Güncel

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi 2022 Şartları

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi 2022, Ziraat Bankası küçükbaş hayvan kredisi, Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi, Ziraat Bankası hayvancılık Kredisi Hesaplama, Ziraat Bankası tavuk Çiftliği Kredisi Başvurusu, TKDK tavuk çiftliği desteği, Ziraat Bankası koyun kredisi, DenizBank yem Kredisi, Salma tavukçuluk bağışlama, TKDK Tavuk Çiftliği Proje Destekleri, Tavuk çiftliği oluşturmak, Tavuk Çiftliği Hibe Şartları, Genç Ziraatçi tavuk projesi şartları şeklinde mevzular hakkında geniş bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi 2022

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin ziraat ve hayvancılık alanlarında düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin sonucunda birden fazla kredi verilecek sektör bulunmaktadır. Su ürünlerinden meyve bahçelerine kadar ziraat ve hayvancılık alanlarında kullandırılacak olan krediler ile tarımsal faaliyetlere yeni başlamış olacak girişimlere ve mevcut işletmesi bulunan kişilere düşük faizli işletme ve yatırım dönemleri için faiz indirimleriyle beraber kredi imkanı sunulacaktır.

Hayvansal üretim mevzularından önde gelen kanatlı sektörü ve kanatlı sektör damızlık yetiştiriciliği kapsamında Ziraat Bankası geçtiğimiz yıllarda olduğu şeklinde 2022 senesinde da ziraat ve hayvancılık alanların et tavuğu yetiştiriciliği, salma tavukçuluk, hindi ve ördek yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu, bıldırcın yetiştiriciliği şeklinde kümes hayvanlarını yetiştirmek amacıyla çiftçilere düşük faizli krediler kullandırmaya devam etmektedir.


Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi Şartları

Tarımsal faaliyetlerde bulunan işletmeleri kapsayan karar bakılırsa kanatlı sektöründe kredi kullanmak isteyen tavuk yetiştiriciliği yapmak isteyen yada bu sektörden karlı kazanç elde etmeyi amaçlayan girişimcilere Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri işletme dönemleri için yüzde 50, yatırım periyodu kredisi için de yüzde 25 faiz indirimi uygulamaktadır.

Tavukçuluk kredisi kararnamede gösterilen adıyla kanatlı sektörü kredi üst limiti 5.000.000 TL olmaktadır. Yumurta tavukçuluğu yapmak isteyen çiftçilere verilecek olan kredisi üst limiti kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliğinde 10.000.000 TL olmakta ek olarak kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliği için işletme ve yatırım dönemlerinde de yüzde 75 faiz indirimi uygulanmaktadır. Buna bakılırsa;

  • Kanatlı Sektörü faiz indirim oranları;
    • Yatırım periyodu için % 25, İşletme periyodu için % 50 kredi limiti ise 5.000.000 TL’dir.
  • Kanatlı Sektörü Damızlık Yetiştiriciliği faiz indirim oranları;
    • Yatırım periyodu için % 75, İşletme periyodu için % 75 kredi limiti ise 10.000.000 TL’dir.

3 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı sonucu ile Resmi Gazete‘de yayınlanan faiz indirimlerinin uygulanabilmesi için 25 Mart tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı kararı ile Resmi Gazete’de yayınlanmış tebliğde belirtilen koşullara uygun olunması gerekmektedir.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi Nasıl Alınır?

Tavuk çiftliği kredisini kullanacak olan çiftçilere işletme periyodu için yüzde 50, yatırım periyodu için yüzde 25 sağlanırken belirtilen özellikli kriterlere uygun olan kişilere uygulanabilecek en yüksek indirim oranı yatırım periyodu için yüzde 55, işletme periyodu içinde yüzde 80 faiz indirimi sağlanacaktır.


Yatırım periyodu için uygulanabilecek en yüksek (%55) faiz indirimi için;

  • Atıl işletme alımı için %10,
  • Genç ziraatçi / girişimci % 10,
  • Kadın ziraatçi / girişimci %10

İşletme periyodu için uygulanabilecek en yüksek (%80) faiz indirimi için;

  • Sözleşmeli üretim %10,
  • Genç ziraatçi / girişimci %10,
  • Kadın ziraatçi / girişimci %10

Bu özellikli kriterlere uygun olan çiftçilere yatırım periyodu için yüzde 55, işletme periyodu için yüzde 80 faiz indirimi uygulanacaktır. Yukarıda maddeler halinde sıralanan ve yüzdelik oran verilen özellikli kriterler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafınca gösterilen tebliğde belirtilmektedir.

Kanatlı Sektörü için belirtilen faiz indirimleri, kredi üst limiti ve özellikli kriterler bu şekildedir. Kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliğinde ise faiz oranları ve kredi limitleri şu şekildedir:

Kanatlı Sektörü Damızlık Yetiştiriciliği için kredi kullanacak olan çiftçimize yatırım kredisinde yüzde 75 faiz indirimi, işletme döneminde ise yüzde 75 faiz indirimi sağlanacaktır. Aynı zamanda kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliğinde kredi limiti kanatlı sektöründen değişik olup 10.000.000 TL olmaktadır.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredi Şartları 2022 Tavukçuluk Kredisi

Ziraat bankası ve Tarım Kredi Kooperatifinden kanatlı damızlık yetiştiriciliği kredisi kullanabilmek için;

  • Damızlık hindi 5.000 tane,
  • Damızlık etlik tavuğu minimum 10 bin tane,
  • Damızlık yumurta tavuğu 10 bin tane,
  • Damızlık kaz, ördek yada bıldırcın 1.000 tane,
  • Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce ülkemiz için geliştirilmiş hatlarla yapılacak damızlık yumurta tavuğu 1.000 tane,
  • Damızlık deve kuşunda 100 tane ve üstü kapasitelerde işletme kurulması yada kurulu işletmelerin kapasitelerinin asgari bu kapasitelere çıkarılması gerekir.

Ayrıca damızlık hayvanların damızlık büyük ebeveyn (grandparentstock), damızlık ebeveyn (parentstock) olduklarını belirten sıhhat sertifikası ve faturası istenmektedir.

Tavuk Çiftliği Kredisi için İstenen Belgeler

Ziraat Bankasından tavuk çiftliği için kredi kullanmak isteyen kişilere verilecek olan faiz indirimleri ve kredi üst limitlerini yukarıda belirtmiştik. Tavuk çiftliği kredisinden yararlanmak isteyen kişiler başvurularını Ziraat Bankasında gerçekleştirirken yanlarında bulunması ihtiyaç duyulan, banka tarafınca talep edilen belgeler ise şu şekildedir:

  • T.C kimlik kartı
  • Ziraatçi Kayıt Sistemi belgesi (ÇKS)
  • İşletmeye dair tapu belgesi
  • İşletme kiraysa kira kontratı
  • İşletmenin bilanço ve gelir tablosu
  • Krediye gösterilecek olan güvence belgesi

Çks belgesi çıkartma ve yenileme işlemlerini incelemek için “ÇKS Belgesi Çıkartma ve Yenileme İşlemleri” adlı yazımıza tıklayınız.

Yukarıda gerçek kişilerden istenen belgeler belirtilmiştir. Bu belgelere ek olarak tüzel kişilerinden istenen evraklar ise;

  • Vergi Levhası
  • Ticaret Sicili Gazetesi
  • İmza Sirküleri
  • Oda Kayıt Belgesi

Tavuk Çiftliği Kurmak için Gerekli Olan Şartlar

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin gösterilen tebliğde kanatlı sektörü için belirlenen şartlar şu şekildedir:

MADDE 10 – (1) Karar kapsamında, etlik piliç yetiştiriciliği için asgari on bin tane; kaz, ördek, hindi için asgari bin tane; bıldırcın için asgari iki bin tane; deve kuşu için asgari elli tane ve üstü kapasitelerde işletme kuran yada kurulu işletme kapasitesini asgari bu kapasitelere çıkaran üreticilere kanatlı hayvan yetiştiriciliği kapsamında yatırım ve işletme kredisi kullandırılır.

(2) Yumurta tavukçuluğunda asgari yedi bin beş yüz tane ve üstünde kapasiteye haiz kurulu mevcut işletmelere işletme kredisi ve mevcut kurulu işletme kapasitesini artırmaya yönelik yatırım olmamak kaydıyla tesislerinde bakım, onarım, modernizasyon ve makine ekipman alımı/yenilenmesi vb. amaçlarla yapılacak harcamalar için yatırım kredisi kullandırılabilir. Bu kapsamda, yumurta tavukçuluğunda yeni tesis yapımı ve/yada kapasite artırımı amacıyla yatırım kredisi ve kapasite artıran işletmelerin artırılan kapasitesine isabet eden kısmı için işletme kredisi kullandırılmaz.

(3) Kanatlı sektörüne yönelik yatırım kredileri; kümes (yumurta tavukçuluğunda yeni ve ilave kümesler ayrık), gübre işleme tesisi, yumurta işleme, tasnif, paketleme ünitesi/tesisi, yapımı ve tadilatlarını, biyogüvenlik önlemlerini, yem deposu/silosu, öteki ilgili alet-ekipman ve makine alımı ile öteki yatırım giderlerini kapsar.

(4) Kanatlı sektörüne yönelik işletme kredileri; ruhsatlı kanatlı üretim işletmelerinden, yetiştirilmek suretiyle alınacak ticari civciv ve yarka alımı ile bu hayvanların yem ve öteki işletme giderlerini kapsar.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi Şartları 2022 Tavukçuluk Kredisi

Tavuk Çiftliği Hibe Şartları

Kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliği için belirlenen şartlar ise;

MADDE 11 – (1) Karar kapsamında, damızlık kanatlı yetiştiriciliği kredisi kullanabilmek için asgari; damızlık etlik tavuğu on bin tane, damızlık yumurta tavuğu on  bin tane, Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce ülkemiz için geliştirilmiş hatlarla yapılacak damızlık yumurta tavuğu bin tane, damızlık hindi beş bin tane, damızlık kaz, ördek yada bıldırcın bin tane, damızlık deve kuşunda yüz tane ve üstü kapasitelerde işletme kurulması yada kurulu işletmelerin kapasitelerinin asgari bu kapasitelere çıkarılması gerekir.

(2) Damızlık kanatlı hayvanların, damızlık büyük ebeveyn (grandparentstock), damızlık ebeveyn (parentstock) olduklarını belirten sıhhat sertifikası ve satmaca istenir.

(3) Damızlık kanatlı yetiştiriciliği yatırım kredileri; damızlık kümes, damızlık kanatlı üretimi yapmak kaydıyla kuluçkahane, gübre işleme tesisi, yapımı ve tadilatını, biyogüvenlik önlemleri, yem deposu/silosu, ilgili alet-ekipman ve makine alımı ile öteki yatırım giderlerini kapsar.

(4) Damızlık kanatlı yetiştiriciliği işletme kredileri; yetiştirilmek suretiyle alınacak kuluçkalık damızlık yumurta, damızlık civciv ve damızlık yarka alımı ile bu hayvanların yem, ilaç ve öteki işletme giderlerini kapsar.

Hangi Bankalar Tavukçuluk Kredisi Veriyor?

Yumurta tavukçuluğu, salma tavukçuluk ya da et pilici beslemek için tavuk çiftliği kuracak olan yetiştirici çiftçilerimize Ziraat Bankası 84 ay / 7 yıl vadeli kredi imkanı sunmaktadır. Ziraat Bankası haricinde çiftçilere hususi olarak sunulan tavukçuluk kredisi veren öteki bankalar ise;

  • Halkbank
  • Denizbank
  • QNB Finansbank
  • Türkiye Ekonomi Bankası
  • Şekerbank

Hibe Destekli Tavuk Çiftliği

Hibe yardımı ile tavuk çiftliği açmak isteyen çiftçilerimize KOSGEB ve TKDK kredi desteği vermektedir. KOSGEB tavuk çiftliği bağışlama kredisi İmalat – Kümes hayvan olarak sunulmaktadır. Nace kodlarına bakılırsa bağışlama desteği alınacak tavukçuluk kredisine müracaat yapılabilmektedir.

TKDK Tavuk Çiftliği Proje Destekleri

TKDK birçok hayvancılık sektörüne kredi desteği veriyor. TKDK kredilerinden yararlanabilmek için yetiştirici çiftçilerimizin T.C vatandaşı olması ve TKDK tarafınca desteklenen 42 İlden birinde ikamet ediyor olması gerekmektedir. Çiftçiler hazırladıkları hayvancılık alanındaki proje ile TKDK kurumuna fiziki müracaat etmelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş