Eğitim

Bir Başka Mavi – Amy Harmon Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Başka Mavi – Amy Harmon Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Başka Mavi kimin eseri? Bir Başka Mavi kitabının yazarı kimdir? Bir Başka Mavi konusu ve anafikri nedir? Bir Başka Mavi kitabı ne konu alıyor? Bir Başka Mavi PDF indirme linki var mı? Bir Başka Mavi kitabının yazarı Amy Harmon kimdir? İşte Bir Başka Mavi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Amy Harmon

Çevirmen: Arzu Altınanıt

Orijinal Adı: A Different Blue

Yayın Evi: Yabancı Yayınları

İSBN: 9786055016548

Sayfa Sayısı: 386


Bir Başka Mavi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

TERSYÜZ’ün yazarından, asla kimsenin “birisi” olmasının… alışılmadık bir dostluğun, umudun iyileşmeye ve kefaretin aşka dönüşmesinin hikâyesi.

Blue Echohawk kim bulunduğunu bilmiyordu. Gerçek adından ya da doğum gününden bihaberdi. İki yaşlarında terk edilmiş, bir başıboş tarafınca büyütülmüş ve on yaşına kadar okul yüzü dahi görmemişti. On dokuz yaşına ulaştığında, yaşıtları üniversiteye ya da yeni hayatlarına doğru giderken, Blue hâlâ lise son sınıftaydı. Annesiz, babasız, inançsız ve geleceksiz Blue Echohawk bununla birlikte sıkıntılı bir öğrenciydi. Sertti ve kendi bildiğini okuyordu. Ayrıca son aşama çekiciydi. Yani, genç bir İngiliz olan ve mesele çıkaranları kanatları altına almaya eğilimli ve Blue’yu çözmeye emin tarih öğretmeninin tam tersiydi.

Âşık olmak, kim olduğunuzu bilmediğinizde zor olabilir. Kim bulunduğunu ve sizinle niçin beraber olmaması icap ettiğini tam olarak bilen birine âşık olmak ise imkânsızdır.

“Şimdiye kadar bir karaktere asla bu kadar bağlanmamıştım. Mendillerinizi kapın ve uzunca bir süre oturmaya hazır olun, bundan dolayı bu kitabı tamamlayana kadar bırakmak istemeyeceksiniz!

-Read This ~ Hear That-

“Amy Harmon’ın yarattığı hikâyeler ve karakterler, bir halde içime işliyor ve kalbimi yıkıp geçiyor.”

-Brittany and Bianca Blab Books-

“Bir Başka Mavi’nin duygusal sertliği okurları sarsacak. Amy Harmon büyüleyici bir hikâyeye imza atıyor ve bir kez daha okurlarını kelimelerin ötesinde etkilemeyi başarıyor.”

-Romantic Reading Escape-

(Tanıtım Bülteninden)


Bir Başka Mavi Alıntıları – Sözleri

  • Tarihi asla sözde gerçeklere gore yargılamayın. O parlak örtüyü kaldırın ve altındaki gerçek hikayeye ulaşın.
  • “Geçmişten kaçmanın bir yararı yok. Onu ne fırlatıp atabiliriz ne de yaşanmamış gibi davranabiliriz.”
  • Pişmanlıktan kaçmanın bir yolu yok. Bunun aksini söyleyen olursa kulak asma. Pişmanlık yaşamın ağızda bıraktığı fena tattır.
  • Suçluluk ve pişmanlık duygusu,
    yaşıyor, hissediyor, müziği duyuyor olmanın ezici minnettarlığı ile silindi gitti.
  • Umut, bir cankurtaran simidi benzer biçimde yükselmişti içimde. Ve umutla beraber içimi bir refah kaplamıştı. Huzur suları durulttu ve fırtınayı dindirdi.
  • Çıkan ses o denli tatlı ve titreyerek birbirine geçen notalar o denli duygu yüklüydü ki neredeyse yüksek sesle iç çekiyordum. Müzik odayı doldurdu ve içeri girme isteğiyle kalbimi zorlamaya başladı.
  • ‘Eli­mizdeki tek şey yaşam ve onu inandığımız şekilde yaşarız.
    Ama benliğinizden taviz vermeniz ve inançsız bir yaşam sürmeniz ölümden daha korkulu bir yazgı.’
  • Tarih budur. Bir hikâye. Başka birilerinin hikâyesi. Henüz bir çocukken ders dinlemektense kitap okumayı tercih ettiğimi keşfettim. Edebiyat, tarihin yaşam bulmasını sağlar. Belki de tarihin en uygun tarifi budur; bilhassa de hikâyenin anlatıldığı dönemde yazılan edebiyat. Bu yıl işim ufkunuzu genişletecek hikâyelerle, kısaca rengârenk bir tarihle sizleri tanıştırmak ve kendi yaşantınızla olan bağlantıları görmenizi sağlamak.
  • İnandığımız şeyler seçimlerimizi, davranışlarımızı ve arkasından yaşamlarımızı etkisinde bırakır. İster doğru ister yanlış olsun, tarih insanların inandıkları şeylere gore yazılır.
  • Pürüzlü yaranın altında hâlâ bütündük. Durup düşündüm. Yara almıştım fakat parçalanmamıştım. Yaralarımın altında hâlâ bir bütündüm.


Bir Başka Mavi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Merhaba,
Amy Harmon’un beğenerek okuduğum Tersyüz kitabından sonrasında Bir Başka Mavi onun kadar olmasa da gene duygu yüklü bir kitaptı. Arka kapak yazısı, ilk başta gençlik romanı okunacağı izlenimi verse de okudukça anlatılan hikayenin içine çekiliyorsunuz. Geçmişini bilmeyen bir genç kızın yaşadıklarını, hatalarını ve bu hataların sonucu aslına bakarsak kim bulunduğunun keşfini, geleceğe dair umutlarını, kuvvetli duruşunu ve bir insanoğlunun vermesi ihtiyaç duyulan zor bir sonucu iyi mi vermek zorunda kaldığını, gerçek aşkın varolma serüvenini özetleyen güzel bir öykü. Ben sevmiş olarak okudum ve yazarın okuyucuya aktarmak istediği dramı hissettim. Kitap içindeki karakterlerin başlarından geçen vakalar ustalıkla yazılmış ve duygu geçişleri fazlaca iyi anlatılmış. Yazarın akıcı bir üslupla yazdığı kitabı tavsiye ederim. Keyifli okumalar:) (Sevgi’nin Kitap Dünyası)

Amy Harmon tarafınca kaleme alınan Bir Başka Mavi benim için, uzun soluklu yazınsal yapıt okuma maratonumun sonunda, çerezlik bir roman oldu diyebilirim.
Oldukça mütevazı ve akıcı bir üslupla kaleme alınan bu yapıt konusu bakımından bana çok da fazla çekici gelmedi. İşlenişi de pek kafi bulmasam da karakter gelişimi başarılıydı diyebilirim.
Konusundan birazcık bahsedecek olursam, hemen hemen 2 yaşlarındayken anası tarafınca terkedilen ve o sırada oradan geçmekte olan Jimmy isminde bir adam tarafınca bulunup yetiştirilen Blue Echohawk, yaşadıklarından dolayı kendini bulmaya çalışırken pek fazlaca hata yapmış olan bir genç kızdır. Sert mizacı, inatçı tavırları ve yer yer yapmış olduğu çıkışları ile oldukça sıkıntılı bir öğrencidir.Fakat genç tarih öğretmeni Wilson için, kızın bu tavırları onu daha da garip hale getirmekte ve ona olan ilgisini artırmaktadır.
Kitap süresince yer yer Blue’nun iç buhranlarını okusak da genelinde öğretmeni olan Wilson ile yakınlaşmasına yer verildiğini söyleyebilirim. Ve doğal, bilhassa sonunda şaşırtıcı bir halde Blue’nun gerçek kimliğini öğrenmesi de kitapta oldukça başarıya ulaşmış işlenmişti.
Çerezlik bir kitap arayışındaysanız önerebileceğim fakat beklentinizi yüksek tutmamanız ihtiyaç duyulan bir kitap oldu benim için. Okumayı düşünen her insana şimdiden keyifli okumalar dilerim (Aycan)

Amy Harmon’un okuduğum üçüncü kitabı, bence yayınevi arka kapak yazısına bir el atmalı bundan dolayı ilgi çekici değil pek, ben birkaç kez arka kapak yazısından dolayı geri bırakmıştım kitabı sadece yazarın öteki kitaplarından dolayı bir talih vermek istedim iyi ki de vermişim bundan dolayı en sevdiğim kitabı oldu. kitapta diyalogtan fazlaca içebakış vardı; sadece bu durum okuyucuyu sıkmıyordu. Blue’nun yaşamış olduğu duyguları yazar fazlaca güzel aktarmış bence okurken hissettim ben de ve ağladığım oldu. Wilson karakteri de bir o denli tatlıydı her ne kadar hayalkırıklığına uğratan tarafları olsa da. Kitap ilk başta fazlaca akmıyor fakat ilk 70-80den sonrasında açılıyor. (Buradan sonrasında yazacaklarım spoiler dikkat!) Blue’nun çocuğunu Tiffa’ya vermesi beni birazcık hayalkırıklığına uğrattı aslına bakarsak. tamam çocuğunun iyi bir yaşam yaşamasını istemesi hoş; sadece blue onu destekleyen arkadaşlara (tiffa ve wilson), kafi paraya (garsonluk ve oymacılık) sahipti. zor anlarında ona destek olacak insanoğlu vardı ve ben melody’nin yerinde olsaydım biyolojik annem dayımla birlikteyken ve bana bakabilecek maddi güce sahipken beni istememesine sebep olan duygudurumun sebebini merak ederdim. tiffa ve jack ne kadar iyi bir maddi güce ve büyük bir sevgiye haiz olsa da blue da onu seviyordu bu yüzden biyolojik annemin sevgisini daha azca bir parayla tercih ederdim bence. Amerikalılar ebeveyn-çocuk ilişkisine bizlerden fazlaca daha değişik ele alıyorlar biz daha duygusalız sadece onlar daha pragmatik yaklaşıyorlar sanırım. Blue kızını herhangi birine de değil, Wilson’ın, sevgilisinin ve büyük olasılıkla ömrünü birlikte geçireceği kişinin kardeşine verdi. bu Melody’i devamlı göreceği anlamına geliyor ve Melody de onu görecek demek. bilmiyorum bu benim için fazla olurdu fakat söylediğim benzer biçimde daha ilkin okuduğum kitaplarda da karşılaştığım şekilde ebeveyn-çocuk ilişkileri bizim için, en azından benim için kafi samimiyette değil. doğru bir tanımlama mı bilmiyorum sadece anne-babadan fazlaca vasi gözüyle bakılıyor sanırım. doğal ki bu kitabın güzelliğine gölge düşürür özellikte değildi, benim için fazlaca güzel bir kitaptı. (yağmur)


Bir Başka Mavi PDF indirme linki var mı?


Amy Harmon – Bir Başka Mavi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Bir Başka Mavi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Amy Harmon Kimdir?

Amy Harmon, yazmanın yapmak istediği bir şey bulunduğunu erken yaşta fark etti ve büyürken zamanını şarkı sözü yazmakla öykü yazmak içinde paylaştırdı. Buğday tarlalarının içinde, televizyonsuz büyümek ve eğlenmek için tek haiz olduğu şeylerin kitapları ve kardeşleri olması neyin bir öykü olduğu mevzusunda kuvvetli bir duygu geliştirdi onda. Amy Harmon, görkemli bir konuşmacı, bir ilköğretim öğretmeni, bir ortaokul öğretmeni, evde eğitim veren bir anne ve Glayds Knight’ın yönettiği Grammy Ödüllü Saints Unified Voices Choir’ın bir üyesidir. 

Dört evladı ve güreşçi bir eşi vardır.


Amy Harmon Kitapları – Eserleri

  • Tersyüz
  • Bir Başka Mavi
  • The Bird and the Sword
  • The Queen and the Cure
  • The Smallest Part
  • From Sand and Ash
  • The Law of Moses
  • The Song of David
  • Sonsuz + Bir
  • Sadece Rüzgar Bilir


Amy Harmon Alıntıları – Sözleri

  • “…Sadece uğruna çalıştığımı düşündüğüm her şey bir yalandan ibaret. Anlıyor musun? Para bir şeyleri kolaylaştırıyor. Hatta yaşamını bile değiştirebilir fakat insanlara değiştirmez. Kazandığım o denli para Minnie’yi kurtaramadı ve ailemi de düzeltemediği açık.” (Sonsuz + Bir)
  • ‘Eli­mizdeki tek şey yaşam ve onu inandığımız şekilde yaşarız.
    Ama benliğinizden taviz vermeniz ve inançsız bir yaşam sürmeniz ölümden daha korkulu bir yazgı.’ (Bir Başka Mavi)
  • “Bazen güzellik ya da onun eksikliği birini hakikaten tanımanı engeller.” (Tersyüz)
  • “Asla sevilmek istediğin şekilde sevilmeyeceğini gerçeğini kabullenmek zor.” (Tersyüz)
  • “Fikirler, bir zamanlar omuz omuza savaştığın insanlara karşı savaşmak için bahane haline gelmediği sürece doğru ve iyidir.” (Sadece Rüzgar Bilir)
  • Seni istemeyen birine ilişkin olabilir misin? (Tersyüz)
  • “Bazı yolların sonunun büyük bir ıstıraba çıkması kaçınılmaz; insanların ruhlarını çalan ve kaybettikleri şeyi arayarak sonsuza dek ruhsuz dolanmalarına neden olan birtakım eylemler var,” (Sadece Rüzgar Bilir)
  • “Birbirlerini sevdiler. Ve sevgi… etkileyicidir.” (Sonsuz + Bir)
  • “Herkes birileri için ana karakterdir,” diye yorum yapmış oldu. “Önemsiz bir karakter yoktur.” (Tersyüz)
  • Senin duyduğun rüzgar devamlı esen rüzgar. Yağan aynı yağmur. Tekrar yine, döne döne,tıpkı devasa bir çember benzer biçimde. Rüzgar da dalgalar da dönemin başlangıcından beri var. Kayalar ve yıldızlar da. Ama kayalar konuşamaz, yıldızlar ise bildiklerini bizlere anlatamayacak kadar uzakta. Ama rüzgar ve su yeryüzünün tüm sırrını bilir. Ve eğer dinlersen sana tüm hikayeleri anlatır. Milyonlarca yaşam. Milyonlarca öykü. (Sadece Rüzgar Bilir)
  • Sometimes it’s the smallest part that steals the show. (The Smallest Part)
  • “Gerçek dostları bulmak zor olsa gerek. Gerçek dostlar birbirleriyle ilgilenirler, birbirlerini kollarlar, hatta kimi zaman dostları için ölürler…” (Tersyüz)
  • “In the end, only three things matter,” Abuela said. “Who He is.” She pointed at the sky. “Who you are, and who your friends are.”
    “Why does it matter who your friends are?”
    “Our friends shape the course of our lives. You have to choose them very carefully. But if you know who He is, then He will help you know who you are. And if you know who you are, you will know who your true friends are. One thing leads to another, you see.” (The Smallest Part)
  • He felt like a ghost now, flitting quietly through his life. (The Smallest Part)
  • Suya yaklaşma, sevgilim,
    Uzak dur kıyıdan ve denizden.
    Suyun üstünde yürüyemezsin, sevgilim;
    Göl alır seni benden. (Sadece Rüzgar Bilir)
  • Sand and ash. The ingredients of glass. Such beauty created from nothing. From sand and ash, rebirth. From sand and ash, new life. With every song and with every prayer, with every small rebellion. (From Sand and Ash)
  • Our friends shape the course of our lives. (The Smallest Part)
  • Tarih budur. Bir hikâye. Başka birilerinin hikâyesi. Henüz bir çocukken ders dinlemektense kitap okumayı tercih ettiğimi keşfettim. Edebiyat, tarihin yaşam bulmasını sağlar. Belki de tarihin en uygun tarifi budur; bilhassa de hikâyenin anlatıldığı dönemde yazılan edebiyat. Bu yıl işim ufkunuzu genişletecek hikâyelerle, kısaca rengârenk bir tarihle sizleri tanıştırmak ve kendi yaşantınızla olan bağlantıları görmenizi sağlamak. (Bir Başka Mavi)

  • Hiç bir vapur bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez. (Sadece Rüzgar Bilir)
  • “Geçmişten kaçmanın bir yararı yok. Onu ne fırlatıp atabiliriz ne de yaşanmamış gibi davranabiliriz.” (Bir Başka Mavi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş