Eğitim

Bir Ömür Ramazan – Kemal Özer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Ömür Ramazan – Kemal Özer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bir Ömür Ramazan kimin eseri? Bir Ömür Ramazan kitabının yazarı kimdir? Bir Ömür Ramazan konusu ve anafikri nedir? Bir Ömür Ramazan kitabı ne konu alıyor? Bir Ömür Ramazan PDF indirme linki var mı? Bir Ömür Ramazan kitabının yazarı Kemal Özer kimdir? İşte Bir Ömür Ramazan kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Kemal Özer

Editör: Sezai Saraç

Yayın Evi: Ketebe Yayınları

İSBN: 9786257014885

Sayfa Sayısı: 216


Bir Ömür Ramazan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ömrü Ramazan Olanın Ahireti Bayram Olur

Kemal Özer, çağıl dünyanın dayattıklarına direnme Ramazan ruhuna uygun beslenme anlayışını sofralarımızın baş köşesine buyur ediyor. Bu sofra bir tek bir arınma değil bununla birlikte ebedî bir bayramın müjdecisi.

“Günümüzde insanlar hem iftar hem de sahurda diğer günlerden daha fazla yiyerek orucun sıhhatine zarar verebiliyor. Ramazan’a 75 kilo giren bir kimse Ramazan’ı kilo alarak tamamlıyorsa veya bayrama hâlâ 75 kilo olarak ulaşıyorsa, o kişi orucun kendisine sağlayacağı yararlardan bedenini mahrum etmiş demektir. Bilakis bedenin istirahat ve arınma hakkını engellemiş ve kendine zulmetmiştir. Şayet Ramazan ayı ile diğer aylar arasında hem fizyolojik hem de ruhî bir değişim olmayacaksa oruç tutmanın bir mânâsı olabilir mi? Kullarının aç kalmasından Allah’ın hâşâ bir menfaati olmadığına göre, oruç tutarak aç kalmamız maddî ve mânevî bir arınma sağlamayacak ise niye kendimizi bazı nimetlerden mahrum edelim ki?

O hâlde orucu nasıl tutmalı? Orucun maddî ve mânevî arınmasından nasıl yararlanmalı? Normal günlerde çoğu kimse için iki öğün yeterken oruçlu iken dört beş öğün yemekten nasıl korunabiliriz? Bu soruların cevabını Ramazan sofralarımız ile tüketme biçimimizi gözden geçirerek verebiliriz.”


Bir Ömür Ramazan Alıntıları – Sözleri

  • Ömrü ramazan olanın, ahireti bayram olur.
  • Teravih aslına bakarsak dinlenmek anlama gelir. Her dört rekatta bir birazcık ara verilip dinlenilerek kılındığı için bu adı almıştır. Kimi yerlerde jet hızında kılınsa da oldukça muntazam eda edilen camilerin sayısı fazlaca daha fazladır.
  • istiyorlar ki onlara muhtaç olalım ve hep o şekilde kalalım istiyorlar ki daha çok çoğalmayalım istiyorlar ki biz ekmeyelim onlardan alalım istiyorlar ki biz midemizin dolayısıyla da onların esiri olalım. Bizi Allah’ın vaadine karşın açlıkla korkutuyorlar bizi açlıkla terbiye etmek istiyorlar.
  • Bugün yiyip içtiğimiz sözde gıdalar, bizlere ‘şifa’ şöyleki dursun, ‘dert’ getiriyor. Elbette midemizi doyuruyoruz, fakat aslolan yiyecek değil, beslenmektir. Yediğimiz şeyler bizleri beslemeyip bir tek doyuruyor, hatta üstelik bir de çeşitli hastaliklara yol açıyor ise, acaba bu gıdalar, Kur’an’ı Kerim’in arzu etmiş olduğu ‘tayyib’ vasfını taşır mı?
  • Allah katında Mü’min, meleklerden şereflidir. Meleklerde şehvetsiz akıl, hayvanlar da akılsız kösnü, insanlarda akıl ve kösnü beraber vardır. Üstünlük hem cismanî hem ruhanîdir.
  • İstiyorlar ki onlara muhtaç olalım Ve hep o şekilde kalalım. Istiyorlar kim biz midemizin, dolayısıyla da onların mesire olalım. Bizi Allah’ın Vadi ne karşın açlık ve korkutuyorlar. Bizi açlıkla terbiye etmek istiyorlar. Tıpkı Alkol, uyuşturucu ve ilaç bağımlılarına yaptıkları şeklinde…
  • Bayramsa…
    Bayram şeklinde kutlansın!
    Bayramsa…
    Bayram dinlence değil, sıla-ı rahim olsun!
    Bayramsa…
    Bayram israf ve ifratla değil, mutlulukla anılsın!
    Bayramsa…
    Bayram kan değil, gül koksun!
    Bayramsa…
    Bayramınız kutsal olsun!
  • Cennetin anahtarı: “La havle vela kuvvete illa billâh.”
  • Duanın Başında, Ortasında ve sonunda Salavat getirmek o duanın kabulüne destek sunar.


Bir Ömür Ramazan İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bir Ömür Ramazan: Kitabın yazıları okunaklı güzel.kitabın içeriğine gelecek olursak, yanlış bildiğimiz bazı hususları bu kitapta öğretiyor yazar. Besinlerin temizliğinden, sağlığından bunların öneminden aksi takdirde ne şeklinde sonuçlar doğuracağından bahsediyor özetlemek gerekirse. Ramazanı da azca yiyerek, dengeli yiyerek geçirmeyi öğütlüyor. Ayrıca annenin çocuğuna karşı görevlerinden, kısaca hamileyken sıhhatli beslenmenin zorunluluğundan, anne sütünün içeriğinden de bahsediyor. Kitabın içinde bazı sıhhatli yiyecek tariflerne de var. Kitapta hurma ve zemzem suyunun faydalarına da değinilmiş. İftar ve sahur sofralarından da bahsedilmiş. Kitabı okumak yararlı olur fakat bir tek bu kitap kafi değil. Bu kitabından öğrenilen bilgilerle daha kapsamlı bilgilere ulaşmak için araştırma yapmak gerekir. Kitabı tavsiye ederim. (‎Nejla)


Bir Ömür Ramazan PDF indirme linki var mı?


Kemal Özer – Bir Ömür Ramazan kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Bir Ömür Ramazan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Kemal Özer Kimdir?

– 1968 Konya Bozkır Armutlu’da hayata merhaba dedi.

– Gazeteciliğe 1988’de Türkiye’de Yarın Gazetesi’nde başladı. Çeşitli medya kuruluşlarınca muhabir, editör, gösterim danışmanı, haber müdür, genel gösterim yönetmeni şeklinde görevlerde bulunmuş oldu. Muhtelif sivil cemiyet kurumlarında yöneticilik yapmış oldu. Bilişim ve kamuoyu araştırma şirketlerinde çalıştı.

– Kendisini “emanetin izinde Müslüman düşünce işçisi” olarak tanımlayan Kemal Özer, evli ve İstanbul’da yaşıyor.

– Kemal Özer’e Feta Medeniyet, Emanet Fetası Ödülü verilen Özer, son olarak 15 Mart 2018’e kadar YENİSÖZ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak vazife yapmış oldu.

– Halen Sağlık ve Besin Güvenliği Hareketi Başkanlığını görütüyor.

– Yazılarına İlim İrfan Dergisi ile akkalemler.com ‘da devam ediyor.


Kemal Özer Kitapları – Eserleri

  • Müslüman’ın Diyeti
  • Deccal Tabakta
  • Şeytan Ye Diyor!
  • Yediklerinizin İçinde Ne Var?
  • İyi Besin Fena Besin
  • Şeytan Çıplak
  • Bir Ömür Ramazan
  • Ramazan Kitabı
  • Gülen Şeytanlar Tarihi
  • Hikmetli Kıssalar Gençlere Hisseler
  • Organ Nakli Hakkında Gizlenen Gerçekler
  • Hangi Suyu İçmeli?
  • Hasta Değil Susuzsunuz
  • Ramazan Diyeti


Kemal Özer Alıntıları – Sözleri

  • Unutmayın, biz zaferle değil seferle mükellefiz! (İyi Besin Fena Besin)
  • Geçmişte, elde edilmiş her informasyon, deneyim ile birleştirilir, sonrasında da yeni nesillere aktarılırdı. Mesela günümüzde kaç marangoz, ağacın tıpkı mıknatıs şeklinde artı ve eksi kutbunun bulunduğunu ve eğer ağaç kutbuna bakılırsa işleme doğal olarak tutulmazsa problem çıktığını bilir? Günümüzde kaç genç kız, sirke, yoğurt, tarhana, hoşaf, şerbet, sadeyağ, ayran, peynir, pekmez, maya, ekmek, bulgur şeklinde ürünleri yapmasını bilir? Kaç şahıs, deterjan bulamadığında meşe külüyle çamaşırlarını yıkayabilir? Kaç insan, bitkileri tanır ve onları sıhhatli kullanabilir? Kaç delikanlı bez yakıp külünü yaraya basarak, kanamanın durdurulabileceğinden haberdar? (Şeytan Ye Diyor!)
  • British Medical Journal’da yeni gösterilen bir makalede, “Şeker, tütün kadar tehlikeli, zarar verici ve bağımlılık yapıcı olduğu için uyuşturucu sınıfına sokulmalıdır” diyor. (İyi Besin Fena Besin)
  • Adları demokratik ülkeler sıralamasında yer alsa bile hepimiz bi­liyor ki o ülkelerin yasaları da küresel güçlerin arzuları doğrul­tusunda yapılır. Türkiye de bunlardan biridir. (Deccal Tabakta)
  • “Yeme ve içmede dengeli olmayan kimsenin düşmanı karnıdır.”
    (Hz. Ali k.v) (İyi Besin Fena Besin)
  • Dünyada ilk kahve 16. asırda Yemendeki Osmanlı vilayet konağında, arkasından da Topkapı sarayında içildi. Bir elli yıl öncesine kadar da devam edip geldi. Ama sanayi kendi bileşik içeceğini gerçek kahvenin yerine ikame etmek için ‘Türk kahvesi’ diye bir isim uydurdu. Kahve, Türklerin pişirdiği usulde içilen içecek olup gerçekte şekersiz içilir. Şeker ekleme işi de yakın devrin uyduruk eylemlerinden biridir.
    Onlarca çeşit kimyasalı bir araya getirip sunanlar bunu ‘kahve’ diye takdim ettiler. Ilkin Batı hayranı kitlelerimiz, sonrasında da onların değersiz hayatlarına öykünen dindarlarımız düştü bu tuzağa. Şimdi bir de kahve derseniz ‘mütevazi mi’ sütlü mü’ diye merak ederler. Sade dedikleri kahve değil, sütlü dediklerindeki de süt değil. Hepsi kimsayal. Gerçek kahve istiyorsanız, size zorla ‘Türk kahvesi’ dedirtirler. Buna direnme, ne içersiniz dendiğinde ‘kahve’ demeye devam ediniz. ‘Sade mi’ denildiğinde ‘evet’ deyiniz. Muhtemelen size sensetik boyayı getirecekler kahve diye. Bu durumda, bu kahve değil ki ben gerçek kahveden istemiştim. Biz bu zararı olan şeyleri içmiyoruz’ diyerek ıtiraz edebilirsiniz. ‘Türk kahvesi mi’ diye soracaklardır. Bu durumda ‘hayır Türk kahvesi diye bir şey yok, küçük fincanda içilen kahve var ve ondan isterim’ diyerek koymalisinuz tepkinizi. Yoksa gerçek kaybolup gidecek. (Ramazan Kitabı)
  • İman kalpte olur, dışa yansır fakat!
    Kalp bir denizdir, dil ise bir kıyı!
    Denizde ne var ise, dışa ,kıyıya o vurur. Dıştaki sorunlarımız içten kaynaklanıyor. Mikroplar bedeni düzmece ilah ve rabler de ruhu işgal etti.
    Onları kovmadan…
    Bakın, Allah (c.c) ayette ne diyor: “Bu Kur’an’ı, sadece temiz akıl(hikmet) sahipleri anlayabilir.”Bakara 269.Ayet
    Allah! Allah! Herkes Kur’an’ı okuyor! İdrak edemiyor.
    Neden?
    Bilgisayarın beyni,hard diski,kafasına virüs girmiş olduğu vakit format atıp temizlemezsen istediğin kadar informasyon yükle. Boştur kardeşim! Beyni temizleyeceksin! Peygamberimiz(s.a.v) hadis-i şerifte şöyleki buyuruyor:” İman ile sövgü bir kalpte yan yana olması imkansız.” Yine Peygamberimiz(s.a.v) gene buyuruyor ki: “Haram lokma yiyen kalbe Allah girmez!”
    ” Allah diyor ki, Temizle Ben gireyim! Temizlemeden girmem. Temizle Ben içeri gireyim!” (Gülen Şeytanlar Tarihi)
  • Amerika’da meydana getirilen kontrol sonuçlarına bakılırsa, dünyada içinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan tek su olan Zemzem suyudur. (Hikmetli Kıssalar Gençlere Hisseler)
  • Bugün yiyip içtiğimiz sözde gıdalar, bizlere ‘şifa’ şöyleki dursun, ‘dert’ getiriyor. Elbette midemizi doyuruyoruz, fakat aslolan yiyecek değil, beslenmektir. Yediğimiz şeyler bizleri beslemeyip bir tek doyuruyor, hatta üstelik bir de çeşitli hastaliklara yol açıyor ise, acaba bu gıdalar, Kur’an’ı Kerim’in arzu etmiş olduğu ‘tayyib’ vasfını taşır mı? (Bir Ömür Ramazan)
  • Artık işgaller toprak üstünden değil, mide ve zihinler üstünden yapılıyor. (Deccal Tabakta)
  • Zihnî/aklı kirleten şey batıl informasyon, bedeni kirleten şey necis besin, ruhu kirleten şey ise sapkın inanışlardı. (Gülen Şeytanlar Tarihi)
  • Bayramsa…
    Bayram şeklinde kutlansın!
    Bayramsa…
    Bayram dinlence değil, sıla-ı rahim olsun!
    Bayramsa…
    Bayram israf ve ifratla değil, mutlulukla anılsın!
    Bayramsa…
    Bayram kan değil, gül koksun!
    Bayramsa…
    Bayramınız kutsal olsun! (Bir Ömür Ramazan)
  • Yiyecekler üzeride oynanan oyunlar, insani hasletlerimizin korunup korunmayacağıyla da yakından ilişkilidir. Bozuk yiyeceklerle beslenen insanoğlu vücudunun birliğini iyi mi muhafaza edecek?
    CANLIYI HER AÇIDAN ŞEKİLLENDİREN ŞEY VE BİR MİDE KENDİSİNE SUNULAN ŞEYLERİN GIDA ,DİL İSE TATTIĞI ŞEYİN ZEHİR OLUP OLMADIĞINI ANLAYAMAZ HALE GELMİŞSE , ACABA BOZULAN ŞEY SADECE GIDA MI YOKSA BİZLER Mİ? (Yediklerinizin İçinde Ne Var?)
  • Kişi herhangi bir hastanede vefat etmiş ise ve göz korneası sağlam ise cenaze yakınları itiraz etmediği sürece onlara sorulmadan göz korneası alınır.Buna izin vermemek için cenaze sahiplerinin o anda itiraz etmeleri gerekir.(Türkiye yasalarına bakılırsa) (Organ Nakli Hakkında Gizlenen Gerçekler)
  • “Midenize gönderdiğiniz her lokma, hastalıklardan korunmak için aldığınız her hap, haberiniz bile olmadan çocuğunuza meydana getirilen aşılar, temizle(n)mek için kullandığınız deterjanlar, hepsi küresel amaca araçlık eden eşyalara dönüştürülmüşlerdir.” (Yediklerinizin İçinde Ne Var?)
  • Halka baş olmak büyük ve ağır bir iştir; daima başa dert olur ve insana eziyet verir. Nereye baksan orada bir çekince vardır, sevincini sorsan o daha azdır. Sevmeyeni fazlaca, seveni nadirdir, didinmesi fazlaca, rahatı azdır.
    Kutadgu Bilig- Yusuf Has Hacib (Şeytan Çıplak)
  • İnsanın nefsinin arzularını frenleyen ve şeytanın telkinlerinden uzak tutan ahlâk nizamının adı İslam’dır. İnsanlık zamanı süresince da bu isim asla değişmemiştir. İyinin de, kötünün de ölçüsünü koyan Allah’tır. (İyi Besin Fena Besin)
  • Meşhur kapitalis eğitimci, gerçeği şöyleki dile getiriyor:
    Geri ülkelerde ekonomik , toplumsal ve politik ortamı istenilen yöne değiştirebilmek için , bizlerden yana 200 bilim adamı( !) hizmete sokmamız yeterlidir! (Yediklerinizin İçinde Ne Var?)
  • Gazze’nin kim bilir en rahat periyodu, Mursi’nin iktidarında oldu. (Şeytan Çıplak)
  • …Ruha giydirilen gövde insana verilmiş bir emanetse, bu emaneti korumak her insanın kişisel sorumluluğunda olan bir eylemdir. Bu eylemden kendini azad edenler büyük dava adamı Necip Fazıl’ın,”Dinde zorlama yoktur, insan hürdür normal olarak .İster dünyada pişer, ister ahirette !” cümlesinden her anlamda faydalanabilirler. (Şeytan Ye Diyor!)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş