Eğitim

Zamanın Dönüşümü – Deborah Harkness Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zamanın Dönüşümü – Deborah Harkness Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zamanın Dönüşümü kimin eseri? Zamanın Dönüşümü kitabının yazarı kimdir? Zamanın Dönüşümü konusu ve anafikri nedir? Zamanın Dönüşümü kitabı ne konu alıyor? Zamanın Dönüşümü PDF indirme linki var mı? Zamanın Dönüşümü kitabının yazarı Deborah Harkness kimdir? İşte Zamanın Dönüşümü kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Deborah Harkness

Çevirmen: Yelda Rasenfos

Editör: Çiçek Eriş

Orijinal Adı: Time’s Convert

Yayın Evi: Pegasus Yayınevi

İSBN: 9786052997192

Sayfa Sayısı: 568


Zamanın Dönüşümü Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Amerikan Devrimi’nin ortasında Matthew de Clermont, dünyanın daha aydınlık bir geleceğin kıyısındaymış şeklinde görünmüş olduğu siyasal bir aydınlanmanın yaşandığı bir dönemde, Massachusetts’li genç bir cerrah olan Marcus MacNeil’la tanışır. Ona ölümsüzlük ve püriten yaşamın sınırlarından kurtulma fırsatı sunduğunda Marcus vampir olma fırsatını kaçırmaz. Fakat dönüşümü {hiç de} kolay olmayacaktır ve de Clermont ailesinin kadim gelenekleri ile sorumlulukları Marcus’un özgürlük, eşitlik ve kardeşlik inancıyla çelişmektedir.

Günümüz Paris’inde ise Marcus’un âşık olduğu genç Phoebe Taylor, kendi ölümsüzlük macerasına atılmak üzeredir. Vampirlik ritüelinin çağıl versiyonu başta karmaşık şeklinde durmasa da vampir olmak isteyen bir insanı bekleyen zorlukların, on sekizinci yüzyıldakinden pek de değişik olmadığını keşfedecektir. Marcus’un yüzyıllar ilkin kaçtığına inanılmış olduğu gölgeler ikisinin de yakasını sonsuza dek bırakmayacak şeklinde görünmektedir.

Harkness tarihçi gözüyle Amerikan ve Fransız devrimlerini işleyerek iki dönem içinde paralellikler çizerken, yalnız vampirlerin bakış açısından bakmıyor, Marki de Lafayette, Benjamin Franklin ve Thomas Paine şeklinde zamanı figürleri de işin içine katıyor.

– Los Angeles Times

Deborah Harkness sonsuza dek yaşam, romantizm ve aile dramlarından çok büyük bir hikâye örüyor ve tamamı, baştan sona keyifle okunuyor.

– Bustle

Bu vampir romanı, genç Marcus MacNeil’ın püriten geleneklerden (can sıkan!) kurtulup ölümsüz oluşuna (keyifli!) kadar uzanan hikâyesini Amerikan Devrimi’yle harmanlıyor.

– New York Post

Gerçekten vampir olmak için nelere katlanmak icap ettiğini asla merak ettiniz mi? Deborah Harkness size son romanında bunu oldukça net bir halde konu alıyor… Tutkulu bir aşk hikayesi.

– PopSugar

Zamanda ve kıtalar içinde asla zorluk çekmeden dolanıyorsunuz… Yazar, Matthew ve Diana’nın sürükleyici ilişkisini yeni bir aşk hikâyesiyle bir araya getirmiş.

– Booklist

Elinizden bırakamayacağınız bu yaratı bilhassa doğaüstü vakalar ve tarih severleri kendine bağlayacak.

– School Library Journal


Zamanın Dönüşümü Alıntıları – Sözleri

  • Ortaya çıkarız, ortadan kayboluruz, kendimizi başka bir şeye dönüştürürüz, sonrasında anka kuşu şeklinde eski hayatlarımızın külünden tekrardan doğarız.
  • Zamanın eski yaraları iyileştirme gücü vardır. Sonra bigün geliyor ve artık eskisi kadar canımızı yakmıyorlar.
  • Olmadığın biri şeklinde davranacaksan, uydurdukların mevzusunda daha dikkatli olmalısın.
  • Başımızı kuma gömüp dünya parçalanmıyormuş şeklinde davranamayız.
  • Ne kadar önemsiz görünürse görünsün, küçük bir dalga yaratan herhangi biri olayların gidişatını değiştirebilir.
  • Sonuç olarak bizi tanımlayan, yaşamak için hissettiğimiz amansız içgüdümüzdür.
  • Bu gecenin, sadece hepsi cehenneme gitmişse bir anlamı olabilirdi.
  • Her şeyin sizinle ilgili olmadığının farkına varın.
  • Bırakalım da şu ikisi kaplarını felaketle doldurup içsinler.
  • Çaresizce hayatta kalmak isteyen insanoğlu onlara sunulan tüm hayatta kalma fırsatlarını kabul etmekte telaşlı davranıyordu.
  • Buraya gelene kadar çoğumuz yolda bir şeyler kaybettik.
  • Bazı şeylerin telafisi yoktur.
  • Hayır demek cesaret ister… evet demekten oldukça daha çok cesaret ister.
  • Tüm zorbaların adam olmadığını keşfetmişti.
  • Kendine, içinde geçmişin yer almadığı bir gelecek bulmak zorundaydı ve bu arayışının ne kadar süreceğini merak ediyordu.


Zamanın Dönüşümü İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitap benim için ilk yüz sayfadan sonrasında açıldı. İlk yüz sayfada kitabın içine ve anlattığı dünyaya girmek güç oldu. Fakat ondan sonra kitabın akıcılığına ve sürükleyiciliğine kendimi kaptırdım. Bir önceki kitabından tanıdığımız özgür ruhlu, çekici ve tatlı Marcus’un ve Phoebe’un öyküsünü okuyoruz. Bir önceki kitapta Phoebe’un vampir olmak istediğini biliyorduk.
Bu kitapta onun vampir olma süreciyle birlikte Marcus’ta sıcakkanlılıktan vampirliğe geçiş sürecini yeniden hatırlayarak yaşamaya başlıyor. İkili ilişkilerinde yeni bir boyuta geçerken Marcus, onu huzursuz eden geçmişindeki bazı anılarla yeniden yüzleşmek zorunda kalmış ve yüzyıllar ilkin yaşamış olduğu sıcakkanlılıktan vampirliğe geçiş sürecindeki anılarını yeniden düşünmeye adım atmıştır. Biz bir taraftan günümüzde Phoebe’un vampir olmasını okurken bir taraftan da Marcus’u tesiri altına alan acı geçmişine giderek 250 yıl öncesinde ki Marcusu görüyor ve günümüzdeki Marcusa iyi mi dönüştüğünü, dönemin dönüşümü olarak okuyoruz.
Geçmiş ve günümüz olarak süre dönüşümlü okumak oldukça keyifliydi. 1775’lere gitmek ve o periyodu şartlarıyla birlikte kahramanın üstünden okurken şimdi ki dönemim şartlarıyla gene aynı kahramanın üstünden karakter analizi yapmak benim için oldukça merak uyandırıcıydı. Vampir olsun olmasın çocuklukta yaşadığımız acı dolu anılar, üstünden yüzyıllar bile geçse bizlerde hala iz bırakabilir. Yaşadığımız acı tecrübelerin üstesinden gelemeyebilir ve bu durumda kişiliğimiz dönüşüme uğrayabilir. Kitapta ölümsüz bir vampir olan kahramanımız Marcus’un hala yüzyıllar öncesinde yaşamış olduğu acı dolu anılarla birlikte kendisiyle hesaplaşmasını ve hissettiği, bir türlü içinden atamadığı huzursuzluğunu atlatmaya çalışmasını görüyoruz.
Marcusun geçmişinin ve Phoebe’nin yeni süregelen yaşamını okumak oldukça güzeldi. Sadece Gallowglass’ı daha oldukça görmek istedim. Güzel bir devam kitabıydı. Ayrıca kapak tasarımına bayıldım. Umarım yayınevi en kısa sürede Gallowglass’ın kitabını da basar.
yazar/Deborah-Harkness kitap/zamanin-donusumu–186428 (Münevver)

Bitti… oldukça keyifliydi okumak…
Yazarımızın kaleminden serinin 4. Kitabini okumak benim için tanım edilemez … Açikçası ben bu şekilde beklemiyordum, fakat Marcus un geçmişinin ve Phoebe nin yeni süregelen yaşamını bu şekilde okumak farklıydi. Daha fazla Diana ve Matthew i görmeyi bekliyordum ve heralde adamım Eric i . Kitap oldukça süratli aşama kaydediyor sayfaları nasil çevirdiğinizi anlamayacaksınız ve bir bakmışsınız sona gelmişsiniz. Yazarın eserde zamanı ve o dokuyu iyi mi işlediğini görmüş olacaksınız. Tabi burada iyi mi söylemeliyim tıbbi dilini konuşturması da cabası. Kısacası ben benim için okudukça bunu da araştırmalısın hissi yaratan acaip diye tanım edebileceğim bir kitap yorumu bırakıyorum sizlere. Keyifli okumalar dilerim. (Ayşen dinç)

Şahane bir Serinin devam kitabı ilk üçlü şahaneydi Buda oldukça güzel bir öykü zamanı bilgiler oldukça net ve doğru şekilde aktarılmış matthew ve Diananın hikayesinin devamını da burada görüp mutlu oluyorsunuz fantastik ve zamanı bir arada okumak isteyenler için ideal bir kitap ilk üçlüyü bir an ilkin okumanızı şiddetle tavsiye ederim (Kitap+Kitap +Kitap)


Zamanın Dönüşümü PDF indirme linki var mı?


Deborah Harkness – Zamanın Dönüşümü kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Zamanın Dönüşümü PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Deborah Harkness Kimdir?

Philadelphia’nın banliyösünde büyüyen Deborah Harkness batı Massachusetts’de, Chicago, şimal California’da, New york’da ve cenup California’da yaşadı. Bunun yanında İngiltere’nin Oxford ve Londra şehirlerinde de yaşadı. Geçtiğimiz yirmi sekiz yılda, talebe ve tarih alanında bilim bayanı olan Deborah Harkness’nin Mount Holyoke College, Northwestern Üniversitesi ve California Üniversitesinden diplomaları vardır. Bu süre süresince, Avrupa’da 1500 ile 1700 tarihleri arasındaki bilim ve sihir zamanı üstünde araştırmalar yapmış oldu. İngiltere’de çeşitli kütüphanelerde çalıştı. Kitap sevgisini bu süreçte kazandığını belirtir.


Deborah Harkness Kitapları – Eserleri

  • Cadıların Keşfi
  • Gecenin Gölgesi
  • Hayat Kitabı
  • Zamanın Dönüşümü


Deborah Harkness Alıntıları – Sözleri

  • “Bazı şeyleri kendimize saklarız, Matthew.” (Gecenin Gölgesi)
  • Buraya gelene kadar çoğumuz yolda bir şeyler kaybettik. (Zamanın Dönüşümü)
  • Kendine, içinde geçmişin yer almadığı bir gelecek bulmak zorundaydı ve bu arayışının ne kadar süreceğini merak ediyordu. (Zamanın Dönüşümü)
  • “+Onlara gerçeği mi söyleyeceksin?
    -Bu şekilde yapmak çoğu zaman daha kolaydır.” (Gecenin Gölgesi)
  • “Mutluluk da devamlı üzüntüden daha gürültülüdür.” (Cadıların Keşfi)
  • “Oldukça ehemmiyet verdiğin ateizmin seni yarı yolda bırakmış şeklinde görünüyorsun kit, günahların hesabını vereceğinden mi korkmaya başladın birden.” (Gecenin Gölgesi)
  • zeka devamlı bilgelik değildir. (Hayat Kitabı)
  • “Zekâ devamlı bilgelik değildir.” (Hayat Kitabı)
  • Her şeyin sizinle ilgili olmadığının farkına varın. (Zamanın Dönüşümü)
  • Bu cadı da ne vardı ki kendi türü bile onu yirmi metrelik bir çukura atıyordu? (Cadıların Keşfi)
  • Biz onuncu düğümdük.
    Çözülmez.
    Başı ya da sonu olmayan. (Hayat Kitabı)
  • Üç saat ilgilenirseniz üç şeyle,
    Sonunda birleşecektir üçü beraber. (Cadıların Keşfi)
  • “Nasıl yapıyorsun?” diye sormuş oldum yüzünü ellerimin içinde tutarak. “Sanki seni yüzyıllardlr tanıyor gibiyim.” (Cadıların Keşfi)
  • Bir yalanı yaşayamazsın, (Gecenin Gölgesi)
  • “Korku ilkin aşağılamayı, sonrasında nefreti getirir.” (Gecenin Gölgesi)
  • Hayatta kalan, ne en kuvvetli ne de akıllı türdür. Hayatta kalan, değişime en acele uyum elde eden türdür. (Hayat Kitabı)
  • “Belayı mıknatıs şeklinde çekiyorsun, dostum.” (Gecenin Gölgesi)
  • Çaresizce hayatta kalmak isteyen insanoğlu onlara sunulan tüm hayatta kalma fırsatlarını kabul etmekte telaşlı davranıyordu. (Zamanın Dönüşümü)
  • O senin, diye fısıldadı acayip bir ses. Gitmesine izin vermemelisin. (Cadıların Keşfi)
  • Ne kadar önemsiz görünürse görünsün, küçük bir dalga yaratan herhangi biri olayların gidişatını değiştirebilir. (Zamanın Dönüşümü)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş