Eğitim

Ateş Kraliçesi – Anthony Ryan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ateş Kraliçesi – Anthony Ryan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ateş Kraliçesi kimin eseri? Ateş Kraliçesi kitabının yazarı kimdir? Ateş Kraliçesi konusu ve anafikri nedir? Ateş Kraliçesi kitabı ne konu alıyor? Ateş Kraliçesi PDF indirme linki var mı? Ateş Kraliçesi kitabının yazarı Anthony Ryan kimdir? İşte Ateş Kraliçesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Anthony Ryan

Çevirmen: Barış Tanyeri

Orijinal Adı: Queen of Fire

Yayın Evi: İthaki Yayınları

İSBN: 9786053757016

Sayfa Sayısı: 704


Ateş Kraliçesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kuzgunun Gölgesi serisi sonlanmış oluyor!

“Tekrar kıpırdandığını hissettim. Sıcak çıplaklığını sırtıma dayadı ve başını omzuma koydu. Bana tutkulu bir şekilde değil, en azından hissedebildiğim kadarıyla yakınlık ihtiyacından ötürü sarılıyordu. ‘Kaybın için çok üzgünüm, şerefli efendi,’ dedi resmi bir Alpirce kullanarak. “Kardeşim Volar Yüksek Konseyi’nin en uzun süredir üyesi olan kişilerden biri, dolayısıyla Müttefik’in planlarını çoğu kişiden daha iyi biliyor. Buna rağmen bu planların gerçek doğalarını, nihai amacı göremeyecek kadar kör. Ama Müttefik’in adamları sık sık bir adamdan bahsederlermiş. Bizim gibi sonsuz yaşama sahipmiş ama bunun için Yeteneklilerin kanını içmesi gerekmiyormuş. Pek çok ömür yaşamış ve dünyayı birden fazla kez gezmiş bir adam. Müttefik, dediğim gibi, güce çekiliyor ve ölümü yenmekten büyük bir güç var mı?”

Ölümün kıyısından dönen Kraliçe Lyrna, işgalci Volar ordusunu geri püskürtmeye kararlıdır. Fakat amacına ulaşmak için sadık müttefiklerini bir araya getirmekten fazlasını yapması gerekecek ve bir zamanlar hor görmüş olduğu Kara’nın garip güçleriyle bir araya gelmek zorunda kalacaktır. Zaman, savaşı düşmanın kapısına götürme zamanıdır.

Diyar’ın Savaş Lordu Vaelin Al Sorna zafer kazanmak zorundadır. Fakat yolu meşakkatli ve uzundur. Volar ordusunun yeni bir silahı vardır: hizmetkârlarına doğaüstü uzunlukta bir yaşam bahşeden gizemli Bağlaşık. Diyar galip gelecekse, Vaelin’in bu silahı yok etmesi gerekmektedir. Fakat öldürülmesi imkânsız birini yenmek {hiç de} kolay olmayacak. Bilhassa de Vaelin’in efsanevi bir savaşçı olmasını elde eden mistik gücü kan şarkısı, artık duyulmaz olduğunda…


Ateş Kraliçesi Alıntıları – Sözleri

  • Sana iyi mi bir hakkaniyet sağlardım,eski dostum?Casus,Diyar’a ihanet eden bir adam ve şimdi de Varinshold’un özgürleşmesini elde eden bir kahraman.Babam göstere göstere seni affeder,unvanlar ve altınlara boğar;belli bir süre geçtikten sonrasında da gizli saklı adamlarından birine sana uygun düşecek,kaza süsü verilmiş bir son bahşetmesini emrederdi.Ben oldukça daha acımasız davranırdım,Alucius.Seni peşime takar,düşmanlarımıza topyekûn hakkaniyet dağıtırken izlemeni sağlardım.Ve biliyorum ki bunun için benden nefret ederdin.
  • Ama insanoğlu en sonucunda insanoğlu, ne kadar rahat bir ortam içinde yaşıyor olurlarsa olsunlar. Yalan söylüyorlar, gizli saklı kapaklı işler çeviriyorlar, ihanet ediyorlar ve onlara ne kadar verirsen ver hep daha fazlasını istiyorlar….
    Kuzgunun Gölgesi 3-Ateş Kraliçesi
    Sayfa 535
  • Zekâ ve cenk nadiren birbirlerine eşlik ederler lordum.
  • Zeka ve cenk nadiren birbirlerine eşlik ederler lordum.
  • Diyar dilini sadece bir başyapıt ortaya koymaya çalışan kör bir heykeltıraş kadar ustalıkla konuşuyordu.
  • ” Benden nefret ediyor musun, lordum?”
    “Nefret için tutku gerekir,” diye yanıt verdim.
  • “Tek bir makamda toplanan oldukça fazla güç, çoğu zaman yozlaşmaya neden olur, Ekselans.”
  • “Zafer yolunun, ruhlarımızı savaştıklarımızdan ayırt edilemeyeceğimiz kadar karartmaktan geçtiğine inanmıyorum.”
  • ” Onlara doğru yalanı söyle ve onlar da inansınlar.”
  • ‘Kışdönümü Arifesi … Tüm kırgınlıkların affedildiği bir vakit olduğu söylenir; bundan dolayı kışın güçlükleri içinde kim kin gütmek ister ki?”
  • ”Birinin yalanı bir başkasının gerçeğidir.”
  • “Kölelik zincirlerden fazlası, diye geçirdi içinden. Bedeni olmasıyla birlikte ruhu da bağlıyor.”
  • “Savaşlarda hep böyle olur. Çarpışmalar olur ve küçük insanlar ölür.”
  • Ama insanoğlu en sonucunda insanoğlu, ne kadar rahat bir ortam içinde yaşıyor olurlarsa olsunlar. Yalan söylüyorlar, gizli saklı kapaklı işler çeviriyorlar, ihanet ediyorlar ve onlara ne kadar verirsen ver hep daha fazlasını istiyorlar…


Ateş Kraliçesi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İlk 2 kitaba nazaran bu kitabı okumam daha uzun sürdü. İlk kitabından itibaren birazcık değerinin bilinmediğini düşünüyordum fakat size şunu söylemeliyim ki: Fantastik eserler mevzusunda belirli bir doygunluğa ulaştıysanız bu seriyi beğenmeniz birazcık zor.
ilk 2 kitapta bahsedilmeyen ne var ise bu kitaba sığdırılmaya çalışılmış ve bu kitabın kanını oldukça kaybettirmiş. Yazar bizlere oldukça azca data vermeye çalışırken kitabı bunaltan hale getirmek için elinden gelen her şeyi yapmış diyebilirim. Kitabın sıkıntısı akıcı olmaması karakterlerin akılda kalmaması ve kendinizle özdeşleştirememeniz. Ama en çok da fazla filler karakterlerin hikayede oldukça yer kaplaması hele bir de REVA konusu var ki bu kitabı yırtıp atmanızı sağlayacak kadar hikayeyi fena etkiliyor. Reva oldukça fena kurgulanmış ve yazılmış bir karakter. Çocuk fakat iyi mi bu kararları verebiliyor? Yeteneği yok fakat iyi mi bu kadar muhteşem savaşabiliyor? Eşcinsel olmaya aniden iyi mi karar verebildi(Bununla ilgili bir ibare yok.)? Amcasının sevgilisiyle aniden aralarında bir şey oluveriyor. Yani bu kitapta olmaması ihtiyaç duyulan karakterlerin başlangıcında reva geliyor. Anlatsam daha oldukça gömerim bu karakteri fakat elimde değil. Frentisin hikayesi vaelin den bile daha iyi diyebilirim. Gerçek bir olanaksız aşk, gerçek bir kurtuluş ve yükseliş hikayesi. Şimdilik bu kadar söyleyeceklerim. Okumak isterseniz ilk kitabı okuyup bırakın derim zira en iyisi o. Geri kalanını okumak isterseniz revanın kısımlarını atlayarak okuyun. Bana teşekkür edersiniz. (kadir aydoğan)

Müthiş bir seri, görkemli bir final. Şaşırtan, sarsan görüntüler, aşk, sertlik, acıma ;kısacası ne ararsanız bilhassa de bu üçüncü kitapta mevcut . Karakter ve vaka yoğunluğu kimi zaman zorlayıcı olsa da, bu seçimi sevenlere oldukça şey vaad ediyor Anthony Ryan. (Sefa Akgül)

İlk kitabı oldukça beğenerek okumuştum sonrasında ikinci kitabı okurken ilk kitaba bakılırsa daha fena bulunduğunu düşünmüştüm hatta hikayenin gidişatı karakterler içinde ilişkilerin durumu beni birazcık soğutmuştu hatta üçüncü kitabı okuyup okumamakta kararsızdım. Ve en sonunda üçüncü kitabı yarım bıraktım keşke dah değişik ilerleseydi öykü, oldukça iyi potansiyeli vardı. Kötüydü demiyorum fakat benim ilgimi çeken noktaları mevzu ilerledikçe yitirdi. Belki ilerde kitabın sonunu oldukça merak edersem bigün bitiririm. (Furkan Doğan)


Ateş Kraliçesi PDF indirme linki var mı?


Anthony Ryan – Ateş Kraliçesi kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Ateş Kraliçesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Anthony Ryan Kimdir?

1970’te İskoçya’da dünyaya geldi. Araştırmacılık yaparken kendi başına yayımladığı düşlem romanı Kan Şarkısı büyük bir ilgi görüp Penguin Books tarafınca basıldıktan sonrasında tam zamanlı olarak yazarlığa başladı. Halen Londra’da yaşayıp, Kuzgunun Gölgesi serisinin devam kitaplarını yazmaktadır.


Anthony Ryan Kitapları – Eserleri

  • Kan Şarkısı
  • Kule Efendisi
  • Ateş Kraliçesi


Anthony Ryan Alıntıları – Sözleri

  • Bir çok adamdan daha uzun boylu olsa da duydum hikayelerin aksine dev şeklinde olmadığını gördüğümde şaşırmıştım. Yüz hatları sert dursa da yakışıklı olduğu söylenemezdi. Kaslı bir yapısı vardı fakat öykü anlatıcılarının anlata anlata bitiremediği adalelere haiz değildi. Dış görünüşünde, hakkından yaratılan efsaneye yakışır tek şey gözleriydi: oltu taşı kadar kara ve atmacanın ki kadar delici. Gözlerinin insan ruhunu soyabildiğini,bakıştığı birinin ondan hiçbir sır saklayamayacağını söylerlerdi. Buna asla inanmamıştım fakat şimdi diğerlerinin niçin inanmış olabileceklerini görüyordum. (Kan Şarkısı)
  • ”Birinin yalanı bir başkasının gerçeğidir.” (Ateş Kraliçesi)
  • O vakit ıskala. Tekrar at ve ıskala. Tekrar ve yine, ta ki vurana kadar. O vakit nasılını öğrenmiş olursun. (Kule Efendisi)
  • Ama insanoğlu en sonucunda insanoğlu, ne kadar rahat bir ortam içinde yaşıyor olurlarsa olsunlar. Yalan söylüyorlar, gizli saklı kapaklı işler çeviriyorlar, ihanet ediyorlar ve onlara ne kadar verirsen ver hep daha fazlasını istiyorlar….
    Kuzgunun Gölgesi 3-Ateş Kraliçesi
    Sayfa 535 (Ateş Kraliçesi)
  • Ben daha fazlasını isterim ve alacağım da , yanımda seninle birlikte. (Kule Efendisi)
  • “Genç adamlar bana pek oldukça ıvır zıvır verir. Ama daha ilkin hiçbiri bir tabanca vermemişti.” “Sizde kalsın,”dedi Vaelin “İzninizle, Ekselans.” Eğilerek merhaba verdi ve gitmek suretiyle arkasını döndü.
    “İzin vermiyorum,”dedi düzgüsel bir ses tonuyla. “Konuşmamız bitmedi. Gel,” diye işaret etti elindeki bıçağı gidecekleri yönde sallayarak. “Yıldızların altında konuşacağız, sen ve ben. Sanki bir şarkıdaymışız şeklinde olacak.” (Kan Şarkısı)
  • “Nişan’da hepimizin değişik görevleri var. Çoğumuz savaşırız,bazılarımız krallığı gezip sapkınları avlar,bazıları gizli saklı işlerini yapmak için gölgelere karışır,birkaçımız öğretmenlik yapar ve oldukça azımız,oldukça oldukça azımız da liderlik eder.”
    “Benim liderlik etmemi mi istiyorsunuz?
    “Suret bunun senin görevin bulunduğunu söylüyor ve o nadiren yanılır.”
    Vaelin başını taş duvara dayadı ve içini çekti: Liderlik.Yeterince yüküm yok mu?.. (Kan Şarkısı)
  • Lyrna ani bir ürperti hissedince arkasını döndü ve pencerelerin açık bulunduğunu görmüş oldu.Rüzgâr ve yağmur içeri giriyor,perdeler uçuşuyordu.Tekrar yaşlı adama döndü ve onu yanağından öptü.”Keşke daha iyi bir insan olsaydın,baba.” (Kule Efendisi)
  • ” Benden nefret ediyor musun, lordum?”
    “Nefret için tutku gerekir,” diye yanıt verdim. (Ateş Kraliçesi)
  • ”Asil kanın bedeli budur: Hayattaki yolumuzu seçemeyiz ,yalnızca yolu iyi mi yürüyebileceğimizi seçebiliriz.” (Kule Efendisi)
  • ”Asil kanın bedeli budur: Hayattaki yolumuzu seçemeyiz ,yalnızca yolu iyi mi yürüyebileceğimizi seçebiliriz.” (Kule Efendisi)
  • ”Kadına iyi bir sebep verirsen yüz insanla da savaşır. Ve zayıf bir adam korku ve nefretle dolduğunda güç kazanır.” (Kule Efendisi)
  • Onur yalnızca bir kelimedir. Onur, yenen ya da içilen bir şey değildir, fakat gene de nereye gidersem gideyim insanoğlu onurdan bahsediyor ve hepsi de anlamı hakkında değişik bir şey söylüyor. (Kan Şarkısı)
  • Keskin tarafı olmayan bir balta yalnızca bir çubuktur. (Kan Şarkısı)
  • Ama insanoğlu en sonucunda insanoğlu, ne kadar rahat bir ortam içinde yaşıyor olurlarsa olsunlar. Yalan söylüyorlar, gizli saklı kapaklı işler çeviriyorlar, ihanet ediyorlar ve onlara ne kadar verirsen ver hep daha fazlasını istiyorlar… (Ateş Kraliçesi)
  • Vaelin başını salladı. “Seneler ilkin bende gördüğün şey buydu. Daha benim haberim yokken sen anlamıştın.”
    “Senin yeteneğin nadir bulunur türden ve oldukça kıymetli. Annem ona Avcı’nın Çağrısı adını veriyordu. Dört Derebeylik zamanında Savaş Görüsü olarak bilinirdi.” (Kan Şarkısı)
  • Babam onu buraya beni görsün diye mi göndermiş?Neden ki?Halâ hayatta mıyım diye bakması için mi?Ne kadar uzadığımı görsün diye mi?Göğsünde yükselen,artık aşina olduğu tinsel acıyı bastırdı.Neden bir yabancıdan nefret edeyim ki?Nefret edecek bir babam yok benim. (Kan Şarkısı)
  • “Savaşlarda hep böyle olur. Çarpışmalar olur ve küçük insanlar ölür.” (Ateş Kraliçesi)
  • ‘Kışdönümü Arifesi … Tüm kırgınlıkların affedildiği bir vakit olduğu söylenir; bundan dolayı kışın güçlükleri içinde kim kin gütmek ister ki?” (Ateş Kraliçesi)
  • Zeka ve cenk nadiren birbirlerine eşlik ederler lordum. (Ateş Kraliçesi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş