiz Olaylar PDF indirme linki var mı? Yaşanmış Esrarengiz Olaylar kitabının yazarı Berrin Türkoğlu kimdir? İşte Yaşanmış Esrarengiz Olaylar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Berrin Türkoğlu

Yayın Evi: Kozmik Kitaplar

İSBN: 9789758973781

Sayfa Sayısı: 240


Yaşanmış Esrarengiz Olaylar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bu kitapta aktarılanların tümü, şahitler ve belgelere dayalı 19 senelik bir araştırmanın ürünüdür. Türkiye’de bu kapsamda meydana getirilen ilk ve tek araştırmadır. Türkiye genelinde meydana gelen ve düzgüsel yollarla açıklanamayan olayların Parapsikoloji ile olan bağlantıları da açıklamalı olarak aktarılmıştır. Kitabın tamamı bir belge niteliğindedir. Meydana gelen tüm vakalar, SINIR ÖTESİ ARAŞTIRMA EKİBİ’nce yerinde incelemiş ve kayıtlara geçirilmiştir. Olayların tüm görüntüleri Beta-Cam kameralarla tespit edilmiş olup, halen bünyemizde saklanmaktadır.


Yaşanmış Esrarengiz Olaylar Alıntıları – Sözleri

  • “Ölüm Sevgileri Yok Edemez…”
  • Hayatımın bundan sonraki bölümünde, daima pozitif yönde bir duygu taşımak ve pozitif yönde düşünceler üretmemin, öte alemde kabul görmem için koşul olduğu hissettirildi.
  • Vicdan hükümleri geçerliydi bu ortamda. Sanki vicdanımız doğru hükümleri gösteren bir tür rehberdi. İyiliğin ve kötülüğün dönücü bulunduğunu anlamaya başlamıştım. ( sebep-netice yasasının spatyomdaki varlık tarafınca algılanışı)
    Büyük, ufak, çirkin, güzel, varlıklı, yoksul, dost, düşman, kafir demeden her insana iyilik etmeye, hizmet etmeye, eşit davranmaya çalışmanın, buradaki kapının anahtarı bulunduğunu kavramıştım…
  • İşte “Öte Alem”in en mühim özelliklerinden biri budur. Orada düşünceler anında şekillenmektedir.
  • Altıncı hissi ona sesleniyor…
  • Olumsuz negatif yüklü fikir enerjisinin tesirleri, tahminlerimizin oldukca üstünde vakalara sebebiyet verebilir.
    Nazarın da bedduanın da temelinde bu telekinetik tesir vardır. Fazlaca eski dinsel metinlerde “Düşüncelerinizden de sorumlusunuz…” denmesinin sebebi budur.
  • “Bir yolcunun yolda yürüyebilmesi için, ufku görmesi kafi değildir, ufkun ötesini de görmesi gerekir…”
  • Düşüncelerimizi değiştirmekle hayatımızı, talihimizi ve dünyayı değiştirebiliriz. Fikir ruhun atom enerjisidir.
  • “Karmanın; eylemlerimizin sonucu yaşadığımız zincirler dizisi bulunduğunu anlıyordum . Kaderimizi ise kendi eylemlerimizin getirmiş olduğu neticelerle kendimiz yaratıyorduk. Kısacası karma , dünyadaki fikir ve eylemlerimizin pozitif yönde ya da negatif sonuçlarının yaşanması oluyordu.”
  • Şundan dolayı: “Gerçekler sema gibidir ve bulutlar onu saklamayacaktır…”
    Şüphesiz ki, Gözleri olan görecek… Kulakları olan işitecektir…


Yaşanmış Esrarengiz Olaylar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İlgilenenler için güzel bir kitap. Gerçek yaşanmış vakalar dan yazarın bizzat kendisinin araştırıp yazdığı bir derleme. Hatta kitabından bir kişiyi toplumsal medyada buldum ve tanıştım. İnsanlar hakikaten hepsi ayrı birer dünya … Diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum. (Liora)

…Ruh Başkasına Geçmez…: Selamun Aleyküm.
Kitabın incelemesi uzun olduğundan en başa bir başlık açmak zorunda kaldım.Uzun araştırma okumayı sevmeyenler için belirteyim ; Bu kitabı okumayın, almayın. Ben bu kitabı para ile almadım.Elime nereden geçti onu bile hatırlamıyorum.(Mart-2006 basımlı bir kitap) Ama elimden iyi mi çıkacağını biliyorum. 🙂
Bu kitabı okuyarak, bu detayları kafanıza yazarak kafınızı yormayın.Kafanıza başka düşünceler gelmesine izin vermeyin.
Sırf bilgim olsun, bu mevzular hakkında düşünceleri benim şeklinde detaylandırmak istiyorsanız; ruhsal anlamında kendinize güveniyorsanız tavsiye etmesem de okuyabilirsiniz.Ama para vermeyin. 🙂
UNUTMAYIN!
Tenasühe inananların kâfir oldukları Berika ve Hadika’da da yazılıdır.
—————————————————————-
( Detaylarını paylaşmadan ilkin şunu belirtmeliyim ki ; Eğer yanlış anlamış olduğum, benim değişik nitelendirerek buraya başka yazdığım bir durum olursa ve yazar da benimle paylaşırsa doğrusunu yazmaktan asla çekinmem.)
—————————————————————-
Bu kitabı 3’e bölerek , incelememi paylaşacağım.
1- Yazar, Kitabın 58.sayfasına kadar başka kişilerin kendi ağızlarından, gördükleri rüyaları ve beraberindeki yaşananları paylaşmış.
2- Yazar, 58 ila 99. sayfaları içinde ise 17 kişinin, sözde öldükten sonrasında sıfırdan tekrardan doğduğunu onların kendi ağızlarından çıkan yaşam hikayelerini paylaşmış.
3- Yazar, 99 ila 144.sayfaları içinde ise Hatay bölgesi’nde katılmış olduğu çeşitli açık oturum ve konferanslarda kendisine yöneltilen sorulara verdikleri cevapları paylaşmış.
Şimdi gelelim aslolan incelememe…
1.Bölüm ;
Bu bölümde yazar, insanların gördükleri rüyayı ve devamında yaşadıklarını paylaşmış bulunduğunu yukarıda da bildirmiştim. İnsan olarak bir çok vakit rüya görürüz.Ve bazı gördüğümüz rüyayı yaşadığımız vakalara benzetebiliriz.Bazen sanki rüyamızın aynısıymış şeklinde şaşırır, kalırız. Sonuçta ;
Rüyada çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur’an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili data vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
Bizim yapmamız ihtiyaç duyulan, gördüğümüz rüyayı hayra yormak ve rüyamızı salih kimselere anlatmaktır. ;
“Rüya tabiri, ilim işidir. Herkes tabir edemez. Hele günümüzde bu bilimsel bilen yok gibidir. Rüyalarımızı, anlatacaksak, bilhassa güzel olanları salih kimselere anlatmalıdır. Şundan dolayı salih kimse, rüya tabir ilmini bilmese de, hayra yorar, ondan zarar gelmez. Fena, karışık rüyaları hiç kimseye anlatmamalı! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Fena rüya gören hiç kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]”
(Güzel rüya gören, derhal Allahü teâlâya hamd ve şükretsin! Fena rüya gören, Allahü teâlâya sığınsın, rüyasını hiç kimseye anlatmasın! O vakit rüyanın ona ziyanı olmaz.) [Dare Kutni]
(Rüya iyi mi tabir edilirse, o şekilde çıkar. Bunun için rüyanızı nasih yada âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]
Daha fazla bilgiye ulaşmak için ; https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2691
Ayrıca rüyada kimi zaman oldukca varlıklı oluruz.Bazen güya uçarız.Bazen Padişah oluruz.Ama bunların uyanınca bir kıymeti kalmaz.
Buna en güzel örneği ; Halife Harun Reşid ile Behlül Dânâ hazretleri’nin bir kıssası yetişir.
Bknz.https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=6304
2.Bölüm ;
Bu bölümde yazar 17 kişinin güya tekrardan dünyaya gelen olduklarının hikayelerini paylaşıyor.
Yok Mısır’da öldüm Türkiye’de tekrardan doğdum.Yok daha evvelde fakirdim.Yok daha evvelde mafyaydım… şeklinde şeklinde kent efsanelerini aratmayan hikayelerle dolu.
Nedense 17 kişide neredeyse aynı vakası yaşıyor.
>Doğumdan bir kaç gün ilkin rüya görüp kişiye haber veriliyor.Ben geliyorum diye.
>2 yaşlarında gariplikler oluşuyor.Bazıları 11 aylıkken konuşmaya başlıyor 🙂
>4-5 yaşlarında eski yaşamını hatırlıyor.
>Hemen derhal hepsi ailesinden birini görüyor ve geçmişi anlatıp, birbirlerine kavuşuyorlar.MUTLU SON… filmleri şeklinde.
Ama hakikaten de o şekilde Film yapsanız gişe rekorları kırar.Ama kitap yazmışlar.İlginç(!)
Dinimizde, Tenasüh (Reenkarnasyon) yoktur.
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Kalbleri hasta, detayları azca olan bazı kimseler, hatta kendilerini, şeyh olarak tanıtan bazı dinsizler, tenasühe inanıyor. Ruhlar olgunlaşmadan ilkin, bir bedenden ayrılınca, başka bir bedene geçer. Kemale ulaştıktan sonra, insanlara gelmez, tenasüh yolu ile olgunlaşmış olurlar diyor ve tenasühle ilgili birçok hikayeler uyduruyorlar. Tenasühe inanan dinden çıkar kâfir olur. Tenasüh ile ruhlar kemale gelirse, Cehennem kimler için olur, kimler azap görür? Buna inanmak, Cehennemi inkâr etmek ve hatta öldükten sonrasında yeniden dirilmeye inanmamak olur. Şundan dolayı onlara bakılırsa, ruhun olgunlaşmasına araç olan bedene ihtiyacı kalmamıştır ki, bedenle haşr olunsun. Bu yalancıların sözleri, eski felsefecilerin [ve şimdiki medyumların] sözlerine benziyor. Eski felsefeciler, bedenin yeniden dirileceğine inanmıyordu. “Cennet nimetleri ve Cehennem azapları yalnız ruhlara olacak” diyordu. Bunlar, o felsefecilerden de kötüdür. Şundan dolayı, onlar tenasühü reddedip, azabın yalnız ruha olacağını söylüyorlar. Bunlar ise, hem tenasühe inanıyor, hem de ahiret azabını inkâr ediyor. Bu dinsizlere bakılırsa azap, yalnız dünyadadır.
Bu mevzu da Daha fazla bilgiye ulaşmak için ;
https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1768
3.Bölüm ;
Benim 3.Bölüm, yazarında 2.Bölüm diye adlandırdığı kısma geldik.Bu bölümde yukarıda da bahsettiğim şeklinde yazar, Hatay bölgesi’nde katılmış olduğu çeşitli açık oturum ve konferanslarda kendisine yöneltilen sorulara verdikleri cevapları paylaşmış.
Burada hâla çözemediğim, ilmimin yetmediği noktalar var.Onlar hala soruya açıklar.
Ama o şekilde bazı kelimeler var ki, insanı ALLAH KORUSUN dinden çıkarır.
…Kur’an da geçen simgesel bilgiler…
Haşa Haşa, Kur’an-ı Kerim’i 3-5 şahıs toplanmışta yazmış şeklinde konuşuyor.Kur’an-ı kerim Peygamber efendimize inmiştir. Rabbim’in indirdiği kitaba saygısızlık değil midir bu?
…Ölümü yalnız bir geçiş olarak görmek…
Yazar’da ölümün hakikatini söylüyor fakat sanki tüm insanoğlu Müslüman olsun olmasın oraya gideceğiz, fakat hepimiz cezasını çekip, yaptıklarının farkına varıp tertemiz devam edecekmiş şeklinde görmesi tamamen saçmadır.Bu kişinin Cennet ve Cehennem terimine inancının azca bulunduğunu gösterir.
…kısaca kaderimizi yazan kalem bizim elimizdedir…
Ben kahkaha attım.Sizde rahatça bu kahkayı atabilirsiniz.ALLAH bizleri bu şekilde düşünenlerden eylemesin.Bunu düşünenlere de temiz düşünceler nasip eylesin.Unutmayalım ki ; (Kader, tedbirle, sakınmakla değişmez. Ama kabul olan yakarış, bela gelirken korur.) [Taberani]
Son olarak Foton Kuşağı’na değinilmiş…
(Kitap Mart-2006 basımlı) Kitapta bilim adamlarına bakılırsa 2012, ruhsal boyutlardan alınan tebliğlere bakılırsa ise 2013 senesinde bu gelişmeler olacakmış.mış-mış. Hani 21 Aralık’ta da kıyamet kopacaktı ya. En azından Şirince’ye yaradı bu iş. 🙂 İsmini duymayan milyonlarca insan tanımış oldu.
Foton Kuşağı saçmalığını da internetten detaylı araştırabilirsiniz.
Peki bu saçmalıklar hala niye devam ediyor.Bu saçmalıklar niye son bulmuyor.
Şundan dolayı bu da bir pasta.Ve bu pastanın sahipleri var.Bu sahiplerde bu pasta yardımıyla isimlerini duyurabiliyor, binlerce insanlara olmayacak vaatlerde bulunuyorlar.Kazanan gene kendileri oluyor.Çark hep onlara dönüyor.
Yıldızlı sıfır puan olsa verecektim fakat 1 puan var minimum.Bence oldukca oldukca iyi bir puan 🙂 (Yusuf ÇETİNKAYA)

İnsanı fazlasıyla sorgulamaya iten bir kitaptı. Okurken her vakada bir şaşkınlık içine girebilmektesiniz. Gerçek bulunduğunu düşünmeyenler de elbet olacaktır. Fakat rüyaların hayatımızda mühim bir yeri vardır. (Bibliyofilseyyah)


Yaşanmış Esrarengiz Olaylar PDF indirme linki var mı?


Berrin Türkoğlu – Yaşanmış Esrarengiz Olaylar kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Yaşanmış Esrarengiz Olaylar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Berrin Türkoğlu Kimdir?


Berrin Türkoğlu Kitapları – Eserleri

  • Yaşanmış Esrarengiz Olaylar
  • Tekrar Doğanlar
  • Bağlantı Kuranlar
  • İnanılmaz Gerçekler – 2
  • A’dan Z’ye Rüya Yorumları
  • İnanılmaz Gerçekler – 1
  • Rüyaların Gizli Dili
  • Batıl İnançlar : Adetler ve İnanışlar
  • Burçlar
  • 40 Erenler & Anadolu Evliyaları Ve Kerametleri


Berrin Türkoğlu Alıntıları – Sözleri

  • İşte “Öte Alem”in en mühim özelliklerinden biri budur. Orada düşünceler anında şekillenmektedir. (Yaşanmış Esrarengiz Olaylar)
  • Vicdan hükümleri geçerliydi bu ortamda. Sanki vicdanımız doğru hükümleri gösteren bir tür rehberdi. İyiliğin ve kötülüğün dönücü bulunduğunu anlamaya başlamıştım. ( sebep-netice yasasının spatyomdaki varlık tarafınca algılanışı)
    Büyük, ufak, çirkin, güzel, varlıklı, yoksul, dost, düşman, kafir demeden her insana iyilik etmeye, hizmet etmeye, eşit davranmaya çalışmanın, buradaki kapının anahtarı bulunduğunu kavramıştım… (Yaşanmış Esrarengiz Olaylar)
  • Altıncı hissi ona sesleniyor… (Yaşanmış Esrarengiz Olaylar)
  • Düşüncelerimizi değiştirmekle hayatımızı, talihimizi ve dünyayı değiştirebiliriz. Fikir ruhun atom enerjisidir. (Yaşanmış Esrarengiz Olaylar)
  • “Ölüm Sevgileri Yok Edemez…” (Yaşanmış Esrarengiz Olaylar)
  • Olumsuz negatif yüklü fikir enerjisinin tesirleri, tahminlerimizin oldukca üstünde vakalara sebebiyet verebilir.
    Nazarın da bedduanın da temelinde bu telekinetik tesir vardır. Fazlaca eski dinsel metinlerde “Düşüncelerinizden de sorumlusunuz…” denmesinin sebebi budur. (Yaşanmış Esrarengiz Olaylar)
  • “Bir yolcunun yolda yürüyebilmesi için, ufku görmesi kafi değildir, ufkun ötesini de görmesi gerekir…” (Yaşanmış Esrarengiz Olaylar)
  • Ruhu yakacak ateş yoktur…. (Tekrar Doğanlar)
  • Bilinçaltının sesini anlayabilmemiz İçin ilk olarak onun konuşmuş olduğu dile aşina olmamız gerekir. (Rüyaların Gizli Dili)
  • Hayatımın bundan sonraki bölümünde, daima pozitif yönde bir duygu taşımak ve pozitif yönde düşünceler üretmemin, öte alemde kabul görmem için koşul olduğu hissettirildi. (Yaşanmış Esrarengiz Olaylar)
  • Bir buluşun üç devresi vardır. Birinci devrede: kişinin deli olduğu söylenir. İkinci devrede: gövde ve akıl bakımından sağlam olduğu fakat çalışmaların önemsiz olduğu söylenir. Üçüncü devrede ise: çalışmaların asla şüphesiz mühim olduğu fakat bir yenilik getirmediği bu sebeple her insanın esasen uzun süreden beri bundan haberdar olduğu söylenir. (Tekrar Doğanlar)
  • “Karmanın; eylemlerimizin sonucu yaşadığımız zincirler dizisi bulunduğunu anlıyordum . Kaderimizi ise kendi eylemlerimizin getirmiş olduğu neticelerle kendimiz yaratıyorduk. Kısacası karma , dünyadaki fikir ve eylemlerimizin pozitif yönde ya da negatif sonuçlarının yaşanması oluyordu.” (Yaşanmış Esrarengiz Olaylar)
  • Şundan dolayı: “Gerçekler sema gibidir ve bulutlar onu saklamayacaktır…”
    Şüphesiz ki, Gözleri olan görecek… Kulakları olan işitecektir… (Yaşanmış Esrarengiz Olaylar)
  • “Bu dünyada herşey olabilir. Olmaz , olması imkansız diye birşey yoktur .Tabi süreç neyi gösterecek belli değil. Belki ben birçok olgunun tesirinde bu tarz şeyleri söyleyebilirim. Zıttıda olabilir. Şundan dolayı herşey kendi zıttının içinde vardır. Sonuçta bigün gelir, bilim beni doğru çıkarabilir. Şundan dolayı doğrular görecelidir fakat gerçek tektir. ” (Tekrar Doğanlar)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş