Eğitim

Yerkürenin En Güzel Tarihi – Jacques Girardon Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yerkürenin En Güzel Tarihi – Jacques Girardon Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yerkürenin En Güzel Tarihi kimin eseri? Yerkürenin En Güzel Tarihi kitabının yazarı kimdir? Yerkürenin En Güzel Tarihi konusu ve anafikri nedir? Yerkürenin En Güzel Tarihi kitabı ne konu alıyor? Yerkürenin En Güzel Tarihi PDF indirme linki var mı? Yerkürenin En Güzel Tarihi kitabının yazarı Jacques Girardon kimdir? İşte Yerkürenin En Güzel Tarihi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jacques Girardon

Yazar: Lester R. Brown

Yazar: André Brahic

Yazar: Paul Tapponnier

Çevirmen: Saadet Itina

Orijinal Adı: La Plus Belle Histoire de la Terre

Yayın Evi: İş Bankası Kültür Yayınları

İSBN: 9789754583564

Sayfa Sayısı: 158


Yerkürenin En Güzel Tarihi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Yerküre iyi mi oluştu?

Yeni gezegenler görecek miyiz?

Meteorlardan söz ediyoruz, fakat ne işimize yaradıklarının bilincinde mıyız?

Kıtaların hareketini niye hissetmiyoruz?

Mars’ta yaşam olabilir mi? Marmara’da ne süre zelzele olacak?

Dünya dönüyor, fakat bigün duracak mı?

İşte bu soruların yanıtları ve yeni buluşların ışığında yerkürenin en güzel zamanı… Yayınevimiz, üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan İnsanın En Güzel Tarihi adlı kitabından sonrasında, Yerkürenin En Güzel Tarihi’ni siz okurlara sunmaktan mutluluk duyuyor. Dizimiz, gelecek aylarda yayımlanacak olan Bitkilerin En Güzel Tarihi ve Hayvanların En Güzel Tarihi kitaplarıyla sürecek.


Yerkürenin En Güzel Tarihi Alıntıları – Sözleri

  • Her şey her şeyin çevresinde döner. Her şey her şeyden uzaklaşır.
  • Hiç şüphe yok ki, yaşamın çıkışı bir ipe bağlıymış. Bir cambazın üstünde yürümüş olduğu ipe.
  • ‘İnsanlık tarihinde gökyüzü gözlemlerinin çok temel bir rolü vardır; eski kabilelerden modern dünyaya dek, insanların felsefi inançlarına, dünyaya bakışlarına kaynaklık etmişlerdir.’
  • Ay olmasa Yerküre “yerküre olmazdı”, bir ihtimal ikimiz de var olmazdık.
  • Zamanı yalnızca belirli bir yer için tanımlayabiliyoruz.
  • Güneş, Yerküre… tüm cisimler birbirini çeker ve karşılıklı olarak birbirini bozulma eder.
  • Ay, Yerküre’den gereğinden fazla uzak olsa Güneş’in çekimine kapılıp giderdi. Bizim uydumuz olmaktan çıkıp başlı başına bir gezegen haline gelirdi.
  • Yunan akılcı fikir okulunun doğmasının temelinde gökyüzünün gözlemlenmesi yatar.
  • Zaman süre kafasını kaldırıp, asla değişmez sandığı gökyüzünü şaşkınlıkla seyreden insanoğlu ortaya çıkana kadar, kaç milyar yıl, ne baş döndürücü uzaklıklar, tesadüfler, deneyimler, hatalar geldi geçti! Gülerek otların içinde koşan bir çocuk uğruna ne yaman günler yaşandı, ne yıldızlar paramparça oldu, ne fazlaca enerji harcandı…
  • Yerküre tek başına olsaydı, boşlukta sürtünme olmadığından, dönüş hızı asla değişmezdi. Ama Güneş’le Ay’ın gelgit tesiri Yerküre’yi hep frenlemiştir.


Yerkürenin En Güzel Tarihi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

~18° | Yerkürenin En Güzel Tarihi: Merhaba.
Bu kitap da kitap/kitap–65691’nde olduğu şeklinde gene üç perde ve her birinde üçer sahneden oluşuyor. yazar/i10152 tarafınca ikisi Fransız ve diğeri de Amerikan olan üç bilim insanına sorulan sorular ve bu bilim adamlarının bu güzel sorulmuş sorulara verdikleri cevaplar temel olarak bu kitabın konseptini oluşturuyor.
1. Perde (yazar/i79376)
Bu perdede prekambriyeni ziyaret ediyorsun. Bu ilkel ve en uzun sürmüş jeolojik zamanda kozmolojik ve jeolojik evrime tanık oluyorsun. Evrenin ve yıldızların oluşumu anlatılıyor. Bir gezegenin oluşmasının türlü yollarından bahsediliyor. Gezegen ve gezegenimsi arasındaki fark ve yerküreyi öteki gezegenlerden ayıran bazı farklılıklar vs. hakkında da bilgiler elde ediyorsun.
2. Perde (yazar/i79378)
Bu perde biyolojik evrim, kambriyen periyodu ve sonrasındaki yaşamlar, kıtasal ve okyanusal kabuklar, buzullaşma dönemleri, yanardağların yerküreyi şekillendirmedeki tesirleri, geçmişten bugüne dağlar, kıtalar, okyanuslar, kömürün ve petrolün tarifi, dinozorların sonu ve hayatta kalan kuşlarla memelilerin hâkimiyetinin başlangıcı, Kaliforniya ve İstanbul şeklinde yerlerde olması beklenen büyük depremler vs. hakkında bilgiler içeriyor.
3. Perde (yazar/i19533)
Bu perde İnsanın En Güzel Tarihi adlı kitabın sayfalar dolusu anlattığı bilgilerden birkaçını içeriyor. Ancak birazcık daha derine iniliyor. Bazı mevzularda farkındalık yaratmak hedefleniyor. Mesela insanoğlunun doğayı mahvedişi, su, tahıl ve buğday arasındaki ilişki, gelecekte bizi bekleyen felaketler ve bu tarz şeyleri engellemek için ihtiyaç duyulan tedbirler şeklinde.
İnsanın En Güzel Tarihi’ne yazdığım incelemeyi de aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsin.
gonderi/105651297
Keyifli okumalar! (Kaan Ata Önder)

Yerküre.
Yaşadığımız evimiz. Soluk aldığımız, yendiğimiz, içtiğimiz, sıcağından ve soğuğundan yararlandığımız fakat bir o denli da hor kullandığımız, kirlettiğimiz, tabiat ananın dengesini bozduğumuz evimiz. Bu kitapta da tam olarak bizlere bunu konu alıyor. Üç bölümden oluşuyor ve evrenin oluşumundan başlayıp insanoğlunun iyi mi tahrip ettiğine kadar sizi sıkmadan, yormadan aksine merak ettirerek, heyecanlandırarak, yalın ve rahat ifadelerle yerkürenin serüvenini konu alıyor bizlere. Bu seriyi fazlaca fakat fazlaca seviyorum. Eğer kendinize bir şeyler katmak istiyorsanız ve araştırma yazılarını seviyorsanız hem bu seriyi hem de bu kitabı muhakkak okumalısınız. (Gamze Demirkol)

Hayal kırıklığı: İş Bankası Kültür Yayınlarının bu serisi başlık olarak beni fazlaca etkilese de kitapların içinde ne olduğu beni devamlı olarak hayal kırıklığına uğrattı. Kitabın yapmak istediğini onlarca TV programı yapıyorken niçin değişik bir yol izlenmemiş. Rus klasiklerinden bile daha kısa diyaloglu ve yabancı terimlerle sıvalanmış bu kitap söyleşi havasından fazlaca okuyucuyu mevzunun dışına itme ardında.
Soru yanıt yöntemini bir fazlaca kitapta görürüz fakat burdaki kadar mevzu düzensizliği olan ve konuların gereksiz yere ayrıntılara boğulup aslolan mevzudan uzaklaştığı bir kitabı ilk kez gördüm. (Yasin)


Yerkürenin En Güzel Tarihi PDF indirme linki var mı?


Jacques Girardon – Yerkürenin En Güzel Tarihi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Yerkürenin En Güzel Tarihi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jacques Girardon Kimdir?


Jacques Girardon Kitapları – Eserleri

  • Bitkilerin En Güzel Tarihi
  • Yerkürenin En Güzel Tarihi


Jacques Girardon Alıntıları – Sözleri

  • Güneş, Yerküre… tüm cisimler birbirini çeker ve karşılıklı olarak birbirini bozulma eder. (Yerkürenin En Güzel Tarihi)
  • Her şey her şeyin çevresinde döner. Her şey her şeyden uzaklaşır. (Yerkürenin En Güzel Tarihi)
  • Aynı hatayı üst üste yinelemek böceklerle insanların ortak özelliği… (Bitkilerin En Güzel Tarihi)
  • ‘İnsanlık tarihinde gökyüzü gözlemlerinin çok temel bir rolü vardır; eski kabilelerden modern dünyaya dek, insanların felsefi inançlarına, dünyaya bakışlarına kaynaklık etmişlerdir.’ (Yerkürenin En Güzel Tarihi)
  • Hiç şüphe yok ki, yaşamın çıkışı bir ipe bağlıymış. Bir cambazın üstünde yürümüş olduğu ipe. (Yerkürenin En Güzel Tarihi)
  • Ne süre bahçede bir mavi yosun yığını görsem, yaşamın kökenini görmüş oluyorum. (Bitkilerin En Güzel Tarihi)
  • Ay olmasa Yerküre “yerküre olmazdı”, bir ihtimal ikimiz de var olmazdık. (Yerkürenin En Güzel Tarihi)
  • Amerikan üzümleri fazlaca bereketliydi. Ancak fena bir tarafları vardı; şarapları çok kötü bir kokuya sahipti. Anlaşıldığı kadarıyla tilki şeklinde kokuyormuş.; bu yüzden hemen sonra damakta bu şekilde tat bırakan şaraplara “foxe” (“tilkimsi”) dendi. (Bitkilerin En Güzel Tarihi)
  • Üstelik çoğumuz mavi yosunların soyundan geliyoruz! Ya da, daha doğrusu ötekilere benzeyen, sadece mutasyona uğramış, ötekilerden farklılaşmış bir mavi yosundan… (Bitkilerin En Güzel Tarihi)
  • Tüm canlı formlarına saygı duyulmalıdır, bundan dolayı onlar olmaksızın insan türünün geleceği bitmiş sayılır. (Bitkilerin En Güzel Tarihi)
  • – Ne süre bir bahçede bir mavi yosun yığını gör­sem, yaşamın kökenini görmüş oluyorum.
    – Üstelik çoğumuz mavi yosunların soyundan geliyoruz! Ya da , daha doğrusu ötekilere benzeyen, sadece mutasyona uğ­ramış, ötekilerden farklılaşmış bir mavi yosundan …
    – Oldukca büyük bir olasılıkla öyleki. (Bitkilerin En Güzel Tarihi)
  • Vikingler Kristof Kolomb’dan fazlaca ilkin Amerika’yı ziyaret etmişlerdi; 1000 yıllarında İzlanda’da ve Grönland’da koloni kurmuş, sonrasında da Amerika’ya ayak basmışlardı. Oradan da Atlantik’i geçerek Saint-Laurent civarında karaya çıktılar. (Bitkilerin En Güzel Tarihi)
  • İki milyar yıl süresince bitkisel özellik taşıyan yaşam, günün birinde bir mutant doğurdu; ilkel bir varlıktı; o da ötekiler şeklinde tek bir hücreden oluşuyordu, fakat onlardan değişik olarak önüne geleni yiyip yutabilmesini elde eden bir tür ağza, ek olarak hareket edip avlanabilmesine olanak veren bir kamçıya sahipti. Egemenliğimiz başlıyordu. (Bitkilerin En Güzel Tarihi)
  • Yunan akılcı fikir okulunun doğmasının temelinde gökyüzünün gözlemlenmesi yatar. (Yerkürenin En Güzel Tarihi)
  • İnsan elinin değme­diği her toprak parçasını tabiat ananın iyi mi hızla kapladığını, buğdaygillerin en ince yarıklara iyi mi sızdığını, betonu çatlat­tığını görmekten daha hoş ne olabilir? (Bitkilerin En Güzel Tarihi)
  • Ay, Yerküre’den gereğinden fazla uzak olsa Güneş’in çekimine kapılıp giderdi. Bizim uydumuz olmaktan çıkıp başlı başına bir gezegen haline gelirdi. (Yerkürenin En Güzel Tarihi)
  • Köylü, ne olursa olsun, iyi mi olursa olsun, hep daha fazlasını üretmeye zorlanmadıkça, yaşamın ve yeryüzünün en iyi koruyucusudur. (Bitkilerin En Güzel Tarihi)
  • Zaman süre kafasını kaldırıp, asla değişmez sandığı gökyüzünü şaşkınlıkla seyreden insanoğlu ortaya çıkana kadar, kaç milyar yıl, ne baş döndürücü uzaklıklar, tesadüfler, deneyimler, hatalar geldi geçti! Gülerek otların içinde koşan bir çocuk uğruna ne yaman günler yaşandı, ne yıldızlar paramparça oldu, ne fazlaca enerji harcandı… (Yerkürenin En Güzel Tarihi)
  • Zamanı yalnızca belirli bir yer için tanımlayabiliyoruz. (Yerkürenin En Güzel Tarihi)
  • Yerküre tek başına olsaydı, boşlukta sürtünme olmadığından, dönüş hızı asla değişmezdi. Ama Güneş’le Ay’ın gelgit tesiri Yerküre’yi hep frenlemiştir. (Yerkürenin En Güzel Tarihi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş