Eğitim

Dün Bugün Yarın – Jay Asher Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dün Bugün Yarın – Jay Asher Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dün Bugün Yarın kimin eseri? Dün Bugün Yarın kitabının yazarı kimdir? Dün Bugün Yarın konusu ve anafikri nedir? Dün Bugün Yarın kitabı ne konu alıyor? Dün Bugün Yarın PDF indirme linki var mı? Dün Bugün Yarın kitabının yazarı Jay Asher kimdir? İşte Dün Bugün Yarın kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Jay Asher

Yazar: Carolyn Mackler

Çevirmen: Gökçenur Şehirli

Orijinal Adı: The Future of Us

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786052994597

Sayfa Sayısı: 360


Dün Bugün Yarın Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Yıl 1996… Lise öğrencilerinin bir çok daha interneti asla kullanmamışken Emma, Windows 95 yüklü ilk bilgisayarını almıştı. En yakın arkadaşı Josh’la ilk kez internete bağlandılar ve kurulmasına bile daha sekiz yıl olan feysbuk’ta on beş yıl sonraki hallerini gördüler. Kaderin karşılarına neler çıkaracağını hepimiz merak eder. Emma ve Josh ise bunu öğrenmek üzereydi…

“Gelecek korkusuyla anın mutluluklarını feda etme riskini konu alan bir romantik komedi.”

– Shelf Awareness

“Bugününüzü altüst etse dahi geleceğin büyüleyici olabileceğini gösteriyor.”

– Bulletin of the Center for Children’s Books

“İnsanın kendini bulmaya çalışmasına dair, son derece sevimli bir romantik komedi.”

– School Library Journal

1996… Herkes makarena dansı yapıyor, Spice Girls kalpleri fethediyor, lise çağındakilerin bir çok daha internetle tanışmamış, oldukca minik bir azınlığın ceptelefonu var ve hemen hemen ne Google kurulmuş ne de toplumsal medya terimi ortaya çıkmış.

Bu şekilde bir dünyada bigün internete girdiğinizde Facebook adlı acayip bir sitenin mavi beyaz ekranında on beş yıl sonraki halinizi gördüğünüzü düşünün. İlişkilerinizi, arkadaşlarınızı, çocuklarınızı, kariyerinizi, çıktığınız tatilleri, saçınızın o korkulu kesimini… Ne yapardınız? İşte, geçtiğimiz kasımda her şey değişene kadar yakın dost olan Emma ile Josh’ın başına gelen tam olarak bu.

Sayfayı her yenilediklerinde gelecekleri de değişen iki dost, hayatlarında onları bekleyen iniş çıkışlarla savaşım ederken doğruları ve yanlışlarıyla yüzleşmek zorunda duracak…

“Hem kendi kaderimizi nasıl yazdığımız hem de bu kaderin teknoloji tarafından nasıl belirlendiği ele alınıyor. Yazarlar, okurları günümüz teknolojisinin, bize yardım etmenin yanı sıra bize nasıl engel olduğunu düşünmeye zorluyor.”


Dün Bugün Yarın Alıntıları – Sözleri

  • İnsanlar birbirinden kopar kimi zaman ve kimi zaman bunu engellemek için insanoğlunun elinden hiçbir şey gelmez.
    …. ~….
  • “Oldukca salakça bir fikirdi,” diye devam etti Kellan, “fakat umuyordum ki Josh ve sen…”
    “Josh artık Sydney’yle beraber,” dedim sertçe. “Onları görmedin mi yoksa? Josh’la birlikte olma şansım vardıysa bile kaçırdım. Yok, kaçırmadım. Bildiğin elimin tersiyle ittim.”
  • Belli belirsiz tebessüm ettikten sonrasında parmaklarının ucunda terfi etti. Dudaklarını benimkine bastırdı ve ikimizde geri çekilmedik. Gözlerimi kapatarak ona doğru eğildim. Emma yanağını benimkine batırarak, “Sence bu geleceğimizi iyi mi etkileyecek?” diye fısıldadı.
  • … “İnsanlar birbirinden kopar kimi zaman,” dedim, “ve kimi zaman bunu engellemek için insanoğlunun elinden hiçbir şey gelmez.”
  • “Benim aslolan bilmek istediğimse,” dedim ona birazcık daha yaklaşarak, “bunun neyi değiştireceği.” İkimiz de, “Umarim her şeyi,” diye fısıldarken Emma’nın nefesini dudaklarımda hissettim.
  • “Kimyanız tutmazsa,” dedi, “kim bilir bu kalbinde birlikte olmayı dilediğin başka biri bulunduğunu anlamına geliyordur. Eğer bu doğruysa niçin akıntıya karşı yüzüp ona çıkma teklifi etmiyorsun?”
    Şundan dolayı kendimi yeniden aynı ateşe atamazdım.
  • “Aslında bir bakıma Facebook’un gitmiş olmasına seviniyorum,” dedi Emma. “Geleceğimde olmamasını istediğim şeyleri düşünüp durmaktan gına gelmişti.”
    “Olmasını istediğin şeylere odaklanmak daha iyi,” diye belirttim.
    “Ben de yavaş yavaş bu şekilde düşünmeye başladım.”
  • Emma’yı özlemiştim. Birbirimizle asla konuşmasak, hatta uyanmasa bile şu anda o koltukta onunla oturuyor olmayı arzu ederdim.
  • Emma’nın o neredeyse tamamen karanlıktı.

    Parmaklarımın ucunda yürüyerek Emma’ların oturma odasının camına yaklaştım. Emma, başı koltuğun kolçağına yaslı bir halde odanın ortasındaki koltukta uyuyakalmıştı. Yüzü televizyona dönüktü fakat durduğum yerden ne seyrettiğini göremiyordum.


Dün Bugün Yarın İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Tek kelimeyle Harika. 🙂
Bu yıl okuduğum ilk kitap ve fazlasıyla akıcı bir kitaptı. Tabi ki sonunda favori çiftimin ulaşması benim için ayrı bir mutluluktu. ^_^ Kendime soruyorum niçin bu kitabı senelerce okumadım diye. Bence doğru zamanda okudum. Oysa ki çerez bir kitap ararken gene kitabın içinde kayboldum ve doğal olarak ki gene kitaptaki kişiliklerle sıkı bağlar kurmuş bulundum. Lakin kitaba bayıldım. Tabi ki her insanın zevkleri farklıdır fakat ben fanatik kaldım. Bence bir talih verilmeyi hak ediyor. 🙂 Herkese iyi okumalar. (Zehra Aydoğmuş)

şu aralar okuduğum en iyi kitaptı. bu şekilde değişik mevzulara bayılıyorum kesinlikle. konusu ise daha feysbuk’un kurulmasına 15 yıl varken emma’nın bilgisayrında 15 yıl sonraki feysbuk hesabının olması ve 15 yıl sonraki kendinin memnun olmadığı yaşamı. (ezgi)

Dün Bugün Yarın oldukca tatlı ve hoş bir kitaptı. Bölümlerin kısa olması ve bir kısmı Emma’dan öteki kısmı Josh’tan okumak kitabın daha süratli akmasına sebep oldu.
Neyse ilk olarak mevzudan bahsedelim.
Emma ve Josh oldukca yakın arkadaşlardır ve bigün Emma’nın babası, Emma’ya bilgisayar armağan eder. Yalnız internete bağlandığında karşısına oldukca değişik bir pencere çıkar ve 15 yıl sonraki Facebook profiline ulaşmış olur. Facebook’u bırakın, Google bile kurulmamışken bu vakaya şaşırır. Bu Facebook meselesine Josh’ta ortak olur ve böylece vakalar gelişmeye adım atar.
Emma’nın bazı hareketlerine gıcık olsam da gene de kendisini sevdirmeyi başardı. Josh daha ilk bölümden kalbimi fethetmişti.
Kitapta oldukca güldüğüm bölgeler oldu, arkadaşlık ilişkileri, ilişki sorunları, 90’lar havası oldukca iyi yansıtılmıştı. Sadece birazcık daha hareketlilik olsa daha oldukca hoşuma gidebilirdi diye düşünüyorum.
Ve bu kitabın çerezlik bir kitap bulunduğunu belirtmem gerek. Elinize aldığınızda kitabın rahat dili ve vakaya hızlıca dalması yardımıyla o dünyaya kolayca alışacaksınınız.
Kafanızı dinlemek istiyorsanız, sizi yormayacak bir kitap istiyorsanız gençlik kitabı olsun diyorsanız bu kitap sizin isteklerinizi karşılayacaktır.
Umarım beğenirsiniz 🙂 (pınar)


Dün Bugün Yarın PDF indirme linki var mı?


Jay Asher – Dün Bugün Yarın kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Dün Bugün Yarın PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jay Asher Kimdir?


Jay Asher Kitapları – Eserleri

  • Ölmek İçin On Üç Sebep
  • Dün Bugün Yarın
  • Işığım Sensin


Jay Asher Alıntıları – Sözleri

  • “Oldukca salakça bir fikirdi,” diye devam etti Kellan, “fakat umuyordum ki Josh ve sen…”
    “Josh artık Sydney’yle beraber,” dedim sertçe. “Onları görmedin mi yoksa? Josh’la birlikte olma şansım vardıysa bile kaçırdım. Yok, kaçırmadım. Bildiğin elimin tersiyle ittim.” (Dün Bugün Yarın)
  • Belli belirsiz tebessüm ettikten sonrasında parmaklarının ucunda terfi etti. Dudaklarını benimkine bastırdı ve ikimizde geri çekilmedik. Gözlerimi kapatarak ona doğru eğildim. Emma yanağını benimkine batırarak, “Sence bu geleceğimizi iyi mi etkileyecek?” diye fısıldadı. (Dün Bugün Yarın)
  • İnsanlar birbirinden kopar kimi zaman ve kimi zaman bunu engellemek için insanoğlunun elinden hiçbir şey gelmez.
    …. ~…. (Dün Bugün Yarın)
  • “Benim aslolan bilmek istediğimse,” dedim ona birazcık daha yaklaşarak, “bunun neyi değiştireceği.” İkimiz de, “Umarim her şeyi,” diye fısıldarken Emma’nın nefesini dudaklarımda hissettim. (Dün Bugün Yarın)
  • “Kimyanız tutmazsa,” dedi, “kim bilir bu kalbinde birlikte olmayı dilediğin başka biri bulunduğunu anlamına geliyordur. Eğer bu doğruysa niçin akıntıya karşı yüzüp ona çıkma teklifi etmiyorsun?”
    Şundan dolayı kendimi yeniden aynı ateşe atamazdım. (Dün Bugün Yarın)
  • … “İnsanlar birbirinden kopar kimi zaman,” dedim, “ve kimi zaman bunu engellemek için insanoğlunun elinden hiçbir şey gelmez.” (Dün Bugün Yarın)
  • Emma’nın o neredeyse tamamen karanlıktı.

    Parmaklarımın ucunda yürüyerek Emma’ların oturma odasının camına yaklaştım. Emma, başı koltuğun kolçağına yaslı bir halde odanın ortasındaki koltukta uyuyakalmıştı. Yüzü televizyona dönüktü fakat durduğum yerden ne seyrettiğini göremiyordum. (Dün Bugün Yarın)
  • Emma’yı özlemiştim. Birbirimizle asla konuşmasak, hatta uyanmasa bile şu anda o koltukta onunla oturuyor olmayı arzu ederdim. (Dün Bugün Yarın)
  • “İnsanların düşüncelerini duyabilme kabiliyetiniz olsun ister miydiniz?
    Tabii ki isterdiniz. Herkes bu soruya evet diye yanıt verir.
    Ta ki bunu iyice düşünene dek.
    Mesela, ya insanoğlu sizin düşüncelerinizi duyabilseydi?
    Ya düşüncelerinizi… şimdi duyabilselerdi.” (Ölmek İçin On Üç Sebep)
  • “Aslında bir bakıma Facebook’un gitmiş olmasına seviniyorum,” dedi Emma. “Geleceğimde olmamasını istediğim şeyleri düşünüp durmaktan gına gelmişti.”
    “Olmasını istediğin şeylere odaklanmak daha iyi,” diye belirttim.
    “Ben de yavaş yavaş bu şekilde düşünmeye başladım.” (Dün Bugün Yarın)
  • “Bir tüyo vereyim. Bir kıza dokunduğunuzda, latife bile yapmış olsanız, eğer sizi iterse, onu… rahat… bırakın. Ona dokunmayın. Hiçbir yerine dokunmayın! Sadece durun. Sizin dokunuşunuz, onun midesini bulandırmaktan başka bir şey yapmaz.” (Ölmek İçin On Üç Sebep)
  • Birini kurtarmaya çalışıp ulaşamadığını fark ettiğinde,sonrasında onu niçin elinin tersiyle itersin? (Ölmek İçin On Üç Sebep)
  • O denli belli oluyor muydu?
    O denli korkulu bir halde miydim? (Ölmek İçin On Üç Sebep)
  • Bazı insanlarla beraber olmak mı zor, yoksa genel olarak insanlarla beraber olmak mı?
    Bazı insanlarla. Ama bununla beraber…Herkesle
    Zor şundan dolayı kimin…Anlarsınız işte…Beni üzeceğini bilmiyorum. (Ölmek İçin On Üç Sebep)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş