Eğitim

Beden Dili Sözlüğü – Joe Navarro Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Beden Dili Sözlüğü – Joe Navarro Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Beden Dili Sözlüğü kimin eseri? Beden Dili Sözlüğü kitabının yazarı kimdir? Beden Dili Sözlüğü konusu ve anafikri nedir? Beden Dili Sözlüğü kitabı ne konu alıyor? Beden Dili Sözlüğü PDF indirme linki var mı? Beden Dili Sözlüğü kitabının yazarı Joe Navarro kimdir? İşte Beden Dili Sözlüğü kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Joe Navarro

Çevirmen: Emrah Akçay

Tasarımcı: Füsun T. Elmasoğlu

Yayın Evi: Alfa Yayıncılık

İSBN: 9786050380064

Sayfa Sayısı: 140


Beden Dili Sözlüğü Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Navarro, FBI için hususi gizmen olarak çalmış olduğu 25 yıl süresince, casusları ve öteki tehlikeli suçluları sorguya çekerken gövde dilinde de ustalaştı. Beden Dili Sözlüğü, etrafınızdakilerin gerçek niyetlerini ölçmenizi elde eden 400’den fazla davranışı açıklayarak gövde diline dair bir kılavuz niteliği taşıyor. Gözbebeklerindeki küçük değişimler, kaygı belirten dudak hareketleri, kolların pozisyonları ve daha birçok işaret insanları baştan ayağa çözümlemenize yardım edecek.

“Beden Dili Sözlüğü, kendisine doğru söylenip söylenmediğini anlamak isteyen herkesin okuması gereken bir eser.”

– Chris Voss

“Beden Dili Sözlüğü, sözsüz iletişim ve insan davranışına dair açık, yalın ve doğru bir rehber. Size sağlayacağı netlik ve kavrama gücüne şaşıracaksınız.”

– Mark Bowden


Beden Dili Sözlüğü Alıntıları – Sözleri

  • Kural şudur: Doğru söyleyen yalnız anlatır, yalan söyleyen ise ikna etmeye çalışır.
  • Genellikle yalancılar yada suçlular ciddi anlarda yalan söyledikleri anlaşılmasın diye gülümserler. Ciddi anlarda gülümsemeleri onların kendi içlerinde bir çatışma yaşadıklarını ortaya koyar. 
  • Ciddi anlarda yüzümüzde oluşan düzmece gülümseme öteki insanları kandırmaya çalıştığımızı gösterir. 
  • Yüzümüzde 4.000 ifade oluşabilir.  
  • Mesela kişinin devamlı boynuna dokunması sakinleşmeye çalıştığını gösteriyor olabilir fakat bu durum hem de karşıdakine de kaygı ve stres olarak aktarılır.
  • Kişi eğer birileri ile ilgili mühim şeylerden bahsediyor ve sağduyulu bulunduğunu ifade ediyor fakat yüzünde hor gören bir ifade beliriyorsa o süre doğru söylemiyordur. 
  • Yüzümüzün sol ve sağ kısmı aslına bakarsak oldukça farklıdır ve değişik duyguları ifade ederler. Mesela duygularımız değiştiğinde yüzümüzün değişik yarıları değişmiş olur. Genelde tepkiler solda ve gerçek duygular da sağda gösterilir. 
  • Yüzümüzün iki yarısında değişik duygular anlatılır.  
  • Dokuz davranışın yalana işaret ettiğini ve bu işaretlerden birinin kişinin soruya yanıt vermeden ilkin kısa bir süre duraklaması bulunduğunu söyler.
  • Pozitif ya da negatif işaretler bizim neler düşündüğümüzü sözsüz olarak ifade eder.  


Beden Dili Sözlüğü İncelemesi – Kişisel Yorumlar


Beden Dili Sözlüğü PDF indirme linki var mı?


Joe Navarro – Beden Dili Sözlüğü kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Beden Dili Sözlüğü PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Joe Navarro Kimdir?

Joe Navarro 1953 senesinde Küba’da dünyaya gelmiştir. Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Mezuniyetinden sonrasında haber alma ve davranışsal alanında FBI hususi ajanı ve süpervizörü olarak çalışmış ve emekli olmuştur.

Görevi esnasında Davranış Analizi Programını kurmuştur. Emeklilikten sonrasında Joe Navarro insan davranışları hakkında kitaplar yazdı ve dersler vermeye başladı. Saint Leo ve Harvard Üniversitesinde bu alanda dersler vermiştir.

Hükümetlerarası Araştırma Enstitüsünün üyeliğini yapmaktadır.

2009 senesinde Psikolojide Bugün isminde dergide tertipli olarak makalelerini yayınlanmıştır. Joe Navarro 27 dilde internasyonal en oldukça satan kitabı Beden Dili olmuştur. Edebi alanda yayınladığı her kitabı ile ayrı bir başarı kazanmıştır.


Joe Navarro Kitapları – Eserleri

  • Beden Dili
  • Tehlikeli İnsanların Beden Dili
  • Beden Dili Sözlüğü
  • Beden Diliniz Sözcüklerden Daha Etkilidir


Joe Navarro Alıntıları – Sözleri

  • Duygusal olarak dengesiz kişilikler yetenekli, çekici, yönlendirici ve baştan çıkarıcı olabilirler, fakat aniden düşmanca, saldırgan, hatta akıl dışı şey olabilirler. Yanar döner deyimi kişilikler için buluş edilmiştir. Bunlar fazlasıyla sevilmeye ve kendilerini güvende hissetmeye gerekseme duyarlar, fakat sıhhatli ilişkiler oluşturup geliştirecek yetiden yoksundurlar. Fazlaca yaklaşırsanız kendileri ve buğulmuş hissederler; uzaklaş uzaklaşırsanız terkedilmiş. Üzücüdür ki onların yetersiz denge arayışları, kendilerine ve başkalarına zarar verebilir….. (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)
  • Duygusal olarak dengesiz kişiliklere ulaşmak için elinizden geleni yaparsınız, fakat asla kafi gelmez. Bu kişilik tipi ile etkileşim halinde olmanın, lunaparkta hız trenine binmek benzer biçimde olduğu söylenir: Bir dakika içinde onun kahramanısınızdır, ikinci dakika ayakkabısının altına yapışan bir sakız…. (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)
  • Yüzümüzün iki yarısında değişik duygular anlatılır.   (Beden Dili Sözlüğü)
  • Boynumuza dokunmak ve/yada belli belirsiz okşamak, kendimizi baskı altında hissettiğimiz zamanlarda kullandığımız en belirgin ve yay­gın yatıştırıcı davranışlardan birisidir. Kadınlar yatışmak için bu davranışı gösterdiğinde, bir çok süre boynun altındaki çukur bölgeye (âdemelmas- ile göğüs kemiği içinde kalan çukurluk) elleriyle dokunur ya da örterler . Bir hanım boynunun bu kısmına dokunur ve/yada eliyle örterse, bu davranış çoğu zaman kendisini baskı altında, rahatsız, güvensiz hissettiğini ya da korktuğunu gösterir. Diğer işaretlerin yanında, şahıs yalan söylediğinde yada mühim bir bilgiyi sakladığında hissettiği rahatsızlığın davranışsal bir ipucudur bu. (Beden Dili)
  • Bazı narsistler kendilerini oldukça başarı göstermiş benzer biçimde pazarlar sadece başarıları pek sınırlıdır. Bu durum onları üstünmüş benzer biçimde davranıp kendilerine büyük kaşifler, sanatçılar, müzisyenler, düşünürler, liderler ya da şarkıcılar benzer biçimde davranmalarına engel olmaz. İşler ters gittiğinde, kendilerinden başka herkesi suçlarlar. Belki bu bireyler hatalar yaparlar, yetersizler ya da yalnız sevilmezler, fakat bunu onlardan asla duyamazsınız. Hayır, sistem, cemiyet, patron, profesör, seçmen kitlesi, hatta dünya onlara karşıdır. Biz yalnız onların ne kadar görkemli bulunduğunu göremeyiz.
    Eğer ötekiler bir narsiste, kendilerine yakıştırdıkları şekilde hususi insanoğlu olarak davranmazlarsa, somurtmaktan ağlamaya, azarlamaktan kimi zaman şiddete kadar çocuksu reaksiyonlar gösterirler. Bağırıp çağrılar suçlarlar, kin tutarlar, intikamcıdırlar.
    -ki bu onların doğasıdır…. (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)
  • Genellikle yalancılar yada suçlular ciddi anlarda yalan söyledikleri anlaşılmasın diye gülümserler. Ciddi anlarda gülümsemeleri onların kendi içlerinde bir çatışma yaşadıklarını ortaya koyar.  (Beden Dili Sözlüğü)
  • Pozitif ya da negatif işaretler bizim neler düşündüğümüzü sözsüz olarak ifade eder.   (Beden Dili Sözlüğü)
  • Bazen tam olarak aklımızdan geçen şeyi söylemeyiz fakat yüzümüz bunu yansıtır.. (Beden Dili)
  • Yüzümüzün sol ve sağ kısmı aslına bakarsak oldukça farklıdır ve değişik duyguları ifade ederler. Mesela duygularımız değiştiğinde yüzümüzün değişik yarıları değişmiş olur. Genelde tepkiler solda ve gerçek duygular da sağda gösterilir.  (Beden Dili Sözlüğü)
  • “Şans, hazırlıklı zihinden yanadır.” (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)
  • Toplantılarda insanların masanın üstündeki ellerini izleyin. İnsanlar güvensiz hissettiklerinde başparmaklar diğerlerinin altına gizlenirler. (Beden Diliniz Sözcüklerden Daha Etkilidir)
  • Ciddi anlarda yüzümüzde oluşan düzmece gülümseme öteki insanları kandırmaya çalıştığımızı gösterir.  (Beden Dili Sözlüğü)
  • Mesela kişinin devamlı boynuna dokunması sakinleşmeye çalıştığını gösteriyor olabilir fakat bu durum hem de karşıdakine de kaygı ve stres olarak aktarılır. (Beden Dili Sözlüğü)
  • Çocuklukta her birimiz, dünyanın merkezinde olduğumuzu ve her şeye yetkiniz bulunduğunu düşününüz bir dönemden geçeriz. Narsist kişilikler, esas olarak bu süreci asla geçemezler. Onların çocuksulukları, kendi isteklerini yerine getirmek ya da ilginin merkezi olmak için devamlı olarak anlamsızdan imkansıza kadar çeşitli davranışlara yönlendirir…. (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)
  • Her ikisi de ekonomist olan Daniel S. Hamermesh ve Jeff E. Biddle görünümleri iyi olan kişilerin çoğu zaman daha kolay iş bulduklarını, daha acele yükseldiklerini ve akranlarından yüzde 10-15 civarında daha yüksek maaş aldıklarını buldular. Ayrıca oldukça iyi görünümlü insanları işe alan şirketlerin averaj görünümlü insanları işe alanlardan yüzde 10-15 daha çok kâr yaptıklarını da ortaya çıkardılar. (Beden Diliniz Sözcüklerden Daha Etkilidir)
  • Kural şudur: Doğru söyleyen yalnız anlatır, yalan söyleyen ise ikna etmeye çalışır. (Beden Dili Sözlüğü)
  • Dokuz davranışın yalana işaret ettiğini ve bu işaretlerden birinin kişinin soruya yanıt vermeden ilkin kısa bir süre duraklaması bulunduğunu söyler. (Beden Dili Sözlüğü)
  • Kişi eğer birileri ile ilgili mühim şeylerden bahsediyor ve sağduyulu bulunduğunu ifade ediyor fakat yüzünde hor gören bir ifade beliriyorsa o süre doğru söylemiyordur.  (Beden Dili Sözlüğü)
  • Yüzümüzde 4.000 ifade oluşabilir.   (Beden Dili Sözlüğü)
  • Hayatınızın tamamen altüst olması için ihtiyaç duyulan tek şey, bir tehlikeli kişilikle caddede, işyerinde, arabanızda, evinizde ya da yatak odanızda karşılaşmanızdır. Bu yüzden istatistik ve olasılıklara değil davranışlara odaklanıyoruz….. (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş