Eğitim

Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu – Brian Selznick Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu – Brian Selznick Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu kimin eseri? Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu kitabının yazarı kimdir? Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu konusu ve anafikri nedir? Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu kitabı ne konu alıyor? Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu PDF indirme linki var mı? Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu kitabının yazarı Brian Selznick kimdir? İşte Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Brian Selznick

Çevirmen: Merve Solmaz

Yayın Evi: Artemis Yayınları

İSBN: 9786054560356

Sayfa Sayısı: 544


Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Öksüz, Saat Tamircisi ve Hırsızı! İşlek Paris tren istasyonunun duvarları içinde yaşıyor Hugo. Hayatta kalması, sırlara ve kendini gizlemesine bağlı. Ama ansızın yolu, bakımını yapmış olduğu saatlerin dişlileri şeklinde, kitaplara meraklı, acayip bir kızla ve tren istasyonunda oyuncakçı işleten umudu kırılmış yaşlı bir insanla kesişiyor. Böylece Hugo’nun gizemli yaşamı ve en kıymetli sırları tehlikeye düşüyor. Esrarengiz bir fotoğraf, oldukca kıymetli bir defter, çalınmış bir anahtar, bir robot ve Hugo’nun ölmüş babasından kalan gizli saklı bir bildiri bu karmaşık, kırılgan ve esrarengiz gizemin belkemiğini oluşturuyor….

(Tanıtım Bülteninden)


Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu Alıntıları – Sözleri

  • eğer hayatta bir amacın yoksa kırılmış ve işe yaramaz bir oyuncak gibisindir.
  • dünyanın devasa bir makine bulunduğunu düşlemek hoşuma gidiyor.(…) eğer dünya devasa bir makineyse burada olmamın bir sebebi olmalı.
  • hugo, topuk seslerinin hayaletleri çağırdığını bilmiyor musun?
  • Ama Hugo’nun bu kadar oldukca sırrı varken iyi mi dost olabilirlerdi ki?
  • sen film izlemeyi seviyor musun(…) ?
  • Biliyorsun, makinelerin asla fazla parçası olmaz. Tüm parçalar lüzumlu model ve sayıdadır. Eğer dünya devasa bir makineyse burada olmamın bir sebebi olmalı. Bu, senin de burada olmanın bir sebebi olduğu anlamına gelir.
  • Bazen bu fotoğrafları da minimum filmler kadar sevdiğimi düşünüyorum. Bir resme bakıp kendi hikayeni yaratabiliyorsun.
  • “Tüm makinelerin bir amaç için yapıldığını asla farklıymış miydin? Bazen tıpkı bu fare şeklinde seni güldürmek için ya da saatler şeklinde zamanı bildirmek için ya da bu robot şeklinde sende merak duygusu uyandırmak için yapılırlar. İşte bu yüzden kırık bir makine gördüğümde oldukca üzülürüm bundan dolayı artık ondan yapması beklenen şeyi yapabilmesi mümkün değildir… Belki aynı şey insanoğlu için de geçerlidir. Eğer hayatta bir amacın yoksa kırılmış ve işe yaramaz bir oyuncak gibisindir.”
  • “Dünyanın devasa bir makine bulunduğunu düşlemek hoşuma gidiyor. Biliyorsun, makinelerin asla fazla parçası olmaz. Tüm parçalar lüzumlu model ve sayıdadır. Eğer dünya devasa bir makineyse burada olmamın bir sebebi olmalı. Bu, senin de burada olmanın bir sebebi olduğu anlamına gelir.”
  • Eğer hayatta bir amacın yoksa kırılmış ve işe yaramaz bir oyuncak gibisindir.


Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu İncelemesi – Kişisel Yorumlar

En Büyük Makine: Kitap: Neden bilmiyorum fakat Hugo Cabret niçin bir ufak prens popülerliğine ulaşamamış, şaşkınım. Oldukca kuvvetli bir kurgusu, oldukca hoş bir hissiyatı var. Oldukca beğendim, yeniden okuyacağım. Hugo cabret ve bu güzel macerasını okumak keyifliydi. Gerçekten etkilendim bu kitabından. Ne yazmalıyım bilmiyorum bundan dolayı hemen hemen bitirdim kitabı ve kitabın evrenindeyim hâlâ. Neyse, ikinci kez okursam güncellerim burayı (Hacı Bayram)

“Dünyanın devasa bir makine bulunduğunu düşlemek hoşuma gidiyor. Biliyorsun, makinelerin asla fazla parçası olmaz. Tüm parçalar lüzumlu model ve sayıdadır. Eğer dünya devasa bir makineyse burada olmamın bir sebebi olmalı.” #brianselznick’in daha ilkin kızım zinnetedagurcay tavsiyesi ile #kutupyıldızı kitabını okudum ve oldukca beğendim.Dün ne okusam ne okusam diye kitaplığın önünde bakınırken,Eda anneciğim #hugocabretvebuluşu kitabını oku dedi.Şöyleki bir elime aldım ve derhal #arkakapak (ÖKSÜZ, SAAT TAMİRCİSİ VE HIRSIZ! İşlek Paris tren istasyonunun duvarları içinde yaşıyor Hugo. Hayatta kalması, sırlara ve kendini gizlemesine bağlı. Ama ansızın yolu, bakımını yapmış olduğu saatlerin dişlileri şeklinde, kitaplara meraklı, acayip bir kızla ve tren istasyonunda oyuncakçı işleten umudu kırılmış yaşlı bir insanla kesişiyor. Böylece Hugo’nun gizemli yaşamı ve en kıymetli sırları tehlikeye düşüyor. Esrarengiz bir fotoğraf, oldukca kıymetli bir defter, çalınmış bir anahtar, bir robot ve Hugo’nun ölmüş babasından kalan gizli saklı bir bildiri bu karmaşık, kırılgan ve esrarengiz gizemin belkemiğini oluşturuyor.) yazısını okuyup,kitabın sayfalarına baktım içi resimlerle doluydu.Vazgeçecek şeklinde oldum.Fakat Eda’nın ısrara devam etti ve onun isteği ile yeni bir macera başlamış oldu.İyi ki ısrar etmiş diyorum,muhteşemdi. Zamanın Efendisi Hugo Cabret ve Buluşu: Erken Fransız Sinemasının Büyüsünden Doğmuş Bir Öykü.Dili akıcı,karekterler müthiş,çizimler mükemmel ve her şeyden önemlisi kurgu inanılmaz.Ben kitabı okumadım,adeta seslendirmesini benim yaptığım siyah beyaz bir filmi izledim. Hala okumamış yada almakta tereddüt edenleriniz var ise bir dakika bile düşünmeyin.Tüm yetişkinlere ve 12 yaş üstü tüm küçüklere tavsiye ederim. #tavsiyekitap #hayallervekitaplar #artemisyayinlari #illustration #okudumbitti #brıanselznıck #bookstagram (Deniz)

Hugo Cabret ve Buluşu
#kitapyorumu 5/5
İnanılmaz bir kitap, inanılmaz bir hikâyeydi. Şimdiye kadar okuduğum en değişik kitaplardan biriydi. Kitabın çoğunluğu siyah beyaz çizimlerden meydana geliyor ve bu kitaba o şekilde bir hava katmış ki anlatamam
Her yaştan insanoğlunun okuyabileceği, insanoğlunun içini sımsıcacık meydana getiren oldukca tatlı bir kitaptı. Açıkçası ben oldukca beğendim Özetlemek gerekirse mevzusundan bahsedecek olursak; Hugo Cabret adındaki ufak bir çocuğun, minnacık kalbiyle verdiği savaşım ele alınmış. Hugo öksüz kaldıktan sonrasında Paris tren istasyonunun duvarları içinde yaşıyor ve istasyonda bulunan tüm saatlerin bakımını yapıyor. Onun bir amacı var.  Babasının ölmeden ilkin onarım etmeye başladığı robotun tamirini bitirmek. Nedeni ise bu robotun babasından bir bildiri bıraktığına inanması. Tabi bu sırada o şekilde sırlar açığa çıkıyor ki, bizi şaşırtıyor kitap. Hugo Cabret oldukca tatlı ve akıllı bir çocuk. Onunla tanışmanızı, verdiği mücadeleyi okumanızı oldukca isterim..
“Bazen geceleri saat onarım etmek için değil, bir tek şehri seyretmek için buraya gelirim. Dünyanın devasa bir makine bulunduğunu düşlemek hoşuma gidiyor. Biliyorsun, makinelerin asla fazla parçası olmaz. Tüm parçalar lüzumlu model ve sayıdadır. Eğer dünya devasa bir makineyse burada olmamın bir sebebi olmalı. Bu, senin de burada olmanın bir sebebi olduğu anlamına gelir.”
Her birimizin hayatta olmamızın bir sebebi var. ⛓ (Elif Sonsuz)


Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu PDF indirme linki var mı?


Brian Selznick – Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Brian Selznick Kimdir?

Kitaplar: Zamanın Efendisi Hugo Cabret ve Buluşu, Bunun adı findel

Filmler: Hugo

Eğitim: Brown Üniversitesi, Rhode Island Tasarım Okulu

Ödüller: Caldecott Madalyası

Adaylıklar: Gençlik Edebiyatı Dalında Amerikan Ulusal Kitap Ödülü,Diğer


Brian Selznick Kitapları – Eserleri

  • Kutup Yıldızı
  • Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu
  • Dedektif Yavru Maymun


Brian Selznick Alıntıları – Sözleri

  • “Keşke bir yere ilişkin olabilseydim.” (Kutup Yıldızı)
  • sen film izlemeyi seviyor musun(…) ? (Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu)
  • “Aslında tamamımız bir çukurun ortasındayız. Fark yaratan tek şey bazıları çukura bakarken diğerlerinin yıldızlara bakıyor olması.” (Kutup Yıldızı)
  • eğer hayatta bir amacın yoksa kırılmış ve işe yaramaz bir oyuncak gibisindir. (Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu)
  • Biliyorsun, makinelerin asla fazla parçası olmaz. Tüm parçalar lüzumlu model ve sayıdadır. Eğer dünya devasa bir makineyse burada olmamın bir sebebi olmalı. Bu, senin de burada olmanın bir sebebi olduğu anlamına gelir. (Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu)
  • Eğer hayatta bir amacın yoksa kırılmış ve işe yaramaz bir oyuncak gibisindir. (Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu)
  • hugo, topuk seslerinin hayaletleri çağırdığını bilmiyor musun? (Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu)
  • “Keşke bir yere ait olabilseydim…” (Kutup Yıldızı)
  • “Kendime ait bir yerim olması, fotoğraflarımı düzenlemek ve müzik dinlemek hoşuma gidiyor…” (Kutup Yıldızı)
  • “Dünyanın devasa bir makine bulunduğunu düşlemek hoşuma gidiyor. Biliyorsun, makinelerin asla fazla parçası olmaz. Tüm parçalar lüzumlu model ve sayıdadır. Eğer dünya devasa bir makineyse burada olmamın bir sebebi olmalı. Bu, senin de burada olmanın bir sebebi olduğu anlamına gelir.” (Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu)
  • dünyanın devasa bir makine bulunduğunu düşlemek hoşuma gidiyor.(…) eğer dünya devasa bir makineyse burada olmamın bir sebebi olmalı. (Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu)
  • “Vazgeçmenin aslolan cesaret bulunduğunu öğrendiğimde oldukca küçüktüm.” (Kutup Yıldızı)
  • “Gerçek dünyada mutlu son diye bir şey yoktur.” (Kutup Yıldızı)
  • “Aslında hepimiz bir çukurun ortasındayız. Fark yaratan tek şey, bazıları çukura bakarken diğerlerinin yıldızlara bakıyor olması…” (Kutup Yıldızı)
  • Ama Hugo’nun bu kadar oldukca sırrı varken iyi mi dost olabilirlerdi ki? (Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu)
  • “Tüm makinelerin bir amaç için yapıldığını asla farklıymış miydin? Bazen tıpkı bu fare şeklinde seni güldürmek için ya da saatler şeklinde zamanı bildirmek için ya da bu robot şeklinde sende merak duygusu uyandırmak için yapılırlar. İşte bu yüzden kırık bir makine gördüğümde oldukca üzülürüm bundan dolayı artık ondan yapması beklenen şeyi yapabilmesi mümkün değildir… Belki aynı şey insanoğlu için de geçerlidir. Eğer hayatta bir amacın yoksa kırılmış ve işe yaramaz bir oyuncak gibisindir.” (Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu)
  • Aslında tamamımız bir çukurun ortasındayız. Fark yaratan tek şey bazıları çukura bakarken diğerlerinin yıldızlara bakıyor olması.. (Kutup Yıldızı)
  • Bazen bu fotoğrafları da minimum filmler kadar sevdiğimi düşünüyorum. Bir resme bakıp kendi hikayeni yaratabiliyorsun. (Zamanın Efendisi – Hugo Cabret ve Buluşu)
  • Keşke bir yere ilişkin olabilseydim. (Kutup Yıldızı)
  • Aslında tamamımız bir çukurun ortasındayız. Fark yaratan tek şey, bazıları çukura bakarken diğerlerinin yıldızlara bakıyor olması. (Kutup Yıldızı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş