Eğitim

Zeitgeist Ne Anlatıyor? – Erol Bilbilik Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zeitgeist Ne Anlatıyor? – Erol Bilbilik Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zeitgeist Ne Anlatıyor? kimin eseri? Zeitgeist Ne Anlatıyor? kitabının yazarı kimdir? Zeitgeist Ne Anlatıyor? konusu ve anafikri nedir? Zeitgeist Ne Anlatıyor? kitabı ne konu alıyor? Zeitgeist Ne Anlatıyor? PDF indirme linki var mı? Zeitgeist Ne Anlatıyor? kitabının yazarı Erol Bilbilik kimdir? İşte Zeitgeist Ne Anlatıyor? kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Tunca Arslan

Yazar: Erol Bilbilik

Yazar: Haluk Hepkon

Yazar: Emrah Alpat

Yazar: Karin Liebhart

Yayın Evi: Kırmızı Kedi Yayınevi

İSBN: 9789944756167

Sayfa Sayısı: 122


Zeitgeist Ne Anlatıyor? Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Peter Joseph’in meşhur filmi Zeitgeist The Movie yaşamımıza 2007 senesinde girdi. 2008 yılındaysa piyasaya Zeitgeist Addendum çıktı. Her iki film de kısa sürede büyük bir popülerliğe kavuştu. Yakın bir tarihte üçüncü filmin gösterime gireceği ilân ediliyor. İnternet üstünden parasız indirilebilen filmlerin ortalama 100 milyon şahıs tarafınca izlendiği tahmin ediliyor. Mesele yalnız sayıyla da ilgili değil. ABD ve sistem karşıtı çevreler içinde Zeitgeist’ın savunduğu fikirler hızla yayılıyor. İnternet yardımıyla Zeitgeist Hareketi adı altında örgütlenmeye çalışılıyor.

Peki, Zeitgeist hakikaten bir sistem eleştirisi yapıyor mu?

Kaynakları ne kadar güvenilir? İleri sürdüğü tezler hangi dünya görüşünün ürünü? 11 Eylül Olayları ya da perde arkasından dünyayı yönetenler hakkında iddiaları komplo teorisi mi yoksa Amerikan karşıtlığı mı? Dinler zamanı bir aldatmacadan mı ibaret? Zeitgeist ile New Age akımları içinde bir ilişki var mı? Venüs Projesi gerçekleşebilir mi? Enerji mevzusunda söylenenler doğru mu?

Zeitgeist Ne Anlatıyor? tüm bu sorulara çeşitli yanıtlar veriyor. Farklı yazar ve araştırmacılar Zeitgeist belgesellerini değişik açılardan değerlendiriyor. Emrah Alpat, Zeitgeist The Movie’nin dine bakışını ve ileri sürdüğü tezleri büyük bir titizlikle inceliyor. Sinema eleştirmeni Tunca Arslan, her iki filmin sistem karşıtlığını keyifli bir üslupla ele alıyor. Araştırmacı yazar Erol Bilbilik enerji meselesinden yola çıkarak Zeitgeist’a değişik bir açıdan yaklaşıyor. Haluk Hepkon, her iki filmin komplo teorileri ve New Age akımlarla ilişkisini değerlendiriyor. Viyana Üniversitesi Siyaset Bilimi Enstitüsü’nde vazife meydana getiren Karin Liebhart ise ufuk açıcı makalesinde ezoterik ve okültik akımların aşırı sağcı akımlarla olan bağlantılarını gözler önüne seriyor.

Zeitgeist Ne Anlatıyor? Zeitgeist filmlerini izleyen, izlemeyi düşünen ya da popüler kültürün son ürünü olan bu filmlerin çevresinde kopan münakaşaya ilgisiz kalmak istemeyen her insana eleştirel ve değişik bakış açıları vaat ediyor.


Zeitgeist Ne Anlatıyor? Alıntıları – Sözleri

  • Zeitgeist, ABD’deki aşırı sağcıların sisteme yönelik, aslen incir çekirdeğini doldurmayan sözde eleştirilerini ve saçma sapan komplo teorilerini “sistem karşıtlığı” adı altında pazarlamaktadır. Üstelik bu işi bol miktarda New Age zırvaları kullanarak yapmaktadır.
  • 1938’de yazılan Bulantı’nın Roquentin’i ile 1999’da çekilen Matrix’in Neo’su içinde
    yakın akrabalık bağları olduğuna şüphe yok. Bu ikisinin, kadim Budizm öğretisinden
    beslendikleri, Uzakdoğu felsefelerinin günümüzde Batılılar için tasarlanmış binbir çeşit
    meditasyon yöntemleriyle, Tibet-Dalay Lama ritüelleriyle vb. zenginleştirilmiş halde
    tekrardan piyasaya sürüldüklerini görmek mümkün.
  • Noel bayramı, kısaca İsa’nın 25 Aralık’ta kutlanan doğum günü, M.S 200’lü yıllara kadar bu şekilde kutlanan bir bayram değil. Hatta genel görüşe nazaran 25 Aralık tarihini ortaya atan şahıs Sextus Julius Africanus isminde 3.yüzyılın başlarında öldüğü malum Hıristiyan seyyah ve tarihçi. Bu fikrin çıkış noktası da Tanrı’nın dünyayı 25 Mart’ta yarattığı, İsa’nın da ana rahmine o gün düştüğüdür. Bu tarihten sonrasında 9 ay eklenirse, 25 Aralık tarihini gören şahıs bu zamanı öne sürmüştür.
  • Kurgu basittir. ABD Ortadoğu’ya nesnel emperyalist
    gereksinimlerinden dolayı değil, Baba-Oğul Bushlar o şekilde istediği için saldırmıştır. Kısacası
    buyuruculuk yoktur; fena niyetli bir avuç adam vardır. Bunlar hem tezi hem de antitezi,
    kısaca Usame bin Ladin’i, desteklemektedir. Tıpkı Prescott S. Bush’un Hitler’i desteklemesi benzer biçimde. Sentez ise 11 Eylül Olayı, Körfez Savaşı ve Irak’ın işgalidir.


Zeitgeist Ne Anlatıyor? İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Fena: Kalitesiz bir kitap bulunduğunu düşünüyorum, bir şeyleri açıklamaya çalışmasına karşın açıklamaların hiçbirini kafi bulmadım. Kaynakça kısmını kitaptaki içerikle ilişkilendirmek zor, tamamı Almanca yazılmış, vakit kaybı. (Caner Sönmez)

Zeitgeist belgeselinin tamamen gönüllü bazı kişiler tarafınca ve insanları bilinçlendirmek için hazırlanmış, hiçbir art niyet gütmeyen bir yapım bulunduğunu mu düşünüyorsunuz?
Zeitgeist hakikaten oldukca başarıya ulaşmış ve inandırıcı bir belgesel, sadece eleştirel bir perspektif ile izlenmediğinde, önümüze konulmuş olan bilgiler denetim edilmediğinde kişinin her şeyi bildiğini sanmasına niçin oluyor.
Belgeseli izlemişseniz bu kitabı derhal okumanızı, izlememiş fakat izlemeyi düşünüyorsanız, kitapla eş zamanlı izlemenizi tavsiye ederim.
İzlemeyenler için kısa bir data verelim.Zeitgeist The Movie üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde bir Hıristiyanlık ve Yahudilik eleştirisi yapılmaktadır. İkinci bölümde 11 Eylül Olayları’nın ABD tarafınca yapıldığı iddia edilmektedir. Üçüncü bölümde ise perde arkasındaki bazı gizli saklı güçlerin” tek dünya devleti ” oluşturmak için çaba gösterdikleri ileri sürülmektedir.
Kitapta film süresince somut bilgilerin belli bir hikayeye uydurulabilmek adına esnetildiği/çarpıtıldığı anlatılıyor.Filmin iddialarını olduğu benzer biçimde kabul eden seyirci, bu zekice kurgulanmış kolaj çalışmasının gerçeği yansıttığını düşünüyor.
Hatırlatmakta yarar var. Kitabın amacı İncil’in ya da İsa’nın yada öteki komplo teorilerinin doğru ya da yanlışlığını kanıtlamaktan ziyade, filmdeki iddiaların doğruluğu ya da yanlışlığıdır.
Kitabın Emrah Alpat tarafınca yazılan ilk kısmı Zeitgeist’in ilk bölümünü detaylı bir halde(hatta cümle cümle) çözümleme eden kanaatimce de kitabın en başarıya ulaşmış kısmıdır. Tabi ki öteki bölümlere getirilen eleştiriler oldukca başarıya ulaşmış fakat filmin yapımcıları en oldukca bu bölüm üstünde emek harcamışlar benzer biçimde görünüyor :)))
Eleştirel fikir ve önüne gelen bilgiyi denetim etme alışkanlığı olmayan seyirci (toplumun %99’u rahat bu gruba girer) ikna edici bu filmi izlediğinde bazı gizli saklı sırlara vakıf bulunduğunu ve basit insanların bilmediği şeyleri bilmiş olduğu illüzyonuna kapılıyor. Halbuki filmin yapmış olduğu şey insanların gözüne yeni bir sis perdesi indirmekten başka bir şey değil.
Kitabın baskısını bulamayabilirsiniz fakat internette pdfleri mevcut. (Cânân)

Zeitgeist belgeselinin gerçekleri iyi mi çarpıttığını, insanların gözlerini açmayı iddia ederken aslen insanların gözünün üstüne yeni bir sis perdesi çektiğini kanıtlarıyla gösteren bir kitap.
Kitapta belgeselin ilk kısmında yer edinen Nasıralı İsa’nın aslen yaşamadığı
ve ona atfedilen özelliklerin daha önceki mitolojilerden alındığının anlatıldığı bölümün eleştirisi oldukca iyiydi. Belgeselin bu kısmında gerçeklerin iyi mi çarpıtıldığı kanıtlarıyla ortaya koyuluyor.
Tunca Arslan’ın eleştiri yazısı ise bence kitabın en iyi kısmı. Tunca Arslan, Zeitgeist’in buyuruculuk terimi yerine gücü her şeye yeten birkaç kapitalisti geçirerek emperyalizmle savaşın (mesela bağımsızlık savaşlarının) boşuna olduğu görüşünü tekrarlayan bir belgesel bulunduğunu, aydınlanmanın bir Zeitgeist cd’siyle gelmeyeceğini söylüyor.
Doğruyu söylemek gerekirse belgesel başta beni de oldukca etkilemişti. Zeitgeist bu mevzuda oldukca başarıya ulaşmış ve inandırıcı bir belgesel. Eleştirel bir gözle izlenmediğinde kişinin her şeyi bildiğini sanmasına niçin oluyor.
Kitapta katılmadığım tek şey komplo teorilerinin tamamen negatif bir kavram olarak gösterilmesi. Bu durum bilhassa Haluk Hepkon’un yazısında oldukca belirgin. Tüm komplo teorilerinin aynı kefeye koyulmasının yanlış bulunduğunu düşünüyorum. Bazı komplo teorileri hakikaten mantıklı argümanlara dayanıyor. Bunlar tam olarak gerçekleri yansıtmayabilir fakat şüphe ve endişeleri ortaya koyması bakımından önemlidir diye düşünüyorum. Bu teoriler eğer eleştirel bir halde mantık süzgecinden geçirilerek değerlendirilirse yararlı olabilir.
Okuduğumuz, seyrettiğimiz şeyleri eleştirel bir gözle değerlendirmenin, önümüze sunulan detayları denetim etmenin ne kadar mühim bulunduğunu yine hatırlatan bu kitabı tavsiye ediyorum. (Gürkan)


Zeitgeist Ne Anlatıyor? PDF indirme linki var mı?


Erol Bilbilik – Zeitgeist Ne Anlatıyor? kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Zeitgeist Ne Anlatıyor? PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Erol Bilbilik Kimdir?

Erol Bilbilik (d. 21 Mayıs 1935, Üsküdar, İstanbul), emekli deniz binbaşı, yazar. 1954 senesinde Heybeliada Deniz Lisesi’nden mezun oldu. 1956 senesinde Deniz Harp Okulu’nu tamamladı ve deniz asteğmeni oldu. 1961, 1969 yıllarında, ABD ve Almanya’da kısa süreli eğitimler aldı. 1961 senesinde, Georgia’nın Athens (ABD) kentindeki “Savunma ve Lojistik Yönetimi” mevzusundaki eğitimin sonunda kendisine verilen Athens şehri fahri hemşehrilik belgesini iade etti. 9 Mart 1971 hareketinde yer alması sebebiyle, binbaşı rütbesindeyken emekliye sevk edildi (Mayıs 1971). Aynı dönemde, kontrgerillanın işkencehanesi olarak ünlenen Erenköy Köşkü’ne alınarak sorgulandı. 1979 senesinde Ulaştırma Bakanlığı Fen Kurulu Üyeliği’nden emekli oldu. Makine-motor, vapur inşa ve inşaat sektörlerinde yöneticilik de yapmıştır. 1993’ten bu yana araştırmacılık ve yazarlık yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Erol Bilbilik Kitapları – Eserleri

  • Zeitgeist Ne Anlatıyor?
  • İşgal Örgütleri
  • Dünyayı Yöneten Gizli Örgütler
  • Geniş Ortadoğu Projesi
  • Amerikaperestler
  • Rockefeller’in Küresel Celladı Brzezinski
  • Türk Bilderbergleri
  • Big Data Age
  • Derin Dünya Devletinin Adamları
  • Dış İlişkiler Konseyi CFR
  • Amerikan Kuşatması
  • Kıskaç Harekatı
  • Komünizm ve Emperyalizm Mustafa Kemal İle Lenin Arasında Oldukça Gizli Şifahi Anlaşma
  • Açılım Kıskacı
  • Öncesiyle ve Sonrasıyla 9-12 Mart Süreci
  • Küresel Dünya Politikaları ve Ulusal Seçenekler
  • Haziran


Erol Bilbilik Alıntıları – Sözleri

  • “ABD’nin Dünya Düzeni üstündeki kontrolü arttırmaya yönelik programlar üreten 10 büyük vakıf ve bu vakıflara bağlı olan 400 kurum 3000 araştırma grup ve fikir kuruluşu Tavistock’un
    direkt kontrolü altındadır.
    Stanford Araştırma Enstitüsü, Hoover Enstitüsü ile beraber 3300 çalışanına yılda 150 milyon dolar ödemektedir. Bechtel ve Kaiser dev şirketleri başta olmak suretiyle 400 büyük şirket için nezaret raporları ve CIA için geniş çaplı operasyonlar bu enstitülerce hazırlanmaktadır.” (Rockefeller’in Küresel Celladı Brzezinski)
  • r.
    Rockefeller Vakfı, oldukca mühim fakat oldukca azca malum bir operasyonu vesilesiyle dünya tarımını denetim etmektedir. Vakfın Direktörü Kenneth Wernimont bu programı Meksika ve Latin Amerika’da uygulamaktadır. Programın hedefinde bağımsız çiftçiler vardır. Kendileri adına üretim meydana getiren, üretimlerini paraya çeviren ve bu yüzden bağımsızlaşan çiftçiler Dünya Düzeni
    için en büyük tehdidi oluşturmaktadır.
    Sovyet Rusya’da Bolşevikler halk üstünde tam denetim oluşturmak için bağımsız çiftçilik yapmakta direnen kulakları en büyük engel olarak görmüşlerdi.
    Bu engeli ortadan kaldırmak için Stalin, Kulakların tüm mahsul ve hayvanlarına el konulması emrini vermiş ve onları açlığa mahkûm ettirmişti. (İşgal Örgütleri)
  • NATO, Avrupa Ortak Pazarı-Avrupa Birliği, Marshall Planı,CFR’nin güçlendirilmesi, Bilderberg Grubu ve Trilateral Komisyonu’nun müesseselerinde kilit rol oynayan en mühim şahsiyetlerden birincisi David Rockefeller’dir.
    30’lu yaşlarda, Harvard, Chicago Üniversitesi’ni ve Londra Ekonomi Okulunu bitiren Rockefeller; internasyonal sahnede de
    ihtiraslı idi. Rockefeller; 1940’ların sonunda; Morgan’ların çıkarlarının ve hükmü’nün azaldığı dönemde haiz olduğu Chase
    Bankası ve dev petrol şirketleri’nin gücü ile New York’taki CFR ile gittikçe daha sıkı bağlar kuruyordu. Rockefeller’in babası CFR’ye büyük paralar vermişti ve onun kurucularındandır. (İşgal Örgütleri)
  • “Sovyet Rusya’da Bolşevikler halk üstünde tam denetim oluşturmak için bağımsız çiftçilik yapmakta direnen Kulakları en büyük engel olarak görmüşlerdi.
    Bu engeli ortadan kaldırmak için Stalin, Kulak’ların tüm mahsul ve hayvanlarına el konulması emrini vermiş ve onları açlığa mahkum etmişti.” (Rockefeller’in Küresel Celladı Brzezinski)
  • Zeitgeist, ABD’deki aşırı sağcıların sisteme yönelik, aslen incir çekirdeğini doldurmayan sözde eleştirilerini ve saçma sapan komplo teorilerini “sistem karşıtlığı” adı altında pazarlamaktadır. Üstelik bu işi bol miktarda New Age zırvaları kullanarak yapmaktadır. (Zeitgeist Ne Anlatıyor?)
  • 21 Şubat 1947 tarihinde İngiliz Hükümeti ekonomik güçler sebebiyle Türkiye ve Yunanistan’a geleneksel taahhütlerini yerine getiremeyeceğini ve Mart 1947’de Yunanistan Krallığı’nı artık desteklemeyeceğini ülkeyi komünistlere bırakmak zorunda bulunduğunu ABD Dışişleri Bakanlığı’na bildiriyordu. Bunun üstüne bir yıl kadar ilkin Marshall liderliğinde hazırlanan ve Başkan Truman’a sunulan Türkiye ve Yunanistan’a yardım sonucu 12 Mart 1947’de onaylanıyordu. (İşgal Örgütleri)
  • Rockefeller Ailesi Her Yerde. (Rockefeller’in Küresel Celladı Brzezinski)
  • Yüzyılımızda, dünyadaki çarpıcı olayların kitle yazışma araçları ile ve şok tesiri yaratacak tarzda yayınlanması bir mermi soku benzer biçimde kitlesel nevrozlara sebep olmaktadır. Eğer şok-lar senelerce sürdürülecek olursa son aşama çocuksu fikirlerin gelişmesine niçin olmaktadır.”
    “Dünyanın herhangi bir yerindeki terörist hücum, dünyanın her yerinde şok tesiri yaratır. Bu, bir küresel olgudur.” (İşgal Örgütleri)
  • ABD’nin dünya düzeni üstündeki kontrolü artırmaya yönelik programlar üreten 10 büyük vakıf ve bu vakıflara bağlı olan 400 kurum 3000 araştırma grup ve fikir kuruluşu Tavistock’un direkt kontrolü altındadır. (İşgal Örgütleri)
  • 1970’li yıllara gelindiğinde ABD, Türkiye’de daha egemen olmasını sağlayacak tedbirler alıyordu. Zaten ABD; Marshall Yardımı Anlaşması’ndan beri (1947) Türkiye’de oldukca egemen olmuştu. Türkiye’nin merkezi sinir sisteminin içinde bulunuyordu. Süleyman Demirel’in oldukca büyük oyla iktidarı alışının arkasında ABD’nin son aşama büyük desteği var. Burada endüstri burjuvazisiyle ticari burjuvazi de bunu desteklemiştir. Yani, seçim sonunda işbaşına gelen iktidar endüstri burjuvazisi iktidarı olmuştur. (Öncesiyle ve Sonrasıyla 9-12 Mart Süreci)
  • “1938 senesinde Başkan Roosevelt ABD egemenliğini (dolar basma yetkisini) İngiltere’ye devreden bir gizli saklı antak kalma imzaladı.
    *
    4 Haziran 1963 senesinde Amerikan dolarını basma yetkisini Rothschild Ailesine ilişkin olan Bank Of England’ınelinden alarak Amerikan Merkez Bankası FED’ve vermiş ve “bir” ülkenin parasının denetiminin şahısların elinde olmasının büyük bir mesele bulunduğunu belirtmiştir.
    *
    FED ve dolar, ABD’nin en büyük gelir deposudur. Başkan John F. Kennedy doları basma yetkisini FED elinden alarak Şahdamarını kesince Kennedy’nin ortadan kaldırılması mecburi olmuştur.
    Kennedy, 23 Kasım 1963 günü sabahı Dallas’ta suikastla ortadan kaldırılmış, yerine Anayasa gereği ABD Başkan Yardımcısı İsrailci Lyndon B. Johnson getirilmiştir. ” (Rockefeller’in Küresel Celladı Brzezinski)
  • Noel bayramı, kısaca İsa’nın 25 Aralık’ta kutlanan doğum günü, M.S 200’lü yıllara kadar bu şekilde kutlanan bir bayram değil. Hatta genel görüşe nazaran 25 Aralık tarihini ortaya atan şahıs Sextus Julius Africanus isminde 3.yüzyılın başlarında öldüğü malum Hıristiyan seyyah ve tarihçi. Bu fikrin çıkış noktası da Tanrı’nın dünyayı 25 Mart’ta yarattığı, İsa’nın da ana rahmine o gün düştüğüdür. Bu tarihten sonrasında 9 ay eklenirse, 25 Aralık tarihini gören şahıs bu zamanı öne sürmüştür. (Zeitgeist Ne Anlatıyor?)
  • 1938’de yazılan Bulantı’nın Roquentin’i ile 1999’da çekilen Matrix’in Neo’su içinde
    yakın akrabalık bağları olduğuna şüphe yok. Bu ikisinin, kadim Budizm öğretisinden
    beslendikleri, Uzakdoğu felsefelerinin günümüzde Batılılar için tasarlanmış binbir çeşit
    meditasyon yöntemleriyle, Tibet-Dalay Lama ritüelleriyle vb. zenginleştirilmiş halde
    tekrardan piyasaya sürüldüklerini görmek mümkün. (Zeitgeist Ne Anlatıyor?)
  • Dışişleri Bakanı John Foster Dulles’ta “Komünizm terimi” ne yazık ki bizim yoksun olduğumuz bir kabiliyete, “kitle hareketleri’nin kontrolü ele geçirme kabiliyetine haiz herkesi kapsar. Komünistler yoksullara sesleniyorlar, esasen yoksulların aklı fikri hep zenginleri soymak olmuştur. Öyleyse, zenginlerin yoksulları soymasını öngören kendi doktrinimizi korumak için komünistlerin işini bitirmeliyiz”’ diyordu. O da Kennan ve Eisenhovver’la aynı görüşü paylaşıyordu (İşgal Örgütleri)
  • Kurgu basittir. ABD Ortadoğu’ya nesnel emperyalist
    gereksinimlerinden dolayı değil, Baba-Oğul Bushlar o şekilde istediği için saldırmıştır. Kısacası
    buyuruculuk yoktur; fena niyetli bir avuç adam vardır. Bunlar hem tezi hem de antitezi,
    kısaca Usame bin Ladin’i, desteklemektedir. Tıpkı Prescott S. Bush’un Hitler’i desteklemesi benzer biçimde. Sentez ise 11 Eylül Olayı, Körfez Savaşı ve Irak’ın işgalidir. (Zeitgeist Ne Anlatıyor?)
  • Eski ABD Başkanı Baba Bush, Kral Hüseyin’e şöyleki diyordu. “Hüseyin petrol bizim hayat tarzımızdır. Ben o adamın (Saddam Hüseyin) körfezin petrolünün üçte birine hakim olmasına izin vermeyeceğim. (Gerçekte oran beşte iki idi). Bu adam ABD’ye düşmandır ve ellerimiz bizim can damarımızdadır. Ve Saddam bir diktatördür” diyordu. (Geniş Ortadoğu Projesi)
  • “Brzezinski’ye nazaran, ‘barbarlar’ Rusya, Çin ve öteki Avrasya ülkeleriydi. (Rockefeller’in Küresel Celladı Brzezinski)
  • Henry Kissinger 2004 senesinde, “Petrol Araplara bırakılmayacak kadar önemlidir.” demiştir. (Geniş Ortadoğu Projesi)
  • “Tavistock Enstitüsü, psikiyatrların tanımlamasıyla devamlı ve kitlesel “Beyin Yıkama” insanların gerilim, korku ve kaygı seli karşısında bırakılarak beynin sinirsel durumunun değiştirilmesi olarak tanımlanmaktadır.
    Beyin yıkama operasyonlarına doğal olarak tutulmuş insanoğlu da, istenen amaca yönelik olarak programlanabilmektedir.” (Rockefeller’in Küresel Celladı Brzezinski)
  • Sonuçta, devlet faşizmi toplumsal faşizmi galeyana getirmiş, her ikisinin çatışmasında yitiren hep halk yığınları olmuştur. (Öncesiyle ve Sonrasıyla 9-12 Mart Süreci)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş