Eğitim

Yüreğinle Yaşa – Murat Tunalı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yüreğinle Yaşa – Murat Tunalı Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yüreğinle Yaşa kimin eseri? Yüreğinle Yaşa kitabının yazarı kimdir? Yüreğinle Yaşa konusu ve anafikri nedir? Yüreğinle Yaşa kitabı ne konu alıyor? Yüreğinle Yaşa PDF indirme linki var mı? Yüreğinle Yaşa kitabının yazarı Murat Tunalı kimdir? İşte Yüreğinle Yaşa kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Murat Tunalı

Yayın Evi: Yediveren Yayınları

İSBN: 9786055394707

Sayfa Sayısı: 336


Yüreğinle Yaşa Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir gün Afrika’da balta girmemiş ormanların içinde yitik bir hazinenin izini bulmaya çalışan gömü avcıları yerlilerle kendilerine rehberlik etmeleri mevzusunda anlaşırlar. Hazine arayışı sabahın erken saatlerinden gün batımına kadar aralıksız sürüyordu. Zaman kaybetmeye tahammülü olmayan gömü avcıları bir an ilkin hazineye ulaşmak istiyordu. Grup bundan dolayı acil ediyor ve oldukça azca dinlenerek saatler devam eden bulgu yürüyüşleri yapıyordu. Günlerce devam eden bu arayışlardan biriydi. Hazine avcıları uzun ve soluksuz bir yürüyüşün arkasından kısa bir mola verdikten sonrasında yeniden harekete geçti. Ancak yerliler oturdukları yerde öylece bekliyordu. Oysa gün bitiyor, zaman geçiyor ve bir an ilkin gidilmesi ihtiyaç duyulan noktaya ulaşılması gerekiyordu. Şaşkınlıklarını bir kenara bırakıp tercüman vasıtasıyla onlara niçin beklediklerini sordular. Aldıkları yanıt oldukça ilginçti.

“O denli süratli ilerliyoruz ki ruhlarımız geride kaldı. Onları beklemeliyiz.”

İçinde bulunduğumuz çağ hızla gelişen teknoloji ve değişiklik çağı. Ayak uydurabilmek için hepimiz de aynı hızda yaşıyoruz. Adeta yürüyen merdivende koşuyoruz. Gönderilen kısa mesajın, elektronik postanın 1-2 saniyelik ulaşım süresi, bilgisayara aktarılan dosyanın birkaç saniyelik yüklenme süresi kaybedilen oldukça uzun vakit benzer biçimde geliyor. Hayatımızda her şeyi süratli yaşıyoruz. Öyleki ki ruhlarımızı, duygularımızı ve insanlığımızı gerilerde bırakarak. Bu kitapta durup beklemeyi görmüş olacaksınız. Sayfalar içinde ilerlerken zamanı hissetmeyi, insana kıymet vermeyi, kazanmanın paradan başka yollarla da olabileceğini görmüş olacaksınız. Her sayfada gördüğünüz şey aslen yüreğiniz olacaktır. Yüreğinizle bütünleşip onunla yaşadığınızda yaşamın ne kadar değişik ve anlamlı bulunduğunu keşfedeceksiniz. Unutmayın!

“Yalnızca nefes alıp vermeniz ve dönemin geçmesi hakikaten yaşamaya yetmez.”

(Tanıtım Bülteninden)


Yüreğinle Yaşa Alıntıları – Sözleri

  • Daha anlamlı bir yaşam istiyorsan yüreğinle yaşa. Yalnızca nefes alıp vermen ve dönemin geçmesi hakikaten yaşamaya yetmez.
  • Afrika’da çalışan bir antropolog yerli kabilenin çocuklarına bir oyun oynamayı önerir. Ağacın altına koyduğu meyvelere ilk ulaşanın ödülü o meyveleri yiyecek olacaktır.
    Onlara, “haydi, şimdi başlayın! birinci olan alacak!” söylediğinde o an tüm çocuklar el ele tutuşarak koşmaya başlarlar. Ağacın altına birlikte varırlar ve hep birlikte meyveleri yemeye başlarlar. Antropolog niçin bu şekilde yaptıklarını sorduğunda şu cevabı verirler;
    “Biz ‘ubuntu’ yaptık. Eğer yarışsaydık, yarışı kazanan bir şahıs olacaktı. Nasıl olur da ötekiler mutsuzken yarışı kazanan bir şahıs ödül meyveyi yiyebilir? Oysa ubuntu yaparak meyveleri tamamımız yedik.” sonrasında antropologa ubuntu’nun anlamını açıklarlar;
    Ubuntu: “Ben, biz olduğumuz vakit ‘ben’imdir.”
  • Bir insanoğlunun hayatında iki büyük gün vardır;
    Doğduğu gün ve niçin doğduğunu keşfettiği gün…
  • Alışkanlıklar yeterliliğini geliştirmende engel olmamalı.
  • Kendimi mutsuz hissediyorum derseniz mutsuzluğu yaşamak zorunda kalır ve bunu ispatlama yoluna girersiniz.
  • “Ne olursa olsun fikir tuğlalarını özenle yerleştirmekten asla vazgeçme. Ne kadar zelzele olsa da, ne kadar sarsılsa da yıkılsa da duvarı örmekten, hayalini kurduğun yaşamı oluşturmaktan asla vazgeçme.”
  • Yarın gene güneş doğacak biliyorum akıntının, dönemin ne getireceğini kim bilebilir ki.
  • Hayalini kurduğun yaşamı oluşturmaktan asla vazgeçme.
  • Kitaplar vardır okursunuz, kitaplar vardır adeta sizi okur. İkisi arasındaki farkı okumakta olduğunuz kitabın satırlarında yürürken kalple akıl içinde kurulan köprülerden anlayabilirsiniz.
  • Hayat insanı sınamak için pek oldukça yönteme başvurur.
    Ya hiçbir şeyin olmamasını sağlar,
    Ya da her şeyin aniden olmasını…
  • Kendinizin ” yüreğiniz ” tarafınca kabul edileceğine inanmasanız da siz gene de kendinize , yüreğinize yürüyün .
    Hiç kimse size inanmasa da siz kendinize emin olun ..
  • “En iyi dost hadi gidelim söylediğinde ‘nereye’ diye sormayandır”


Yüreğinle Yaşa İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kendi içimizde ve etrafımızda neler olup bittiğini görmeden ve de göremeden; yaşam denen merdivenler süratli süratli çıkarken, zamanı akıp giderken, sona ulaşmadan önce, o basamaklarda bir durup düşünmek için, bir nefes içinde, ” Yüreğinle Yaşa ” yı okuyalım.
Basamaklardan geri gidemeyiz, fakat önümüzdeki basamakları birazcık daha nefesimizi zorlamadan çıkmamızı sağlar.
Bize sunulan yaşam denen vakit içinde; bu şekilde güzel okunası kitaplarla ara molalar verelim….
Murat Tunalı’nın kalemine sıhhat…. (GÜL GÜRLER)

“Mutluluğa pamuk ipliği ile değil zincirle bağlanın…”
İçinde bulunduğumuz çağ, hızla gelişen teknoloji ve değişiklik çağı. Bu hıza ayak uydurabilmek için hepimiz de aynı hızda yaşıyoruz. Öyleki ki ruhlarımızı, duygularımızı ve insanlığımızı gerilerde bırakarak…Yüreğinle Yaşa’da durup beklemeyi, zamanı hissetmeyi, insana kıymet vermeyi, kazanmanın paradan başka yollarla da olabileceğini görüyoruz. Her sayfada gördüğünüz şey aslen yüreğiniz olacaktır. Yüreğinizle bütünleşip onunla yaşadığınızda yaşamın ne kadar değişik ve anlamlı bulunduğunu keşfedeceksiniz. Kitapta, yalnızca nefes alıp vermenin ve dönemin geçmesinin hakikaten yaşamaya yetmediğine bir kez daha vurgu yapıyor. (ZEYNEP BULAN YAZICI)

Yerlilerle beraber maden (altın)aramaya giden sömürgeci gücler altına ulaşmak için okadar hızla yol alırlarki yerliler otururlar bunu gören sömürgeci güçler haydi kalkın derler.yerlilerin verdiği yanıt ilginçtir biz dinlenmiyoruz o denli hızla gidiyoruzki ruhumuz geride kaldı ruhumuzu bekliyoruz… (AtillaKağan)


Yüreğinle Yaşa PDF indirme linki var mı?


Murat Tunalı – Yüreğinle Yaşa kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Yüreğinle Yaşa PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Murat Tunalı Kimdir?

1982’de İzmir’de doğan Murat Tunalı, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden 2005 senesinde mezun oldu. Akademik kariyerini Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaparak devam ettirdi. Bireysel gelişim ve öğrenme psikolojisi alanındaki kariyerini kurumlara ve kişilere yönelik eğitim seminerleri vererek, çeşitli dergilerde makaleler kaleme alarak devam ettirmektedir. Eğitimci-yazar Murat Tunalı’nın yayınlanmış 7 eseri bulunmaktadır.


Murat Tunalı Kitapları – Eserleri

  • Anlayarak Süratli Okuma
  • Umudunu Kaybetme
  • Kalbimin Aklı
  • Başarıya Götürmüş olan Anne Baba
  • Geliştir Beynini
  • Başarılı ve Güzel Konuşma Sanatı
  • Yüreğinle Yaşa
  • Başarı Okulu
  • Öğrencilik Mesleğinde Başarı


Murat Tunalı Alıntıları – Sözleri

  • “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • Duygular düsüncelerimizden daha ciplaktir. Düsünceler degisik fikirlerle giyinip örtünebilir sadece duygular cogu vakit düsüncelerin kalibina girmeyi tutsaklık sayar. (Kalbimin Aklı)
  • “Ders çalışırken uykunun gelmesi. Bunun iki sebebi vardır. Birinci niçin, göz kaslarının zayıf olmasıdır. Zayıf olan göz kasları okurken acele yorulur. Yorulunca yanmaya adım atar, bu durum uyku hormonlarının salgılanmasına niçin olur.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • “Ödüllendirmede, çocuk pozitif yönde davranış sonrasında alacağı ödülden haberdar olmamalıdır. “Eğer sınıfımı geçersem bilgisayar sahibi olacağım” düşüncesi, evladı şartlı sevgiye yönlendirmekle beraber sorumluluklarını da şartlı yerine getirmeye alıştırır.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • “Unutkanlık, zayıf bir hafızanın değil, dikkatsizlik edilmiş bir hafızanın kanıtıdır.”
    Donald A. Laird (Geliştir Beynini)
  • Ölçülemeyen değerler geliştirilemez. (Anlayarak Süratli Okuma)
  • Doğum ile ölüm arasındaki süreyi belirleme edemezsin.Ancak ikisi içinde geçirdiğin sürenin standardını belirleyebilirsiniz.. (Kalbimin Aklı)
  • Öğrendim ki…
    Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız.
    Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz, gerisini karşı tarafa bırakırsınız.
    Öğrendim ki…
    Itimatı geliştirmek seneler alıyor, yıkmak bir dakika.
    Öğrendim ki…
    Hayatında nelere haiz olduğun değil, kiminle olduğun mühim.
    Öğrendim ki..
    Olmak istediğim insan olabilmem oldukça zaman alıyor.
    Öğrendim ki..
    Tüm sevdiklerinle iyi ayrılman gerek, hangisi son görüşme olacak bilemiyorsun.
    Öğrendim ki…
    ‘Bittim’ söylediğin andan itibaren pilinin bitmesine daha oldukça var
    Öğrendim ki…
    Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor
    Öğrendim ki…
    Ne kadar ilgi ve özen gösterseniz bazıları asla karşılık vermiyor.
    Öğrendim ki…
    Para ucuz bir başarı.
    Öğrendim ki…
    İki insan aynı şeye bakıp tamamen değişik şeyler görebilir.
    Öğrendim ki…
    Aşık olmanın ve aşkı hayata devam etmenin oldukça çeşidi vardır.
    Öğrendim ki…
    Bazen başkalarını affetmek yetmiyor. Bazen insanoğlunun kendisini affedebilmesi gerekiyor.
    Her şartta kendisiyle dürüst kalanlar daha uzun yol yürüyor
    Öğrendim ki…
    Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın dünya sizin için dönmesini durdurmuyor…
    Ataol Behramoglu (Umudunu Kaybetme)
  • Adı yüzyıllardan beri malum ve tezleri üniversitelerde okutulan meşhur felsefeci Sokrates baldıran zehiri içmeye götürüleceğini bilmesine karşın idamından 5 dakika ilkin flüt çalmayı öğreniyormuş. (Anlayarak Süratli Okuma)
  • “Oldukça sevdiğim Türkçe dersinden ödevlerimi saatlerce hayata geçirmeye doyamazdım. Oysa matematik dersinin ödevlerini asla yapmak istemezdim; fakat sınavlarda başarısız olunca, sevmesem de o dersi mecburen geçmek zorunda olduğumu anlamıştım.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • Her okuma öncesinde amacımızı ve beklentimizi belirlersek stratejimizi ve hızımızı da ona gore korumuş oluruz. Buda daha sıhhatli bir okuma yapmamızı sağlar. (Anlayarak Süratli Okuma)
  • Yarın gene güneş doğacak biliyorum akıntının, dönemin ne getireceğini kim bilebilir ki. (Yüreğinle Yaşa)
  • Türkiye’de insanların %94’ü tv seyrederken yalnızca %4,5’i kitap okuyor! (Anlayarak Süratli Okuma)
  • “Çocuğa karşı beslediğiniz sevginin imtihan başarısıyla ilgili olmadığını, başarısız da olsa sevginizin devam edeceğini vurgulayın. Bunu söz ve davranışlarınızla ona kesinlikle hissettirin.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • “Beyinlerimiz savaşsın istedim fakat görüyorum ki siz silahsızsınız.” (Geliştir Beynini)
  • “Çocuklarla yaptığınız konuşmalarda anlamı oldukça azca malum terim ve bilimsel nitelikli kelimeleri mümkün olduğunca kullanmayın.” (Başarıya Götürmüş olan Anne Baba)
  • Bildiğini bilenin arkasından gidiniz.
    Bildiğini bilmeyeni uyarınız.
    Bilmediğini bilene öğretiniz.
    Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
    Konfüçyüs (Geliştir Beynini)
  • Okumaya vakit ayrılmaz fakat vakit bulunabilir. (Anlayarak Süratli Okuma)
  • Ölçülmeyen değerler asla geliştirilemez. Bu durumu bulunmuş olduğu koşuldan daha pozitif yönde bir koşula çevirmek istiyorsanız ilk yapmanız ihtiyaç duyulan onu ölçmektir. (Geliştir Beynini)
  • Güzel bir ses için ses telleri kadar doğru nefes de etkilidir. (Başarılı ve Güzel Konuşma Sanatı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş