Eğitim

Yaz Sonu – B. Ergin Borobey Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yaz Sonu – B. Ergin Borobey Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yaz Sonu kimin eseri? Yaz Sonu kitabının yazarı kimdir? Yaz Sonu konusu ve anafikri nedir? Yaz Sonu kitabı ne konu alıyor? Yaz Sonu PDF indirme linki var mı? Yaz Sonu kitabının yazarı B. Ergin Borobey kimdir? İşte Yaz Sonu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: B. Ergin Borobey

Yayın Evi: Dorlion Yayınları

İSBN: 9786052497678

Sayfa Sayısı: 344


Yaz Sonu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Geleceksin biliyorum, vedalara alıştığımız nice yazlardan sonrasında. Bak bu yüzümdeki ilkyaz güneşi, bak bu senin ılık rüzgârların, ağaçlarında tomurcukların, denizlerinde mavilerin, göğünde kuşların, sokaklarında evlatların ve hep umutları yarınların.

Biliyorum geleceksin kırılmış aynadan gülümseyen yanıma. Biliyorum geleceksin, yaz olacak…

B. Ergin Borobey, “Temiz sayfa diye bir şey yoktur.” söylediği hikâyesinde sıcak yaz günlerini kucaklarken, bizleri sahil nahiyesinde eski kitapçı dükkânı işleten Yusuf’un kırık bir aşk hikâyesine konuk ediyor. Ani bir tesadüfle tanışılan aşkın, dolunaylı gecelerin, hemen hemen keşfedilmemiş sıcak duyguların ve pürtüksüz coşkuların bir sonbahar alacasında iyi mi silinip gittiğini konu alıyor…


Yaz Sonu Alıntıları – Sözleri

  • Hayatları ayrı aksa da bazı insanoğlu içinde
    görünmez bağlar vardır..
  • Bir daha asla yan yana gelemeyeceğimiz insanların anılarıyla dolu içimiz.
  • Çiçekler bile sevgiyle, ilgiyle büyürken sen benim solup gitmemi iyi mi izledin?
  • “Eskiler tekrar yaşanmayacağı için güzeldir. Geçmiş her ne kadar yaşanmış bitmiş olsa da insanoğlunun içinde bir yerlerde ihtimâl olarak kalır. Ve bir bakıma aslen insanda bir ihtimâldir.”
  • Bazı şehirler soğuk, bazı cümleler noksan, bazı insanoğlu uzak, bazı hikayeler yarım.
  • Kurumuş çiçekler şeklinde durgun fakat
    anlamlı kalıyor içimde bir zamanlar sevdiklerim…
  • “Eskiler, eskiden güzeldi derler. Hayır, bu şekilde değil esâsında. Eskiler ihtimâlken güzeldi. Özlemek değil bu, başka bir şey. Sanki birazcık özlem kalmalık.”
  • Eskiler, eskiden güzeldi derler. Hayır, bu şekilde değil esasında. Eskiler ihtimâlken güzeldi. Özlemek değil bu, başka bir şey. Sanki birazcık özlem kalmalık.
  • Eski bir kitapçıda buluşsak. Ellerimiz aynı kitap üstünde
    birleşse ve ben sana tekrardan âşık olsam…


Yaz Sonu İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu kitabı mutsuz, durgun aniden bana armağan olarak gelmişti.. bana bu kitapta kendimi bulacağımı söylemişti.. Kitabı okumaya başladığım da içten içe aslına bakarsan kendime ilişkin bir oldukca şey bulacağımı hissetmiştim.. ve ben bu kitabından altını çizdiğim bir oldukca cümlenin bana hitap ettiğini, duygularımı ifade ettiğini ve daha bir oldukca şey daha söyleyebilirim.. Kitaptan birazcık bahsedeyim kitapta bir şahısın yaşamını ele almış ve geçmişin de yapmış olduğu hataları ile yargılandırılan, ve tesadüfen tanıştığı birine aşık olan birisinin yaşamı diyeyim.. Oldukça fazla cümle kuramıyorum dostlar kısa ve öz olarak anlatmak istedim ümit ederim başarabilmişimdir.. okunması ihtiyaç duyulan bir kitap.. İyi okumalar şimdiden.. (Selcan)

Yazarın mahallemde akşamlar kitabından sonrasında okuduğum ikinci kitabı. Bir yeşilçam hikayesi okudum. Oğlan seviyor kız seviyor esrarengiz vakalar falan sonrasında kavuşamıyorlar 🙂 ne hissetsem karar veremedim bir türlü. Ama yaz mevsimi oldukca güzel işlenmiş yazarı kutlama ederim. Tahir baba beni oldukca etkiledi birde Sinan :)) gelelim genel yorumuma Beklentim büyüktü fakat yanıldığımı hissettim. mahallemde akşamlardan sonrasında düzey düşmesi hissettirdi. Belki beklentim yüksek olmasından bu şekilde oldu bilmiyorum fakat aynı tadı bulamadım nedense. Yinede ellerine sıhhat yazarın. okunması ihtiyaç duyulan bir roman. Tam bir yaz sonu romanı 🙂 (Semih Yılmaz)

Yazarla tanışma kitabım oldu ve iyi ki tanışmışım. Sıcacık, samimi bir hikayesi vardı kitabın. Yusuf ve o güzel dünyası beni sardı sarmaladı. Yusuf, Nesim Bey, Nedime Hanım, Ferya, Sinan, Murat, Aslı tüm karakterler süper ötesi işlenmiş ki hepsinin kitaptaki konumu, hikayesi oldukca anlamlıydı. Yusuf’un hikayesi Nesim beyle karşılaştıktan sonrasında şekilleniyor. Hayatına yeni bir sayfa açıyor, tekrardan hayata atılıyor, minik bir dükkan açıyor orada eski kitaplar, eski plaklar özetlemek gerekirse eskiye dair her şey bulunuyor. Kitap aslına bakarsan insanoğlunun eskiye özlemini artıyor, eski zamanları yaşamış kadar oluyorsunuz. Yusuf kendine Nesim Bey yardımıyla yeni bir yaşam kurarken artık oradakiler ona o da onlara alışıyor bir aile şeklinde oluyorlar. Yusuf kendine iki dost ediniyor bunlar Murat ve Sinan. Bu dostluk da gene öyleki güzel işlenmiş ki bilhassa Sinan’ın olduğu kısımlarda oldukca eğlendim. Gel gelelim Yusuf’un hususi hayatına. Yusuf’un hayatına anlam katacak biri ile tanışması bir havaalanında oluyor ve aşk serüveni bu şekilde başlamış oluyor sadece yine bir araya gelmeleri de eski basım bir kitap yardımıyla oluyor. Tabi Ferya bir yana bir de Yusuf’a ilk zamandan beri aşık olan bir Aslı da var. Kitabın sonuna kadar olamayacağını bile bile Aslı ile olurlar bir ihtimal diye beklediğimi itiraf etmeliyim Ama işte kimi zaman sen ne kadar sevsen de karşındaki seni sevmediği sürece sevginin bir anlamı olmuyor maalesef. Herkes bir halde kendine yol çizerken, yaşam sorunsuz bir halde devam ederken yaşanmış olan bir vaka sonrası her şey değişiyor. Peki bu vaka ne? Tabi ki de bu vakadan bahsetmeyeceğim bundan dolayı daha çok bahsedersem spoiler vermekten korkuyorum. Sizin okuyup da görmenizi isterim bundan dolayı bu kitap okunmaya kıymet bir kitap. Şundan dolayı bu kitap içinizi ısıtıcak, sizi sarıp sarmalayacak bir kitap. Aile, dostluk, aşk, kitap, deniz, kum , güneş, ve daha fazlası bu kitapta. Yusuf’un içtenlik dolu yaşamına en kısa zamanda dahil olmalısınız. (M.)


Yaz Sonu PDF indirme linki var mı?


B. Ergin Borobey – Yaz Sonu kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Yaz Sonu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı B. Ergin Borobey Kimdir?

Haziran 1982 doğumlu. Erzincan’lı Türk senarist, yazar. İlk eserini 2014 Kasım ayında Metropol Rüyaları isminde romanıyla yayımladı. İstanbul Valiliği bünyesinde Araştırmacı olarak “Bir Başka İstanbul” başlıklı yazınsal makaleler yazdı. 2017 senesinde Sultanın Gözyaşları isminde zamanı romanı kaleme aldı. 2018 senesinde Türk Edebiyatı için dönüm noktası olarak sayılan 1950’li yılları ve devrin Edebiyat akımlarını tekrardan münakaşaya açan “Mahallemde Akşamlar” isminde romanı kaleme aldı. Sinema alanında başta Ayrı Zamanlar filmi ve Yaşam Belgeseli olmak suretiyle pek oldukca film, belgesel ve reklam filmlerinde senaryo yazarlığı, yönetmenlik ve danışmanlık görevlerini üstlendi.


B. Ergin Borobey Kitapları – Eserleri

  • Orhan Veli: Mahallemde Akşamlar
  • Yaz Sonu
  • Metropol Rüyaları
  • Sultanın Gözyaşları


B. Ergin Borobey Alıntıları – Sözleri

  • “İçine şarkı bulaşmış anılar asla unutulmaz.” (Metropol Rüyaları)
  • Annenden sonrasında kimin sana kıymet verdiğini ve seni hakikaten sevip sevmediğini bilemeyeceksin. (Orhan Veli: Mahallemde Akşamlar)
  • Bir daha asla yan yana gelemeyeceğimiz insanların anılarıyla dolu içimiz. (Yaz Sonu)
  • Ağlasam sesimi duyar mısınız,
    Mısralarımda;
    Dokunabilir misiniz,
    Gözyaşlarıma,ellerinizle?
    Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
    Kelimelerinse yetersiz bulunduğunu
    Bu derde düşmeden ilkin.
    Bir yer var,biliyorum;
    Her şeyi söylemek mümkün;
    Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
    Anlatamıyorum.. (Orhan Veli: Mahallemde Akşamlar)
  • Çiçekler bile sevgiyle, ilgiyle büyürken sen benim solup gitmemi iyi mi izledin? (Yaz Sonu)
  • Eski bir kitapçıda buluşsak. Ellerimiz aynı kitap üstünde
    birleşse ve ben sana tekrardan âşık olsam… (Yaz Sonu)
  • “Eskiler, eskiden güzeldi derler. Hayır, bu şekilde değil esâsında. Eskiler ihtimâlken güzeldi. Özlemek değil bu, başka bir şey. Sanki birazcık özlem kalmalık.” (Yaz Sonu)
  • Zira arayışlar insana, yitik bir dünyada bulunduğunu hissettirip, neyi yaşadığını ve ne için yaşadığını sorgulamasına destek sağlar. (Metropol Rüyaları)
  • ‘Koca koca yangınlara kafa tutarsın da göğsünde ki bir kıvılcımı söndürmeye gücün yetmez.’ (Orhan Veli: Mahallemde Akşamlar)
  • Eskiler, eskiden güzeldi derler. Hayır, bu şekilde değil esasında. Eskiler ihtimâlken güzeldi. Özlemek değil bu, başka bir şey. Sanki birazcık özlem kalmalık. (Yaz Sonu)
  • “Ressamın fırçası kırılırdı, senin gülen yüzündeki güzelliği görseydi.” (Orhan Veli: Mahallemde Akşamlar)
  • Hayatları ayrı aksa da bazı insanoğlu içinde
    görünmez bağlar vardır.. (Yaz Sonu)
  • İnsan neyi araması icap ettiğini bilmeliydi ilk olarak. (Orhan Veli: Mahallemde Akşamlar)
  • İnsan bir şeylere hakikaten kırılınca nedenmiş, nasılmış
    hiçbir şeyi sorası, karıştırası gelmiyor. Gerisi bitkinlik; boşluğa uzun uzun baktıran, karmaşık ve başıboş bir bitkinlik. (Metropol Rüyaları)
  • Anladım ki her şeyi unutmak şeklinde bir şeydi seni anımsamak. (Orhan Veli: Mahallemde Akşamlar)
  • Kurumuş çiçekler şeklinde durgun fakat
    anlamlı kalıyor içimde bir zamanlar sevdiklerim… (Yaz Sonu)
  • Velhasıl o rüya duruyor yerli yerinde.
    Yahya Kemal (Orhan Veli: Mahallemde Akşamlar)
  • “Aşk benim için de, benim gibiler için de birazcık fazla güzel bir şey.
    Ne uçmak geliyor elimden ne de ötmek. Her şeyden ilkin yiyip içmeye ihtiyacım var. Halbuki aşık olursam yiyip içemem.”
    Orhan Veli (Orhan Veli: Mahallemde Akşamlar)
  • “Eskiler tekrar yaşanmayacağı için güzeldir. Geçmiş her ne kadar yaşanmış bitmiş olsa da insanoğlunun içinde bir yerlerde ihtimâl olarak kalır. Ve bir bakıma aslen insanda bir ihtimâldir.” (Yaz Sonu)
  • Kurumuş dallardan bile tomurcuklar çıktığına bakılırsa ümitsizliğe gerek yok… (Orhan Veli: Mahallemde Akşamlar)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş