Eğitim

9 Ay 99 Esma – Ayşegül Akakuş Akgün Kitap özeti, konusu ve incelemesi

9 Ay 99 Esma – Ayşegül Akakuş Akgün Kitap özeti, konusu ve incelemesi

9 Ay 99 Esma kimin eseri? 9 Ay 99 Esma kitabının yazarı kimdir? 9 Ay 99 Esma konusu ve anafikri nedir? 9 Ay 99 Esma kitabı ne konu alıyor? 9 Ay 99 Esma PDF indirme linki var mı? 9 Ay 99 Esma kitabının yazarı Ayşegül Akakuş Akgün kimdir? İşte 9 Ay 99 Esma kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap



News
(*9*)

Kitap Künyesi

Yazar: Ayşegül Akakuş Akgün

Yayın Evi: Nesil Yayınları

İSBN: 9786051313955

Sayfa Sayısı: 176


9 Ay 99 Esma Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

er yaşam, başlıbaşına bir mucizedir. Her yeni hayatla, gözle görülmez küçücük bir hücre adım adım birbiriyle uyumlu o denli oldukça âzâsıyla varedilir; ve tek hücre duyan, gören, hisseden, düşünen, üzülen, sevilen, memnun olan bir insana dönüşür. Sebeplerin âciz kalmış olduğu bir mucizedir bu.Elinizdeki kitap, bu yaratılış mucizesine şahitlik ettiğimiz hamilelik sürecine esmâ-i hüsnâ penceresinden bakmaya çağırıyor bizi. Ve bu 9 ayda 99 esmâ-i hüsnâya ulaştıran bir yolu gösteriyor bizlere.

… Esmâ-i Hüsnâ ile geçirdiğim hamileliğimin her döneminde gördüm ki, hepimiz aslen bu dünyaya haiz olmaya değil, tanık olmaya geliyoruz. Ne mala mülke, ne de çocuğa… Bilhassa çocuğumuzun bizlere ikram ediliş şekli ve aşamaları tamamen tanık olunması ihtiyaç duyulan mucizevî bir süreç. Siz de okuduğunuzda yaratılışın her bir anında, değişik bir esmânın tecelliyatını farkına varacaksınız.


9 Ay 99 Esma Alıntıları – Sözleri

  • Dayanılmaz bulunduğunu düşündüğünüz doğum sancılarının birçok hikmeti var:
    – Bu sancılar 9 ay süresince suyun içinde kalan bebeği kuru ortama hazırlar.
    – Sancı vurmuş olduğu an, bir ucu anneye bağlı olan kordondan almış olduğu, sıvı oksijen akımı durur ve bebek kendi ciğerinde – rezervde – tuttuğu oksijeni kullanmaya adım atar. Yani her doğum sancısı bebeğinizin akciğerini çalıştırır.
    – Sancılar bebeği doğum kanalına doğru iter, bu da doğumu kolaylaştırır. Bu arada sancılarla beraber bebeğin beynine, doğumun başladığı, ilerlediği ve tamamlandığına dair sinyaller iletilir. Bu da bebeğin anne karnından çıkmış olduğu an, plasentadan (eşten) ayrılmasını ve annede de süt hormonlarının (prolaktin) salgılanmasını sağlar.
  • Bizler aslen bu dünyaya haiz olmaya değil, tanık olmaya geliyoruz. Ne mala-mülke, ne de çocuğa… Bilhassa çocuğumuzun bizlere ikram ediliş şekli ve aşamaları tamamen tanık olunması ihtiyaç duyulan olağanüstü bir süreç.
  • “Anne” unvanı ile ilgili oldukça güzel bir öykü anlatılır:
    Bebek, ruhlar âlemindedir ve dünyaya geçiş vakti gelmiştir. Kendisine “Hadi artık dünyaya gidiyorsun, anne karnındaki zamanın doldu.” denilir. Bebek orada bir o kadar güzel işlem görüyordur ve korunuyordur ki, meleklere, dünyaya gitmekten korktuğunu söyler. Melekler de, korkmaması icap ettiğini, burada kendisini kim yaratıp koruduysa, dünyada da kesinlikle korumaya devam edeceğini, yaratıcısına güvenmesi icap ettiğini söyler. Bebek hâlâ endişelidir. Bir ihtiyacı ya da sıkıntısı olduğunda meleklerle konuşmaya alışıktır, fakat dünyayada bunu iyi mi yapacağını bilmemektedir. Israrla oldukça sevilmiş olduğu hem yardımcısı, hem de arkadaşı olan meleklerden ayrılmak istemediğini söyler. Melekler ona, “Endişelenme. Yüce Yaratıcı, senin dünyada da, tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, sana arkadaş olacak, her an yanında olacak bir melek görevlendirdi.” derler. Bebek rahatlar, artık doğmayı kabul eder. Ama son bir sorusu daha vardır:
    “Ben o meleği nasıl tanıyacağım, onu nasıl bulacağım? Benimle ilgilenmekle görevli olan meleğin adı ne?” diye sorar.
    Bebeğe şu şekilde yanıt verilir:
    “O melek doğar doğmaz senin yanında olacak. Sen ona ‘Anne’ diye sesleneceksin.”
  • Bu ilk süt, koyu kıvamdadır ve bebeği mikroplara karşı koruyacak maddeler açısından oldukça varlıklı olan bu süt, benzersiz bir ilaç hükmündedir. Bu, Allah’ın bir tek annelere
    verdiği görkemli bir hediyedir. Bugün anne sütü, değişen teknolojinin tüm imkanlarına karşın yansılamak edilmesi ve üretilmesi imkânsiz olan tek gıda maddesidir. Bebeğin sindirim sistemine uygun, kolay sindirilebilen terkipte yaratılmış olan anne sütü, bebeğin ihtiyacına bakılırsa anlık olarak degisebilmekte ve bebekte enfeksiyon olduğunda, derhal savunmaya geçebilmektedir. Gece olduğunda ise muhteviyatında gelişme hormonlarınun arttığı görülmektedir. Bu özelliklere haiz
    bir bebek besininin yerini alacak bir besin maddesi, gelecekte de asla üretilemeyecektir. Her an mucizelerle baş başa
    yaşadığımıza kim itiraz edebilir ki? O, Allah ki böylesi bir mucizeyi bizlere gönderiyor. Şu sebeple O, rızık verenlerin en hayırlısıdır.
  • Hz. Muhammed (a.s.m.) “Sizden her birinizin yaratılışı, nutfenin 40 gün ana karnında bulunmasıyla olur. Sonra nutfe 40 gün içinde alaka, alaka da 40 gün içinde mudğaya dönüşür sonra da cenine ruh üflenir.”
    Bu hadis-i şerife bakılırsa anne karnında kırkar günden üç aşama geçiren (ortalama 4 aylık olan) bebeğe, Allah tarafınca bir melek gönderilir. Görevli melek ruh üfler. Bu, günümüz tıbbının deneylerle ortaya çıkardığı gerçekle de uyumludur.
  • ANNE OLMAK, KADIN OLMANIN en kemal derecesidir.
  • Kadını taçlandıran, erkeği olgunlaştıran, aileyi şendendiren ve bereketlendiren şüphesiz ‘çocuk’un varlığıdır. Evlat sahibi olmak için çabalayan bu sebeple maddi- içsel sıkıntılara giren tüm anne-baba adaylarına da ısrarla şu tavsiyeyi bulunmak isteriz: Sabahları Saffat sûresini, akşamları yatmadan ilkin de Mearic sûresini okumayı veya dinlemeyi dikkatsizlik etmeyin. Allah’ın izni ve hayırlısı ile umulur ki, ayet-i kerimelerin yüzü suyu hürmetine dualar kabul olunur. Yine bu iki sûresinin hikmetine mazhar olunarak, evlat
    bahşedilir.
  • Gözü gören insan gözü vereni görmezse kör sayılır
  • Kim demiş ‘anne’ olanın ‘anne’ye ihtiyacı olmaz diye…


9 Ay 99 Esma İncelemesi – Kişisel Yorumlar

⚘Bismillahirrahmanirrahim⚘
9 Ay 99 Esma
Hamileyken kim bilir en iyi gelen beni en iyi anlayan bu kitaptı. Okurken refah bulduğum şükrettiğim kapattığımda dualar ettiğim, gayretimi artıran bir kitap. Her annenin okuması kesinlikle kesinlikle kesinlikle lüzumlu diye düşünüyorum.
İnsanın bedeninin başka bir canlıya yaşam vesilesi kılınması, Rabbinin ruhundan üflediği bir meleğe tertemiz bir varlığa en güzel emanete bir örtü oluşumuz. Rahim ve Rahman olan Rabbin güzel esmalarının yaratılışın her aşamasına ince ince nakış nakış tecelli edişi. Annelik ile şereflendirilip aden meyvesi ile rızıklandırılmak. Ve daha binlerce şükür sebepleri.
Anne Adayları Sadece Okuyun… (Hasret Gonca)

Selamün aleyküm dostlar;
Bir süredir nasip olsa da okusam söylediğim oldukça güzel bir kitabı bitirdim şükürler olsun nasip eden (*99*). Ilk olarak kitabın mevzusundan bahsedecek olursak adından da anlaşılacağı suretiyle Esmâul Hüsna’ nin hamilelik haftalarina en uygun olanları ile denk getirip bu haftalarda hangi esmaları okur isek içsel olarak iyi gelir bu tarz şeyleri sırayla hafta hafta yazmış güzel yazarımız. Aynı zamanda her hafta neler oluyor hamilelikte hangi gelişmeler yaşanıyor, neleri yaşamak düzgüsel neleri yaşayınca neler yapmak lazım bu mevzulara da değinmiş.
Üslubuna gelecek olursak oldukça akıcı ve güzel bir dili var derhal bitiyor esasen fakat hafta hafta o esmaları yine okuyup o sayfalara yine bakmak size iyi hissettirecektir. Hamile anneler için kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap hayırlı istifadeler olsun inşallah. (MESRURE SÜRÜCÜ ARVAS)

Bir bebeğin anne karnına düşmüş olduğu andan itibaren çıkmış olduğu mucizevî seyahat ve bu yolculukta anneye eşlik edecek ikindi serinliği tadında bir kitap…
Hamilelik döneminde bebeğin fizyolojik ve ruhsal gelişim aşamaları, annedeki değişimler; Allah’ın yüce isimlerinin anlamları ve özellikleriyle ilişkilendiriliyor. 1.haftadan 40.haftaya kadar her sayfada bu güzel adları görüyor, tanıyor, okuyor ve zikrediyorsunuz.
Sizi annelik makamıyla taçlandıran, bebeğinizi binbir zahmet sonunda kucağınızla buluşturan, yüreğinize bu sevgiyi yerleştiren Allah’a da bir nevi hamd ediyorsunuz…
Dua ile, sağlıkla, keyifle oku güzel anne… . (Esra Kılıç Türedi)


9 Ay 99 Esma PDF indirme linki var mı?


Ayşegül Akakuş Akgün – 9 Ay 99 Esma kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de 9 Ay 99 Esma PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ayşegül Akakuş Akgün Kimdir?

İstanbul doğumlu olan yazarımız, İlk öğrenimini Çapa İlkokulunda tamamladı. 1 yıl Kur’an kursunda temel eğitim aldıktan sonrasında orta ve lise tahsilini Eyüp İmam Hatip Lisesi’nde yapmış oldu.

Edebiyata olan yoğun ilgisi çocuk yaşlardan itibaren onu yazmaya sevk etti. Sakarya Üniversitesinde İşletme okurken, Hikaye şiir tecrübe etme ve öteki araştırma yazıları yazdı. Bu arada diksiyon-fonetik (güzel konuşma) dersleri aldı. Mesleğiyle ilgili çeşitli kurumlarda çalışırken, Radyo ve Tv Programlarının yapımcı ve sunuculuğunu da yapmış oldu.

Yerel gazetelerde yapmış olduğu sayfa editörlüğü ve köşe yazarlığının yanı sıra çeşitli dergilerde de araştırma yazıları yayımlandı. Kadın- aile- çocuk-inanç ve sıhhat mevzularındaki araştırmaları ağırlıklı olup bu mevzularda çeşitli kurumlarda seminerler verdi. Halen bir çocuk dergisinde yazmakta olan Ayşegül Akakuş Akgün, çeşitli belediyelerin hanım-aile birimlerinde de hizmet vermiştir.

Evli ve iki çocuk annesidir.


Ayşegül Akakuş Akgün Kitapları – Eserleri

  • 9 Ay 99 Esma
  • Esma-i Hüsna İle Çocuk Terbiyesi
  • Bir Muhteşem Günün Hikayesi
  • Haz ve Hız Çağlarında Genç Olmak
  • 9 Ay 99 Dua


Ayşegül Akakuş Akgün Alıntıları – Sözleri

  • Çiçekler de aynı insanoğlu gibiydi. Kimi çiçek kendisini kokusuyla fark ettiriyordu kimisi de dikenleriyle. Kimi hoşluk ve zevk verir, kimi de acı… (Bir Muhteşem Günün Hikayesi)
  • Kim demiş ‘anne’ olanın ‘anne’ye ihtiyacı olmaz diye… (9 Ay 99 Esma)
  • Niyet ve azim, engelleri tek tek ortadan kaldırır… (Bir Muhteşem Günün Hikayesi)
  • İnsan’ kelimesinin ilk manası, gözbebeğidir. Bu, bizlere ne kadar kıymet verildiğini göstermez mi? …Yahut başkalarının bizim yaratılışımıza, varoluşumuza hatta varoluş amacımıza müdahale etmesine niçin müsaade edelim? (Haz ve Hız Çağlarında Genç Olmak)
  • İnsan kendini düşünmeli, tartmalıdır. Kendini tanımalıdır. Hayatını aslen ailesine, görenek ve inancına uygun olarak mı yaşıyor yoksa başkalarının ona dayattığı şeklinde mi sürdürüyor? “Bunları neden ve niçin yapıyorum?” diye kendine sormalıdır insan. İnsan kendini ve varlığının gerçek amacını bilip her görmüş olduğu şeyin hevesine kapılmazsa, bu mevzuda da sıkıntıya düşmeyecektir. Eğer insan sıkıntıyı hissettiği an Allah’ı hatırlayacak ve bu dünyada niçin var bulunduğunu sorgulayacak olursa ruhu huzura erecek ve yaşamı dengelenecektir. Eğer bu dengeden uzaklaşırsa içindeki duygular onu rahat bırakmayacak, değişik arayışlara ve ruhsal doygunluk yollarına götürecektir. (Haz ve Hız Çağlarında Genç Olmak)
  • Çocuğun din eğitiminde büyükler ,çocuğa ne vakit iyi mi yakarma etmesi icap ettiğini zamani geldikce göstermelidir.Ona bu mevzunun ciddiyetini Kur’an_i Kerim de ne kadar oldukça yer ettiğinden bahsederek anlatabiliriz. Ona bak Allah her mevzuda bizim yanimizda diyerek şu ayetleri okuyalım;” O alay edenlere karşı biz sana yeteriz. Hicr 95/ Hesap görücü olarak Allah yeter. Ahzab 39 (Esma-i Hüsna İle Çocuk Terbiyesi)
  • Hz. Muhammed (a.s.m.) “Sizden her birinizin yaratılışı, nutfenin 40 gün ana karnında bulunmasıyla olur. Sonra nutfe 40 gün içinde alaka, alaka da 40 gün içinde mudğaya dönüşür sonra da cenine ruh üflenir.”
    Bu hadis-i şerife bakılırsa anne karnında kırkar günden üç aşama geçiren (ortalama 4 aylık olan) bebeğe, Allah tarafınca bir melek gönderilir. Görevli melek ruh üfler. Bu, günümüz tıbbının deneylerle ortaya çıkardığı gerçekle de uyumludur. (9 Ay 99 Esma)
  • ” Ruhumu serinleten, yüreğimi yakan fakat acıtmayan, bir umut üfledi ezan bana. Ümitli dualarımı, (*99*) yüceltti. Ezanı dinleyenlerin duaları yankılandı kulaklarımda. Sessiz çığlıklardı onlar, isyandan uzak. Semaya uçuşan saf kelebeklerdi dualar. Sahibine pervane, döne döne semada dalgalanan ezana karıştılar…” (Bir Muhteşem Günün Hikayesi)
  • İslamda vaktin hayırlısı ve şerlisi diye bir fark yoktur. İslam, uğursuzluğa yer vermemiştir. Dolayısıyla tüm vakit, hayırlı faaliyetlere açıktır. Hayır ve şer vakit için değil, sadece niyet ve fiil için söz konusu olabilir. Zararlı ve yıkıcı niyetler ve eylemler, içinde cereyan etmiş olduğu zamana mâl edilemez. (Bir Muhteşem Günün Hikayesi)
  • Gözü gören insan gözü vereni görmezse kör sayılır (9 Ay 99 Esma)
  • Zararlı ve yıkıcı niyetler ve eylemler, içinde cereyan etmiş olduğu zamana mâl edilemez.
    Mesela cenk, zelzele, yangın, sel, kasırga ve salgın hastalıklar şeklinde felaketlerin meydana geldiği günler, uğursuz ya da bereketsiz sayılamazlar. (Bir Muhteşem Günün Hikayesi)
  • Halbuki çocuklarımıza olmayan kahraman Süpermen’i öğreteceğimize, Bedir Savaşı’na katılabilmek için güreşe tutuşan çocuk kahraman Rafi’yi anlatmalıyız. Batı’nın hayal gücüyle uydurmuş olduğu çakma kahramanlarına asla ihtiyacımız yok! Çocuklarımız gerçek kahramanları tanısalar onlar asla gereksinim da duymazlar esasen. (Haz ve Hız Çağlarında Genç Olmak)
  • Dayanılmaz bulunduğunu düşündüğünüz doğum sancılarının birçok hikmeti var:
    – Bu sancılar 9 ay süresince suyun içinde kalan bebeği kuru ortama hazırlar.
    – Sancı vurmuş olduğu an, bir ucu anneye bağlı olan kordondan almış olduğu, sıvı oksijen akımı durur ve bebek kendi ciğerinde – rezervde – tuttuğu oksijeni kullanmaya adım atar. Yani her doğum sancısı bebeğinizin akciğerini çalıştırır.
    – Sancılar bebeği doğum kanalına doğru iter, bu da doğumu kolaylaştırır. Bu arada sancılarla beraber bebeğin beynine, doğumun başladığı, ilerlediği ve tamamlandığına dair sinyaller iletilir. Bu da bebeğin anne karnından çıkmış olduğu an, plasentadan (eşten) ayrılmasını ve annede de süt hormonlarının (prolaktin) salgılanmasını sağlar. (9 Ay 99 Esma)
  • “Anne” unvanı ile ilgili oldukça güzel bir öykü anlatılır:
    Bebek, ruhlar âlemindedir ve dünyaya geçiş vakti gelmiştir. Kendisine “Hadi artık dünyaya gidiyorsun, anne karnındaki zamanın doldu.” denilir. Bebek orada bir o kadar güzel işlem görüyordur ve korunuyordur ki, meleklere, dünyaya gitmekten korktuğunu söyler. Melekler de, korkmaması icap ettiğini, burada kendisini kim yaratıp koruduysa, dünyada da kesinlikle korumaya devam edeceğini, yaratıcısına güvenmesi icap ettiğini söyler. Bebek hâlâ endişelidir. Bir ihtiyacı ya da sıkıntısı olduğunda meleklerle konuşmaya alışıktır, fakat dünyayada bunu iyi mi yapacağını bilmemektedir. Israrla oldukça sevilmiş olduğu hem yardımcısı, hem de arkadaşı olan meleklerden ayrılmak istemediğini söyler. Melekler ona, “Endişelenme. Yüce Yaratıcı, senin dünyada da, tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, sana arkadaş olacak, her an yanında olacak bir melek görevlendirdi.” derler. Bebek rahatlar, artık doğmayı kabul eder. Ama son bir sorusu daha vardır:
    “Ben o meleği nasıl tanıyacağım, onu nasıl bulacağım? Benimle ilgilenmekle görevli olan meleğin adı ne?” diye sorar.
    Bebeğe şu şekilde yanıt verilir:
    “O melek doğar doğmaz senin yanında olacak. Sen ona ‘Anne’ diye sesleneceksin.” (9 Ay 99 Esma)
  • Bileceğim ki ben kendimi iyileştirir ve geliştirirsem bundan insanoğlu etkilenecektir. Evet tüm insanlık tarihini etkileyemem bir ihtimal fakat bana yakın olanlar, hayatımda etkileşim içinde olduğum kişiler değişecektir. Bir iyilikten birçok şey etkilenecektir. (Bir Muhteşem Günün Hikayesi)
  • Kadını taçlandıran, erkeği olgunlaştıran, aileyi şendendiren ve bereketlendiren şüphesiz ‘çocuk’un varlığıdır. Evlat sahibi olmak için çabalayan bu sebeple maddi- içsel sıkıntılara giren tüm anne-baba adaylarına da ısrarla şu tavsiyeyi bulunmak isteriz: Sabahları Saffat sûresini, akşamları yatmadan ilkin de Mearic sûresini okumayı veya dinlemeyi dikkatsizlik etmeyin. Allah’ın izni ve hayırlısı ile umulur ki, ayet-i kerimelerin yüzü suyu hürmetine dualar kabul olunur. Yine bu iki sûresinin hikmetine mazhar olunarak, evlat
    bahşedilir. (9 Ay 99 Esma)
  • …Aksi takdirde, sabahleyin namazına kalkamadığım sabahların hesabı bir türlü bitmiyor vicdanımda. “Bu iyi mi inanmaktır ve bu iyi mi ‘sevmek’ iddiasıdır?” diye kendimi suçlayıp duruyorum.
    . (Bir Muhteşem Günün Hikayesi)
  • “Ey çamurdan mis kokulu çiçek yaratan Rabbim,çamurdan tatlı meyve yaratan Rabbim ,güzelliği dillere destan gülü yaratan Rabbim ;benim de evladımın huylarını güzel kıl.” (Esma-i Hüsna İle Çocuk Terbiyesi)
  • Yaratıldığı fıtrat suretiyle yol alabilmeyi başaran insan, Allah’ın ahlakıyla ahlaklanmış, ahsen-i takvimdedir. (Haz ve Hız Çağlarında Genç Olmak)
  • “Ey çamurdan mis kokulu çiçek yaratan Rabbim,
    çamurdan tatlı meyve yaratan Rabbim,
    güzelliği dillere destan gülü yaratan Rabbim;
    benim de evladımın huylarını güzel kıl…” (Esma-i Hüsna İle Çocuk Terbiyesi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş