Eğitim

Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı – Necdet Pekmezci Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı – Necdet Pekmezci Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı kimin eseri? Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı kitabının yazarı kimdir? Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı konusu ve anafikri nedir? Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı kitabı ne konu alıyor? Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı PDF indirme linki var mı? Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı kitabının yazarı Necdet Pekmezci kimdir? İşte Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Necdet Pekmezci

Yayın Evi: Kripto

İSBN: 9786054125593

Sayfa Sayısı: 280


Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Yeşil, Sakallı, Terminatör, Hacı yada Mahmut Yıldırım…

Yeşil muamması sürüyor, yaşıyor mu yoksa öldü mü? Mehmet Eymür öldüğünü, Arif Doğan yaşadığını söylüyor. İsrail yada Suriye’de öldürüldüğünü söyleyenler de var. Ortada bir ceset, gömüt yok. Son iddiayı da ben yazdım, Yeşil 1996 yılının Temmuz ayında Ankara’da infaz edildi. Ve infaz edilmiş olduğu yere yakın bir yere de gömüldü…

Ama bundan daha önemlisi Yeşil’in karanlık ve derin hayatında neler olmuştu? Hangi karanlık işlere bulaşmış, bu tarz şeyleri ne adına yapmıştı? Onu kimler efsaneleşmiş yapmıştı?

Yeşil iyi mi efsaneleşmiş oldu?

Apo’ya suikast planında Yeşil’in görevi

“Mercedes Operasyonu”

Yeşil’in kartvizitindeki telefon ve adres detayları

Yeşil’in not defterindeki sırlar

Cem Ersever-Yeşil ilişkisi

Ersever’i Yeşil mi öldürdü?

Yeşil’in Çatlı ile alakalı görüşleri

Çatlı’dan Yeşil’e kurşun

Sedat Peker-Yeşil görüşmesi

Türkeş’ten Yeşil talimatı “O adamı çıkarın oradan!”

Mehmet Eymür ile Yeşil’in bağları…

Yaşıyor mu, yoksa öldü mü?


Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı Alıntıları – Sözleri

  • Çokça tanımıştı , ihanetle arkadaşlık , dostlukla düşmanlık arasındaki çizginin derin ve sağlam olmadığını .
  • Tüm bildiğim , devletle çalıştığıdır. Resmî makamlarla irtibatlı bir adam olarak biliyorum .
  • Zaten bu şekilde kod isim kullanan kişilerin adları sorulmaz. Sakallı bana adının Ahmet Demir bulunduğunu söylemiştir ..
    -Sizin basın ve yöre halkı ondan hep Sakallı diye bahsetti . Aslında biz onu “Yeşil” diye biliriz. Kod adı Yeşil’dir .
  • Oysa Türkiye Cumhuriyeti, kanla , canla kurulmuştu . Misak-ı Milli sınırları Türk’ün , Kürt’ün , Çerkez’in , Alevi’nin , Sünni’nin kanıyla çizilmişti . “ VATAN BİR BÜTÜNDÜ VE PARÇALANAMAZDI . HATTI MÜDAFAA YOKTU , SATHI MÜDAFAA VARDI.”
  • Aylar sonrasında gerçek ortaya çıkıyor ve YEŞİL’e silahlı hücum düzenleten kişinin ABDULLAH ÇATLI olduğu ortaya çıkıyordu .
    YEŞİL bu kez ABDULLAH ÇATLI’ya “Kelleni koparacağım” diye haber salıyordu.
  • Namluların ucundaki yaşamlarda aşka da yer vardı.Soğuk namlulardan kaçan yürekler kim bilir en oldukça muhteşem koşullarda ısınacak, samimiyetine inanacakları bir başka yürek arıyorlardı.
  • Çokça tanımıştı, ihanetle arkadaşlık, dostlukla düşmanlık arasındaki çizginin derin ve sağlam olmadığını.
  • Kaçağı terinden, kokusundan, gölgesinden tanıyordu. Uzmandı; yıpranmış bir parkanın omzundan, kemerdeki aşınmadan sokakta adım atışından kimin dağda kimin bağda gezdiğini biliyordu.
  • Güneydoğu’da 1990’lı seneler PKK, kan, barut, gözyaşı ve ateş­le özdeşleşiyordu. PKK, her taşın altında, her köşe başlangıcında, hatta ve hatta her hanedeydi.
  • Son Türk devletini koruma ve kollama görevi, devletin güvenlik güçlerinin olmasıyla birlikte, ülkücülerin de omuzlarındaydı.
  • Türkiye’de gençleri sokağa döken, ellerine tabanca verip eyleme gönderen teşkilat liderleri derinlerde haber alma örgütlerinin ücretli elamanları olarak çalışıyordu.
  • Türkçe sözcük bilgisi sınırı olan fakat ruhu Türk, Mahmut Yıldırım, mevziye girmekle kalmadı, ön saflarda vuruşmaya başladı.
  • Şahdamarı zulmediyordu, alıp götürüyordu ümide dair olanı…
  • ‘Kendi arkadaşını keriz sanan, aslen kendisi kerizdir.’
  • Güneydoğu, çokça kahramanlık, cesaret, ihanet ve efsanelerle anılsa da bölgenin makus talihi bir türlü değişmedi.Sefalet kana yataklık etti, cesaret ihanete…


Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Sondaki bence “Ankara’da infaz edildi.” Cümlesinden sonrasında acaba yaşıyor mudur hala diye sorgulayanlardanım. İyi biri mi? Fena biri mi? Mesleği tam olarak ne hala anlam veremeyenlerdenim bir taraftan da. Ne yaşam fakat… (Caner Yıldırım)

Bizim gazetecilerin yazdığı eserlere bayılıyorum. Leblebi mi anlatılacak? Nohut’u anlatırsınız, ateşi anlatırsınız, kızartması sunulması değil mi? Gazeteci ne yapar? Çorum’dan adım atar. Çorum tarihini, kurtuluşunu, mücadelesini… Yeter mi? Yetmez. Tarihten siyasete, yöneticisinden siyasetine her şeyi anlatır ve son olarak unutmadan birazcık Leblebi’den de bahseder. Bu yüzden severim bizim gazetecilerin eserlerini. Tarihçilerimiz de birazcık böyledir, onları da bu yüzden severim. Öğrenmek istediğim haricinde asla aklıma gelmeyecek fakat görünce merak edebileceğim her şeyi anlatılırlar. Necdet Pekmezci de gazeteciliğin duayenlerinden, emekçilerinden biri olunca merak ettim kitabını.
En oldukça malum adıyla Yeşil ya da Mahmut Yıldırım yada Sakallı, Hacı, Terminatör. Ne derseniz deyin. Bir kısım insanoğlunun faşist, bir kısım insanoğlunun kurtarıcı, bir kısmının en büyük yurtsever, bir kısmının hain diye lanse etmiş olduğu, döneme gore devamlı kişiliği değişik yansıtılan kendisi ise öldü mü kaldı mı bu bile belli olmayan bir şahıs aslen. Bu şekilde olunca da insan merak ediyor. Cumhuriyet Periyodu sonrası Türkiye’nin gerek siyasal, gerek karakterleri oldukça karışık, karmaşık ve halen de oldukça gizemli. Hal bu şekilde olunca da kimin bir eserini görsek, birazcık araştırıp ilgimizi de çekince okumak istiyoruz. Kendini okutanlar ise okuyucuyu sıkmayan, sayfa düzeni güzel ve boğucu yazılarla başlayıp bitmeyenler. Yayınevleri bu mevzuda artık daha dikkatli ve maddi olarak da zarar etmek istemiyorlar.
Yeşil kimdir? Ne yapmış oldu? Nasıl efsaneleşmiş oldu, bilgiler, yaşanmış olan ve devletin o vakit ki hareketleri nasıldı şeklinde birçok soruya yanıt buluyoruz aslen. Bu yönüyle güzel bir yaratı. Okunma olarak da sayfa düzeni ve başlıklar oldukça yerinde. Bu şekilde olunca da sıkmıyor insanı ve zorluk çekmeden okunuyor. Bende iyi okumalar dilerim. Geçmişimiz karanlık olsa da kadehimi (gazoz) aydınlık gelecekler adına kaldıyorum. Esen kalınca efendim.. (Sadık Kocak)

Yeşil (Mahmut Yıldırım): Yeşilin hayatından süregelen kitap, onun Dev-Sol mücadelesini, Mehmet Eymürla ilişkisini, para karşılığı koruma yaptığını, Abdullah Çatlıyla olan görüşmesini, Öcalana düzenleme etmiş olduğu suikasti konu alıyor. (Melik Erdoğan)


Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı PDF indirme linki var mı?


Necdet Pekmezci – Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Necdet Pekmezci Kimdir?

Necdet Pekmezci; gazeteci, yazar.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Necdet Pekmezci, Ulusal Basın Ajansı’nda gazeteciliğe başladı. Milliyetçi Hareket Partisi muhabiri olarak uzun süre vazife icra eden Pekmezci ondan sonra Sabah Gazetesi’nde çalışmalarını sürdürdü.

Necdet Pekmezci bir süre sonrasında kitap çalışmalarına ağırlık verdi. Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi ve Refah Partisi’ni en iyi bilen gazetecilerden biri olarak gösterilen Necdet Pekmezci, ilk olarak 1999 senesinde Ülkücüler “Diğeri Devletin şehitleri” adlı eserini Kaynak yayınları çatısı altında yayınlattı. Bu kitabın büyük ilgi görmesi üstüne çalışmalarını sürdüren Necdet Pekmezci, bir süre sonra Elips Yayınları’ndan Mankurtlar Vadisi “Derin Devletin Askerleri” adlı eserini yayınladı.

Daha sonrasında Türkiye’nin en oldukça konuşulan kişilerinden Yeşil’i (Mahmut Yıldırım) kitaplaştıran Pekmezci’nin eseri gelecek günlerde gene Elips Yayınları tarafınca okuyucuya sunulacak.

Türkiye’nin yakın siyasal zamanı ile ilgili araştırmalarını sürdüren Necdet Pekmezci, halen Habera adlı web gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.


Necdet Pekmezci Kitapları – Eserleri

  • Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı
  • Jitem
  • Derin Abiler
  • 5-6-2 Tamam Değil Reis!
  • Son Nefer Deniz
  • PKK’yı Kim Kurdu?
  • Ülkücüler
  • APO Pilot ve Derin Devlet
  • Mankurtlar
  • Kanlı Kumpas
  • Memlekete Hoş Geldin Öcalan
  • Ergenekon
  • Mankurtlar Vadisi
  • Ergenekon Çıkmazı
  • Seferberlik


Necdet Pekmezci Alıntıları – Sözleri

  • Pkk 38 yıl ilkin kuruldu, katliamlarla, cinayetlerle, kanla kalleşlikle ve infazlarla büyüdü ve bugüne geldi. (Jitem)
  • “O yıllarda abdullah öcalan’ın bu kadar büyüyeceğini tahmin edemezdik, Eğer etseydik esasen gerekeni yapardık. Aktif olan mehmet ve ahmet (ali) demir’di.” (PKK’yı Kim Kurdu?)
  • İdam edilenler asla yaşlanmadı; ölüm asla birine fark yapmadı; sağcı ya da solcu olduklarını sormadı Azrail… (Derin Abiler)
  • Şahdamarı zulmediyordu, alıp götürüyordu ümide dair olanı… (Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı)
  • “Sittin yıl düşünsen” demişti Derviş, üzerine basa basa, “Kimin aklına gelirdi, tetik çeken de çektiren de aynı elmiş. Vuran da yaralanan da aynı kişilermiş.” (5-6-2 Tamam Değil Reis!)
  • Gerilla stratejisine karşı, kontr-gerilla… (Jitem)
  • O dönemde Türkiye hükümetleri, Suriye’deki gerici terörü desteklemekten vazgeçse, pkk’yı etkisiz hale getirirlerdi. Ama ABD güdümü oldukları için, iki mazlum ülke, birbirlerinin teröristlerini desteklediler. (PKK’yı Kim Kurdu?)
  • Avni Özgürel Abdullah Öcalan’ı MİT’in paravan kuruluşu olan Türkiye Fikir Ajansında çalıştığını anlatıyordu. Özgürel tarihini tam hatırlamasa da Öcalan ile Türkiye Fikir Ajansında 1966-67 senesinde karşılaştığını ve bu sırrı da 1993 yılına kadar sakladığını açıklıyordu. (PKK’yı Kim Kurdu?)
  • “Hüzün, kahır ve kavga adamlarının sayısı azaldı. Kırıldılar, asıldılar, işkence gördüler, kurşuna dizildiler.” (Son Nefer Deniz)
  • Necip Fazıl’dan feyz alan “ya susturacağız, ya kan kusturacağız” şiarını rehber kabul eden Abdullah Öcalan’ın bir gecede toplumcu ideolojiyi benimsemesi ve “tanrı öldü, yaşasın marks” sloganını benimsemesine neden olan yaman çelişki ne? (PKK’yı Kim Kurdu?)
  • “…Amerikalı, biz Türklere ‘natives’ derdi; ülkesindeki Kızılderililere hitap eder şeklinde. Bu tabire oldukça sinirlenirdim.” (Kanlı Kumpas)
  • Tesadüf; Kader olanın tezahürü değil miydi? (5-6-2 Tamam Değil Reis!)
  • Namluların ucundaki yaşamlarda aşka da yer vardı.Soğuk namlulardan kaçan yürekler kim bilir en oldukça muhteşem koşullarda ısınacak, samimiyetine inanacakları bir başka yürek arıyorlardı. (Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı)
  • Cesur adamlar bu günlerde millete lazım. (Doğan Güreş Pamukoğlu için söylüyor) (Jitem)
  • “Ve sahi bir tarifsizlik, kallavi bir özlem, çokça da pişmanlık…” (Son Nefer Deniz)
  • “Düzensizlik de bir düzendir” diyordu demesine de, bu kadarı da fazlaydı! (5-6-2 Tamam Değil Reis!)
  • Akrep, dünyada intihar eden ve kendine en sadık hayvandır.Ölümü gördüğünde başkası tarafınca öldürülmeyi reddeder. (Jitem)
  • Kaçağı terinden, kokusundan, gölgesinden tanıyordu. Uzmandı; yıpranmış bir parkanın omzundan, kemerdeki aşınmadan sokakta adım atışından kimin dağda kimin bağda gezdiğini biliyordu. (Yeşil – Derin Devletin Üvey Evladı)
  • Necip Fazıl Kısakürek’in eşi Neslihan Kısakürek’e 1957 yılının Haziran ayında örtülü ödenekten 3 bin lira ödeniyordu. (PKK’yı Kim Kurdu?)
  • “Pırıl pırıl bir Deniz’di ahir ömründe; kimi vakit hırçın, kimi vakit dalgalı, kimi vakit durgun fakat hep pırıl pırıl…” (Son Nefer Deniz)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler