Eğitim

Abdullah B. Abbas – Hilal Kara Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Abdullah B. Abbas – Hilal Kara Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Abdullah B. Abbas kimin eseri? Abdullah B. Abbas kitabının yazarı kimdir? Abdullah B. Abbas konusu ve anafikri nedir? Abdullah B. Abbas kitabı ne konu alıyor? Abdullah B. Abbas PDF indirme linki var mı? Abdullah B. Abbas kitabının yazarı Hilal Kara kimdir? İşte Abdullah B. Abbas kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Hilal Kara

Yayın Evi: Nesil Çocuk Yayınları

İSBN: 9789752695160

Sayfa Sayısı: 96


Abdullah B. Abbas Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Abdullah (r.a.), Medine’ye hicret ettikten sonrasında Sevgili Peygamberimizin gözde öğrencilerinden biri olmuştu. Oldukça kısa bir sürede uzun sureleri ezberledi ve Efendimize dinletti. Daha sonrasında bunu:

“Allah Resulü’nün (a.s.m.) zamanında, on iki yaşındayken mufassal sureleri ezberleyip okudum” sözleriyle söyledi.

Allah Resulü (a.s.m.), torunları şeklinde Abdullah’ı da oldukça severdi. Kucağına oturtarak başını okşar, “Sen ne güzel Kur’an Tercümanı’sın” buyururdu.

Bir seferinde de elini başına koyarak “Allah’ım ona hikmet ver! Ona tevili öğret” diye yakarış etmiş, sonrasında elini göğsünün üstüne koyarak:

“Allah’ım onun içini hikmet ve ilimle doldur. Onu ölünceye kadar bu ümmetin âlimi yap” buyurmuştu.

Sevgili Peygamberimizin hususi duasına ulaşan Abdullah bin Abbas, Kur’an-ı Kerim’i en iyi bilen, anlayan ve özetleyen büyük bir âlim olarak tarihe geçti.


Abdullah B. Abbas Alıntıları – Sözleri

  • Biri ona :
    -Bu bilimsel iyi mi elde ettin, diye sorduğunda:
    -Soru soran bir dil, anlayışlı bir akılla, derdi.
  • Arka kapaktan:
    Peygamber Efendimiz aleyhisselâmın çocuk dostları…
    Zekâ, beceri ve öğrenme hevesleriyle dikkat çeken küçük öğrencileri…
    Onlar, Peygamberimizi oldukça fakat oldukça severlerdi.
    Ondan asla ayrılmak istemez, bir şeyler öğrenmek için ellerinden geleni yaparlardı. Peygamberimiz de onları oldukça severdi. Başlarını okşayarak tatlı tatlı nasihatlerde bulunurdu. Sevgiye, iyiliğe, dürüstlüğe ve daha pek oldukça güzel şeye dair dersler verirdi.
    Bu mükemmel evlatları tanımak ister misin?
    Onların Peygamberimizden öğrendiklerini sen de öğrenmek ister misin?
  • İyilik sadece üç şeyle tamamlanır:
    Onu yapmakta acale etmek,onu minik görmek ve gizlemektir.Eğer acil ederse kolaylaştırılır. Hedefe ulaşır…


Abdullah B. Abbas İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Abdullah B. Abbas #Sahabe: Efendimizin çocuk dostlarından önde gelen Abdullah bin Abbas o denli akıllı ve feraseti geniş biriymiş bu yüzden 15 yaşlarında devrin büyük millet meclisinde Hz Ömer tarafınca en genç milletvekili olarak istişare meclisine alınıyor verdiği kuran açıklamaları ve yorumlamaları ile tüm herkesi hayrette bırakıyor. İlim aşığı olması, çocuklarla olan muhabbeti ve dahası…
Başarısı ve kabiliyeti dolayısıyla Hz Ali tarafınca Basra valiliğine atanıyor ve mükemmel işlere imza atıyor.
Abdullah bin Abbas’ın birkaç tavsiyesini sizlere bırakıyorum.
Her günü yaşamının son günü olarak bil ve veda edecekmiş şeklinde namaz kıl! Dünyada acayip,konuk ve kabirde yatanlar şeklinde ol!
Yanlış yaptığında tövbe et ! Dünya gözünde ayakkabının bağından daha değersiz olsun zira ondan ayrılıp Rabb’ine doğru yöneldiğinde, amelinin haricinde geride bıraktıkların sana hiçbir faydası olmayacak.
Kardeşinin gizlediği bir şeyi açığa vurma . Benzer bir şeyi sen gizlediğinde onun açığa vurmasını ister miydin?
Sevgili Peygamberimizden 1660 hadis nakleden en oldukça rivayet eden sahablerdendir.
Hayatı süresince müslümanların birlik ve beraberliği için emek vererek ilimle meşgul olmuştur.. (Merve KAYA)

5 kitabından oluşan “Peygamberimizin çocuk dostları” serisinde bu kıymetli sahâbe efendiler her ne kadar her biri çocuk dostları olarak anılsalar da, sonradan yetişip Rasûlullâh tarafınca sevgi, şefkat, hikmet ve feyiz ile sulanıp çevresinde açan çiçekler olmuşlardır.
Bu görkemli kokular saçan çiçeklerden Abdullah bin Ömer, Abdullah bin Abbas, Zeyd bin Sabit, Enes bin Malik ve Usame bin Zeydin (radıyallahu anhum cemi’an) hayatları anlatılmakta.
İçerisinde kullanılan ve ufaklıklara yabancı olabilecek bazı kelimeler kitapların sonunda lügat kısmında belirtilmiş, bu da evlatların kelime dağarcığının gelişmesine katkı elde edecektir. (Bergüząr)


Abdullah B. Abbas PDF indirme linki var mı?


Hilal Kara – Abdullah B. Abbas kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Abdullah B. Abbas PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Hilal Kara Kimdir?

1988 Senesinde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. U. Ü. Sosyal BilimlerEnstitüsü Hadis Bilim branşında Yüksek Lisansını Tamamladı. Almanya’da Psikoloji branşında Yüksek Lisans, Pedagoji branşında Doktora yapmış oldu. 1986 – 1989 yılları aralığında Kur’an Kursu öğreticisi, 1989 – 2000 yılları aralığında İmam Hatip Liselerinde Meslek Dersleri Öğretmeni olarak çalıştı. Çeşitli Vakıf ve Derneklerde Kişisel Gelişim ve Anne eğitimi seminerleri verdi. Yazar; Almanca, İngilizce ve Arapça bilmektedir.


Hilal Kara Kitapları – Eserleri

  • Hz. Hatice
  • Hz. Zeynep
  • Hz. Aişe
  • Hz. Ümmü Seleme
  • Hz. Fatıma
  • Usame Bin Zeyd
  • Abdullah Bin Ömer
  • Abdullah B. Abbas
  • Zeyd B. Sabit
  • Enes Bin Malik
  • Annelerimiz
  • Hz. Ümmü Seleme
  • Evlatları Oldukça Seven Peygamberim
  • Can Muhammed


Hilal Kara Alıntıları – Sözleri

  • Hayatı süresince kendisini tanıtırken hep “Ben kız babasıyım” diye övündü. (Hz. Zeynep)
  • Hasret acısından yüreği sızladı. Hüzünlendi, gözlerinden inci tanesi şeklinde yaşlar döküldü. (Hz. Zeynep)
  • Enes Bin Malik: Bir daha o günkü şeklinde coşkulu bir görünüm görmedik. Allah Resulü’nün (asm) Medine’ye geldiği günden daha aydınlık ve güzel bigün yaşamadık. O’nun vefat etmiş olduğu gün şeklinde karanlık ve fena bigün görmediğimiz şeklinde O’nun geldiği gün şeklinde aydınlık ve neşeli bigün de görmedik. (Enes Bin Malik)
  • “Rüyamda Habibimi görmediğim hiçbir gece yoktur.” (Enes Bin Malik)
  • Ey Üsame! Kıyamet günü Allah’a en yakın olanlar tefekkürü-düşünmesi, açlığı, uykusuzluğu ve hüznü en uzun olanlardır. Onlar en hayırlı ve en iyi kimselerdir. Onların sıfatını anlatayım mı?
    – Evet, anlat ya Resulallah!
    – Onlar bir yere gittiklerinde tanınmazlar. Oradan ayrıldıklarında aranmazlar. Hastalandıklarında ziyaret edilmezler. Öldüklerinde cenazelerine gidilmez.
    İnsanlar onlara baktığında “Bunlar deli ya da şaşkın” derler. Hâlbuki onlar ne deli ne de şaşkındırlar. Bilakis onlar Allah’ın aşkı ve rızasını kazanmaya çalışmak ile meşguldürler. İyiliği emreder kötülükten sakındırır ve bu yolda ölürler.
     
    Ey Üsame! İnsanlar her türlü güzel, leziz yemekler yerken onlar basit şeyler bölgeler. İnsanlar yatarken başlarını yumuşak yastıklara koyarken, onlar tahtayı yastık yaparlar. İnsanlar lezzet ve şehvetleri ile doygunluk olurken, onlar açlık ve susuzluğu nimet olarak sayarlar. İnsanlar rahattan gülerken, onlar hüzünden ağlarlar. İnsanlar eğlence ve söyleşi meclislerinde eğlenip coşarken, onlar mescitleri, zikir halkalarını, huşu ve korku içindeki yalnızlığı, tefekkürü- düşünmeyi tercih ederler. İnsanlar kendilerini dünyaya kaptırırken, onlar azca ve geçici olana karşılık oldukça ve sürekli olanı satın almakla meşguldürler.
    Ey Üsame! Allah o kullarında dünya ve ahiret sıkıntısını birleştirmez. Onlar için aden vardır. Onlar Allah dostlarıdır. Ah onları bir görseydim. Yeryüzü onlar ile rahmete kavuşur. Bu rahmetten dolayı zalimler onlardan razıdırlar. İnsanlar Peygamberlerin ahlakını ve yaşantısını kaybederken, onlar bu yaşantıyı korur, ona sımsıkı sarılırlar.
    Ey Üsame! Gerçekten isteyenler, onlar şeklinde isteyenlerdir. Aldananlar, onlar şeklinde istemeyenlerdir. Hasrette olanlar, onların takvası ve amellerinden uzak olanlardır.
    Ey Üsame! Onlar her yeryüzü parçası için güvencedirler. Yer onları kaybettiğinde ağlar. Bu ağlamasını onun yerini dolduran biri gelinceye kadar devam ettirir. Zalim onların olmadığı beldeyi ister.
    Ey Üsame! Bu insanlarla dost ve dost ol! Belki onlar sebebiyle kurtuluşa erersin!
    – Ya Resulallah! Dua buyur da ben de onlardan olayım!
    – Allah’ım! Onu onlardan biri kıl! (Usame Bin Zeyd)
  • Öğrendiğime nazaran aden ehlinden olan eşleri, eğer sonrasında bir başkasıyla evlenmemişlerse Allah cennette buluşturacakmış. Haydi gel, seninle sözleşelim. Ben sana başkasıyla evlenmeyeceğime söz vereyim. Sen de bana söz ver olur mu?
    Onun bu sorusuna:
    Elbette. Benden ne istersen iste, sözümü yerine getirmek için elimden geleni yaparım, diye yanıt verdim.
    Öyleyse ben ölürsem sen iyi biriyle evlen, dedi.
    Şaşırdım. Ben ne işe yaradığını anlamaya çalışırken yakarış etmeye başladı:
    Allah’ım! Ben ölürsem Ümmü Seleme’ye b brrb daha hayırlı bir eş nasip et! (Hz. Ümmü Seleme)
  • “Ölüm sizin anladığınız şeklinde değildir.” (Hz. Hatice)
  • Benden dolayı oldukça acı çektiğini görüyorum. Bu acıyı hafifletmek için sana ne diyeyim ey hatice. (Hz. Hatice)
  • Sahip olduğu zenginlik ona kibir,gurur yerine bilgelik,ağırbaşlılık vermişti. (Hz. Hatice)
  • O, kureyşlilerin en ahlaklı,
    En muhteşem hanımıdır. (Hz. Hatice)
  • Medine’de Mekke’ye nazaran oldukça rahat bir ortam vardı. Sahabiler ilk günlerden itibaren inen ayetleri ezberliyor, evlerine gittiklerinde eşlerine çocuklarına öğretiyorlardı. O günlerde gece yarısı Medine sokaklarında gezenler, derhal her evden arı vızıltısı şeklinde Kur’an sesinin geldiğini duyardı. (Zeyd B. Sabit)
  • Ey Ademoğlu! Dünyaya bir tek bedeninle haiz ol, kalbini ve hedefini ondan uzak tut! Bil ki yaptıklarının esirisin. Ölüm vardığında sana yarar verecek işleri yap, onları hep elinde tut!. (Abdullah Bin Ömer)
  • Ey Üsame! Cennet halkı oruçlunun ağız kokusundan zevk duyar. İyi bil ki oruç ateşe karşı kalkandır. Oruca sarıl! Çokça teheccüd namazı (gece namazı) kılarak secde ederek Allah’a yaklaş! İyi bil ki şereflerin en üstünü gece namazıdır. Kulun Rabb’ine en yakın olduğu an, secdede olduğu andır. Allah kulunun bu hâli ile meleklere övünür, sevinçle kuluna yönelir. (Usame Bin Zeyd)
  • Bazı insanoğlu, elindeki cevherin kıymetini bilmez… (Hz. Hatice)
  • Gençlik çağına gelen Üsame’nin en oldukça hoşlanılmış olduğu zamanlardan biri bayramlardı. Allah Resulü (a.s.m.) bayram olunca Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Fadl ve Abdullah bin Abbas, Üsame, kardeşi Eymen ve babası Zeyd ile beraber bayram yerine giderdi.
    Efendimiz namaz kılınacak yere gidinceye kadar yol süresince yüksek sesle tekbir getirirdi. (Usame Bin Zeyd)
  • | Allah Resulü latife ile de olsa birini korkutmayı, endişelendirmeyi yasakladı. Sahabilerine latife ya da ciddi, izinsiz olarak birinin eşyasını alıp saklamamalarını emretti. (Zeyd B. Sabit)
  • Sevgili Peygamberimizin Usama’ye karşı olan sevgisine oldukça kıymet veren Usame bin Zeyd, parmağından çıkarmadığı yüzüğünün üstüne “Allah Resulü’nün (a.s.m.) Sevdiği” yazdırmıştı. (Usame Bin Zeyd)
  • Ey Üsame! Aç olan herhangi bir canlı kıyamet günü Allah katında bu hâlinden dolayı seninle hesaplaşmasın! (Usame Bin Zeyd)
  • Hz.Âişe…Peygamberimizin sevgili eşi… Peygamberimizin can dostu, ilk islam halifesi Hz. Ebu Bekir’in ve cennetle müjdelenen hanım sahabe Ümmü Rûmân’ ın kızı… (Hz. Aişe)
  • Ancak süre da derdine ilaç olamadı. Aradan seneler geçti. (Hz. Zeynep)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş