Eğitim

Zümrüt Kafes – Müjde Aklanoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zümrüt Kafes – Müjde Aklanoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Zümrüt Kafes kimin eseri? Zümrüt Kafes kitabının yazarı kimdir? Zümrüt Kafes konusu ve anafikri nedir? Zümrüt Kafes kitabı ne konu alıyor? Zümrüt Kafes PDF indirme linki var mı? Zümrüt Kafes kitabının yazarı Müjde Aklanoğlu kimdir? İşte Zümrüt Kafes kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Müjde Aklanoğlu

Tasarımcı: Dilan Kaya

Yayın Evi: Hasrem Yayınları

İSBN: 9786058055087

Sayfa Sayısı: 648


Zümrüt Kafes Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti


Zümrüt Kafes Alıntıları – Sözleri

  • Sustuğum hiçbir cümleden konuştuğum kadar pişman olmadım ben…
  • Hiç anlamıyorum bu sözün özünü…
    Nedense bende ters tepiyor.
    Sabrımın sonu selamet değil yıkım oluyor.
  • Belki kimse olmayacak senin şeklinde fakat senin yanında da kimse olmayacak benim şeklinde…
  • Ah yüreğim birazcık sakinleş.
    Yoksa olmayacak şeylere olacak umudu bağlıyorum.
  • Onun düşsel, bir masaldı. Ve gerçek hayatta masallara yer yoktu!
  • Sahi mutluluk neydi?
    Karnının doyması, nefretle yüzüne bakılmayan,
    suçlanmayan bir yerde huzurla olunması mıydı?
    Ya sevgi, peki sevgi neydi?
    Emek miydi? Ekmek miydi?
  • Neden günler zor, seneler acele çalıyor umudu yüreğimden.
  • Dur kalbim dur, bu kadarı bana eziyet. Atma bu kadar kuvvetli, yoksa patlayacaksın! Korkuyorsun biliyorum… Sus yüreğimde ki ses sus, tüm susmaların karşılığı herşeyin hayırlısı olacağına inanarak sus ki, her susuşun bir yanıt olsun. Sus ki, susmaların duan olsun.”
  • Ağlayanın acısı daha büyük sanırdım. Oysa sessiz insanların acısı daha gürültülü olurmuş.
  • Sen yanımda olmayınca da seviyorum seni, şu demek oluyor ki anlayacağın gitmen bir şeyi değiştirmedi.
  • Sabahları güne hayal kırıklığıyla başlamış olan, hüzün yüklü bir yeşil ummandı gözleri…
  • Dur kalbim, dur ne olursun! Bu kadar süratli çarparsan sonum olursun!
  • Yere göğe koyamadığın insanların yerle bir bulunduğunu hiç kimseye göstermesin Allah.
    Oldukça acıtıyor.
  • Ben bu dünyaya her insanın istediği şeklinde olmak için gelmedim fakat sen sev diye, istediğin insan olmayı seçtim.
  • Özlersin. Tutulur dilin. “Gel” diyemezsin.


Zümrüt Kafes İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Yazarın kalemine esasen bayılıyorum. Okurken elimden bırakmak istemiyorum, hep bir merak içinde sayfaları çeviriyorum. Biraz kitabın mevzusundan bahsedeyim.
Asmin, annesini doğumunda yitirmiş bir abisi olan ve annesinin ölmesiyle babasının da sevgisinden yoksun kalan devamlı yatılı okumaya giden abisinin göz bebeği…
En yakın arkadaşının düğününde bir kaza sonucu yolları Pars ile kesişir. Ama ne kaza… O şekilde ki sonu mecburi evlilik….
Pars, babasını ufak yaşta yitirmiş, anası dünyadaki en kıymetli varlığı ve kıymetlisi… Ve o anne öyleki görkemli bir karı ki tek başına görkemli bir evlat yetiştirmiş. Ne kadar şehirde yaşasa da örf ve adetlerine bağlı bir ana oğul…
Asmin, okuldan arkadaşının abisi Harun’a güzel hisler beslerken bu evlilik ile yaşamı tamamen alt üst olur. Zoraki evlilik ile bir araya gelen ikili zaman içinde birbirlerini tanıyacaklar ve büyük sınavlar atlatacaklar. O şekilde ki ölüm korkusu saracak kalpleri….
Muhteşem bir kitaptı ben ki oldukca sulu göz olmama karşın normalde kitap okurken kolay kolay ağlamam fakat resmen hüngür hüngür ağlattı beni bazı görüntüler… Pars’a sonlara doğru birazcık kızmış olsam da kesinlikle kurduğu empati ve düşünceli fikirleriyle benden tam puan aldı kesinlikle favorimsin Pars. Güllü sultan ise öyleki bir kayınvalide ki ona kayınvalide demek haksızlık olur bundan dolayı o anne… Allah her insana böylesini nasip etsin. Ve Asmin… Dağ çiçeği… Keşfedilmeyi hazır bir gömü… Kalbi güzel yüzü güzel Asmin…
Kesinlikle her insana tavsiyemdir. Mutlaka okuyun. Kalemin daim olsun #müjdeaklanoğlu ….
Seviliyorsun çokça…
Kitapla kalınca dostlar (Hasret)

Namus söylediği, Bermuda Şeytan Üçgeni 3 ucunda ölüm, tuzak, intikam kokan cahiliyeydi.
.
.
Bir insanoğlunun en büyük kafesi, ÇARESİZLİĞİDİR!…
.
.
Merhabalar sevgili kitap dostlarım Asmin ve Pars ile tanıştırmak isterim bugün sizleri… Onlar, garip bir kazanın iki tarafı… Bir düğün yerinde çarpışan bedenleri, yaşam boyu kaderlerini bağlamak için yetmişti…
.
.
Pars, asker arkadaşı ve sağ kolu olan Aral’ın düğünü için Mardin ‘e gelmişti.. Anıların büyüsü bir sis şeklinde etrafını sarmıştı. Geçmiş, geçmişte kalmıyordu maalesef… Pars, düğünde birazcık nefes almak için araladığı kapıda çarpıştığı Asmin ile daha ne işe yaradığını anlayamadan, gelen aşiret büyüklerine yakalanıp, kendisini nikah masasında bulmuştu.. Ancak bir dakika Pars kesinlikle evlenmeyi düşünmüyordu!…
.
.
Asmin ise senelerdir annesiz büyümenin verdiği buruklukla yaşamaya alışmıştı. Yanlızlığının çaresi olarak bilmiş olduğu okulunu okumak ve yüreğini çarptıran platonik aşkına kavuşmaktan başka bir şey istemiyordu.. Oysa ki apar topar kendisini nikah masasında bulmuştu… Hayat O’nun için zümrüt bir kafesten ibaretti… Peki ya evlilikten sonrası?
.
.
Aşk ve evlilik onlar için oldukca bilinmeyenli bir denklemdi.. Peki bu iki yaralı yürek, bu karmaşık problemi çözüp, aşkı bulabilecekler miydi? Kitabın başından sonuna kadar dudağımda buruk bir tebessüm, dilimde keşke ile okuduğum, sonlarına doğru bir ara kalbimin teklediği, aşk, savaşım ve vazgeçmemeyi özetleyen sıcacık bir yapıt okumak isterseniz doğru yerdesiniz Elimden bırakamadığım bu güzel yapıt rüm samimiyetimle tavsiyemdir der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın (Deniz Kart)

#okudumbitti #kitapyorumu
Aşk,özlemdir.
Aşk,kederdir.
Aşk,gururdur.
Aşk,yangındır.
Peki bir kalbe iki aşk sığar mı?
Sizce hangisi gerçek aşk?
Herkese merhaba,sizi öyleki bir aşka çağrı edeceğim ki,bu aşka misafir olanlar da,Asmin ve Pars ile yanacak,kül olacaklar.Koşun yoruma…
Zümrüt gözlü,Zümrüdü Anka misali küllerinden doğan,abisinin değerlisi,babasının horladığı,Mardin güzeli,Dağ çiçeği Asmin.Üniversiteyi İstanbul’da yatılı okuyan Asmin,küçüklük arkadaşı Berfin’in düğünü için Mardin’e gider.Ama bu gidiş onun için pekte hayırlı olmayacaktır.
Pars Doğanay,dostu ve ayrı zamanda tertibi olan Aral’ın düğünü için memleketi Mardin’e gider.Evliliği düşünmeyen Pars,bekar geldiği bu topraklardan evli olarak dönecek ve artık hayatına bir dağ çiçeği dahil olacaktır.
Bir kaza sonucu bu ikilinin yolları kesişir.Lakin onları bekleyen yaşam hiçte kolay olmayacaktır.Asmin ve Pars’ın aşkına şahitlik edelim ne dersiniz?
Asmin,niçin yatılı okuyor?
Babası ile içinde ne var?
Asmin’in kalbinde kim var?
Pars ve Asmin iyi mi bir kazada tanıştılar?
Bu kaza onları niçin evliliğe sürükledi?
Evlendikten sonrasında yaşamış olduğu en büyük sorunları neler olacak?
Asmin’i bekleyen son ne?
Pars ile mutluluğu iyi mi yakalayacaklar?
Zombi gibiyim,uykusuz kaldım fakat iyiki kaldım söylediğim bir kitapla karşınızdayım.Üstelik gerçek bir yaşamdan esinlenerek kaleme alınmış olması başlı başına beni kitaba müptela etti.Yorum yapmak o denli zor ki,spolier vermemek için kendimi germekten Ajda Pekkan’a döndüm.Mardin’i soludum bir an.6 yılım geçti ve ben de güzel anılar bıraktı.Ahhhhhh Pars diyorum başka da bir şey demiyorum.Yahu be adam,bu kadar güzel sevilir mi?O iyi mi güzel bir sevgidir.Gerçi gözün dönünce de gördüm,iyi mi bir manyak bulunduğunu fakat o Alp soysuzu da hakketti.Nasıl bir cesarettir ki Pars’ın karısına yürürsün.İşte o da sana iyi yürüdü.Eline koluna sıhhat Parscım.Bu şekilde kazaya can kurban dedim.İyiki o kaza oldu.İyiki o gözler buluştu.Ama o sonda okuduğum bir sahne vardı ki,emin olun bir an kalbimin ritmi değişti.Zaten ritim bozukluğum var,hepten komaya girdim.Hayır bu olması imkansız,bu şekilde bitmemeli,bitemez dedim.Sağolsun @mujde.aklanoglu.official sevgili yazarım beni iyi ters köşeye getirdi.Ondan sonrasında ki sahnede ohhh be dedim.Ah bu sevgi yok mu,insana neler yaptırıyor.Yalnız o finalde hepten koptum.Ah be Pars,sen daha Asmin’i tanımamışsın.Seni iyi mi punduna getirdi.Hele o son sahne,yazık be Pars’a dedim.Sağlı sollu sıkıştırıldı.Pars’ın annesine fanatik kaldım.Bu şekilde bir kayınvalide modeli var mı ki acaba?Bunu iyi anlamda söylüyorum.Hayran kalmamak elde değil.Ah Güllü Sultan senin hikayen de ayrı yüreğimi dağladı.Daha neler yazmak isterim fakat yeter değil mi?Tabi bir de iki aşk vakası vardı.Eeeee onu da kitabından okuyun.Ama ne olursa olsun okuyun.Eğer ki ben şiddetle tavsiye ettiysem o kitabı okuyun.Pişman olmazsınız.Okumazsanız esas pişmanlığı o süre yaşarsınız.Yeri geldi ağladım,yeri geldi kızdım,yeri geldi güldüm,yeri geldi kahroldum.Ama o denli oldukca sevdim ki ben bu ikiliyi,kesinlikle en kısa zamanda Asmin ve Pars ile tanışı[email protected] bu iyi mi güzel bir kitaptı,bu iyi mi güzel bir hikayeydi.Seni yürekten kutluyorum.Kalemin daim yolun hep açık olsun.Nice güzel kitaplarında buluşmak dileğiyle. (Selda Balaban Baykan)


Zümrüt Kafes PDF indirme linki var mı?


Müjde Aklanoğlu – Zümrüt Kafes kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Zümrüt Kafes PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Müjde Aklanoğlu Kimdir?

1986 İstanbul doğumlu olan yazar İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarımı kısmı me­zunudur. Bir oldukca emek harcaması dereceye girip ödüller almıştır. Yazarın daha ilkin “Bana Sevmeyi Anlat” adlı kitabı yayımlanmıştır. Evli ve iki ço­cuk anası olup, İstanbul’da yaşamını sürdürmektedir.


Müjde Aklanoğlu Kitapları – Eserleri

  • Bana Sevmeyi Anlat
  • İki Yemin Bir Aşk
  • Yemin Bozdum Yolunda
  • Kör Talih
  • Bir Talih Daha
  • Bana Bir Masal Anlatsana
  • Rüyalar Gerçek Olsa
  • Adı Bende Saklı
  • Rüyalar Gerçek Oldu
  • Baksana Talihe
  • Yemin Bozdum Yolunda
  • Edep Çiçeği
  • Kaderimde Saklı
  • Bana Esmeyi Anlat
  • Ecem
  • Ördü Kader Ağlarını
  • Yağmur Bulut’u Unutursa
  • Araftayım
  • Gamzelim
  • Kör Talih 2
  • Kimsesiz
  • Gamzelim Ya’saklımsın
  • Yurtsuz
  • Kalpsiz
  • Ayten
  • Baksana Talihe
  • Zümrüt Kafes
  • Geleceğim Sensin
  • Baksana Talihe 2


Müjde Aklanoğlu Alıntıları – Sözleri

  • Hırçın olduk birbirimize.. isyan ettik kaderimize.. unuttuk vefalı olmayı, şefkatli olmayı, saygılı olmayı denemedik birbirimize. Esirgedik sevgimizden merhameti. Yürekten sevmeyi, içten gülümsemeyi oldukca gördük, uzaklaştırdık hayatımızdan birbirimizi. (Kaderimde Saklı)
  • “Sen, iki gözün hikâyesini bilir misin Kaderim?”

    “Beraber ağlar, birlikte uyur, birlikte görür, birlikte gülerler fakat asla birlikte olup, birbirlerini göremezler.” (Bana Bir Masal Anlatsana)
  • Mutluluğun adı bu muydu? Ya da mutluluk bu tarz bir olay miydi? Gözlerinde ömrünü esir etmek miydi? Tarifi yoktu, ya da lisanı… Mutluluk anlatılmıyor, yaşanıyordu. (Adı Bende Saklı)
  • İnsanoğlu anlaşılması zor varlıklardı, nefret ediyorum dediklerini sever, seviyorum dediklerini yerden yere vururdu. (Bana Sevmeyi Anlat)
  • …hastalıklar zaaf değil, kula verilmiş imtahanlardı. (Ecem)
  • Sessizlik en oldukca sen yanımdayken acıtıyor beni.
    Sözlerin, başka sırların kapılarını aralayan sır dolu anahtar şeklinde.
    Konuş… Durma! Vur! Bir kuru sözle… Mermisiz öldür beni! (Baksana Talihe)
  • “Senin yanında iyi oluyorum.. Eksik yanım tamamlanıyor..” (Rüyalar Gerçek Oldu)
  • Nereye gidersen git…
    Kaçtıklarını götürürsün bununla beraber… (Rüyalar Gerçek Olsa)
  • Kimseye zorla sevdiremezdi ki kendini.
    Aşk dilencisi değildi sadaka istemiyordu… (Kör Talih 2)
  • Vicdan azabı taşımayan yürek,
    Ya deliye aittir, ya ölüye… (Baksana Talihe)
  • Ne kadar zordu “Allah’a emanet,” söylediğin kişiyi Allah’a emanet verip, alacağın günü beklemek.. (Yağmur Bulut’u Unutursa)
  • O kitabın ilk sayfasının son cümlesinin ilk dizesinde şöyleki yazıyordu..’
    Özlemek 7 harf 3 hece fakat her gece.. ‘ (Gamzelim Ya’saklımsın)
  • “Bana bak da konuş, o süre seni daha iyi anlarım.” (İki Yemin Bir Aşk)
  • “Eğer gözyaşlarının sesi olsaydı, ne söylerlerdi şu an için?” (Kimsesiz)
  • “Tükendiği süre bile sevmeye devam eden yüreğe diyorlar sevdalık…” (Ördü Kader Ağlarını)
  • Yarın, asla beklemediğim yerden, asla beklemediğim bir mutluluk beni bulsun. Hayat, bu da senin bana hediyen olsun!!! (Yemin Bozdum Yolunda)
  • “Vazgeçtiğim için değil, bizlere dair geride ümit bırakmadığın için gidiyorum…” (Araftayım)
  • Yüreği acır mıydı insanoğlunun? (Yemin Bozdum Yolunda)
  • Ne kadar müsrif kaderim var…
    Mutluluğumu, şarjımdan daha acele bitiriyor. (Yemin Bozdum Yolunda)
  • Unutmuşum, yüreği çöl olanın gözlerinde çiçek açmayacağını. (Kalpsiz)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş