Eğitim

Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler – Serap Duygulu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler – Serap Duygulu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler kimin eseri? Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler kitabının yazarı kimdir? Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler konusu ve anafikri nedir? Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler kitabı ne konu alıyor? Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler PDF indirme linki var mı? Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler kitabının yazarı Serap Duygulu kimdir? İşte Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Serap Duygulu

Yayın Evi: Destek Yayınları

İSBN: 9786053113935

Sayfa Sayısı: 176


Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Hızla gelişen teknoloji hayatımızda hangi köklü değişikliklere yol açtı?

Yeni medya araçlarının sosyokültürel, ruhsal ve toplumsal tesirleri nedir?

Bu süratli ve sonu kestirilemez değişiklik çocuklarımız ve gençlerimizi iyi mi etkiliyor?

Aile yapılarımız, anne babalık anlayışımız değişiyor mu?

Biz “yeni nesil ebeveynler” bu “yeni nesil çocuklar”ı tanıyor muyuz?

Değişen ebeveyn tutumları ve bu değişimin arkasındaki sebeplerin sorgulandığı bilimsel bir platform oluşturulmalı mı?

Geçmişten günümüze kuşakların yaşamış olduğu benzer değişimler nelerdi ve onlar iyi mi başa çıktılar?

Tarihte çocukluk terimi ve çocuk psikolojisinin gelişimi üstüne yeterince kaynak var mı ve değerlendiriliyor mu?

Sosyal medyanın negatif tesirleri nedir, bununla iyi mi savaşım edilir?

Sosyal medyanın pozitif tesirleri nedir, bundan iyi mi yararlanılır?

“E-hastalıklar” nedir, “sosyal medya depresyonu” iyi mi teşhis ve tedavi edilir?

Helikopter aile ile kastedilen aslına bakarsak nedir?


Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler Alıntıları – Sözleri

  • Her ebeveyn kendi rolünden mesuldür, ötekinin yarattığı boşluğu doldurmaktan değil.
  • Yaptıkları ve yapmadıklarıyla tüm anne babalar, evlatlarının yaşamını değişiklik yapma, yaratma, bozma, düzenleme yada yok etme potansiyeline haizdir.
  • Her ebeveyn kendi rolünden mesuldür, ötekinin yarattığı boşluğu doldurmaktan değil.
  • Bizim daha oldukça eşyaya, daha oldukça paraya, daha büyük bir eve, daha pahalı bir otomobile değil, vicdanlı bireylere ihtiyacımız var.
  • Asıl çekince çocuklar sizinle konuşmadıklarını başkalarıyla konuştuğunda ortaya çıkar.
  • Bilhassa okul ve meslek seçimlerinde öncelik çocuğun ilgi ve kabiliyeti olmalıdır. Anne babanın heves ve tutkuları ön plana alınmamalıdır.
  • Sosyal medya insanoğlunun en temel duygularından birisine hitap ediyor: Onay ve kabul görme ihtiyacına.
  • Anne babasının dinlemediği, dinlese de anlamadığı ya da eleştirdiği evladı başkaları dinler ve çocuk üstündeki ruhsal denetim onlara geçer.
  • Gözünüz hep açık olsun, başka türlü sevdiklerinizin gözündeki ışıltıyı iyi mi görebilirsiniz ki ?
  • Unutmayın, çocuklar yalnızca bir kere çocuk olurlar, fakat eğitimleri hayatları süresince devam eder.


Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu kitabı Bir Psikolojik Danışman olarak okuduğum için kitaptaki bilgilere genel olarak hakimdim. Benim için bilgilerimin tekrarı şeklinde oldu.
Ama çocuklarına iyi mi davranacaklarını bilemeyen ya da evlatlarının davranışlarının altında yatan sebepleri arayan anne ve babalara önerebileceğim bir kitap.. (Berkay)


Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler PDF indirme linki var mı?


Serap Duygulu – Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Serap Duygulu Kimdir?

Serap Duygulu, Sosyoloji, Kamu Yönetimi ve Psikoloji Lisans ve Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans eğitimi almıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’nde ‘Medya ve İletişim Çalışmaları’ alanında doktora yapmıştır.

www.hurriyet.com.tr ve www.hurriyetaile.com sitelerinde köşe yazarıdır.

Kurucusu olduğu Serap Duygulu Gelişim Akademisi ile okullar, kurumlar, resmi ve hususi kuruluşlar başta olmak suretiyle çeşitli kurumlara seminerler düzenlemekte, ailelere, bireylere ve kuruluşlara danışmanlık hizmeti vermektedir.

Kurumsal Eğitim ve Emek harcamaları kapsamında çeşitli konuşma, kurultay ve seminerlerde uzman ve danışman konuşmacı olarak yer edinen Duygulu değişik mecmua ve web sitelerinde yazı ve köşe yazıları yazmaktadır.

Temmuz 2012- Eylül 2012 tarihleri içinde Cine5 kanalında her gün canlı gösterilen ‘Anne Hikayeleri’ programının uzman danışmanı olarak yer almıştır.

Aralık 2009 – Ocak 2011 evveliyatına kadar, her hafta Perşembe günleri, Bakırköy Halk Eğitim Merkezi’nde bireylere yönelik Kişisel Gelişim eğitim ve seminerleri vermiştir.

TRT Haber Kanalında Hayat Tadında programında dönem programları yapmış ve gene TRT Kent Radyoda Pusula isminde bir radyo programı hazırlamış ve sunmuştur.

2014 – 2016 yıları içinde Türkiyenin değişik illerinde MS Dernekleriyle MS hastalarını bilgilendirme amacıyla ‘Gülümseten Turne – Yol Arkadaşımsın’ projesinde yer almıştır.

‘Stresine Sahip Çık’, ‘Senin Hikayen Hangisi’, ‘Yeni Nesil Ebeveynlik ve K Kuşağı’ olmak suretiyle yayınlanmış üç kitabı, ek olarak TRT Akademi Dergipark’ta yayınlanmış bilimsel yazıları bulunmaktadır. Özgürlük Kitap tarafınca gösterilen ‘’Mutlu Ailelerin 101 Sırrı ve 200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi ‘’ kitaplarında da yazar olarak yer almıştır.


Serap Duygulu Kitapları – Eserleri

  • Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler
  • Stresine Sahip Çık
  • Senin Hikayen Hangisi


Serap Duygulu Alıntıları – Sözleri

  • Asıl çekince çocuklar sizinle konuşmadıklarını başkalarıyla konuştuğunda ortaya çıkar. (Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler)
  • Unutmayın, çocuklar yalnızca bir kere çocuk olurlar, fakat eğitimleri hayatları süresince devam eder. (Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler)
  • Sosyal medya insanoğlunun en temel duygularından birisine hitap ediyor: Onay ve kabul görme ihtiyacına. (Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler)
  • “Seçmek, seçmediğini kaybetmeyi göze almak anlamına gelir!” (Senin Hikayen Hangisi)
  • Gözünüz hep açık olsun, başka türlü sevdiklerinizin gözündeki ışıltıyı iyi mi görebilirsiniz ki ? (Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler)
  • “The Times gazetesinin haberine göre, stres çocuklar için de yararlı ve onların hayata hazırlanmalarına yardımcı olan bir duygu durumu. Çocuklar için hayatlarında karşılaştıkları stresli durumlar, onları ilerideki yaşamlarına daha iyi hazırlar ve karşılaştıkları sorunları çözmeleri konusunda daha güçlü olmalarını sağlar” (Stresine Sahip Çık)
  • Depresyon, ürkü atak, anksiyete şeklinde problemler sizin zayıf bir kişiliğiniz bulunduğunu göstermez, aksine ne kadar kuvvetli olduğunuzun ve problemler karşısında direndiğinizin göstergesidir. (Stresine Sahip Çık)
  • Her ebeveyn kendi rolünden mesuldür, ötekinin yarattığı boşluğu doldurmaktan değil. (Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler)
  • “Yapılan araştırmalar kadınların stresten daha fazla etkilendiklerini, stres faktörlerine erkeklere oranla daha fazla maruz kaldıklarını gösteriyor. Araştırmalara konu olan kadınlar; çocuklar, ev ve temizlik işleri, eşlerinin sorumluluğu gibi pek çok konuyu kendilerine stres sebebi olarak göstermişlerdir. Kadınların sanayileşmeyle beraber iş hayatında giderek fazla yer almaları, onların üzerindeki baskıyı çoğaltmış durumda. Yüklendikleri sorumlulukların artması ve erkeklerle ciddi rekabet ortamında bulunmaları, kadınların strese bağlı pek çok rahatsızlık yaşamlarına sebep olabiliyor.” (Stresine Sahip Çık)
  • Affetmek sizi yaralayan her kim var ise hayatınızdan çıkarmak ve kendi yolunuzda yürümeye devam etmektir. Affetmek bir vakaya, bir duruma, bir kişiye asılı kalmaktan, geçmiş
    hayatlara takılmaktan kendini kurtarmaktır.
    Affetmek özgürleşmek anlamına gelir.
    ° (Senin Hikayen Hangisi)
  • Ve yüce Allah da kitapla söylemiştir diyeceğini. Kitap sözdür, kitap gerçektir, kitap her şeydir. Kitap insandır. (Senin Hikayen Hangisi)
  • Hayatın gerçek başarısı budur işte:
    Her şeye karşın yaşamı kazanmak, var olmak, direnmek ve yaşıyor olmanın tadını çıkarmak. (Stresine Sahip Çık)
  • Stres yaratan bir durumla karşılaştığınızda, bilhassa bir noktayı göz önünde bulundurmak zorundasınız: Olayı ya da durumu değiştirebiliyor musunuz? (Stresine Sahip Çık)
  • Ilkin kendimiz kendimize inanmak zorundayız. Ve her ne yapacaksak yapalım, ilkin kendiniz için yapmak, kendimizi mutlu etmek suretiyle yapmaktır doğru olan. Biz mutlu olmazsak ya da başkalarına kendimizi beğendirmek için uğraşmak suretiyle çabalıyorsak bu hiç kimseye yararı olmayacak boşa harcanan bir emektir yalnız. (Senin Hikayen Hangisi)
  • Bilhassa okul ve meslek seçimlerinde öncelik çocuğun ilgi ve kabiliyeti olmalıdır. Anne babanın heves ve tutkuları ön plana alınmamalıdır. (Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler)
  • Kendisiyle ilgilenmediğiniz, görmezden geldiğiniz her duygu, hayatınızı burnunuzdan fitil fitil getirmeye çalışan haşarı çocuklar gibidir. (Stresine Sahip Çık)
  • Savaş meydanından kaçmak ne demekse, sorunlara arkanızı dönmeniz de aynıdır. Savaşa girmeden, gücünüzü ve neler yapabileceğinizi kestiremezsiniz. (Stresine Sahip Çık)
  • Anne babasının dinlemediği, dinlese de anlamadığı ya da eleştirdiği evladı başkaları dinler ve çocuk üstündeki ruhsal denetim onlara geçer. (Yeni Nesil Ebeveynlik ve Helikopter Aileler)
  • “Uzmanların gözlem ve araştırmaları sonucunda, özellikle son 20-30 yılda anlaşılmıştır ki bebekler de stres yaşayıp depresyona girebiliyor. Eğer anne ve bebek sağlam bir ilişki kurulamamışsa, bu sorun bebeklik depresyonunda birincil sebep olarak ortaya çıkabiliyor. Yine yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, özellikle bakım evlerinde, çocuk yuvalarında büyümeye terk edilmiş çocuklarda ağır depresyon, hatta “hospitalizm”, “yuva hastalığı” tablolarıyla karşılaşmaktadır.” (Stresine Sahip Çık)
  • Affetmek sizi yaralayan her kim var ise hayatınızdan çıkarmak ve kendi yolunuzda yürümeye devam etmektir. Affetmek bir vakaya, bir duruma, bir kişiyr asılı kalmaktan, geçmiş hayatlara takılmaktan kendini kurtarmaktır. Affetmek özgürleşmek anlamına gelir. (Senin Hikayen Hangisi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş