Eğitim

Gecenin Gölgesi – Deborah Harkness Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gecenin Gölgesi – Deborah Harkness Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gecenin Gölgesi kimin eseri? Gecenin Gölgesi kitabının yazarı kimdir? Gecenin Gölgesi konusu ve anafikri nedir? Gecenin Gölgesi kitabı ne konu alıyor? Gecenin Gölgesi PDF indirme linki var mı? Gecenin Gölgesi kitabının yazarı Deborah Harkness kimdir? İşte Gecenin Gölgesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Deborah Harkness

Çevirmen: Berna Kılınçer

Orijinal Adı: Shadow of Night

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053434160

Sayfa Sayısı: 672


Gecenin Gölgesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Tarih ile sihrin varlıklı dünyasında kök salan aşk hikâyesi, geçmiş ve tutkuyla örülmüş bir masala sürükleniyor. Düğüm yavaş yavaş çözülüyor…

Her şey Cadıların Keşfi’yle başladı… Kuvvetli bir cadı ailesinden gelen tarihçi Diana Bishop ile vampir Matthew Clairmont, canlıları birbirinden ayıran tabiat yasalarını bozmuştur. Diana, Bodleian Kütüphanesi’nde gizemli bir el yazması keşfettikten sonrasında Matthew’la kaderlerini birbirine bağlayan vakalar zincirini tetiklediği için cadı, iblis, vampir ve insanların bir arada yaşamasını elde eden kırılgan bağ tehdit altına girmiştir.

Güvenli bir yer arayan Diana ile Matthew zamanda geri giderek 1590 Londra’sına seyahat ederler. Ancak kısa süre içinde geçmişin aslına bakarsak güvenli bir sığınak olmadığını anlarlar. Bir ozan ve Kraliçe’nin casusu olarak eski kimliğine geri dönen vampir, Gece Okulu adındaki, köktencilik grupla yeniden bir araya gelir. Aralarında oyun yazarı Christopher Marlowe ve matematikçi Thomas Harriot’ın da olduğu bu toplulukta kaide tanımaz iblisler ve devrin yaratıcı zihinleri vardır.Matthew ile Diana, Ashmole 782 el yazmasını ve genç hanıma muhteşem güçlerini iyi mi denetim edeceğini öğretecek olan cadıyı bulmak için beraber Tudor Londra’sının altını üzerine getireceklerdir.

“Sürükleyici ve duygusal bir vaka örgüsü…”

-E. L. James, The Guardian-

“Cadıların Keşfi’nin fanatikleri bu kitaba da bayılacak… Harkness, sayfalar içinde kaybolmanıza kafi gelecek kadar romantizm ve coşku sunuyor. Bir çırpıda bitireceksiniz.”

-People-

“Üslubu o denli varlıklı, karakterleri o denli ilgi çekici ki… Kitabı okumak için gün sayan okuyucuların içi rahat etsin bu sebeple beklediklerine kesinlikle değecek.”

-BookPage-

“Harkness’ın bir tarihçi olarak geçmişi ziyaret etmesinden duyduğu mutluluk her sayfada kendini gösteriyor… Yazar kesinlikle esrarengiz bir kitap yazmış.”

-Entertainment Weekly-

“Büyüleyici, etkisinde bırakan ve tıpkı bundan önceki kitabı şeklinde elinizden düşürmek istemeyeceğiniz bir yapıt. Gecenin Gölgesi fantezinin, tarihin ve romansın kusursuz bir karışımı. Kitabın tek kusuru bitiyor olması.”

-Miami Herald-

“Cadıların Keşfi’ne kalmış olduğu yerden devam eden Harkness, iki âşığın büyü dolu, karmaşık hikâyesiyle bir devam romanı değil, başlı başına bir kitap yazmış.”

-Chicago Tribune-

“Zengin içinde ne olduğu, yerinde komiklikleri ve bilhassa tarihteki ölümsüzlerin başarıya ulaşmış bir halde roman karakteri haline getirilmesiyle oldukça keyifli bir yapıt ortaya çıkmış. Gecenin Gölgesi doğaüstü gerilim türünde çıtayı yükseltiyor.”

– New York Daily News-

(Tanıtım Bülteninden)


Gecenin Gölgesi Alıntıları – Sözleri

  • “Görünüş aldatıcıdır.
  • Bir yalanı yaşayamazsın,
  • “Belayı mıknatıs şeklinde çekiyorsun, dostum.”
  • “Bazı şeyleri kendimize saklarız, Matthew.”
  • “Sevgiyi bu kadar acele harcaman muhteşem.”
  • “Görünüş aldatıcıdır.”
  • “+Asla kendimi yalnız hissetmedim.
    -Evet yalnızdın. Ve sanırım hâlâ yalnızsın.”
  • “Korku ilkin aşağılamayı, sonrasında nefreti getirir.”
  • “Ne kadar çabalarsam çabalayım, geçmişi hiçbir vakit iyileştiremeyeciğim.”
  • “Sözler de kılıç gibidir.”
  • “Sır saklamak yalnızlığı getirir.”
  • “Oldukca ehemmiyet verdiğin ateizmin seni yarı yolda bırakmış şeklinde görünüyorsun kit, günahların hesabını vereceğinden mi korkmaya başladın birden.”
  • “Bir annenin işi asla bitmez.”
  • “-Tüm canavarlar bayağı insanoğlu şeklinde görünüyordu, Üstad Roydon.
    -Genellikle öyleki görünürler.”
  • “+Onlara gerçeği mi söyleyeceksin?
    -Bu şekilde yapmak çoğu zaman daha kolaydır.”


Gecenin Gölgesi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitap uzun olduğundan ve kitap sonunda şuanki düşüncelerimin bir kısmını hatırlayamayacagımı düşündüğüm için aklımdakileri dökmeye başladım.
Sevdiklerim sevmediklerim bir fazlaca karakterle dolu. İlk kitabı fazlaca sevmiştim bu kitapta başta zorlansamda içine aldı iyice. Mary i aşırı sevdim fazlaca iyi bir dost şu demek oluyor ki şimdilik kitabın 369. sayfasında bilhassa ümit ederim dostlukları devam eder. Ay ben günümüzü de fazlaca merak ediyorum orada da yeni karakter çıktı günlüğü buldu ve marcusla tanıştı falan onlar ne olacak acaba .
Kitten nefret ettim,  Mat in babasını özleyeceğim. Mary i, jack ve an i hatta yaslı cadıyı bile..
Ama günümüze dönmelerine de sevindim.
Aşırı uzun ve soluksuz bir kitaptı. Gözlerim çıktı okuyana kadar fakat bu kesinlikle kitabından değil alerji sorunum yüzünden kaynaklanıyor sağ gözüm puslu ve yanıyor buna karşın günlerce devam eden yolculuğun sonuna geldim içimde buruk bir mutlulukla yarın son kitabın sayfalarında kaybolmaya başlayacagım.
Bunlar spoilersız olanlar şu demek oluyor ki gelelim spoiler içerenlere..
Spoiler ihtiva eder!
1
– vauv tahmin etmiştim hamile kalabileceğini fakat bu kadar acele tahmin etmemiştim bebeği de düşürdüğüne gore ki uzun uzun betimlemelerle ne kadar sevsemde en küçük şeyi anlatırken bebeği düşürme sahnesi yetersizdi ” eve gittim uyudum rüya gördüm uyandım a düşük yapmışım. ” fazlaca saçma geldi bana. Umarım yeniden hamile kalır :d
2
Diğer bir mevzu dokuyucu olması, ender bir dokuyucu tamam . Gücünün iyi mi oluştuğuda açıklığa kavuştu madem sual sorarak büyü yapıyor – ki nebat çayının içinde ne var diye düşünür düşünmez fincandan bitkiler çıktı – o vakit niçin el yazması nerede diye sormuyor daha ilkin bunu düşünerek el yazmasını ilk kez keşfetmişti. Demek ki bulmak istemiyor ki bu geçmişe sözde bunun için gelmişti. Oldukca mantıksız geldi bana…
3
Evet yazma bulunmuş oldu, tekrardan hamile kalındı ve günümüz şu demek oluyor ki onların günleri(2010) e dönüldü ve kitap bitti..
İkizlerle ne olacak, yaşam kitabındaki sırlar ne? Bakalım neler olacak. (Gül K)

Evveett nihayet Ruhlar Üçlemesi’nin 2.kitabı olan Gecenin Gölgesi’nin yorumuyla geldiim.
Diana ve Matthew’un serüveni kalmış olduğu yerden devam ediyor.
Ilk olarak kitap, Cadıların Keşfi’nin bittiği noktadan direkt başladı. Araya bir vakit dilimi koymamış yazar.
Diana ve Matthew 16.yüzyıl Elizabeth İngiltere’sine vakit yürüyüşü yapıyorlar. Amaçları Diana’ya güçleri mevzusunda destek olabilecek bir cadı bulmak ve doğal ki yitik olan zamanı bir el yazması Ashmole 782’yi bulmak.
Diana herşeyin ummuş olduğu şeklinde gideceğine inanırken geçmişe gittiklerinde, Matthew’un birçok sırrı bulunduğunu keşfediyor. Tüm sırlar tek tek ortaya dökülmeye başlıyor. Matthew’un 16.yüzyıl İngiltere’sinde iyi mi değiştiğine şahit oluyor haliyle. Kraliçe Elizabeth ile aralarındaki ilişki, Matthew’un Gece Okulu tayfası, babası Philippe de Clermont ile tanışması şeklinde birçok vakalar bu kitabımızda oluyor dostlar.
Kitap tamamen Avrupa zamanı üstüne kurulu. Yazarın muntazam bir tarih bilgisi var. Christopher Marlowe, Walter Raleigh, George Chapman, Henry Percy, II. Rudolf şeklinde 16.yüzyıl da yaşayan adlar kitabın temeline konulmuştu. Bunların yanında William Shakespeare de kitaba mevzu oluyor.
İlk kitaba gore bu kitapta fazlaca fazlaca fazla karakter vardı. Kurgusu tarihsel olmasına karşın asla sıkılmadan okuttu kitap kendini. Devamlı bir merak ve gizemle bir sonraki sayfaya geçtim. Yazarın tarih bilgisinin yanında kalemi de fazlaca güçlü. En en sevdiğim seriler arasına girmeyi başardı.
Kitap hakkında diyeceğim şeyler bu kadar. Bana gore hiçbir eksisi yok. Cidden bayılarak okudum. Hala bu seriye başlamadıysanız fazlaca şey kaybediyorsunuz anlamına gelir. Okuyun, okutturun dostlar. Neşeyle… (H.)

Diana ve Mathew geçmişe dönerler amaçları hem gizemli kitabı ve tamamlanmamış sayfaları bulup sırrını öğrenmek hem de Diana nın güçlerini iyi mi kullanacağını öğrenebilmesi için desteğe ihtiyacı olmasıdır. Bu seyahat onlara bir fazlaca yeni dost ve düşman kazandıracak ek olarak özlemini çektikleri kişileri son bir kez daha görme fırsatı sunacaktır. Tek kelimeyle Muhteşem bir seriyi daha okumanın mutluluğunu yaşıyorum. Kesinlikle Harika bir kurgusu var. Fantastik bilim kurgu severler bu seriyi kaçırmasın. (Hasret)


Gecenin Gölgesi PDF indirme linki var mı?


Deborah Harkness – Gecenin Gölgesi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Gecenin Gölgesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Deborah Harkness Kimdir?

Philadelphia’nın banliyösünde büyüyen Deborah Harkness batı Massachusetts’de, Chicago, şimal California’da, New york’da ve cenup California’da yaşadı. Bunun yanında İngiltere’nin Oxford ve Londra şehirlerinde de yaşadı. Geçtiğimiz yirmi sekiz yılda, talebe ve tarih alanında bilim bayanı olan Deborah Harkness’nin Mount Holyoke College, Northwestern Üniversitesi ve California Üniversitesinden diplomaları vardır. Bu süre süresince, Avrupa’da 1500 ile 1700 tarihleri arasındaki bilim ve sihir zamanı üstünde araştırmalar yapmış oldu. İngiltere’de çeşitli kütüphanelerde çalıştı. Kitap sevgisini bu süreçte kazandığını belirtir.


Deborah Harkness Kitapları – Eserleri

  • Cadıların Keşfi
  • Gecenin Gölgesi
  • Hayat Kitabı
  • Zamanın Dönüşümü


Deborah Harkness Alıntıları – Sözleri

  • “Bazı şeyleri kendimize saklarız, Matthew.” (Gecenin Gölgesi)
  • Buraya gelene kadar tamamımız yolda bir şeyler kaybettik. (Zamanın Dönüşümü)
  • Kendine, içinde geçmişin yer almadığı bir gelecek bulmak zorundaydı ve bu arayışının ne kadar süreceğini merak ediyordu. (Zamanın Dönüşümü)
  • “+Onlara gerçeği mi söyleyeceksin?
    -Bu şekilde yapmak çoğu zaman daha kolaydır.” (Gecenin Gölgesi)
  • “Mutluluk da devamlı üzüntüden daha gürültülüdür.” (Cadıların Keşfi)
  • “Oldukca ehemmiyet verdiğin ateizmin seni yarı yolda bırakmış şeklinde görünüyorsun kit, günahların hesabını vereceğinden mi korkmaya başladın birden.” (Gecenin Gölgesi)
  • zeka devamlı bilgelik değildir. (Hayat Kitabı)
  • “Zekâ devamlı bilgelik değildir.” (Hayat Kitabı)
  • Her şeyin sizinle ilgili olmadığının farkına varın. (Zamanın Dönüşümü)
  • Bu cadı da ne vardı ki kendi türü bile onu yirmi metrelik bir çukura atıyordu? (Cadıların Keşfi)
  • Biz onuncu düğümdük.
    Çözülmez.
    Başı ya da sonu olmayan. (Hayat Kitabı)
  • Üç saat ilgilenirseniz üç şeyle,
    Sonunda birleşecektir üçü beraber. (Cadıların Keşfi)
  • “Nasıl yapıyorsun?” diye sormuş oldum yüzünü ellerimin içinde tutarak. “Sanki seni yüzyıllardlr tanıyor gibiyim.” (Cadıların Keşfi)
  • Bir yalanı yaşayamazsın, (Gecenin Gölgesi)
  • “Korku ilkin aşağılamayı, sonrasında nefreti getirir.” (Gecenin Gölgesi)
  • Hayatta kalan, ne en kuvvetli ne de parlak zeka türdür. Hayatta kalan, değişime en acele uyum elde eden türdür. (Hayat Kitabı)
  • “Belayı mıknatıs şeklinde çekiyorsun, dostum.” (Gecenin Gölgesi)
  • Çaresizce hayatta kalmak isteyen insanoğlu onlara sunulan tüm hayatta kalma fırsatlarını kabul etmekte telaşlı davranıyordu. (Zamanın Dönüşümü)
  • O senin, diye fısıldadı acayip bir ses. Gitmesine izin vermemelisin. (Cadıların Keşfi)
  • Ne kadar önemsiz görünürse görünsün, küçük bir dalga yaratan herhangi biri olayların gidişatını değiştirebilir. (Zamanın Dönüşümü)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş