Eğitim

Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı – Derek Landy Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı – Derek Landy Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı kimin eseri? Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı kitabının yazarı kimdir? Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı konusu ve anafikri nedir? Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı kitabı ne konu alıyor? Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı PDF indirme linki var mı? Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı kitabının yazarı Derek Landy kimdir? İşte Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Derek Landy

Yayın Evi: Artemis Yayınları

İSBN: 9786053044178

Sayfa Sayısı: 528


Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Seninle Küçük bir oyun oynayacağız ValkyrIe.

Oyunları sever misin? Umarım seviyorsundur.

Oyunun Adı: AlIce’i kurtarmak.

Tek bir kural var: Bunu yalnız yapacaksın.”

Skulduggery Pleasant’ın yanında yer edinen Valkyrie Cain, sevdiklerine bir zarar gelmemesi için senelerdir savaşım ediyor. Ama şimdi Valkyrie’nin uğruna savaştığı her şey tehlikede. Acımasız bir katil, Valkyrie’yi son bir yüzleşmenin içine çekmek için minik kardeşini kaçırıyor. Bir taraftan Skulduggery’ye yetişmeye çalışan, bir taraftan da genç büyücü Omen’i yanında sürükleyen Valkyrie’nin, Alice’i bulmak için yalnızca altı saati var. Yoksa her şey için oldukca geç kalmış olacak.


Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı Alıntıları – Sözleri

  • Skulduggery, “Hayatım mevzusunda sana güveniyorum.” dedi. “Arabam mevzusunda güvenmem gerekmiyor.”


Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Derek Landy bu işi biliyor!: Her süre ki benzer biçimde efsaneleşmiş bir kitaptı…
Ilk olarak sonunu okuduktan sonrasında uzun bir süre yatağımda uzanıp,hiçliği düşündüğümü söyleyeyim,gene yeni kitaba müthiş bir mevzu bırakmış,süprizli bir finali vardı.
Valkyrie ve Skullduggery gene bildiğimiz benzer biçimde.Okurken yüzünüzü gülümsetiyorlar ve artık bu karakterlere o denli bağlandık ki,başlarına gelen her vaka bizim başımıza gelmiş benzer biçimde hissediyoruz,doğal olarak bu da Derek Landy’in başarısı.Bilhassa 2si içinde o denli gülünç ve hoş konuşmalar geçiyor ki,yüzünüze tatlı bir tebessüm takamadan edemiyorsunuz.
Serinin vaka örgüsü gene benzer gidiyor,her kitap aslına bakarsak son kitapta olacakları sizi hazırlıyor.Ve o denli değişik konulardan gidiyor ki kitap,hepsinin birleşmesini okumak insanı öyleki bir bağlıyor ki…
Zamanım olmadığından kitabı uzun sürede okudum fakat kesinlikle hiçbir süre kitabın başından kalkmak istemedim…Karakterlerimi yalnız bırakmak istemedim.
Serinin yeni kitabı da aynı serinin kendisi benzer biçimde oldukca sağlam olmuş.Yenisini heyecanla temenni ediyorum.Tabi Artemis ne süre Türkçesini çıkarırsa artık:D (Arda Türköz)

Anladik ki dedektif kurukafanin dusmanlari bitmeyecek. Her kitap sonunda yeni bir dusman. Yeni kitaba bir acik kapi birakiyor. Ama kim ne derse desin 6. Kitap ÖLÜM GETİREN serinin hala en guzel kitabi.. (Erdem ÇALI)

Gece Yarısı: Diğer kitaplarına kıyasla daha oldukca geçiş durumunda ara bir kitap gibiydi. Bilhassa Mevolent ile olan harpte kimlerin niçin savaştan geri çekilmiş olduğu yada sonradan katıldığını daha açıklayıcı bir halde anlatılması açısından önemliydi. Bazı taşlar daha iyi yerine oturdu.
Valkyrie’nin daha yürekli ve öfkesinden dolayı kontorlünü kaybetmesini daha iyi dizginlediğini görmek de güzel oldu, bilhassa kardeşi benzer biçimde kişisel olarak en oldukca onu etkisiz hale getiren bir mevzuda.
Abyssinia’nın gerçek niyetini de azca buçuk gördük… Gibi?
Anlatım olarak birazcık daha aksiyon odaklı olmuş fakat Derek Landy nın hala son dakika golleri devamlı bizimle olması gerilim ve merakı hız kesmeden devam ettiriyor. (Meltem Uzun)


Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı PDF indirme linki var mı?


Derek Landy – Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Derek Landy Kimdir?

Landy, 23 Ekim 1974’te Dublin , İrlanda civarlarındaki Skerries’de dünyaya geldi . Genç erişkin kitaplarının Çığır açan Keyifli dizisi için en iyi malum İrlandalı bir yazar ve senaristtir .

Landy, filmlere giren iki senaryo, IFTA ödüllü Ölü Cesetler ve IFTA talibi Boy Eats Girl’ın Samantha Mumba’nın oynadığı senaryoları yazmıştı . Landy, En İyi Senaryo için bir IFTA’ya aday yayınlandı.

Landy, filmlere giren iki senaryo, IFTA ödüllü Ölü Cesetler ve IFTA talibi Boy Eats Girl’ın Samantha Mumba’nın oynadığı senaryoları yazmıştı . Landy, En İyi Senaryo için bir IFTA’ya aday yayınlandı.

İşbirliği meydana getirilen film yapımcılığından dolayı rahatsız olan Landy, Skulduggery Pleasant ile başlayarak Çığırtkanlığın Keyifli bölümlerini yazmaya başladı . Bu roman , gösterim hakları için 1.8 milyon sterlin ödeyen Harper Collins tarafınca gösterildi. Seride 9 kitap var. 2007’de Warner Bros ile bir antak kalma imzaladı ve kendisi uyarlayacak olan Korkunç Keyifli dizilimine uyum sağlama hakları için 1 milyon dolar değerinde bir antak kalma imzaladı. Ancak, senaristliği devamlı tekrardan yazıldı ve Landy, sonuçlardan memnun değil, hakları geri aldı. O şu anda Clash of The Titans’ın yapımcılarıyla senaryo üstüne çalışıyor .

Landy, Show’un 50. Yıldönümünü kutlayan kısa öykü koleksiyonunun bir parçası olarak Doktor Kim’den onuncu Doktor’a dayanan kısa bir öykü yazdı . Hikaye, Puffin tarafınca “Perili Kulübenin Gizemi” başlıklı 2013 senesinde gösterildi.

Ödüller

2008 senesinde Redy Red House Çocuk Kitabı Ödülü’nü kazanmıştır . Playing with Fire , Mortal Coil ve Ölü Men Last Stand her üst düzey kazanmıştır İrlanda Çocuk Kitapları Ödülü , 2009, 2010 ve 2013 senesinde 2010 senesinde ek olarak hilekârlık Pleasant (Ancients Asası) İrlandalı olarak seçildi On senenin kitabı.


Derek Landy Kitapları – Eserleri

  • Dedektif Kurukafa
  • Dedektif Kurukafa – Ateşle Oynama
  • Dedektif Kurukafa – Suratsızlar
  • Dedektif Kurukafa – Karanlık Günler
  • Dedektif Kurukafa – Ölümcül Sarmal
  • Dedektif Kurukafa – Ölüm Getiren
  • Dedektif Kurukafa
  • Dedektif Kurukafa – Lanetli Krallık
  • Dedektif Kurukafa
  • Dedektif Kurukafa – Dünyanın Sonu
  • Dedektif Kurukafa – Armageddon
  • Dedektif Kurukafa – Pis Yediler
  • Dedektif Kurukafa – Diriliş
  • Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı
  • İblis Yolu
  • Dedektif Kurukafa – Kızılca Kıyamet
  • Issız Tepe
  • Amerikan Canavarları
  • Gizli İmparatorluk-Birlikten Kuvvet Doğar
  • Falcon & Winter Soldier #5
  • Falcon & Winter Soldier #4
  • Falcon & Winter Soldier #3
  • Falcon & Winter Soldier #2
  • Falcon & Winter Soldier #1


Derek Landy Alıntıları – Sözleri

  • Tanith yerdeki içi dolu çantaya bir tekme attı. “Her birimizin banka hesaplarından birazcık aldık. İyi olan, bizim gibiler için paranın oldukca bir öneminin olmaması.”
    Fletcher “Kendi adına konuş,” dedi.
    “Sen bir katkıda bulunmadın.”
    “Zamanımı vermem kafi değil mi?” (Dedektif Kurukafa – Karanlık Günler)
  • “Ya Vengeous? Demek istediğim, onu yenebilirsin, değil mi?”
    Dedektif Kurukafa, “Aslında,” dedi. “Deneyebilirim. Denemek savaşmanın yarısıdır.”
    “Diğer yarısı nedir?”
    Dedektif Kurukafa omuz silkti. “Onun bana vurduğundan daha oldukca benim ona vurmamdır.” (Dedektif Kurukafa – Ateşle Oynama)
  • Süper bir takımız.Sen beyinsin.Milo kas.Ben de yüreğim.
    “Hayır değilsin”
    “O süre ruh”
    “Ruh da değilsin”
    “O süre neyim?Herşey olurum.”
    “Apandist olabilirsin”
    “O süre apandist olurum”
    “Apandist,kalınca bağırsağin gerkesiz bir uzantısıdır.Apandisite niçin olur” (İblis Yolu)
  • “Yarım saat içinde, Valkyrie Cain ölmüş olacak ve Dedektif Kurukafa bizim için tehdit unsuru olmayacak.” (Dedektif Kurukafa)
  • Başkalarına söylediğimiz yalanlar kendimize söylediklerimiz yanında hiçbir şeydir. (Dedektif Kurukafa – Ölüm Getiren)
  • Ne meraklı canlılarsınız siz? Ölüler sual sormaz. Ölüler bilmemeyi tercih eder. (İblis Yolu)
  • Bilgi tehlikelidir. (İblis Yolu)
  • Skulduggery, “Hayatım mevzusunda sana güveniyorum.” dedi. “Arabam mevzusunda güvenmem gerekmiyor.” (Dedektif Kurukafa – Gece Yarısı)
  • Birini öldürmeye çalıştıysan artık o kişiye sana ilk adınla hitap etme hakkını da vermiş olursun. (Dedektif Kurukafa – Kızılca Kıyamet)
  • “Huzur evinde muntazam bir hayatım var.Orada her şey programlıdır.Yaşlandıkça bunun kıymetini daha iyi anladım.Tertipli yaşam hoş olmasıyla birlikte itimat verici.Yemek yiyorum, uyuyorum, insanlarla konuşuyorum, haplarımı alıyorum ve… kaçınılmaz olanı temenni ediyorum…”
    Virgil kaşlarını çattı.”Lavman mı?”
    “Ölüm.”
    “Ah.” (Issız Tepe)
  • “Lanet olsun Valkyrie, efsane patlarsa seni kurtaramam ki! Seni bu işlere benim yanımda ölesin diye karıştırmadım!” (Dedektif Kurukafa – Karanlık Günler)
  • Daha ilkin kendimi hiçbir yere ilişkin hissetmedim. Bırak da size ilişkin olayım. (İblis Yolu)
  • Melancholia bahçenin kaldırımla buluşmuş olduğu yerde dikiliyordu. Başlığını geriye atmıştı, rüzgar saçlarını dalgalandırıyordu, dudaklarında hafifçe bir gülümseme vardı.
    “Merhaba Valkyrie,” dedi. Sonra kollarını iki yana açtı. “Sürpriz.” (Dedektif Kurukafa – Ölüm Getiren)
  • Günümüz dünyasının problemi da bu aslına bakarsanız.Kimse güzel bir kitaba zaman ayırmıyor. (Dedektif Kurukafa – Ölümcül Sarmal)
  • Skulduggery kapıyı çaldıktan sonrasında Siyah Yarıcı’ya dönerek “Merhaba,” dedi.
    Siyah Yarıcı asla tepki vermedi.
    “Demek istediğim, yeni görünüşünü sevdim,” diye devam etti Skulduggery. “Çok havalı. Son moda. Bundan daha iyisi nasıl olur bilemiyorum ve eleştiri anlamında bir tek bunu söyleyebilirim. Griden beyaza döndün ve şimdi de siyah. Pekâlâ, geriye ne kaldı? Sanırım çok renkli olabilirsin. Eşcinsel, lezbiyen ve transseksüel topluluklara desteğini gösterebilirsin. Gökkuşağı Yarıcı’ya ne dersin? Hayır mı? Çok mu oldu? Sana göre değil mi? Ah, çok yazık.” (Dedektif Kurukafa)
  • “Yaşam bir döngü, öyleki değil mi, Dedektif? Sen, gene benim merhametime kaldın. Ben gene merhametsizim.” (Dedektif Kurukafa)
  • “Bizi kimin öldüreceğini seçme şansımız devamlı olmaz.”
    “Sanırım bu doğru. Demek istediğim, ben seni seçtim fakat bu insanların hiçbiri seçmedi.” (Dedektif Kurukafa – Karanlık Günler)
  • Hissetmek bir tek yaşayanlar içindir. (İblis Yolu)
  • He stared up at the ceiling. He could see the cracks, even in the dark. (Dedektif Kurukafa – Ateşle Oynama)
  • Gracious, ”Hey,” dedi. “Sence Aurora’nın erkek arkadaşı var mıdır?”
    Donegan, “Muhtemelen,” dedi.
    Gracious, “ Bence yoktur,” dedi. “Olsaydı söylerdi. Sence benimle çıkar mı?”
    “Büyük ihtimalle, hayır.”
    “Neden?”
    “Kısasın.”
    “Kadınla aynı boydayım.”
    “Evet fakat bir hobbite benziyorsun.
    “Bu, hoşuna gidebilir?”
    “Kıllı ayaklar mı hoşuna gidebilir?”
    “Benim ayaklarım kıllı değil. Erkeksi. Sence benimle çıkar mı?”
    “Hayır.”
    Tayyare yerden kalktı fakat motorların uğultusuna karşın Gracious’un sesi gelmeye devam etti. “Sence Saracen ile çıkar mı?”
    “Muhtemelen.”
    “Evet.” Tayyare birazcık daha terfi etti. “Ben olsam çıkardım.”
    “Saracen ile çıkar mıydın?”
    “Bir erkekle çıkacak olsam, evet. Ya sen?”
    “Bilmiyorum. Sanırım benim tipim değil. Ben kimle çıkardım biliyor musun? Ürkütücü’yle.”
    “Neden Ürkütücü?”
    “Bence nazik biridir, ne demek istediğimi anladın mı?”
    “Evet. Dexter ile çıkmaz mıydın?”
    Donegan, “Karın kaslarının bir yerimi kesmesinden korkardım,” dedi. Sonra beraber kahkaha attılar.
    Gracious, “Ah, bekle! Mikrofon düğmesi bu,” dedi. Sonra sesleri kesildi. (Dedektif Kurukafa – Pis Yediler)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş