Eğitim

Big Bang ve Tanrı – Caner Taslaman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Big Bang ve Tanrı – Caner Taslaman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Big Bang ve Tanrı kimin eseri? Big Bang ve Tanrı kitabının yazarı kimdir? Big Bang ve Tanrı konusu ve anafikri nedir? Big Bang ve Tanrı kitabı ne konu alıyor? Big Bang ve Tanrı PDF indirme linki var mı? Big Bang ve Tanrı kitabının yazarı Caner Taslaman kimdir? İşte Big Bang ve Tanrı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Caner Taslaman

Yayın Evi: İstanbul Yayınevi

İSBN: 9789758727025

Sayfa Sayısı: 222


Big Bang ve Tanrı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Big Bang teorisi, felsefe ve dinler açısından hangi neticeleri doğruyor? Tanrı var mı? Tanrı’nın varlığı bilimsel verilerle ve akılcı delillerle ispatlanabilir mi? Evren, bilimsel kanunlar, evrensel tüm oluşumlar, tüm canlılar ve biz; tesadüfen mi oluştur, yoksa bilgili bir yaratılışın ürünleri miyiz? Tüm bu soruların cevapları, bu kitabın ilgi odağını oluşturmaktadır.

Evren hakkında ne düşündüğümüz hakikaten de önemlidir. Evren ile alakalı görüşümüz, evrenin bir parçası olan kendimiz ile alakalı görüşümüzü de belirlemektedir. Bu kitapta, hem fizik ve astronomi bilimleri, hem felsefe, hem de tanrı bilim alanına girilmekte; tüm bu ayrı alanlardaki data birleştirilmekte ve bu alanların arasına örülmüş duvarlara karşı çıkılmaktadır. Yazar bu kitapla, “insancı ilke” tartışmalarına kendi geliştirdiği “Dünya İlkesi” ile katılmaktadır.

Yazarın maddeci felsefeye, Eski Yunan felsefesine, bilhassa de Kant’a ve Hawking’e getirmiş olduğu orjinal eleştirileri ne olursa olsun okumalısınız. Bu kitapla, hem varlığımızın anlamı ile ilgili sorulara cevaplar bulacak, hem de bilim, felsefe ve tanrı bilim alanına giren mevzularda mühim bir data birikimine haiz olacaksınız.


Big Bang ve Tanrı Alıntıları – Sözleri

  • Big Bang ile evrenin yok iken yaratılmasının, bizi, Tanrı’nın var olduğu sonucuna götürdüğünü gördük. Sonra Evren’in aşamalarında gözetilen tehlikeli sonuç değerlerden ve Dünya’nın bir tasarımlar sergisi yapılmasından Tanrı’nın varlığının delillendirileceğini gördük. Şimdi ise evrende mevcud bilimsel kanunların varlığının da bir tasarımı gerektirdiğini ve Tanrı’nın varlığı kabul edilmeden “Neden kaos yerine bilimsel kanunlar var?” sorusunun cevaplanamayacağını görüyoruz. Yani en önce yoktan yaratılıştan, sonrasında bilimsel kanunların işletilmesinden, şimdi ise bilimsel kanunların varlığından Tanrı’nın varlığının temellendirileceğini görüyoruz.
  • Cavalleri’nin söylediği şeklinde: “Gözlemlere dayanan her kıymet gerçek bir sayı ile ifade edilmelidir, yoksa o imgesel bilimin yada bilim-kurgunun mevzusudur.”
    .
  • 3.
    Popülasyon yıldızlar ise (Güneş’imiz dahil), 2.
    Popülasyon yıldızların dağılmış tozlarından
    oluşmuştur. Vücudumuzdaki karbon, kalsiyum
    şeklinde elementlerden altın ve demir şeklinde
    elementlere kadar birçok element, 2.Popülasyon
    yıldızlarda üretilmiştir. Bu data, canlıların,
    evrenin yaratılışından niçin 15 milyar yıl sonrasında
    yaratıldığının da bir sebebini göstermektedir.
    Bu sebeple canlılık için ne olursa olsun lüzumlu olan karbon
    atomu şeklinde atomlar, 2. Popülasyon yıldızlarda
    üretilmiştir. Bizim içinde bulunduğumuz bölge,
    bu yıldızların dağılmış tozlarındaki bu atomlar
    yardımıyla canlılık için lüzumlu ham maddelere
    kavuşmuştur.
  • Materyalistlerin de kabul etmiş olduğu şeklinde sadece iki şık savunulabilir. Ya madde öncesiz ve asli unsurdur, ya da Tanrı ezelidir ve maddeyi yaratmıştır. Big Bang bu şıklardan birincisini tamamen geçersiz kılmıştır, böylece ikinci şıkkın doğruluğu anlaşılmıştır.
    Materyalistler, felsefelerinin en temelinden çöktüğünü görmeliler ve terbiye ile yaşam alanını, Tanrı’nın varlığını göz önüne alarak, tekrardan biçimlendirmelidirler.


Big Bang ve Tanrı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Zırvalık: Merhabalar, ilk kez bir kitaba fena bir yorum yapmak için buradayım. Mümkün olduğunca kişiye yönelik eleştiri yapmamaya çalışacağım fakat söz veremiyorum.
Kitabın iyi(?) yönleri oldukça sınırlıydı; big bang’in kuram olarak açık şekilde anlatımı, mevzu hakkında bilgisi olmayan insanların anlaması şeklinde… Kesinlikle kitabı okurken bilimin bu denli basitleştirilmesine ve vicdansal rahatlama için bilimin kalıplara sokulmasına, istenildiği şekilde kesilmesine ve yorumlanmasına fazlaca sinirlendim.
Kızdığım şey bir insanoğlunun inancını güçlendirmek için evrendeki düzeni ya da bir kuramı kanıt olarak göstermesi değil, bilimsel bilgilerin tamamlanmamış sunularak yaşamını bilime ya da felsefeye adamış kişilerin görüşlerinin yada teorilerinin, sonradan yanlışlığı kanıtlanmış olsa da, muntazam bir argüman bile üretilmeden “hiç mantıklı değil” denilerek bir kenara atılması ve iyi mi cüret edildiğini anlamadığım bir halde malum tüm fizik kurallarının açıklamayadığı planck duvarının aşılıp erişilen noktanın şu demek oluyor ki “patlama” anının “yaratılış” anı olarak değerlendirilebilmesi.
Bir insanoğlunun bu şekilde bir kitabı bu şekilde yazmasının iki açıklaması olabilir; ya yazan kişinin kasıtlı fena niyeti vardır ya da yazan şahıs cahildir!
Bilimi yorumlamak iyidir fakat bilimi yorumlayan kişilerin evrensel bir doğruya yetişmesi mümkün olmadığı şeklinde tanrı şeklinde bilmemizin değil yalnız inanmamızın mümkün olduğu bir olguyu kullanarak, şahsen bilimin bile açıklayabileceğine pek inanmadığım evrenin sebebi mevzusunda bu kadar kati bir iddia ortaya atmak anlamsızdır. Tanrıyı görmedik ya da onunla karşılaşmadık, tanrı inançtır dostlar data değildir. Bildiğinizi değil inandığınızı açıklayın. (Cemre)

Din ve Bilimi birbirinden ayıranlar bu kitabı alıp, okuyup, sussunlar..Kitapta Din, Bilim ve Felsefeye dair fazlaca şey mevcut..Big Bang Teorisiyle Tanrının var bulunduğunu fazlaca iyi ilişkilendirmiş..Big Bang Teorisini de anlaşılır ve bilimsel bir halde fazlaca iyi açıklanmış..Okunmalı… (dkdk)

Bu big bang varya hem evrenin başlagıcı içinde büyük patlamadır hem Materyalist felsefesinin temelinde patlayan bir patlamadır. Maddeciler, evren hep vardı ve hep varolanbilecektir demişlerdi. Halbuki biz bilimsel hicbir veri olmadan “BAKARA-117: Gokleri ve yeri yoktan var eden Allah’tir.” inancına sahiptik. Bilim bizi doğruladı. Bilim-din alakasız diyen bilimin inanca zarar vereceği endişesine girenler bence imanlarını sorgulamaları gerek. Bigbang Materyalist inanca haiz bilim adamları felsefecilerin fikirlerini patlattı .Ontolojik olarak argümanlarını yerle bir etti .Fred hoyle patlamaya inanmakta diretti ve dedi “Nerede bu patlamanın fosili ?” ve kısa sürede “kozmik fon radyasyonu” bulunmuş oldu .buna “fosil radyasyonu denildi”.
Bilim-din ilişkisini fazlaca güzel örneklendiren bir vaka büyük patlama . bunca ateist felsefeci ve bilim adamını yanıltan bu buluşa halen inanmayan ateistlerin kuvvetli bir imanı var doğrusu . :):)
Kitap fazlaca açıklayıcı sürükleyici tatminkar data içeriklidir. (BAY X)


Big Bang ve Tanrı PDF indirme linki var mı?


Caner Taslaman – Big Bang ve Tanrı kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Big Bang ve Tanrı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Caner Taslaman Kimdir?

Caner Taslaman, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu kent olan İstanbul’da tamamlamış oldu. Kimya mühendisi bir annenin ve hekim bir babanın oğlu olarak ufak yaşlardan itibaren tabiat bilimleri ile ilgilendi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Kısmı’nde üniversite eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimi esnasında insanbilim, din sosyolojisi, data sosyolojisi şeklinde alanlarla ilgilendi. Marmara Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri bölümünde, Big Bang Teorisi’nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üstüne yapmış olduğu teziyle yüksek lisans, Evrim Teorisi’nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üstüne yapmış olduğu teziyle doktora derecesini kazanmıştır. Daha sonrasında ise Kuantum Teorisi’nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üstüne yazdığı kitapla doçent oldu, gene bilim-felsefe-din üçgenindeki çalışmalarıyla profesörlük derecesini de aldı. Ayrıca “Küreselleşme Sürecinde Türkiye’deki İslam” çalışmasıyla ikinci doktorasını İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakultesi’nde tamamladı. İlk olarak Tokyo Üniversitesi’nde ondan sonra Oxford Üniversitesi’nde post doktora emek harcamaları yapmış oldu. Harvard Üniversitesi’nde ve Cambridge Üniversitesi’nde konuk akademisyen olarak bulunmuş oldu. Son dönemdeki çalışmalarında ve yurtdışında bulunmuş olduğu üniversitelerde en fazlaca odaklandığı mevzu çağıl bilim-felsefe-din ilişkisi olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Kısmı’nde profesör öğretim üyesidir.


Caner Taslaman Kitapları – Eserleri

  • Allah’ın Varlığının 12 Delili
  • Big Bang ve Tanrı
  • Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?
  • Kuran ve Bilimsel Zihnin İnşası
  • Allah Felsefe ve Bilim
  • Ahlak Felsefe ve Allah
  • Tanrı Parçacığı
  • Kuantum Teorisi Felsefe Ve Tanrı
  • Evrim Teorisi Felsefe Ve Tanrı
  • Modern Bilim Felsefe ve Tanrı
  • Terör’ün ve Cihad’ın Retoriği
  • Neden Müslümanım?
  • Tarihselcilik: Çelişkiler Bataklığında
  • Arzulardan Allaha Ulaşmak
  • Fıtrat Delilleri
  • Evren’den Allah’a
  • Arzulardan Allah’a
  • Küreselleşme Sürecinde Türkiye’de İslam
  • Hayretten Hayranlığa Aforizmalarım
  • Türkiye’de İslam ve Küreselleşme
  • Big Bang ve Tanrı


Caner Taslaman Alıntıları – Sözleri

  • “Yokluğu psikopatiye neden olan empati, karmaşa ve fazlaca katmanlı bir özelliktir. Bu kadar mühim ve karmaşa bir özellik olan empati ile ilgili ve özelliklere yeni doğan bebek aşamasından itibaren rastlanır.” (Ahlak Felsefe ve Allah)
  • Yazılarak ve ezberlenerek korunan Kur’an, bununla beraber gözlerin hep üstünde olduğu kitap oldu. (Neden Müslümanım?)
  • Eğer kalplerine gerçek anlamda bakmayı
    öğrenirlerse, insanların çoğunluğu, şiddetli bir halde istedikleri şeyin bu dünyada olmadiğın anlayacaklardır…Öyleki bir hasrettir ki hiçbir evlilik,hiçbir gezi, hiçbir eğitim, gerçek anlamda onu doyum edemez. Bunu söylerken başarısız birliktelikleri, tatilleri, eğitimleri kastetmiyorum. Olması mümkün en başarılılarını kastediyorum. Eğer kendimde, bu dünyadaki hiçbir deneyimin doyum edemediği bir arzu tespit edersem, bunun en olası açıklaması, başka bir dünya için yaratılmış olduğumdur. Eğer dünyevi hazların hiçbiri onu doyum edemezse bu, dünyanın bir hile bulunduğunu göstermez. Muhtemelen dünyadaki hazlar onu doyum için değil, tersine onu açığa çıkarmak içindir. Böylece gerçek yaşamın farkına varalım. Eğer buysa, bir taraftan bu dünyevi nimetleri hiçbir süre ufak görmemeli ve şükürsüzlük etmemeliyim, öteki taraftan bu tarz şeyleri bir kopyası, yankısı, serabı oldukları şeyle karıştırma yanılgısına düşmemeliyim. Kendimde gerçek vatan için arzuyu muhafaza etmeliyim, o vatan ki ölmeden ona kavuşamam… (Fıtrat Delilleri)
  • Çağlarca sarf edilmiş tüm emekler, tüm özveriler, tüm parlak fikirler, insanoğlunun tüm parlak dehası, Güneş sisteminin vefatıyla yok olmaya mahkum ve insanoğlunun başarılarının hepsinin evrenin yıkıntıları içine gömülmesi kaçınılmaz. (Modern Bilim Felsefe ve Tanrı)
  • Allah’ın sınırsız gücü ve müthiş yaratışları karşısında aciziz fakat yaratıcımız evreni böylesine keşfedilebilir kıldığı için uçsuz bucaksız evrendeki noktacık hükmünde olan varlığımız ve acizliğimize karşın evreni böylesine keşfedebiliyoruz. (Kuran ve Bilimsel Zihnin İnşası)
  • Salt bilimle evrenin duyulmayan sesini duyarız, bilim-din birlikteliğiyle ise görkemli bir müziği dinleriz. (Hayretten Hayranlığa Aforizmalarım)
  • Tüm insanoğlu mutluluğu arar. Bunun hiçbir istisnası yoktur. Tüm insanoğlu yakınma etmektedir; prensler, hizmetciler, asiller, halk, yaşlı, genç , kuvvetli, zayıf, eğitimli, bilgisiz, sıhhatli, hasta, her ülkede, her zamanda, her dönemde, her şartta… Boş yere etrafındaki her şeyle boşluğu kapamaya çalışır, o şeylerden hiçbiri ona destek olması imkansız, şu sebeple bu sonsuz boşluk sadece sonsuz ve değişmez bir objeyle şu demek oluyor ki Allah ile kapatılabilir. (Arzulardan Allaha Ulaşmak)
  • Materyalistlerin de kabul etmiş olduğu şeklinde sadece iki şık savunulabilir. Ya madde öncesiz ve asli unsurdur, ya da Tanrı ezelidir ve maddeyi yaratmıştır. Big Bang bu şıklardan birincisini tamamen geçersiz kılmıştır, böylece ikinci şıkkın doğruluğu anlaşılmıştır.
    Materyalistler, felsefelerinin en temelinden çöktüğünü görmeliler ve terbiye ile yaşam alanını, Tanrı’nın varlığını göz önüne alarak, tekrardan biçimlendirmelidirler. (Big Bang ve Tanrı)
  • Eğer kalplerine gerçek anlamda bakmayı öğrenirlerse insanların çoğunluğu, şiddetli bir halde istedikleri şeyin bu dünyada olmadığını anlayacaklardır. (Arzulardan Allaha Ulaşmak)
  • Eugene Wigner’in söylediği şeklinde “olağanüstü bir halde matematiğin dilinin fizik yasalarını formüle etmeye uygun olması, bizim anlayamadığımız ve hak edecek birşey yapmadığımız mekemmel bir hediyedir”. (Tanrı Parçacığı)
  • “Bu evrenin anlamı nedir”, “Hayatın anlamı nedir”, “İyi ve kötünün rasyonel temeli ne- dir” yada “Güzel kavramı izafi midir” şeklinde soruların cevabı bilimin sınırlarını aşmaktadır. Bu yüzden ne “Tanrı Parçacığı”nın bulunması ne de başka fizyolojik bir başarı, bu sorulara ne yanıt sağlayabilir ne de bu sorunları gündemden kaldırabilir. Bu problemler bilimin çözmeye çalıştığı sorunların sınırlarının ötesindedir. Bilim felsefesinin yaklaşımlarıyla bilimin sınırları belirlenmek suretiyle, bilimciliğin düştüğü dikkat çekilen hatalardan sakınılmasının önemli bir husus olduğu kanaatindeyiz. (Tanrı Parçacığı)
  • Tek bir kişinin, birkaç kişinin yada fazlaca azca kişinin yargı olarak uygulayacağı ayetlerin Kuran’da olması, eğer Kuran haricinde bu ümmetin rehberi olan başka bir vahiy yoksa (vahyi gayri metluv yoksa) tam da olması beklenecek durumdur. (Tarihselcilik: Çelişkiler Bataklığında)
  • İslam’ın varlık anlayışı Allah merkezlidir. (Arzulardan Allaha Ulaşmak)
  • Bilim felsefesi, zihin felsefesi ve din felsefesi şeklinde alanlar açısından mühim bir husus, insan zihninin evreni anlama beceresidir. Hem evrenin matematik yasalarla açıklanabilir olması hem insan zihninin rasyonel yapısı hem de evren-zihin arası mevcut uyumun birleşmesi bunu mümkün kılmaktadır. (Tanrı Parçacığı)
  • Ahlaki bir sistemin Allah inancı olmadan işlemesi pratikte elbet mümkündür.. (Ahlak Felsefe ve Allah)
  • Eşyayı bir şekildeyken isimlendirdiğimizde o eşya değişik bir şekle bürünürse o isimlendirmenin,
    yaptığımız bir fiilin sonucu her seferinde değişik olursa o
    fiili dil ile ifade etmenin, bunlara bağlı olarak ne tümevarım ne de tümdengelim şeklinde mantık kurallarını kullanmanın, sonuçta dili kullanmanın ve rasyonel akıl yürütmenin
    imkânı olmaz. (Allah’ın Varlığının 12 Delili)
  • Yahudi, Hristiyan geleneğinin ve İslamın varlık anlayışı Allah merkezlidir. Buna bakılırsa Allah dışındaki tüm varlıklar var oluşlarını tüm ayrıntılarıyla Allah’a borçludurlar. Galaksilerden dünyaya, bitkilerden hayvanlara ve insana, insanoğlunun bilincinden tüm organik arzularına kadar her şey Allah’ın yaratışının ürünleridir. (Allah Felsefe ve Bilim)
  • Felsefe, bilimdeki bilhassa fizikteki modern gelişmelere ayak uyduramamıştır. Bilgi arayışımızdaki keşiflerin meşalesi artık bilim adamlarının elindedir.
    Stephen Hawking (Tanrı Parçacığı)
  • ”Erasmus, canlıların daha karmaşa bir yapıya doğru evrimleşmelerinin Allah tarafınca canlılara içkin yaratılan özelliklerle mümkün bulunduğunu beyan etti. Yazılarında savunduğu fikirlerin Kitab-ı Mukaddes ile uyumlu bulunduğunu göstermek için Kitab-ı Mukaddes’ten alıntılar yapıyordu.” (Bir Müslüman Evrimci Olabilir mi?)
  • Tarihe baktığımızda, insana zarar vermekten kaçırmayan insanoğlunun çevreye zarar vermekten asla kaçınmadığını görürüz.
    Kuran, 7. yüzyılda, çevre duyarlılığı olan bir zihin inşa etmiştir:
    30- Rum Suresi 41: İnsanların elleriyle yaptıkları yüzünden karada ve denizde çöküş çıktı… (Neden Müslümanım?)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş