Eğitim

Annemin Saklı Defteri – Büşra Küçük Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Annemin Saklı Defteri – Büşra Küçük Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Annemin Saklı Defteri kimin eseri? Annemin Saklı Defteri kitabının yazarı kimdir? Annemin Saklı Defteri konusu ve anafikri nedir? Annemin Saklı Defteri kitabı ne konu alıyor? Annemin Saklı Defteri PDF indirme linki var mı? Annemin Saklı Defteri kitabının yazarı Büşra Küçük kimdir? İşte Annemin Saklı Defteri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Büşra Küçük

Orijinal Adı: Annemin Saklı Defteri

Yayın Evi: Pika

İSBN: 9786058032118

Sayfa Sayısı: 260


Annemin Saklı Defteri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Satürn, Güneş, Mars, Venüs…

Anahtarlıklar, kolyeler, boş evler, tamamlanmamış besteler…

Tek bir defter, çözülecek bir sürü gizem…

Roman Melnik annesinin ölümünün peşinden, dayısıyla yaşamak suretiyle Rusya’dan Türkiye’ye gelir. Dayısının evinde onu bekleyen yeni bir yaşamın yanı sıra annesinin gençlik yıllarından kalma bir defterdir. Hayallerle, kırgınlıklarla, minik mutluluklarla dolu bir defter. Ve doğal bir sürü şifreyle ve gizemle de.

Roman, geçmişi geride bırakmak için annesinin geride bıraktığı gizemi çözmek zorunda. Gittikçe daha çok refah bulmuş olduğu yeni evinde, yeni arkadaşlarla. Açelya’yla…


Annemin Saklı Defteri Alıntıları – Sözleri

  • Eğer yaşamının geldiği noktadan memnun değilsen, yolunu değiştir. Mızmızlanmak bir şeyi değiştirmez fakat başka bir yola geçmek insana cesaret verir. Cesur ol! Cesur ol ve hikayeni baştan yaz!
  • Müziğin derinliklerini keşfetmezsen bayağı olursun. Herkes şarkı söyler Roman fakat hepimiz insanların yüreğine dokunamaz.
  • “Eğer hayatının geldiği noktadan memnun değilsen, yolunu değiştir. Mızmızlanmak bir şeyi değiştirmez ama başka bir yola geçmek insana cesaret verir. Cesur ol! Cesur ol ve hikayeni baştan yaz.”
  • “Eğer yaşamının geldiği noktadan memnun değilsen, yolunu değiştir. Mızmızlanmak bir şeyi değiştirmez fakat başka bir yola geçmek insana cesaret verir. Cesur ol! Cesur ol ve hikayeni baştan yaz.”
  • “Bugün anneme beni sormuşsun.”
    “Evet.”
    Bu konudaki pişmanlığı bir döngüye girmişti.
    “Evimizin kapısına gelebildiğini bilmiyordum.”
    “Bu ne demek?”
    “Artık benimle konuşmak istediğinde bağcığını bağlamaya ya da fermuarını çekmene gerek yok demek. Eve bakacağına kapıyı tıklatabilirsin demek.”
  • Annesini düşündüğünde yalnızca soğuk bir esintinin yüzüne çarptığını hatırlıyordu. Kalbinde yere düşen bir yaprak bile bırakmamışı bu ölüm. Çorak bir yerdi artık. Dünyanın sonu benzer biçimde bir yer. Kimse kalmamış, her şey gitmiş, etrafa büyük bir sessizlik hakim olmuştu.
  • Haydi gidip birazcık dans edelim!
  • “Dünyaya insanların ilgi açlığını doyurmak için gelmedim.”
    “Ne?”
    “Bir taraf sürekli ilgi isteyip kendisi hiçbir şey yapmazsa o bir sömürücüdür.”
    “Anlamadım.”
    “Eğer arkadaş olacaksak senin de benim hayatımla ilgilenmen gerek yani.”
  • Peki ya anne ve baba olmak? Bu dünyaya bir çocuk getirip onu savaşçı olarak hazırlayabilecek miyim? Hiç sanmıyorum.
  • Eğer yaşamının geldiği noktadan memnun değilsen, yolunu değiştir. Mızmızlanmak hiçbir şeyi değiştirmez, fakat başka bir yola geçmek insana cesaret verir. Cesur ol! Cesur ol ve hikâyeni baştan yaz!


Annemin Saklı Defteri İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Gerçekten yazarın okuduğum ilk kitabıydı.Ve tekrar yazarın herhangi bir kitabını okuyacağımı düşünmüyorum.Ilk olarak vaka örgüsü hep en anlaşılmaz dil ile bizlere aktarılıyordu.Yazar’ın kalemi oldukça anlaşılmaz geldi bana.Anlayamadan körü-körüne okuduğum için pek bir şey kazanmadım.Kitabın 5-6 bölümünü okumadım,atlayarak geçtim.Bence almayın.Daha güzel kitaplar var… (NFatosh)

Annesi türk babası rus olan Roman Melnik babasının hapse girmesi ve annesinin içinde bulunmuş olduğu evi yakarak intihar etmesi sonucunda türkiyeye dayısının yanına döner. Annesinin Roman’a asla anlatmadığı bir geçmişi ve bir sırrı vardır. Defter, eski dostluklar, gezegenler ve ölüm.
Yazarın yazım dilini asla sevmemiştim aslen fakat bu kitabını beğendim. Karakterler ve arkadaşlıkları oldukça güzeldi sadece Roman her mevzuda onların arkadaşlıklarından kendini soyutluyordu. Roman da muhabbetlerine yada eğlencelerine dahil olabilseydi bir tık daha iyi olabilirdi sanki.
Kurgusu esasen sizi oldukça yormadan akıcı bir şekilde ilerliyordu ve ortada bir gizem olmasına karşın oldukça kafa karıştıran bir anlatımı yoktu her şey net bir halde anlatılmıştı ben beğendim. (Yaren)

Annemin Saklı Defteri | #kitapyorumu
Daha önceki kitaplarını okumadığım kalemiyle ilk kez tanıştığım bi yazarın busra.kck ‘ ün yeni kitabı #anneminsaklıdefteri ni okudum
Severek okudum ilk olarak kitabından bahsedeyim birazcık
Roman Melnik, anası İzel Türk, babası Yaroslav Rus bir ailenin evladı ve Rusya’da yaşarken babasının hapse girmesi ve annesinin evlerinde intahar ederek köpeği Gaga ile beraber Türkiye’ye dayısının Kaya ve eşi Ahu’nun yanına taşınmasıyla ne işe yaradığını kavrayamadan annesine ilişik bulmuş olduğu bir defter ve yeni tanıştığı Açelya yaşamını daha da değiştirecektir.
Buldukları defterde yazılan herşey bir gizemli Roman ve Açelya ise bu gizemi çözmekte kararlıyken Açelyanın yakın arkadaşları Atay, Tuna, Yağmur’un da yardımlarıyla ipuçları onları annesiyle ilgili bilmediği bir geçmişe yönlendirecektir.
Bir taraftan annesinin kitabında geçen , Satürn, Güneş, Ay, Mars, Venüs’ün kimler bulunduğunu çözmeye çalışırlarken bi taraftan da annesinin yakın arkadaşı ile başladığı bestenin notlarını arıyorlar. Acaba notaları bilen anası İzel haricinde başka kim var ?
Annesi, Roman’ı kendisi benzer biçimde piyanoya tutkulu biri benzer biçimde yetiştirken aslolan amacı neydi işte bu kitabın sonunda saklı
Gizlice girilen evler, gizlenen gerçekler, yaşanmış olan vakalar, söylenen yalanlar, tamamlanmamış beste, hepsi bir defterle başlıyor fakat okudukça insan ne olacak diye meraklanmadan yapmıyor
Roman’ın başına gelen vakalar bitmek bilmez, kayıpları bitmez tüm yaşamış olduğu vakalarda kendisini görevli tuttuğu bir zamanda gizlenen yada anlatılmayan geçmiş hakkında bilinmeyenler ortaya dökülmeye adım atar. Kim iyiydi kim fena. Satürn, Ay, Mars, Güneş hangisi iyi, hangisi suçlu, hangisi aşık, hangisi masum bu tarz şeyleri bilen tek bir şahıs Roman’ın yaşamını değiştirecek mi?
Hastalığımdan dolayı okumam birazcık uzadı fakat merakımdan da neredeysem benimleydi kitap Keyif alarak okudum Roman ve diğerlerinin geçmiş ve gelecekleri, yaşadıkları hepsi akıcı bir halde yazılmış Roman’ın öyküsünü, gizemli ve çözülmesiyle düşünce üreterek okumak isteyenleri merak edenlere kitabı tavsiye ederim (Esra Kfeci)


Annemin Saklı Defteri PDF indirme linki var mı?


Büşra Küçük – Annemin Saklı Defteri kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Annemin Saklı Defteri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Büşra Küçük Kimdir?

1994 kışında Kocaeli’de hayata merhaba dedi. Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

18 yaşlarında Wattpad’de kendi hikâyelerini yazmaya başladı ve burada yazdığı Fena Çocuk piyasaya çıkan ilk kitabı oldu. Daha sonrasında serinin devam kitapları ve Bir, İki, Üç Sen adlı kitabı yayımlandı.

Doğup büyümüş olduğu mahalleden ayrılmasına yol açan 1999 Depremi sonrası bir liman kentinden ayrılıp kışın erken geldiği bir tepede yaşamaya başladı.

Etrafı ağaçlarla çevrili evinde kuşları dinleyip tabiatın mucizelerini keşfetmeye ve yazmaya devam ediyor.


Büşra Küçük Kitapları – Eserleri

  • Fena Çocuk
  • Fena Çocuk II
  • Fena Çocuk III
  • Fena Çocuk IV
  • Bir, İki, Üç, Sen
  • Annemin Saklı Defteri
  • Annemin Saklı Defteri


Büşra Küçük Alıntıları – Sözleri

  • “Kendine acı çektirmeye bayılıyorsun. Yalnızlığa o kadar alışmışsın ki , özel alanına kimsenin girmesine izin vermiyorsun . Zavallının tekisin, çünkü kimsenin seni önemsemediğine inandırmışsın kendini. “ (Kötü Çocuk)
  • “Hayatından her şeyin çalınıp gittiğini hisetseydin beni anlardın.” (Kötü Çocuk III)
  • Kendimi müziğin acımasızlığına bıraktım. Dünyanın bir ucundaki kadın benden habersiz benim hayatımı anlatmıştı. Aynı şeyleri yaşamamız imkansızdı. Farklı yaşanmışlıklar aynı acıyı doğurabilirmiydi? (Kötü Çocuk II)
  • “Birilerini mutlu etmek için çabalamıyordu. Tek derdi yaşamaya çalışmaktı.” (Annemin Saklı Defteri)
  • “Kadınlar gözyaşlarına sebep olan hiçbir şeyi unutmaz.” (Bir, İki, Üç, Sen)
  • ” Kadınlar gözyaşlarına sebep olan hiçbir şeyi unutmaz.” (Bir, İki, Üç, Sen)
  • Peki ya anne ve baba olmak? Bu dünyaya bir çocuk getirip onu savaşçı olarak hazırlayabilecek miyim? Hiç sanmıyorum. (Annemin Saklı Defteri)
  • “İnsanlar o kadar kalıpların içinde yaşıyor ki… Kendimi bu dünyada o kalıpların arasına sıkışmış bir tutsak gibi hissediyorum.” (Bir, İki, Üç, Sen)
  • “Ama ölmüyorsun işte. Bazen kendin istesen de olmuyor. Yaşamaya devam ediyorsun. Hayat o şekilde bir şey ki, sen düşerken bile seni ayakta tutuyor…” (Fena Çocuk IV)
  • “Ama ölmüyorsun işte. Bazen kendin istesen de olmuyor. Yaşamaya devam ediyorsun yaşam o şekilde bir şey ki, sen düşerken bile seni ayakta tutuyor” (Fena Çocuk IV)
  • “Aile olmak… Ne değişik! Ne olursa olsun birbirini sevmeye devam ettiğin ve ne kadar kızarsan kız, her daim affetme ihtimalin olan insanoğlu. Ne kadar şanslıyız aslen fakat kimi zaman bunu unutuyoruz. Hatta çoğunlukla…” (Annemin Saklı Defteri)
  • Gözlerimi kapattığımda kusursuz bir dünya hayal edebiliyorum. (Annemin Saklı Defteri)
  • Düşmeden ayakta olmanın kıymetini bilemezsin. Şimdi ellerini özgür bırak ve düş. (Fena Çocuk II)
  • heyecanlı hikayelerin hiçbiri planlanmış anlardan çıkmaz. (Annemin Saklı Defteri)
  • “Oysa çoğumuz değişik yollarda yürüsek bile aynı gökyüzünün altındayız.” (Annemin Saklı Defteri)
  • “Dünyaya insanların ilgi açlığını doyurmak için gelmedim.”
    “Ne?”
    “Bir taraf sürekli ilgi isteyip kendisi hiçbir şey yapmazsa o bir sömürücüdür.”
    “Anlamadım.”
    “Eğer arkadaş olacaksak senin de benim hayatımla ilgilenmen gerek yani.” (Annemin Saklı Defteri)
  • “Çaresizlik insana cesaret verir.” (Bir, İki, Üç, Sen)
  • Sen bir hastalıksın ve ben iyileşmek istemiyorum;) (Fena Çocuk)
  • Aldığımız yaralar bizi büyütür Roman fakat onları iyileştirmek yerine olduğu benzer biçimde korumaya çalışırsak kendimize zarar veririz. (Annemin Saklı Defteri)
  • Müziğin derinliklerini keşfetmezsen bayağı olursun. Herkes şarkı söyler Roman fakat hepimiz insanların yüreğine dokunamaz. (Annemin Saklı Defteri)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş