Eğitim

Benim Sessiz Arkadaşım – Banu Yaşar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Benim Sessiz Arkadaşım – Banu Yaşar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Benim Sessiz Arkadaşım kimin eseri? Benim Sessiz Arkadaşım kitabının yazarı kimdir? Benim Sessiz Arkadaşım konusu ve anafikri nedir? Benim Sessiz Arkadaşım kitabı ne konu alıyor? Benim Sessiz Arkadaşım PDF indirme linki var mı? Benim Sessiz Arkadaşım kitabının yazarı Banu Yaşar kimdir? İşte Benim Sessiz Arkadaşım kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Banu Yaşar

Yayın Evi: Uğurböceği Yayınları

İSBN: 9786059723381

Sayfa Sayısı: 136


Benim Sessiz Arkadaşım Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Çocuğun dilinden ve çocuğun bakmış olduğu yerden anlatılan hikâyelerin terapötik doğrusu iyileştirici ve tedavi edici tesiri vardır. Küçüklere yönelik terapilerde, hikâyeler çoğunlukla kullanılır. Terapötik hikâyeler, çocuk için öğretici, tedavi edici, içgörü kazandırıcı, kendini ifade etmesini kolaylaştıran, hayal enerjisini geliştiren ve travmalarıyla başetmesini elde eden bir tesir gösterir.

İnsanlar korkunca aynaya baksalardı ne görürlerdi acaba? Eminim oldukca korkarlardı. Ben korkmuştum… Gözleri devasa olmuş, kirpiklerini birbirine asla dokundurmadan bana bakıyordu.

“Kızımı gördünüz mü? Ne olur açıklayın?” dedi beni göstererek… “Bu boylarda, sanırım aynı yaştalar, bir kaç gün ilkin beraber oynadıklarını görenler olmuş, o yüzden size geldim. Uzun kahverengi saçları var, üstünde de kırmızı bir hırka… Konuşamıyor, duyamıyor. Yardım bile isteyemez, oldukca korkuyorum, lüfen bana yardım edin.” Annem telaşlanıyor. Mutsuz ve korkmuş bir insan gördüğünde kim üzülmez ki…

Annem beni de alıyor ve hep beraber sessiz arkadaşımı aramaya başlıyoruz. Onu bulmak için tüm gücümle bağırıyorum… Annesi şaşkın şaşkın yüzüme bakıyor. “O seni duyamaz ki, bağırmanın bir faydası yok” diyor. Olsun, duymasa da hisseder bence… Kaybolan her insan arandığını duymak ister…

(Tanıtım Bülteninden)


Benim Sessiz Arkadaşım Alıntıları – Sözleri

  • Ufak olan şeyler de kimi zaman oldukca kıymetli olabiliyor.
  • Annem masada oturmuş bir şeyler yazıyor. Yüzünde ne kadar da güzel bir gülümseme var. Aynı güneş benzer biçimde diye düşünüyorum. İç ısıtan.
    Sevgi de sıcak bir şey olmalı. En oldukca insanoğlunun yüzünden ve gözlerinden fark edilen.
  • Büyükler kimi zaman oldukca telaşlı oluyor, bir kere söyleyince derhal olsun istiyorlar. Alışmak o denli kolay mı?
  • Umut etmek güzel şey. En kötüsü umut edecek bir şey bulamamak sanırım.
  • Ağaçların toprağın altında kökleri var.
    …Ağaçların boyu uzarken, hem de toprağın altındaki kökleri de büyür, güçlenir ve derinlere kadar uzanır.
    …Senin köklerin de yaşadıkların, öğrendiklerin.
  • Ne acayip bir hismiş bu bu şekilde! Birden şaşırtıcı ve hayret verici yalnızlık hissettim. Görünmez oldum, sanki…
  • İnsan kaybettiklerini oldukca ötelerde aramamalı…
    Kaybettiğimizi zannettiğimiz şeyler kim bilir oldukca yakınımızda bizim onları bulmamızı bekliyordur.
  • Bundan dolayı kıymetli olan her şey uzun bir zamânı hak eder.
  • Suyun içinde kaybettiğin bir şeyi ararsın ya, işte ben de babamın gözlerinde eski mutluluğunu arıyorum. Birden derinlerde parıldadığını görüyorum. Elimi uzatsam tutabilirim. Uzansam alabilirim benzer biçimde…
  • “Bir de güzel anıları biriktiriyorum.”
    – Çirkinleri ne yapıyorsun?
    “Fena anıları kalabalık etmesinler, iyilere yer kalsın diye biriktirmiyorum.”


Benim Sessiz Arkadaşım İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Çocuk kitapları okumayı seviyorum. Hem onların bakış açısından dünyayı görmemi sağlıyor hem de yeri vardığında problemleri çözmeyi kolaylaştırıyor.
Tek bir vaka örgüsünün olmadığı bu kitapta Helik adındaki bir kızın yaşadıkları ve ailesi ile olan diyalogları anlatılıyor. Evlatların hayal dünyasını ziyaret etmiş oluyoruz. Keyifli bir kitap. Kendiniz de okuyabilirsiniz ya da çocuğunuza okutabilirsiniz (Betül Uslu)

Ufak bir kızın bakış açısından, yaşadıklarına, çevresine, hayal hayatına ilişkin somut nitelendirilmeleri mevcut. Mizahi bir üslupla anlatılan hikayeler akıcı bir anlatımla desteklenmiş. Betimlemelerle vaka kurgusu adeta hikayenin içinde siz varmışsınız duygusuna kaptırıyor insanı. Sevgi, acıma, empati, davranış, iyilik, fenalık en çokta mutluluk var bu kitapta. Ebeveynlerin çocuğun sorularına ve davranışlarına pozitif dil kullanmaları hoşuma gitti.Benim sessiz dostum’ı merak ediyorsanız derhal okumanızı tavsiye ederim. (Aysun Kırca)

Benim Sessiz Arkadaşım: Kitaba bayıldım şu ana kadar en oldukca beğendiklerimde 3. sıradadır oldukca güzel bir kitap ben 2,3 kere okudum nerdeyse şu sebeple oldukca güzeldi. %100 tavsiye ederim ………………………………………………………….. (??ı?)


Benim Sessiz Arkadaşım PDF indirme linki var mı?


Banu Yaşar – Benim Sessiz Arkadaşım kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Benim Sessiz Arkadaşım PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Banu Yaşar Kimdir?

1972 senesinde Amasya’da dünyaya geldi. İlkokulu Samsun’da, ortaokul ve liseyi İstanbul’da tamamlamış oldu. 1990’da İstanbul Üniversitesi Psikoloji kısmına girdi. Okuldayken ağırlıklı olarak klinik psikoloji üstüne dersler aldı. Stajlarını klinik psikoloji ve psikoterapi üstüne yapmış oldu. Çocuk psikolojisi, bireysel psikoterapi, evlilik danışmanlığı, kognitif terapi, ruhsal kontrol ve teknikler mevzusunda süpervizyonlar aldı. 1994 senesinde mezun olduktan sonrasında hususi bir kolejde ruhsal danışmanlık yapmış oldu. Bu süreçte çeşitli kurum ve kuruluşlarda aile içi kontakt ve çocuk psikolojisine yönelik seminerler vermeye başladı.

Dikkat ve konsantrasyon güçlüğü çeken çocuklarla dikkat eğitimi üstüne emek harcamalar yapmış oldu. 2002 yılından beri hususi okul öncesi kurumlarda psikolog olarak vazife yapmanın yanında aile danışmanlığı, evlilik terapisi, bireysel psikoterapi ve çocuk ruh sağlığı üstünde de çalışmalarını sürdürmektedir. Mesleki konuların ele alındığı radyo programları hazırlayıp sunmaktadır. Ulusal ve mahalli olmak suretiyle çeşitli gazete ve dergilerde yazı çalışmalarına tertipli olarak devam etmektedir.

Duygu Keşifleri, Aşk Biter, İnsan Yorulur ve Anne Saati Geldi mi? ismiyle yayınlanmış kitaplarının yanı sıra yeni kitap emek harcamaları da devam etmektedir. Evli ve bir kız annesidir.


Banu Yaşar Kitapları – Eserleri

  • Benim Sessiz Arkadaşım
  • Duygu Keşifleri
  • Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek
  • Aşk Biter İnsan Yorulur
  • Anneme Soramadığım Sorular
  • Anne Saati Geldi mi?


Banu Yaşar Alıntıları – Sözleri

  • Sevgiye, sevginin kalıcılığına ve verdiği güvene olan inancımız gitgide azaldı. İnsan, haiz olduklarına karşın, daha da yalnızlaştı. Ne kadar isterdi asla değişmeden onu seven, onu bekleyen birilerinin olmasını… (Duygu Keşifleri)
  • Çocuğa karşı işlenen cinsel suçların en sık görüldüğü durumlar çoğu zaman aile içi ve akrabalar içinde oluyor. Dışarıdan yabancı biri tarafınca meydana getirilen rahatsız etme vakaları aile içinde yaşananlara oranla istatistiki olarak daha azca. (Anneme Soramadığım Sorular)
  • “Sorun ve sızlanma ile adım atmak işi zorlaştırır.” (Aşk Biter İnsan Yorulur)
  • Her şeyi genetiğe bağlama çabası, insanı mesuliyet alan ve davranışlarının sorumluluğunu taşıyan bir varlık olma boyutundan çıkarmaktadır. (Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek)
  • Dayağın öğretici bir yanı yoktur. Cezanı ödersin ve biter. (Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek)
  • “İnsan tüketmeden sevgiyi üretebilmeyi öğrendiğinde, dünyayı değiştirmeyi de başaracaktır” (Aşk Biter İnsan Yorulur)
  • Karşımızdaki ister çocuk, ister eş ya da dost olsun, kullandığımız dil ve iyi mi söylediğimiz oldukca önemlidir. Ne söylediğimizden oldukca, onu iyi mi ve hangi kelimelerle söylediğimiz daha önemlidir. (Anne Saati Geldi mi?)
  • Kız evladı için baba, bir dağın eteğinde özgürce oynamak gibidir. (Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek)
  • “Çocuk anne ya da babasıyla özdeşim kurarak onlara benzemeye çalışır. Bilinç dışı yapılan bu özenme ve taklitler sayesinde çocuğun cinsel kimliği olgunlaşır. Erkek çocuk babasına, kız çocuk annesine benzemek için çaba sarf eder.” (Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek)
  • Çocuk bir yaramazlık yapar, anası ya da babası, “Sen ne yaramaz bir çocuksun, ne kadar sorumsuzsun! Senden adam olmaz, ne zaman akıllı bir çocuk olacaksın…” diye söylenmeye adım atar.
    Bu şekilde yetiştirilen bir çocuk ciddi özgüven sorunları yaşar ya da vurdumduymaz bir kişilik yapısı geliştirir. Devamlı eleştirilen, kişiliği aşağılanarak büyütülen çocuklar küçücük yüreklerinde hiddet büyütürler. (Anne Saati Geldi mi?)
  • Bir çok süre, niye ben bunu yaşadım ki diye sorarız ve anlayamayız neler bulunduğunu. Bize kalan, onları iyi mi karşıladığımızdır ve iyi mi uğurladığımızdır aslen. Her gelen, bir konuk niyetiyle gelir, görevini yapar ve gider. Aşırı sahiplenmek, tutkuyla bağlanmak, onsuz yaşayamayacağımızı düşünmek, yaşamı zorlaştırır yüreğimize. Devamlı yakınma etmek ve sızlanmak da bir tek süre kaybettirir insana. (Duygu Keşifleri)
  • İnsanlığın karşı karşıya bulunmuş olduğu sorunların kaynağında; emperyalizmin ekonomik, siyasal ve varoluşsal boyutlarında sömürüsü bulunmaktadır. Sömürü dengesizliklere niçin olmakta, yabancılaşma sorununu beslemekte, yabancılaşma insanı insan olarak tanımlayan alt argümanlarda tahribatlara yol açmakta, egoist ve aşırı istekli insan tipini ön plana çıkartmaktadır. (Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek)
  • Bağlanalım sevdiğimiz insanlara, fakat onlara bağımlı olmayalım, her duygumuzu onlara endekslemeyelim.
    (Gerçek özgürlük, yitirme korkusuna karşın, sevmeye devam edebilmektir.) (Duygu Keşifleri)
  • Umut etmek güzel şey. En kötüsü umut edecek bir şey bulamamak sanırım. (Benim Sessiz Arkadaşım)
  • Bitse de bigün, gene de yaşamak arzu ederdim,gelen ve gelecek olan,biten ve bitecek olan her şeyi.Görmek arzu ederdim tüm gördüklerimi ve göreceklerimi,gene sevmek arzu ederdim,tüm sevdiklerimi… (Duygu Keşifleri)
  • “Nefsini bilen, kendini bilir, kendini bilen, haddini bilir, haddini bilen Rabbini bilir, Rabbini bilen huzuru ve emniyeti yaşar.” (Aşk Biter İnsan Yorulur)
  • Anne ne kadar kolay öfkeleniyorsun bilincinde mısın? Hemen bağırmaya ve vurmaya başlıyorsun, yaptığım şeyin cezası bu kadar ağır mı olmalıydı? Ne süre kızsan dövüyorsun beni… Dayağın sanki asla sonu gelmeyecek benzer biçimde oluyor. Benden bu kadar mı nefret ediyorsun? Öfken bana olan sevginden daha mı oldukca? Vurduğun zamanlarda da beni hala seviyor musun anne? Biliyorum ben uyuduğum süre başucumda ağlıyorsun, pişman oluyorsun. Sen benim uyuduğumu sanıyorsun fakat ben seni duyuyorum. Pişman oluyorsun fakat ertesi gün gene dövüyorsun. Bana vururken “Bu sana ders olsun!” diye bağırıyorsun fakat bana asla ders olmuyor. Beni daha oldukca öfkelendiriyor, kızgınlığımı, inadımı artırıyor…
    Keşke bana vurmasan anne. (Anneme Soramadığım Sorular)
  • Hayatı iyi niyet ve hevesle okumak, parçaları eksiksiz olduğuna inanarak aramak ve bulmak duasıyla… (Aşk Biter İnsan Yorulur)
  • Bir gün arkadaşın bizlere gelmişti. Onunla konuşurken bana istemeden hamile kaldığını anlatıyordun. Hamile bulunduğunu öğrenince oldukca mutsuz olmuşsun, oldukca üzülmüşsün.
    Sen benim duymadığımı zannettin fakat ben hepsini duydum anne…
    Gerçekten beni istemedin mi?
    O yüzden mi kimi zaman bana bu kadar oldukca bağırıyorsun? (Anneme Soramadığım Sorular)
  • İnsan oğlu çoğunlukla sevgi mevzusunda bencildir. Olduğu benzer biçimde sevmek istemez. İstediğim, hayal ettiğim benzer biçimde olursan severim, şartlı refleksini dayatır karşısındakine. Bana benim istediğim benzer biçimde davranırsan ve istediğimi verirsen seni severim, şeklinde bir sevmektir bu. Sen olduğun, öyleki olduğun için değil… (Duygu Keşifleri)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş