Eğitim

Assassin’s Creed – Rönesans – Oliver Bowden Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Assassin’s Creed – Rönesans – Oliver Bowden Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Assassin’s Creed – Rönesans kimin eseri? Assassin’s Creed – Rönesans kitabının yazarı kimdir? Assassin’s Creed – Rönesans konusu ve anafikri nedir? Assassin’s Creed – Rönesans kitabı ne konu alıyor? Assassin’s Creed – Rönesans PDF indirme linki var mı? Assassin’s Creed – Rönesans kitabının yazarı Oliver Bowden kimdir? İşte Assassin’s Creed – Rönesans kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Oliver Bowden

Çevirmen: Ufuk Yılmaz

Çevirmen: Erhan Gülşen

Orijinal Adı: Assassin’s Creed – Renaissance

Yayın Evi: Epsilon Yayınları

İSBN: 9789944828376

Sayfa Sayısı: 479


Assassin’s Creed – Rönesans Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İtalya’nın asil ailelerinin ihanetine uğrayan genç bir adam destansı bir intikam yolculuğuna çıktı.

Yozlaşmanın kökünü kazımak ve ailesinin onurunu temizlemek için Assasin sanatını öğrenecekti.

Yolculuğu süresince Ezio, Leonardo da Vinci ve Niccolò Machiavelli benzer biçimde büyük zihinlerin bilgeliğinden yararlanacaktı – zira hayatta kalması, yaşamına rehberlik edecek becerileri edinmesine bağlıydı.

Dostları için, değişimin itici gücü olarak özgürlük ve hakkaniyet uğruna savaşacak; düşmanları içinse kendini İtalyan halkını sömüren diktatörleri yok etmeye adamış

bir tehdit olacaktı.

Güç, intikam ve komplonun destansı hikâyesi başlıyor.

“Aileme ihanet edenlerden intikamımı alacağım. Ben ezıo audıtore da frıenze. Ben bir assasin’im…”

(Tanıtım Bülteninden)


Assassin’s Creed – Rönesans Alıntıları – Sözleri

  • “Yaşamayı öğrendiğimi sanırken, ölmeyi öğreniyormuşum meğer.
    Leonardo da Vinci
  • Yaşamayı öğrendiğimi sanırken, ölmeyi öğreniyormuşum meğer.
    Leonardo da Vinci
  • Doğruyla yanlış arasındaki ayrımın çoğu zaman belirsiz olduğu soğuk siyaset dünyası, anladığı sadece reddettiği bir alemdi..
  • Hiçbir süre öfkesinin onu tamamen tutsak almasına izin vemek benzer biçimde bir çocukluk yapmayacaktı.
  • “Her yaşam değerlidir.”
  • Öfkenin kıvılcımıyla derinlerde kaybolup gitmiş bir hüzündü bu…
  • …daha yararlı işler yapmak istediğimi düşündüğüm anlamış olur oluyor.Hayatı yakından ilgilendiren işler….
  • “Bizler aydınlığa hizmet etmek için karanlıkta çalışırız..”
  • Onu kalbinden söküp atması mümkün değildi fakat kaderinin kendine uygun görmüş olduğu, tek başına çıkacağı serüveni kabul etmek zorundaydı. Belki de bir Assasin’in izlemesi ihtiyaç duyulan yol buydu…
  • Yaşamayı öğrendim sanırken,
    Ölmeyi öğreniyormuşum meğer.
    Leonardo da vinci


Assassin’s Creed – Rönesans İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Ben Assassin’s Creed 2’yi yada Brotherhood’u yada Revelations’ı oynamamıştım. Assassin’s Creed ile iç içe değildim direk, o şekilde diyeyim. Bir gün kitapçıda dolaşırken kapağı ilgimi çekti, elime alıp inceleyeyim dedim. Rastgele bir sayfa alıp okudum ve sanki vahiy indirilmiş benzer biçimde bir tribe girdim. Kitapçıda okuduğum beş sayfa, bana yazarın dilinin akıcılığını ve harikalığını o şekilde bir hissettirdi ki, ne işe yaradığını bilmediğim yalnız adını duyduğum bu oyunun yaşamına atılmaya bir dakika içinde karar verdirdi. Aldım, okudum ve bitirdim. Sonunda da, okuduğum için fazlaca memnundum. Assassin’s Creed oyunlarına da sarmamı sağlamış oldu, oynadım da bir kaçını. Syndicate ve Unity’nin kitaplarını umuyorum hala.
Şunu söyleyeyim ki Oliver Bowden bir rönesans tarihçisiymiş. Ve insanın iyi bir tarihçi bulunduğunu anladım ki, bu rönesans zamanını kitaba fazlaca güzel yansıtmıştı. O dövüş sahneleri neydi yahu o şekilde, sanki okumuyorum da izliyorum. Cidden yazarın fazlaca ilgi çekici ve mükemmel bir dili var. Sırf bunun için bile okunması mümkün.
Ben Ezio’nun öyküsünü fazlaca sevdim, ikincisini de aldım fakat tadı olarak yarım bıraktım. Bir ara yeniden okuyacağım. Eğer bu kitabı almayı düşünüyorsanız, alın bence. Bir oyun kurgusu bulunduğunu düşünebilirsiniz, fakat Oliver Bowden’ın dili yardımıyla bu kitabın size katacağı fazlaca şey var diyorum. Ufak kardeşlerinize okuma alışkanlığı kazandırmak için de iyi bir yol olabilir bu oyun kitapları. (Lola Lux)

Oldukca geç okuduğum bir serinin ilk kitabı.Kitabını daha ilkin almıştım fakat beklemeye alma huyum vardı bu yıl bunu birazcık aştığım için bu yıl okumak istedim.Oyunu fazlaca severim hem öyküsünü hem geçmiş olduğu periyodu İtalya Floransa fazlaca güzeldir.Yeniden oynamak istediğim favori oyunlarımdan biridir.Oyun sersinin bazılarını da oynadım onları da seviyorum fakat Ezio’nun yeri ben de ayrı ilk onunla başladığım için.Aslında ilk oyun Altair’in öyküsünü anlatır fakat aslolan öykü ikinci oyunla başladığı için adını onunla duyurmuştur.Sanırım o sebeple kitap serinde de ilk kitap Ezio’nun hikayesi oldu.
Kitap oyuna bakılırsa birazcık eylemsiz kalmış kabul ediyorum bilhassa mekan tasvirleri daha fazlaca daha detaylı olabilirdi.Bundan dolayı oyunda öykü harici mekanlara fanatik olmamak elde değil.Ama bunlar haricinde aslolan hikayeye bağlı kalmışlar o iyi olmuş.Oyunun başlangıcı uzun süre oldu fakat hatırladığım kadarıyla bir kaç araştırmacı kalıntıları buluyorlardı geçmişi araştırıyorlardı geçmiş öykü harici arada bir geleceğe dönerek bazı şeyler yapıyorduk fakat bunda direk geçmişi okuyoruz.
Oyunda fazlaca hoşuma giden bir şey vardı Leonardo Da Vinci ile dost olmamız fazlaca güzel bir detay değil mi mükemmel ya kitapta da öyleydi.Çatılarda koşmak saman yığınlarına atlamak kuş bakışı bakarak haritayı güncellemek sessiz bir şekilde düşmanları öldürmek.Giysiler de fazlaca iyi.
Kitapta yer yer italyanca kelimeler geçiyor fazlaca güzel fakat kelimenin anlamı nerede dersiniz en arkada lügat benzer biçimde en arkaya koymuşlar o denli gereksiz olmuş ki sayfaların altına koysaydın bir de dipnot olarak ne olacak.Bazılarına aşinaydım okudukça da oluyor fakat sayfa altında olsa daha iyi olurdu.
Şuan bilgisayarımın birazcık sorunları var kaldırır aslına bakarsak fakat riske girmemek adına yüklemiyorum fakat ne olursa olsun bigün yeniden oynayacağım oyunu bu kitap üstüne her şey daha anlamlı gelecek uzun süre da oynayalı.Eksikleri vardı kitabın fakat söylediğim benzer biçimde bu oyunun hatta Ezio Auditore da Firenze’nin ben de yeri ayrıdır o yüzden puan kıramıyorum 🙂
https://tozluhayallerkutuphanesi.blogspot.com/2022/03/suikastcnn-inanc-ronesans-assassins.html#more (cornella)

Kitap oyuna paralel bir halde aşama kaydediyor ve her ayrıntısıyla oyunla aynı diyebilirim, bir kaç küçük detay farkı olsa da oyundan değişik bir şey katmamış yazar, iyi ki de katmamış. Kitabın öykü ve kurgusu tamamen oyuna bağlı (serinin hikayesi ve kurgusu bence fazlaca iyiydi), bu yüzden yazara yorum yapamam. Yazara bağlı olan dil ve ifade mevzusunda ise yazar birazcık zayıf kalmış. Kitapta büyük bir duygu yoksunluğu ve mekan tasviri eksikliği vardı. Ben oyunu oynadığım için bölümleri okudukça mekanlar gözümde canlandı ve sorun çekmedim sadece asla bilmeyen biri için oldukça rahatsız edici olur. Ki İtalya benzer biçimde bir yer de tasvire layıktı ve kesinlikle olmalıydı bence. Aynı şekilde duygu eksikliği de vardı, yazar vakaları art arda vermiş sadece Ezio’nun duygularına fazlaca azca değinmişti, birazcık daha üzerine düşse iyi olurdu.
Assassin’s Creed bence hikayesi ve kurgusuyla fazlaca kuvvetli bir yapıt sadece ben Oliver Bowden’ın bu sağlam hikayeyi iyi değerlendiremediğini düşünüyorum. Daha iyi bir yazarla bu kitap muhteşem olabilirdi bence.
Yorumun tamamı için; http://yorumatolyesi.blogspot.com/2016/11/assassins-creed-ronesans.html (Esma T)


Assassin’s Creed – Rönesans PDF indirme linki var mı?


Oliver Bowden – Assassin’s Creed – Rönesans kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Assassin’s Creed – Rönesans PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Oliver Bowden Kimdir?


Oliver Bowden Kitapları – Eserleri

  • Assassin’s Creed – Rönesans
  • Assassin’s Creed – Yoldaşlık
  • Assassin’s Creed – Gizli Sefer
  • Assassin’s Creed – Sırlar
  • Assassin’s Creed Suikastçının İnancı / Sahipsiz
  • Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem
  • Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7
  • Assassin’s Creed – Birlik
  • Assassin’s Creed – Renaissance
  • Assassin’s Creed – Revelations: Die Offenbarung
  • Assassin’s Creed – Die Bruderschaft


Oliver Bowden Alıntıları – Sözleri

  • Öğrenmek bilgiyi, informasyon de özgürlüğü ve gücü getirir. (Assassin’s Creed – Gizli Sefer)
  • Üstüme yüklenen beklentilerin ağırlığı altında kamburum çıkıyor.
    Hâlbuki yalnızca on yaşındayım. (Assassin’s Creed – Birlik)
  • “In a world without gold, we might have been heroes!”
    “Altınsız bir dünyada olsaydık, kahraman olabilirdik.” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • …hanım-adam ilişkileri böyleydi işte. Bahtı açık ilişkiler bitmiyordu sadece biten ilişkilerin birçoğu sonsuza dek bitmiş oluyor ve aradaki sevginin yerini büyük bir boşluk, kimsesizlik, kuraklık alıyordu… (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • Du Casse: ”Gideceğin cehennem kendi yarattığın olsun.” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • Öfkenin kıvılcımıyla derinlerde kaybolup gitmiş bir hüzündü bu… (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Doğruyla yanlış arasındaki ayrımın çoğu zaman belirsiz olduğu soğuk siyaset dünyası, anladığı sadece reddettiği bir alemdi.. (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Savaş… Gaddarca ve insafsızca… Vahşice ve çocukça… hepsi bu.
    Özgürlük, acıma ve sevgi … Savaşmaya ve öldürmeye değecek yegâne şeyler. (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • Yaşamayı öğrendim sanırken,
    Ölmeyi öğreniyormuşum meğer.
    Leonardo da vinci (Assassin’s Creed – Rönesans)
  • Bir şeyi istemek sana ona haiz olma hakkını vermez..
    ☆Ezio Auditore (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • ”Hayat bir harp değildir zira savaşlar kazanmak ya da yitirmek içindir. Hayat ise deneyimlenir,” (Assassin’s Creed:Suikastçının İnancı 7)
  • Her şey uygulamaya konulana kadar teoriden ibarettir. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • Demem o ki işin doğrusunu bilmiyorum ve senin anlattıklarına bakılırsa bilmemem en iyisi fakat şunu oldukça iyi biliyorum ki senin dev gibi bir yüreğin var ve bu dünyada seninki benzer biçimde yüreği olanlara yer yok. Bu dünya seninki benzer biçimde yüreği olan insanları yer. Onları çiğner sonrasında da tükürür. Bana endişeleniyor muyum diye sordun. Evet,evlat endişeliyim. Nedeni sorarsan sebebi işte bu. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • “Altaïr şu şekilde yazmış: Zamanla, yeterince uzun bir süre ve yeterince yüksek sesle dile getirilen bir kelam zihinlerde yer edinir. Elbette ki fikrî muhalefetten fazlaca daha kalıcı olduğun ve rakiplerini susturduğun sürece. Başarılı bulunduğunu, meydan okuyan herkesi ortadan kaldırdığını düşün, geriye ne kalır? Hakikat. Bu, nesnel manadaki hakikat midir? Hayır. Peki ya şahıs iyi mi nesnel bir görüş açısı kazanır? Cevap şu ki nesnel görüş açısı kazanılmaz. Bu, kelimenin tam anlamıyla ve somut olarak imkânsızdır. Oldukca fazla değişken söz mevzusudur. Dikkate alınması ihtiyaç duyulan fazlaca fazla informasyon alanı ve fazlaca fazla yordam vardır. Sokratik yöntem bunu çözümlemiş. Hakikat için asimptotik (kavuşmaz) bir yaklaşım öngörmüş. Bir doğru bir eğriyle asla mutlak noktada buluşmaz, der. Fakat asimptotun kendi tanımı sonsuz bir mücadeleyi ima eder. Bir açımlamaya adım adım yaklaşırız fakat ona asla ulaşamayız. Hiçbir süre…” (Assassin’s Creed – Sırlar)
  • Kötülüğü kullanarak fenalık ile savaşmak fenalık müdür ? (Assassin’s Creed – Revelations: Die Offenbarung)
  • Diğer taraftan sevdiklerin olmadan yaşamı sürdürmenin ne anlamı vardı? (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • Gençken özgürlüğüm vardı, fakat onu görmüyordum;
    zamanım vardı , fakat bunu bilmiyordum ; ve sevgim vardı , fakat onu hissedemiyordum. (Assassin’s Creed – Sırlar)
  • . ..
    Ne sen (Fransız komutan Volais) , ne Cesare Borgia (Tapınakçılar) ne de Papa (Rodrigo Borgia) ; barıştan ve adaletten yana olmayan asla kimse ben hayatta olduğum sürece İtalya’yı yönetemeyecek !
    ☆ Ezio Auditore da Firenze (Assassin’s Creed – Yoldaşlık)
  • O fazlaca hassastı, Aubrey’nin problemi buydu. Bu dünya için fazla iyi yürekli biriydi. (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı 6: Cehennem)
  • “Her şeyden fazlaca hastalıktan korkarlardı. Sanırım bunun sebebi hastalığın ikna edilememesi; ona rüşvet verilememesi ya da ona karşı silahlanılamaması…” (Assassin’s Creed Suikastçının İnancı / Sahipsiz)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş