Eğitim

Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız – Romain Puertolas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız – Romain Puertolas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız kimin eseri? Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız kitabının yazarı kimdir? Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız konusu ve anafikri nedir? Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız kitabı ne konu alıyor? Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız PDF indirme linki var mı? Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız kitabının yazarı Romain Puertolas kimdir? İşte Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Romain Puertolas

Çevirmen: Ebru Erbaş

Orijinal Adı: La Petite fille qui avait avalé un nuage grand comme la Tour Eiffel

Yayın Evi: Can Yayınları

İSBN: 9789750732805

Sayfa Sayısı: 232


Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Tebligat Noktagil, babasından kalan mayonez tarifini mükemmelleştirmekten başka bir hırsı olmayan, altı ayak parmaklı, Parisli genç bir bayan postacıdır. Günün birinde, Marakeş’e yapmış olduğu seyahatte tanıştığı ve evlat edinmek istediği hasta, ufak kız Zehra’yı almak suretiyle yola çıkmasıyla beraber tüm yaşamı derinden sarsılır. O talihsiz gün, İzlanda’daki kimsenin adını söyleyemediği yanardağ patlar ve kül bulutları Avrupa’da tüm uçuşların iptal olmasına niçin olur. Farklı bir ulaşım yolu arayan Tebligat’ın soluk kesecek macerası da böylece adım atar. Julio Iglesias dinlemeye meraklı Budist rahiplerden devlet başkanlarına, oldukça değişik insanlarla karşılaşmış olduğu bu serüven, devamlı daha acayip bir hal alır.

Yayımlanır yayımlanmaz büyük bir başarı elde eden Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu’nun yazarı Romain Puértolas’ın bu kitabı fantezilerle dolu, duygusal ve bir o denli da keyifli bir peri masalı, sevginin kanatlandırdığı bir kadının hikâyesi.

Peki ya siz, uçmaya hazır mısınız?


Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız Alıntıları – Sözleri

  • “Bu yaşam bana intikamın hiçbir işe yaramadığını öğretti. Beyaz bir kuruboya kalemi kadar gereksiz bulunduğunu.”
  • “Asıl önemlisi neye inandığınızdır. Gerçek olsun, olmasın. İnanç kimi zaman hakkaten daha güçlüdür. Hem ek olarak, yaşamı da olduğu benzer biçimde kabullenmek gerekir. Güzellikleri ve en büyük kusuruyla.”
    “En büyük kusuru mu?”
    “Ölüm. Zira ölüm hayata dahildir. Unutmaya meyilliyizdir onu.”
  • “Yürek, hep yanımızda olsunlar ve hayat bizi nereye sürüklerse onları da yanımızda taşıyalım diye tüm sevdiklerimizi içine kapattığımız büyük bir dolaptı.”
  • bir gülümseme, bir gülüş önüne çıkan her şeyi koca bir buldozer benzer biçimde ezip geçerdi, hastalığı ezip geçer, üzüntüyü un küçük ederdi.
  • Bizi yere bağlayan zincirlerden kurtulup havalanamayacak kadar bağımlıyız maddi şeylere…
  • “Kuvvetli, büyük, yenilmez olsunlar, bizi aşsınlar diye çocuk yaparız, büyüdüklerini görmek için, uzun ve güzel ömürleri olsun diye ve sonrasında, bir tek birkaç yıl sonrasında, bizlerden ilkin ölüverirler. Dünyaya gelmek dokuz ay sürer, onu terk etmek ise bir saniye.”
  • “Kafeste doğan bir kuş uçmanın hastalık bulunduğunu sanır.”
  • şimdiye kadar kimsenin hasta bir evladı, üstelik kendisinden bile olmayan bir evladı görmek için, bir tek ona bir kaç saatlik mutluluk taşımak için bunca yolu teptiğini görmemişti.
  • Zaman kazanmak için kimi zaman lüzumlu zamanı harcamayı da bilmek gerekir.
  • “Tamamı, size, hayatta asla acil etmemek icap ettiğini anlatmak için. Zaman kazanmak için kimi zaman lüzumlu zamanı harcamayı da bilmek gerekir…”


Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Zekice yapılmış ironik tespitler, kimsenin dikkat etmediği ufak ayrıntılarla zenginleştirilmiş, hüzünlü fakat keyifli de kalmayı başaran bir kitap okuyayım, beni yaşamın gerçekliğinden koparıp birazcık başka bölgelere götürsün diyorsanız, bu kitap o kitap.
Keyifli okumalar..
kitap/kitap–63636 yazar/i8323 (Emel Keleş)

Sürpriz son: Kitap aralarda okuyup hayal oluşturmayı hatırlatacak bir kitap. Yazarın kalemi bir tek akıcı. Hikaye oldukça güzel aniden geçip gidiyor. Sonunu bu şekilde beklemiyordum. Sürükleyici. Aralarda çerez niyetine okunacak bir kitap. Merhameti, hayal oluşturmayı, çocuklukta ki heyecanı… Bunları hatırlatıyor. Bir kadının kendi doğurmadığı fakat doğurmuş kadar oldukça sevilmiş olduğu ve neler yapabildiğini konu alıyor. Hasta bir kız olması onu durdurmuyor. Fazlaca etkisinde bırakan oldukça güzel bir kitap. Tebligat ve ufak Zehra’yı özleyeceğim. (Pınar Kartal)

O denli güzelsin ki.
Kitap oldukça tatlı, oldukca keyifli, hafifçe eleştirisel ve bir o denli da hüzünlü.
Kitapdan oldukça fazla şey öğrenebilirsiniz örnek olarak
Central Park’ın sincaplarının pazartesi günleri mutsuz bulunduğunu. Amerika Birleşik Devletleri’nin dokuzuncu başkanının William Henry Harrison isminde biri bulunduğunu ve ülke tarihinin en kısası olan vazife süresinin sadece 30 gün 12 saat ve 9 dakika sürdüğünü. İndiana Jones’un, kılıcını çekerek kendisini ürkütmeye çalışan kötü karakteri, tabancasını bir kez ateşleyerek öldürmüş olduğu sahnenin aslına bakarsak başlangıçta o şekilde öngörülmemiş bulunduğunu, Harrison Ford’un gezgin ishalinden mustarip olduğundan o gün çekimi mümkün olduğunca kısa kesmek istediği için bu sahneyi doğaçlama uydurduğunu. Tenten kitabının en fazla 62 sayfa bulunduğunu ve içlerinden bir tek Tenten Tibet’tede kahramanın ağlarken görüldüğünü. Eyfel Kulesi’nin boyasını yenilemek için minimum 60 ton boya icap ettiğini ve bu işin 7 yılda bir tekrarlandığını. Paris’teki Opera Garnier binasının çatısında arı kovanları bulunduğunu ve bunların bal ürettiğini. Nepal bayrağının dörtgen olmayan tek bayrak olduğununu. Ve en önemlisi insanoğlunun iyi mi uçabileceğini.
Yazarımızın oldukça okuyan biri olduğu açık şu sebeple kitapta Simyacı’ya Hayvanlar Çiftliği’ne Küçük Prens’e Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği’ne (şuan hatırlayamadıklarımda vardır muhakkak) merhaba çakmış. Leon’dan bile benzetmeler vardı. 😀
Bu şefkatli kitap her insana önerilir. (Rüm U)


Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız PDF indirme linki var mı?


Romain Puertolas – Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Romain Puertolas Kimdir?

Fransız ve İspanyol asıllı yazar 1975’te Montpellier’de hayata merhaba dedi. İspanyol dili ve edebiyatı, Fransız dili ve edebiyatı ve İngiliz dili edebiyatı alanlarında tahsil gördü. İspanyolca, Katalanca, İngilizce ve Ruşça bilen yazar, DJ’lik, yabancı dil öğretmenliği, çevirmenlik ve hosteslik benzer biçimde birçok iş yapmış oldu. Bir IKEA Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu (2013) adlı romanıyla büyük bir başarı kazanan genç yazar artık bir tek yazıyor.


Romain Puertolas Kitapları – Eserleri

  • Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız
  • Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu
  • La petite fille qui avait avalé un nuage grand comme la tour Eiffel
  • L’Extraordinaire Voyage Du Fakir Qui etait Reste Coince Dans Une Armoire Ikea


Romain Puertolas Alıntıları – Sözleri

  • “Kafeste doğan bir kuş uçmanın hastalık bulunduğunu sanır.” (Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız)
  • bir gülümseme, bir gülüş önüne çıkan her şeyi koca bir buldozer benzer biçimde ezip geçerdi, hastalığı ezip geçer, üzüntüyü un küçük ederdi. (Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız)
  • ‘Maviye çalan su.
    Maviye çalan gök.
    Maviye çalan martılar.
    Kaçakların maviye çalan kafaları.’ (Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu)
  • “Bu yaşam bana intikamın hiçbir işe yaramadığını öğretti. Beyaz bir kuruboya kalemi kadar gereksiz bulunduğunu.” (Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız)
  • ‘Maupassant’ın Eyfel Kulesi’nden nefret ettiğini biliyor muydunuz? Her gün orada yiyecek yerdi; şu sebeple Paris’te bu kulenin gözükmediği tek yer orasıydı.’ (Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu)
  • ‘Annem beni doğururken ölmüş. Bir cana bir can. Yoksul bir aileden geliyorsan genellikle ödenecek bedel bu olur.’ (Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu)
  • Bizi yere bağlayan zincirlerden kurtulup havalanamayacak kadar bağımlıyız maddi şeylere… (Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız)
  • Neden kimileri şurada, kimileri ise burada doğuyordu ki? Neden kimileri hayatlarını yaşarken diğerlerinin ve daima aynı kişilerin, sadece susmaya ve ölmeye hakkı vardı? (Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu)
  • ‘Yazımız böyle yazılmış..’ (Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu)
  • şimdiye kadar kimsenin hasta bir evladı, üstelik kendisinden bile olmayan bir evladı görmek için, bir tek ona bir kaç saatlik mutluluk taşımak için bunca yolu teptiğini görmemişti. (Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız)
  • “Tamamı, size, hayatta asla acil etmemek icap ettiğini anlatmak için. Zaman kazanmak için kimi zaman lüzumlu zamanı harcamayı da bilmek gerekir…” (Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız)
  • “Yürek, hep yanımızda olsunlar ve hayat bizi nereye sürüklerse onları da yanımızda taşıyalım diye tüm sevdiklerimizi içine kapattığımız büyük bir dolaptı.” (Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız)
  • Lükse acele alışır insan. (Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu)
  • Maupassant’ın Eyfel Kulesi’den nefret ettiğini biliyor muydunuz? Her gün orada yiyecek yerdi; şu sebeple Paris’te bu kulenin gözükmediği tek yer orasıydı… (Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu)
  • Zaman kazanmak için kimi zaman lüzumlu zamanı harcamayı da bilmek gerekir. (Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız)
  • Üstelik, bu yatağın altında izleyici yoktu, dolayısıyla kendisine zayıf olma lüksünü bağışlayabilirdi. (Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu)
  • ‘Palourde’larda aşk için evlenilmez madam, çıkar için evlenilir. Aşk sonradan gelir. Ya da gelmez..’ (Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu)
  • “Kuvvetli, büyük, yenilmez olsunlar, bizi aşsınlar diye çocuk yaparız, büyüdüklerini görmek için, uzun ve güzel ömürleri olsun diye ve sonrasında, bir tek birkaç yıl sonrasında, bizlerden ilkin ölüverirler. Dünyaya gelmek dokuz ay sürer, onu terk etmek ise bir saniye.” (Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız)
  • Aslında dünyanın yuvarlak olduğuna tek bir sebepten inanıyorum… Tüm dünyayı dolandıktan sonrasında insan bir tek evinde olmayı istiyor.
    ORELSAN (Bir İkea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu)
  • “Asıl önemlisi neye inandığınızdır. Gerçek olsun, olmasın. İnanç kimi zaman hakkaten daha güçlüdür. Hem ek olarak, yaşamı da olduğu benzer biçimde kabullenmek gerekir. Güzellikleri ve en büyük kusuruyla.”
    “En büyük kusuru mu?”
    “Ölüm. Zira ölüm hayata dahildir. Unutmaya meyilliyizdir onu.” (Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş