Eğitim

Karanlığın İçinden – Alexandra Bracken Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Karanlığın İçinden – Alexandra Bracken Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Karanlığın İçinden kimin eseri? Karanlığın İçinden kitabının yazarı kimdir? Karanlığın İçinden konusu ve anafikri nedir? Karanlığın İçinden kitabı ne konu alıyor? Karanlığın İçinden PDF indirme linki var mı? Karanlığın İçinden kitabının yazarı Alexandra Bracken kimdir? İşte Karanlığın İçinden kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Alexandra Bracken

Çevirmen: Hasret Özarpacı

Orijinal Adı: Through the Dark

Yayın Evi: Parodi Yayınları

İSBN: 9786055034306

Sayfa Sayısı: 480


Karanlığın İçinden Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bazen Karanlık İçinizde Yaşar Ve Bir çok Zaman O Kazanır. Bir yol uzanıyor önümüzde. Acıyla ve öfkeyle sarıp sarmalanmış, Etrafı dikenli tellerle örülmüş bir yol bu. Kayıplarla ve gözyaşlarıyla dolu… Ama oldukca ileride, yolun sonunda, Belli belirsiz parıldayan titrek bir ışık var. Sönmeye yüz tutmuş olsa da Hayatın bizim için hazırladığı sonu tekrardan Yazmamız için direniyor. Biliyorum, karanlığı deliyor bu yol. Biliyorum, karanlık zihinler aydınlığa kavuşuyor.

“Bracken’ın bu sürükleyici ve tüyler ürpertici distopyası hafızalarınıza kazınacak.”

-Kirkus Reviews-

“Bu seri, distopya okuyucuları için bir başucu kitabı olacak.”

-School Library Journal-

“Gerilim yüklü, duygusal ve acımasız… Hiç kuşku yok ki Karanlık Zihinler Serisi’nin tutkunları, – üstüne epey kafa yorulduğu belli olan bu sona bayılacak.”

-Booklist Online-

(Tanıtım Bülteninden)


Karanlığın İçinden Alıntıları – Sözleri

  • “Artık bir kalbim bulunduğunu biliyorum,” diyor Teneke Adam ben gözlerimi devirerek kaparken. “Şundan dolayı oldukca acıyor.”
  • Ne hayatta ne de ölümde acıma vardı.
  • “Artık bir kalbim bulunduğunu biliyorum,” diyor Teneke Adam ben gözlerimi devirerek kaparken. “Şundan dolayı oldukca acıyor.”
  • Birinin hatırasını onurlandırabilirsin; fakat o şahıs için yaşayamazsın şundan dolayı bu, geçmişte yaşamak anlamına gelir.
  • Yuva, dört duvardan ibaret değil, beraber olduğun insanlardır.
  • Ama sırf bir şeyi istiyorsunuz diye onu elde edemezsiniz.
  • Sahip olup olmadığını bile bilmediğin bir şeyi iyi mi özleyebilir, kaybettiğin için kendini iyi mi iğrenç hissedebilirsin ki?
  • “Lütfen yaşamını yitirdi deme,” diyorum kendi korkulu deneyimimi hatırlayarak. “Öldü de. Ölüm, korkulu bir şey. Ona hoş bir isim vermemeliyiz.”
  • “Şundan dolayı yuva, dört duvardan ibaret değildir,” diyor Ruby. “Birlikte olduğun insanlardır.”
  • Yaşamın bir seyahat bulunduğunu ve amacının da sonundaki hazineye ulaşmak değil, hangi yollarda, kimlerle beraber yürüyeceğine karar verme ve her şeyin olması gerektiği benzer biçimde gerçekleşmesine izin verme cesaretini bulmak bulunduğunu öğrendik.


Karanlığın İçinden İncelemesi – Kişisel Yorumlar

yan kitap incelemesi: Karanlık Zihinler serisinin yan kitabı olan Karanlığın İçinden, üçlemeden sonrasında okunması ihtiyaç duyulan bir kitap. Kitap 2. ve 3. birbirinin devamı, 1. ise hepsinden bağımsız 3 bölümden oluşuyor. İlk bölüm Zu ve Gabe’nin iyi mi tanıştıklarını ve 3. kitapta Zu’nun konuşmaya başlayınca anlattıklarına açıklık getirmiş oluyor. İlk kitapta Ruby’nin yürekli arkadaşı Sam’ i , 2 ve 3. bölümlerde görüyoruz. Sam’in çocukluk aşkı olan Kırmızı Lucas ve Lucas’ın kardeşi Mia’ da bir halde hikayemize dahil oluyor. Distopik romandan çıkıp peri masalına bağlayan sona doğru giden kitap, başrollerin değişmiş olduğu , olmasa da olurlu fakat iyiki de olmuşlu bir kitaptı. Seriden bağımsızdır, isteyen okusun tavsiye ederim. 3 puanı Zu’nun tekrar karşımıza çıkmamasından ve yürekli kız Sam’in kedi yavrusu benzer biçimde olup, duygusal bir üslupla işlenen ara sıra can sıkan bölümlerinden kırdığımı belirteyim.. Happy dayyys. (Gülfem)

Karanlık zihinler serisini bitirdikten sonrasında kitapla bütünlük arz ettiğini düşündüğüm ara kitapların ilkini de okuma sonucu verdim. Kitap bölümler ve hikayecikler şeklinde üç bölüme ayrılmış. Hepsinin anlatıcıları değişik. Ama bunlar ana serideki benzer biçimde Ruby değil normal olarak ki.
İlk baş benim sempatik asyalı karakterim Suzume’den kısaca namı öteki Zu’dan bahsediliyor. Seriyi okuyanlar bilirler ilk kitabından sonrasında bir süreliğine karşımıza çıkmamıştı Zu şundan dolayı uzun bşr yolculuğa çıkmıştı kuzeni Hina ile. Kitaba geri döndüğünde ise o arada yaşananlara şöyleki bir değinilip geçilmekle beraber hala gizemini koruyordu. İşte kitabın bu ilk bölümünde Zu’nun başına gelen maceralar, kurtarıcısı ve daha birçok şeyden bahsedilirken, bununla birlikte geçmişine ışık tutulup onun içine kapanık ve sessiz biri olmasına vesile olan vakalara da değinilmesi onu daha oldukca tanımamızı sağlamıştı.
İkinci bölümde çoğu zaman ilk kitabın başlarında bahsi geçen sonrasında uzunca süre adından söz edilmeyen Sam’den ve onun geçmişinden bahsediliyordu. Onun sevdiklerine kavuşma mücadelesi ve Ruby onları kurtarmaya gelmeden öncesinde Thurmond kampında yaşananlar Sam karakterinin bakış açısından başarı göstermiş bşr şekilde aktarılıyordu. Bu yapılırken kitaba Lucas ve Mia benzer biçimde değişik örneksiz karakterlerin dahil olması kurguyu hareketlendirdi kanaatimce. Birde burada kampta yaşanmış olan zorluklara Sam karakteri Ruby’den daha çok değiniyordu. Bilhassa de kırmızılıların başından geçenler ve başkanın planı hususu daha aydınlığa kavuşturulmuştu.
Üçüncü bölümde ise Yazarın kitabın sonlarında açık uçlu bırakmak okuyucuyu meraklandırdığı bazı noktalar açığa kavuşturuluyordu.
Dil ana seri benzer biçimde akıcı ve güzeldi. Bilhassa ana seride geçen olayların ana karakter Ruby haricinde birilerinden de aktarılmış olması serinin devamına renk katmış, yeni gelen karakterler de öyleki. Ancak ben Ruby karakteri ve aslolan seri de olmasıyla birlikte sevmedim ve hareketli de bulmadım bu kitabı. O kadar da mühim görmediğim ve hikayelerini pek merak etmediğim karakterlerin bakış açısından okumak pek bir şey kazandırmadı. Okumasam da olurmuş. Yine de okumayı düşünenler için birden fazla karakterin bakış açısından anlatılan parçalar olduğundan meraklandıran ve acele okunabilen bir kitap bulunduğunu düşünüyorum. Seriyi ve bahsi geçen karakterleri sevenler zevkle okuyabilirler. Bol kitaplı günler 🙂 (sümeyye kip)

İlk kitabından bu yana en oldukca beğendiğim kitap oldu. Başlarda alakasız benzer biçimde gelmişti sadece kısa sürede oldukca ısındım. Kitap 3 kısımdan oluşuyor. Önsözde yazar hangi sırada okuyabileceğiniz söylemiş sadece bence ilk 3 kitabından sonrasında okunmalı. İlk başlangıçta Ruby haricinde birinin bakış açısıyla okumak tuhag gelse de ilk öykü içimi ısıttı. 2. Ve 3. Hikayede Sam, Lucas ve Mia’ nın yaşadıklarını okuyoruz. Ve ben onları öteki kitapların karakterlerine bakılırsa oldukca daha çok içselleştirdim. Serinin öteki kitaplarını okurken kampta kalmak daha mı iyiydi dışarısı oldukca tehlikeli aslına bakarsak diye düşünürken Ruby’ nin arkasından Sam’in kampta yaşadıklarını okumak beni oldukca etkiledi. Lucas’ ın ona bağlılığı onu kurtarmak adına yapmış olduğu fedakarlık ve Mia… harikaydı. Sonu da gene güzel bağlanmıştı ve ben kesinlikle bu karakterleri 5. Bir kitapta okumak isterim. Ruby ve Liam sıktı artık. (kitap ayracı)


Karanlığın İçinden PDF indirme linki var mı?


Alexandra Bracken – Karanlığın İçinden kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Karanlığın İçinden PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Alexandra Bracken Kimdir?

Alexandra Bracken Amerikada doğup büyümüştür. Fakat ilerleyen yıllarda College of William & Mary’de okumak suretiyle Virginia’ya gitmiştir. Şimdilerde ise New York City’de, kitaplarla dolup taşan sempatik bir apartman dairesinde yaşamaktadır.


Alexandra Bracken Kitapları – Eserleri

  • Karanlık Zihinler
  • Buz Kapanı
  • Ateş Çemberi
  • Karanlığın İçinden
  • Yolcu
  • Gezgin
  • Karanlık Miras – Karanlık Zihinler 4
  • Prosper Redding’in Tüyler Ürpertici Hikayesi
  • Lore


Alexandra Bracken Alıntıları – Sözleri

  • Birinin hatırasını onurlandırabilirsin; fakat o şahıs için yaşayamazsın şundan dolayı bu, geçmişte yaşamak anlamına gelir. (Karanlığın İçinden)
  • geçmişi onun olsun; benim geleceğimi değiştiremeyecek. (Buz Kapanı)
  • ” Gölgeler geceden beslenirler ve hepimizi tüketmeden de durmazlar. ” (Gezgin)
  • “Kimin gerçekleri anlattığını kimin yalan söylediğini bilmediğiniz bir dünyada doğru yolu bulmak olanaksız bir hâl alırsa..İçinizdeki şeytana sarılmış olur mıydınız? Ya da insana? “ (Prosper Redding’in Tüyler Ürpertici Hikayesi)
  • Dünyada çıkmak istediğin, içinde sızlayan ve şarkılar söyleyen bir seyahat var. Yolumuzu açmak ve imtihanlarından geçmek için başkalarıyla karşılaşırız. Ama biz, tamamımız bununla birlikte sonu olmayan, daha büyük bir yolculuğun gezginleriyiz; her birimiz kalbimizin dile gelmemiş sorularının yanıtlarını bulmaya çalışıyoruz. (Gezgin)
  • “Bayan Vida, ” dedi Liam. “Sana ne kadar tatlı bulunduğunu söyleyen oldu mu asla? ”
    “Sana kafanın kalem şeklinde bulunduğunu söyleyen oldu mu peki? ”
    “Bu fizyolojik olarak olanaksız” dedi Chubs. “O süre… ” “Aslında, ” diye başladı Liam aynı anda. “Cole bir defasında… Ne? “Üzgünüm, ” dedi Chubs. “Görünüşe bakılırsa benim cümlemin ortası seninkinin başını böldü. Devam et. ” (Buz Kapanı)
  • Kendi hatalarıma karşı kör olduğuma inanıyor benzer biçimde görünüyorsun. (Gezgin)
  • “Kefaret af dilemek için ettiğin dualarla gerçekleşebilir, fakat bununla birlikte onu hak edeceğin kadar iyi işler yaparak da.Yeterince acı çektin. Acının senin hapishanen olmasına müsaade etme.” (Karanlık Miras – Karanlık Zihinler 4)
  • “Bana her zaman büyük zorlukların insanın karakterini güçlendirdiğini söylerdi.” (Yolcu)
  • Birini seviyorsan kurallar sana sökmez. (Ateş Çemberi)
  • “Büyüdükçe yaşamın kolaylaşacağını sanırdım fakat tek fark öyleymiş benzer biçimde davranma mevzusunda daha çok deneyim kazanmış olmam.” (Karanlık Miras – Karanlık Zihinler 4)
  • “Kimi düşünceler insanoğlunun zihnine kronik bir hastalık benzer biçimde yerleşir. Onlardan kurtulduğunuzu sandığınız an, aslına bakarsak daha karanlık bir şeye dönüştüklerini fark edersiniz.” (Buz Kapanı)
  • “Kayıplar, içinde bir boşluk açar, kendi dünyanın merkezinde simsiyah bir boşluk… Durup düşünmeye, irdelemeye fırsatın olmadan düşüncelerini yutmaya adım atar bu boşluk ve hiçbir süre doymak bilmez. Kazandıklarımızı kaybettiklerimizin yerine koymak acımızı hafifletmez.” (Ateş Çemberi)
  • ” Ruby, hatıralarımızı hak ederek kazandığımızı fakat anılarımıza onları saklamaktan başka borcumuz olmadığını söylerdi.” (Karanlık Miras – Karanlık Zihinler 4)
  • “Seninle tanışmaktan memnuniyet duyduğumu söylemeyi arzu ederdim, Prosperity Oceanus Redding fakat hakikatleri söylemek gerekecekse hissettiğim tek şey senin saadetini bertaraf edecek olmanın verdiği haz.” (Prosper Redding’in Tüyler Ürpertici Hikayesi)
  • Oyun tahtasındaki bu tek parça taşın yerini değişiklik yapmak tüm oyunun gidişatını etkileyecekti. (Buz Kapanı)
  • Biliyorsun, bir keman ne kadar sessiz kalırsa gerçek sesini bulması o denli zorlaşır (Yolcu)
  • Hiçbir şey hissetmemektense acı çekmeyi yeğlerim. (Karanlık Miras – Karanlık Zihinler 4)
  • “Onun yüzüne bakmak, bulutsuz bir gökyüzünde dolunaya bakmak gibiydi.” (Buz Kapanı)
  • “Bir fabrikayı yok edebilirsin fakat derhal arkasından bir yenisini inşa ederler. Ancak yok edilen şey bir yaşam olduğunda bunun geri dönüşü yoktur. O insanı geri getiremezsin.” (Karanlık Zihinler)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler