Eğitim

Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De – Albert Espinosa Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De – Albert Espinosa Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De kimin eseri? Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De kitabının yazarı kimdir? Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De konusu ve anafikri nedir? Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De kitabı ne konu alıyor? Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De PDF indirme linki var mı? Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De kitabının yazarı Albert Espinosa kimdir? İşte Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Albert Espinosa

Çevirmen: Zeynep Heyzen Ateş

Orijinal Adı: Si Tú Me Dices Ven Lo Dejo Todo… Pero Dime Ven

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053433026

Sayfa Sayısı: 240


Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Her açıdan seni doygunluk edecek bir yaşam istemez miydin? Sevmediğin hiçbir şeyi kabullenmen gerekmese? 23 numaralı vagonda sürüklenip gidiyormuş şeklinde hissetmesen kendini, yaşamının kontrolü senin ellerinde olsa?”

Yanıt vermedim… Sonra bana baktı ve hayatım süresince unutamayacağım o iki suali sordu.

“Dizginleri eline almak istiyor musun, istemiyor musun? Yaşadığın anların kontrolünün sende olmasını istiyor musun, istemiyor musun?”

“Evet!” dedim sonunda, kırk senelik hayatımın en coşku dolu “evet”iydi bu.

Dani yaşamını kaybolan evlatları bulmaya adamıştır. Tam da sevgilisinin ondan ayrılmış olduğu gün çaresiz bir babadan oğlunun kaybolduğuna dair telefon alır. Olayla ilgilenmek için Capri’ye, kısaca çocukluğuna damga vurmuş iki ismin anılarıyla dolu o adaya gitmek zorunda kalır. Capri’ye dönmek Dani’nin, yaşamını, sevgilisiyle olan ilişkisini ve aslen hayatta nelerin kıymetli bulunduğunu sorgulamasına niçin olacaktır.

“Albert Espinosa’nın hayata, ölüme, aşka, hastalığa ve arkadaşlığa olan bakış açısını özetleyen mükemmel bir masal tadında.”

-Lecturalia.com-

“Bir bacağını, akciğerinin birini ve karaciğerini kaybeden bir yazarın size ümit ve mutluluk dersi vermesi paha biçilemez. Büyük acılar sadece böylesine yumuşak bir üslupla hafife alınabilirdi.”

-Il Giornale.it-

“On yıl süresince verdiği yaşam mücadelesinden zaferle ayrıldıktan sonrasında yaşamın incilerini Albert Espinosa’dan daha iyi kimse anlatamazdı.”

-El Pais-

“Bu kitap aşk değil, büyü dolu.”

-Archivio Storico-

(Tanıtım Bülteninden)


Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De Alıntıları – Sözleri

  • İki ayrı tonda, iki ayrı sessizlik. Ama ortak noktaları vardı… Bolca gri, bol miktarda acı.
  • Bazen birlikteliğin yükü o şekilde ağırlaşır ki çiftlerin onu taşıması için aşk bile yetmez. Aşk bile yetmez.
  • Zaman, yaraları onarıp melodramları komediye dönüştürmekte ustadır.
  • Yürümeden ilkin düşmesini öğren
  • Hayatta seni seven, seni besleyen insanoğlu vardır. Onlara gereksinim duyarsın ve bu kişilerden birini kaybettiğinde doğan boşluğu kimse dolduramaz.
  • “Teşekkürler” diye fısıldadı. “Sağ kalmak, sadece seni bekleyen birilerinin bulunduğunu bilirsen bir anlam taşır. Bana uğruna savaşmam ihtiyaç duyulan biri bulunduğunu hissettirdin. İnan ki bunu bilmek fazlaca mühim. Tiyatrolarda sadece oyuncu sayısı kadar izleyici var ise perdeleri açtıklarını biliyor muydun?”
    “Artık sahneye çıkabilirim bu sebeple beni izleyen bir izleyici var. Seni hayal kırıklığına uğratmayacağım.”
  • “mutluluğu tattığın yere asla geri dönme” der ozan. ne ironi fakat…
  • Sağ kalmak , sadece seni bekleyen birilerinin bulunduğunu bilirsen bir anlam taşır.
  • Sevmek sevilmekten daha önemlidir bu kolay gerçeği asla unutma. Dünyayı döndüren ve durduran şey sevgidir eğer sevilir fakat sevmezsen o sevginin ağırlığı seni dibe götürür…
  • Kimse başka birinin ölümünü seyretmek istemez ölmek suretiyle olanlar bile…


Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bayıldımmm: Bazı kitaplar vardır hafızanızdan uzun süre gitmezler. Hatta bittiğinde uzun süre kendinize gelemezsiniz. İşte bu onlardan biri bence.
Çocukluktan şimdiki yaşamına kadar geçen en mühim bilgileri öykü içinde hikayelerle bizlere anlatabilmeyi başaran bir kitap. Elime aldıktan 3 saat sonrasında kitabın bittiğini fark ettim. Okadar güzel akıcı bir üslupla anlatılmış ki. Ve içinde sizi meraklandıran anılarla dolu.
Basit fakat dolu dolu bir kitap. 13 yaşlarında ki bir çocuğun karşılaşmış olduğu insanlarla kısacık deneyinlerinden yola çıkan dolu bir yaşam. Hiç bitmese söylediğim bir kitap olmuş. (Yasmin Şahin)

İnsan geçmişine takılı kalmaması gerektiği şeklinde geçmişinde de yarım kalmış hatıralar bırakmamalı. Kendisini geçmişe mahkum eden, yarım kalmış parçaları tamamlamalı! (Beytullah Gül)

İnsanların bazen yolunu kaybetmesinin aslen doğru yolda ilerlediğini size parça parça konu alıyor.Hayatımıza bir ihtimal seksen doksan tane inci girmiştir , kaçını pırlantaya dönüştürebildik.Kaçını kendimizi bulmada kullanmışızdır.Pırlantalar kaybolmuş parçalarımızdır ve yaşantımız süresince tüm gayemiz incileri bulup pırlantaya dönüştürmektir.Her pırlanta bizim kendimiz hakkında bir şifredir, bu şifrelerin anlamını çözdüğümüzde yaşam anlam kazanacak.Okurken yaşamınızın şifresini oluşturan incileri düşüneceksiniz.O incileri bulup bulmadığınız değerlendirip değerlendirmediğiniz hakkında kendi içinizde bir münakaşa olacak.Hayatımızı yönlendiren hoşlandıp hoşlanmadığımız şeyler, arzularımız değil yaşam umursamazlıktan geçer.Her şeyin bir sebebi var.Her hayatınıza giren insanoğlunun bir anlamı var.Her şey olması gerektiği şeklinde.Geminin kaptanı sizsiniz fakat rüzgar nereye eserse ona nazaran hareket ediyorsunuz. Tüm sorun bu ve en önemlisi sevmek sevilmekten daha mühim ve daima daha mukaddes.Sevgi dünyayı durduran ve döndüren yegane şey.
Mutluluk dediğimiz şey bir şeyi elde etme, amaca erişme değil de. Sevgiyle bağlandığımız her şeyin devamlı ve mutlak olmasıdır kim bilir. (Writer)


Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De PDF indirme linki var mı?


Albert Espinosa – Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Albert Espinosa Kimdir?

1973 barselona doğumlu katalan gazeteci, yazar, beyazperde oyuncusu ve yönetmeni. 13 yaşlarında fazlaca ciddi sıhhat problemleri yaşamaya başlamış ve çocuklugunun, gençliğinin büyük bir kısmını hastene odalarında geçirmek zorunda kalmıştır. Bu dönemde yaşamış olduğu olaylardan ,tanıştığı insanlardan ve bu insanların kendisinde bıraktığı izlerden yola çıkarak yazdığı “Pulseras Rojas” dreamwork ve Steven Spielberg tarafınca hakları satın alınarak “The Red Band Society” adıyla ABD’de tv ekranlarına getirilmiştir.


Albert Espinosa Kitapları – Eserleri

  • Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey
  • Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De
  • Sarı Dünya


Albert Espinosa Alıntıları – Sözleri

  • “mutluluğu tattığın yere asla geri dönme” der ozan. ne ironi fakat… (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • İnanmak zor gelse de kayıplar pozitif yönde şeylerdir. Kaybetmesini öğrenmeliyiz. Kazandığın her şeyi er ya da geç kaybedeceğini idrak etmek zorundasın. (Sarı Dünya)
  • “Sakın kaybolma, dünyanın sınırları senin karar verdiğin yerdedir.” (Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey)
  • İki ayrı tonda, iki ayrı sessizlik. Ama ortak noktaları vardı… Bolca gri, bol miktarda acı. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Yetişkinler de pek fazlaca ilk yaşar fakat artık onlara dikkat etmeyi bırakmışlardır. Bence kendini tanımanın yolu o anlara gidip yaşadığın ilkleri çözümleme etmekten ve iyi mi iseler o şekilde kabul etmekten geçer. (Sarı Dünya)
  • “Benim için doktorlarla özdeşleştirdiğim insanları bulmak, beni iyileştirebilecek yada dinleyecek kişiler bulmak demek.” (Sarı Dünya)
  • “Ölümden anlatmak sana zor geliyorsa büyük olasılıkla hayatında yüzleşmediğin, üstesinden gelemediğim bir ölüm olduğu içindir. En acı verici ölümler kabullenmemiş olanlardır. En fazlaca onlar hatırlanır.” (Sarı Dünya)
  • “Teşekkürler” diye fısıldadı. “Sağ kalmak, sadece seni bekleyen birilerinin bulunduğunu bilirsen bir anlam taşır. Bana uğruna savaşmam ihtiyaç duyulan biri bulunduğunu hissettirdin. İnan ki bunu bilmek fazlaca mühim. Tiyatrolarda sadece oyuncu sayısı kadar izleyici var ise perdeleri açtıklarını biliyor muydun?”
    “Artık sahneye çıkabilirim bu sebeple beni izleyen bir izleyici var. Seni hayal kırıklığına uğratmayacağım.” (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Bazen birlikteliğin yükü o şekilde ağırlaşır ki çiftlerin onu taşıması için aşk bile yetmez. Aşk bile yetmez. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • “Ölümü acıyla özdeşleştirme, ölümü kayıpla birleştirme. Onu yaşamla birleştir, elit bir son olarak gör.
    Yok olacağını düşünme, yok olmaktan korkma. Er geç başına gelecek.” (Sarı Dünya)
  • Vicdan fazlasıyla tehlikeli bir şeydir. (Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey)
  • Ayrıca kuralların lüzumlu olduğuna inanmıyorum; hiçbir işe yaramıyorlar, aşılmak, çevresinde dolaşmak ve üstünden geçilmek için var kurallar. Kutsal olduğu söylenen bir fazlaca şeyin mukaddes olduğuna da inanmıyorum. Doğru olduğu söylenen şeylerin doğru olduğuna da. Her şeyin bir de diğeri yüzü var her şeye pek fazlaca değişik açıdan bakılabilir. (Sarı Dünya)
  • Hayatta seni seven, seni besleyen insanoğlu vardır. Onlara gereksinim duyarsın ve bu kişilerden birini kaybettiğinde doğan boşluğu kimse dolduramaz. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Bazen içindekileri kusman gerekir. Hayatın kuralıdır bu. (Sarı Dünya)
  • Zaman, yaraları onarıp melodramları komediye dönüştürmekte ustadır. (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Ne de olsa uyumanın geleceğe seyahat yapmak olduğuna inanmışımdır hep. Pek fazlaca insan asla geleceğe seyahat edemeyeceğimize inanır fakat ben bunu her gece yaptığımıza inanırım. Uyursun ve uyandığında inanılmaz şeyler olmuştur: gezegenin başka yerlerinde yaşam devam etmiş, borsa değerleri değişmiş, insanoğlu eşlerinden ayrılmış ya da âşık olmuşlardır… (Eğer Biz Biz Olmasaydık Olabileceğimiz Diğer Her Şey)
  • “Kayıpların kimi zaman ufak, kimi zaman büyük olacak. Ancak onları anlamaya, onlarla yüzleşmeye alıştığım takdirde yitik olmadıklarının farkına varacaksın.
    Her yitik bir kazançtır.” (Sarı Dünya)
  • Hatalarımızı görebilmek ve tekrarlamamak için hata yaptığımızı kabullenmeliyiz. (Sarı Dünya)
  • Sevmek sevilmekten daha önemlidir bu kolay gerçeği asla unutma. Dünyayı döndüren ve durduran şey sevgidir eğer sevilir fakat sevmezsen o sevginin ağırlığı seni dibe götürür… (Gel Dersen Her Şeyi Bırakıp Gelirim… Yeter Ki Gel De)
  • Sonra acının kaynağının acı çekeceğine inanman bulunduğunu keşfedersin. (Sarı Dünya)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş