Eğitim

Yazılamayanlar – Sabahattin Önkibar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yazılamayanlar – Sabahattin Önkibar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yazılamayanlar kimin eseri? Yazılamayanlar kitabının yazarı kimdir? Yazılamayanlar konusu ve anafikri nedir? Yazılamayanlar kitabı ne konu alıyor? Yazılamayanlar PDF indirme linki var mı? Yazılamayanlar kitabının yazarı Sabahattin Önkibar kimdir? İşte Yazılamayanlar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Sabahattin Önkibar

Yayın Evi: Kırmızı Kedi Yayınevi

İSBN: 9786052984338

Sayfa Sayısı: 216


Yazılamayanlar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İşte Tayip Erdoğan’ın yapmış olduğu 8 büyük siyasal operasyon!

Erdoğan-Gökçek kavgasının perde arkası.

Melih Gökçek ile Kadir Topbaş’ı hapisten kurtaran sırlar.

Tayyip Erdoğan ile Ali Babacan’ın asla bilenmeyen beton kavgası.

Tayyip Erdoğan Ali Koç’tan niye çekiniyor? Babası Rahmi Koç’a elçi olarak kimi gönderdi?

McKinsey ve Papaz vakasının bilinmeyenleri…

Aydın Doğan bu şekilde tehdit edildi…

Gazetelerin ve televizyonların gerçek sahibi kim?

Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ bu şekilde öldürdü, iktidar bu şekilde seyretti.

Bahçeli’nin Tayyip Erdoğan’a teslim olma sırrı ne?

Kemal Kılıçdaroğlu’nu çekilme etmekten vazgeçiren niçin…

Sabahattin Önkibar, işte bu “Yazılamayanlar”ı yazdı…


Yazılamayanlar Alıntıları – Sözleri

  • Liyakat devletlerin, sadakat ise tarikat ile cemaatlerin felsefesidir.
    Devleti tarikat ve cemaat benzer biçimde yönetirseniz yok olmuş olursunuz.
  • Osman Gazi Köprüsünde günlük 40 bin vasıta geçişinin garantisi söz konusu.
    Oysa vasıta sayısı günlük averaj 21 bin.
    Senelik toplamda 6 milyon 139 bin geçmeyen aracın parası, güvence kapsamında gömü kısaca devlet o köprüyü meydana getiren müteahhitlere ödüyor.
  • Düşünün yabancının birine Türkiye’nin en kıymetli ve stratejik kurumunu satıyorsunuz.
    Adam hiçbir taahhüdünü yerine getirmiyor.
    Tersine 13 yılda toplam olarak 10 ile 20 milyar dolar arası bir kârı dışarıya aktarma ediyor.
    Sonra da enkaza dönüştürdüğü bu kurumu, Türk bankalarından almış olduğu 5 milyar dolarlık krediyi geri ödemeden kaçıyor.
    Evet yıkıntı diyorum zira 2004’de Türkiye’nin en fazlaca kâr eden kurumlarından önde gelen Türk Telekom 2018’de zarar bildirdi ve tek kuruş vergi ödemedi.
  • Liyakat devletlerin, sadakat ise tarikat ve cemaatlerin felsefesidir.
  • Ali Babacan ekonomiden görevli bakandır. Birgün bakanlar kurulu toplantısında şunu söyler.
    “İnşaat sektörü günü kurtarır ama geleceği kurtarmaz. Ölü yatırımdır. İnşaat yerine üretime katkı yapacak alanlara yönelmeliyiz.”
    Tayyip, Babacanın teklifini şu sözle keser.
    “Ali Bey inşaat sektörü kaç kaleme katkı yapıyor biliyor musun? Ekonomimizi bu sektör ayakta tutuyor nasıl görmezsin”
    Babacan yanıt verir.
    “Efendim fazlaca haklısınız. Günü kurtarmak için inşaat sektörü dinamo sadece uzun hatta orta vadede çözüm değil… İnşaat biter, yapı paydos olur. En önemlisi inşaatın üretime katkısı yok.
    Tayyip sert bir halde yanıt verir.
    “Hala ne diyor bu? Senin amacın hükümetimizi sabote etmek mi?
    Ali Babacan’ın yüzü bembeyaz olur.
    “Esrağfurullah efendim. Ben Türkiye’nin geleceği için söyledim bu tarz şeyleri.
    Aldığı cevap şu olur.
    “Biz Türkiye’nin geleceğini düşünmüyor muyuz?


Yazılamayanlar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Hiç tanımadığım bir yazar.Benzer alanda aynı yada değişik görüşte siyasal sayısız kitap okudum.Yazar mütevazı vurgulayıcı bir dil kullanmış.Ne anlatıyorsa kısa ve öz anlatmış.Tezleri normal olarak kendisini bağlar ben kitabı beğendim.Bir çok şeye yeni öğreniyormuş benzer biçimde şaştım bilhassa son birkaç sayfa beni etkiledi.Bunun üstüne düşüneceğim.Emeğine sıhhat.. (Emre Koray Aktar)

Siyasi kitapları okurken daima objektif açıdan bakar, değerlendirmemi ona nazaran yaparım. Yazarın bahsetmiş olduğu konuların birçoğuna aslına bakarsan aşinayım, içinde daha elle tutulur deliller ve kaynaklar görmek arzu ederdim fakat ne yazık ki yoktu.
Bizim ülke içinde politikamızın gelişememesi, gerçek bir muhalefetin olmamasından kaynaklı ve bu durum doğruları doğru yanlışları yanlış olarak görememize niçin oluyor. Evet iktidarı eleştir fakat sen şunu yaptın derhal çekilme et, iktisat fena başkanlığı bırak benzer biçimde günü kurtarma çözümleri yerine daha yapıcı fikirler ortaya atılmalı. Bu hem sağ kanat için hem de sol kanat için en zekice çözüm.
Kitapta da bırak git ne olursa olsun üslubu var, hatta bi yerde IMF’den borç almak McKinsey ile ekonominin yönetilmesinden daha iyi demesi fazlaca yanlıştı. İkisini de yerdi fakat olursa da IMF olsun demek bu ülkeyi eski günlerine döndürmek demek. Henüz o denli fena değiliz, inşallah da olmayız.
Ha ayrıca bir tek Cuma Namazı kılmanız sizi ilgilendirir bizi değil, Kuran’da türban diye bir ibare yoktur doğru “örtünün” diye bir ibare vardır ve son olarakta Kayseri’de oteller haricinde içkili mekan olmaması Müslüman bi ülkede olması gerekendir, yadırganacak bir durum değildir. İslam’dan bu kadar korkmayın! (Murad)

Şu olayın perde arkası,bu olayın bilinmeyenleri şunu gerçek yüzü şeklindeki reklamına aldanıp okudum. fakat hiçbir şeyin perde arkası yok herkesce malum, tahmin edilen, konuşulan vakalar yazıyor. bir çok yerde Bu bir söylenti bunu ben demiyorum şeklinde ifadeler var. Siz bilirsiniz. (Bülent Baran)


Yazılamayanlar PDF indirme linki var mı?


Sabahattin Önkibar – Yazılamayanlar kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Yazılamayanlar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Sabahattin Önkibar Kimdir?

Sabahattin Önkibar (d. 1957, Rize(ilçe)ardeşen), Türk gazeteci, sunucu ve köşe yazarı. Ulusal Kanal’da gösterilen Alternatif ve Kanal 34’te gösterilen Ankara Kulisi adlı programların sunuculuğunu yapmakta ve Aydınlık gazetesinde makaleler yazmaktadır.

Eğitim Enstitüsü Türkçe kısmı ile Siyasal Bilgeler Fakültesi’ni tamamladı. Gazeteciliğe, 1980 senesinde Türkiye Gazetesi’nde Ankara Temsilcisi olarak başladı. 1993 senesinde TGRT’nin kuruluşunda bulunmuş oldu ve Alternatif adlı bir programı sunmaya başladı. 2001 senesinde TGRT ve Türkiye gazetesinden ayrılarak Star TV ve Star gazetesine geçerek bu gazeteninAnkara Temsilcisi oldu. 2002 senesinde Star TV’ye RTÜK tarafınca 15 günlük kapatma cezası verildikten sonrasında, bulunmuş olduğu medya grubundan ayrılarak, Kanal D’ye geçti ve Postagazetesinde Ankara Temsilcisi oldu. 2004 senesinde ise bu kez Flash TV’ye geçerek kanalın Ankara Temsilcisi oldu. 2005 senesinde, Avrasya TV ve Yeniçağ gazetesinin AnkaraTemsilcisi oldu. Son olarak, 2011 senesinde Ulusal Kanal, Kanal 99 ve Yeni Mesaj’a geçerek Ankara temsilcisi oldu. 2012 senesinde Yeni Mesaj gazetesinden ayrılarak Aydınlık gazetesine geçti. Halen Ulusal Kanal’daki Alternatif ve Kanal 34’teki Ankara Kulisi programlarını sunmakta ve Aydınlık gazetesinde makaleler yazmaktadır.


Sabahattin Önkibar Kitapları – Eserleri

  • Takkeli Firavunlar
  • Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey
  • Yazılamayanlar
  • Derin ve Gizli Devlet Gazetecisi Olarak İtiraflarım
  • Asena
  • İmamlar ve Haramiler Medyası
  • Mehdi’nin Darbesi Eşikteki Kıyamet
  • Sarayın Bozkurtları
  • Rehin
  • İşte İslamın ve Türklüğün Katilleri


Sabahattin Önkibar Alıntıları – Sözleri

  • Hayret edeceksiniz fakat bu bakış pek fazlaca İslamcı cemaatte
    egemendir.
    Necmettin Erbakan benzer biçimde bir isim bile Bosna için toplanan
    yardım paralarını iç etmekle suçlanmamış mıydı?
    Yargı bu suçlama ile yapmış olduğu muhakeme sonrasında Erbakan
    dahil pek fazlaca kişiyi mahkum etmemiş miydi?Hiç unutmam Prof. Erbakan bu durumu kendi camiasına
    şu şekilde açıklıyordu:
    – Evet Bosna’ da cihat var fakat ikimiz de cihat yapıyoruz. Para
    oraya gitmiş, bizlere gelmiş asla fark etmez. (Takkeli Firavunlar)
  • “Pek fazlaca Türk milliyetçisinin bile bilgisizlik sonucu iyi tahlil edemediği İttihat ve Terakki hareketi, iddia edilmiş olduğu benzer biçimde ne masonların kurdurduğu bir teşkilat ne de tüm gayesi bir tek Abdül- hamit’i tahttan indirmek olan bir çeteydi.
    Doğrudur İttihat ve Terakki, teşkilatlanma bağlamında İtalyan mason locası Carbonari’yı gizlilik bağlamında öykünmek etmiştir, lâkin benzerlik bir tek budur, kısaca şeklidir…” (Sarayın Bozkurtları)
  • Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ana karşıcılık önderi ve alternatif önder olması imkansız, zira kendisi bizzat proje görevlisi. Keza Bahçeli’nin MHP’yi büyütmek ve iktidara ortak et­mek diye bir gayesi yok. CHP ile MHP bunlardan kurtulmadan bu partilerdeki blo­kaj kalkmaz ve Türkiye alternatif liderine kavuşamaz. Kavuşamayınca da Tayyip Erdoğan ve AKP hep iktidar ol­maya devam eder. (Asena)
  • “Aydın Doğan eğer medyasını satmasıydı, 28 Şubat davasından içeri alınabilirdi.
    Doğan Medya’nın ele geçirilmesiyle yandaş medya blokunda yüzde 90’a varan bir hâkimiyet kuruldu ki bunun seçim sürecinde idrak yaratma ve dezenformasyona etkilerini göreceğiz.” (Sarayın Bozkurtları)
  • Türkiye uzun bir süredir, kan kaybediyor. Dış borç alınarak meydana getirilen bina ve yol ile gidilebilecek yol bitti. Türkiye gerilemekte. Gelecek nesillerin olası kazançları rehin verilmektedir. Bu ekonominin sürdürülebilir olmadığını her­kes, bilhassa iş dünyası biliyor, biliyor fakat iktidarın baskısı sebebiyle konuşamıyor. (Asena)
  • Uçağı kullanabilmek için pilot olmak gerekiyor. (Rehin)
  • İnsanlar günden güne yalnızlaşıyor. (Rehin)
  • İşte bunlara tanıklık ettiğim için MHP’nin Truva atına dönüştüğünü haykırıyorum.
    Beni kahreden, toprağa düşen, aralarında can arkadaşlarımın da olduğu o gencecik çocuklar.
    Açıklayın o çocuklar Türk’üm diyemeyenlere stepne olan bu Bahçeli için mi öldüler? (Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey)
  • Nihal Atsız, Turancı-Türkçülüğün ideologlarından biri ve savaşım adamıydı ki hapse girip karşılık ödemiştir. Sadece komünizmle mücadelesi değil, İslamcılığa muhalefeti biliniyor.
    Nihal Atsız bir ihtimal bir Ziya Gökalp benzer biçimde cemiyet kısaca toplumsal bilimci değildir fakat duygu ve fiil adamı özelliğiyle Türkçülük davasına mühim katkıları olmuştur. (Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey)
  • Türk medyası şirket çıkarları ve hesaplarına rehindir. Türkiye ahalisi bundan ötürüdür ki hakikatleri öğrenemiyor, tersine plastik medyanın manipülasyonlarıyla uyutuluyor… (İmamlar ve Haramiler Medyası)
  • ” …Ona nazaran hars kısaca kültür ulusal, uygarlık kısaca uygarlık ise evrenseldir.” (İşte İslamın ve Türklüğün Katilleri)
  • “Mankurt” ifadesi özetlemek gerekirse beyni, zihni, aklı ve iradesi teslim alınan insan anlamına gelir. (Mehdi’nin Darbesi Eşikteki Kıyamet)
  • Ben din anlatıyorum,fıkıh anlatıyorum diyene vatandaşların kanmaması gerekir. (Rehin)
  • Yavuz, Osmanlı’nın rotasını Batı’dan Doğu’ya çeviren ilk Türk
    padişahıdır ki Türklerde Atilla’dan beri hedef hep Batı olmuştur.
    Yavuz Sultan Selim ek olarak İslam ambalajıyla Arapçılığı ve Fars-
    çılığı öne çıkarmıştır.
    Düşünün Safevî hükümdarı Şah İsmail, beyitlerini Türkçe yazarken, Yavuz Sultan Selim Farsçayı tercih etmiştir. (Sarayın Bozkurtları)
  • “Türkeş, İslamın ve inancın, Türklüğü ya da millet aidiyetini yeneceğini düşünerek tedbir aldı; zira Allah’la hiçbir fikrin yanşamayacağını biliyordu.
    Ayrıca Türkeş inançlıydı ve bu harmanlamayı zararı olan bulmadı.
    1944’te üsteğmen rütbesindeyken Nihal Atsız’la beraber Irkçılık-Turancılık Davası’ndan yargılandı ve 9 ay 10 gün Tophane Askeri Hapishanesi’nde kaldı. 1945 senesinde Askeri Yargıtay kararıyla tahliye edildi ve 1947’de beraat etti. 1955’te Harp Akademisi’ni tamamladı. Daha sonrasında ABD’ye gönderildi. Amerikan Harp Akademisi’ni ve piyade okulunu tamamladı. 1955-1957 yılları aralığında Washin- gton’da NATO Daimi Komitesi’nde vazife yapmış oldu.” (Sarayın Bozkurtları)
  • “…Gandi’nin sözüdür: ‘ Kin, utanç ve korkunun olduğu yerde Allah ortaya çıkmaz.’ ” (İşte İslamın ve Türklüğün Katilleri)
  • Ali Babacan ekonomiden görevli bakandır. Birgün bakanlar kurulu toplantısında şunu söyler.
    “İnşaat sektörü günü kurtarır ama geleceği kurtarmaz. Ölü yatırımdır. İnşaat yerine üretime katkı yapacak alanlara yönelmeliyiz.”
    Tayyip, Babacanın teklifini şu sözle keser.
    “Ali Bey inşaat sektörü kaç kaleme katkı yapıyor biliyor musun? Ekonomimizi bu sektör ayakta tutuyor nasıl görmezsin”
    Babacan yanıt verir.
    “Efendim fazlaca haklısınız. Günü kurtarmak için inşaat sektörü dinamo sadece uzun hatta orta vadede çözüm değil… İnşaat biter, yapı paydos olur. En önemlisi inşaatın üretime katkısı yok.
    Tayyip sert bir halde yanıt verir.
    “Hala ne diyor bu? Senin amacın hükümetimizi sabote etmek mi?
    Ali Babacan’ın yüzü bembeyaz olur.
    “Esrağfurullah efendim. Ben Türkiye’nin geleceği için söyledim bu tarz şeyleri.
    Aldığı cevap şu olur.
    “Biz Türkiye’nin geleceğini düşünmüyor muyuz? (Yazılamayanlar)
  • Liyakat devletlerin, sadakat ise tarikat ile cemaatlerin felsefesidir.
    Devleti tarikat ve cemaat benzer biçimde yönetirseniz yok olmuş olursunuz. (Yazılamayanlar)
  • TSK’nın haklı Kıbrıs müdahalesi sonrasında ABD ile Avrupa’nın ambargosu Türk ordusunun yurtsever subaylarını sorgulamaya itti. (Mehdi’nin Darbesi Eşikteki Kıyamet)
  • Kendi itirafları; o alçaklara istedikleri her şeyi veren onlar! Öyleyken ona buna FETÖ’cü diyorlar. Eğer bu ülkede hukukun zerresi var ise… Eğer bu ülkede kanunun milimi var ise… Eğer bu ülkede terbiye ve vicdanın gramı var ise… Ilkin Fethulah’a açıktan yardım ve yataklık suçunu işle­yenler hesap vermeli… (Asena)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş