Eğitim

Hedef Sensin – Meral Kır Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hedef Sensin – Meral Kır Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hedef Sensin kimin eseri? Hedef Sensin kitabının yazarı kimdir? Hedef Sensin konusu ve anafikri nedir? Hedef Sensin kitabı ne konu alıyor? Hedef Sensin PDF indirme linki var mı? Hedef Sensin kitabının yazarı Meral Kır kimdir? İşte Hedef Sensin kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Meral Kır

Yayın Evi: Olimpos Yayınları

İSBN: 9786057906694

Sayfa Sayısı: 432


Hedef Sensin Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Gazeteci Zeynep Erdem’in yatağında tanımadığı genç bir karı acımasız bir katil tarafınca öldürülür. Üstelik Zeynep’in, katilin kim olduğu hakkında en küçük bir fikri dahi yoktur. Bildiği bir şey var ise o da geçmişin aslına bakarsak asla geçmediği ve tüm karanlığıyla bugünü yerle bir etmeye geldiğidir. Şimdi, Zeynep’in tek isteği karanlık cinayeti aydınlatmaktır. Ona en oldukça yardımı dokunacak şahıs yan komşusu Savcı Güçer’den başkası değildir…

Savcı Güçer, karanlık detaylarla dolu cinayetin kurbanını son gören kişidir. Hemen bir duvar ötesinde işlenen korkulu katliam, savcıyı hem katili yakalamaya hem de hesapta olmayan bir aşka doğru götürür. Zeynep yavaş yavaş hayatına sızarken Güçer’in ondan uzaklaşması ve asla gözlerine bakmaması gerekir. Ama aşk apansız gelir, insanı amansız bırakır. Aklınızın ve kalbinizin sınırlarını zorlayacak bu hikâyeyi okumadan ilkin derin bir nefes alın.

Bundan dolayı soluksuz okurken buna ihtiyacınız olacak.


Hedef Sensin Alıntıları – Sözleri

  • Kızgın olmak mutsuz olmaktan iyiydi, en azından tepki verebiliyordun. Oysa mutsuz olmak, çaresizlikti. Yalnızca gözyaşlarından medet umabiliyordun ki onların da tesiri anlıktı.
  • İyi insanlara haiz olmak iyi hissettirir.
  • Kalp acıyı asla unutmuyor ve onu kabullenmiyordu, bir tek onunla yaşamayı öğreniyordu.
  • … kızgın olmak mutsuz olmaktan iyiydi, en azından tepki verebiliyordun. Oysa mutsuz olmak çaresizlikti.
  • Her insan kendine nazaran yaşardı. Kimi sevgiyle kimisi tutkuyla, kimisi de öfkeyle.
  • “Masallar daima mutlu sonla bitmez.”
    “Bizimkisinin sonunun mutlu olması için ihtiyaç duyulan her şeyi yapacağımı bil.”
  • … Onlarca insanoğlunun içinde yalnız olmak değil, biriyle tam olabilmekti aslolan sorun.
  • “Hiç duymadın mı, kalp devreye girince akıl hükmünü kaybediyor.”
    “Bu senin gibiler için geçerli.”
  • Ama kaderden kaçılmıyordu, aksine insanoğlu onu yaşamak için üstüne gidiyordu. Ve gidenin kendisi olmasına karşın suçlu daima yazgı oluyordu.
  • Zaman, zalim bir düşmandı…
  • Her insan kendine nazaran yaşardı. Kimi sevgiyle, kimisi tutkuyla, kimisi de öfkeyle.
  • Geleceği yaşamadan orada ne işe yaradığını bilemezsin.
  • Malesef ki, çıkarlar söz konusu olduğunda, insan acımasız bir varlığa dönüşüyordu.
  • Aşk derinin altındaki bir yara gibidir. Ne süre ki kaşırsın işte o an, acıtmaya adım atar.
  • Bilinenin aksine insanoğlunun kalbine sözü geçmiyordu. Akıl ne derse desin o bildiğini yapıyordu.


Hedef Sensin İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Sizler de benim benzer biçimde hem polisiye hem de içinde aşk olsun diyorsanız işte aradığınız kitap tam da burada. Harika bir kitaptı ikili diyaloglara bayıldım açıkçası. Kerakter analizi muhteşem yapılmıştı. Dizi-Film tadında olması ve kucak dolusu ters köşe yaşamam beni ek olarak kitaba bağladı diyebilirim.
Kitabın mevzusuna gelirsek, yatağında tanımadığı ölü bir karı cesedi gören kahramanımız Zeynep, acımasızca öldürülmüş bu kadının cesedi ile şoka uğramıştır. Ve artık bu vakası çözmesi gerekmekte ve bu cinayeti bir halde aydınlatmalıdır. Fakat bu mevzuda ona yardımı dokunacak bir şahıs vardır. O da Kahramanımız Savcı Güçer. Güçer ek olarak ölen bayanı gören son olarak kişidir. Hatta apartmanda kendisine yardım dahi etmiştir. İkilimiz cinayeti çözmek için çoktan kolları sıvamıştır.
Yazarın kalemini daima merak etmisimdir, kısmet bu güneymiş. Devam kitabını inş alınca okuyacağım. Kitapla kalınca dostlar ️ (Hasret)

Hedef Sensin
Okudum bitti. Yazarın kalemiyle ilk kez tanıştım ve beğendim. Güzel bir polisiye okudum. Polisiye yönü ağırlıklı fakat içinde aşk da var. Aşkın olması beni sevindirdi severim aşkları okumayı.
Ben karakterleri de oldukça sevdim Zeynep Erdem olsun Güçer Öztürk olsun ve doğal ki de yan karakterler de muhteşemdi.
Evet gelelim kitabın mevzusuna: Zeynep Erdem (Gazeteci) yatağında asla tanımadığı bir ceset bulur. Katil niçin Zeynep Erdem’in yatağında bir kızı öldürüyor amacı neydi?
Öldürülen genç kızı son olarak Savcım (Güçer Öztürk) görüyor. Kendini suçlu hisseden Güçer işin peşini bırakmıyor. Katili bulmak sanıldığından daha zordu. Savcım katili bulmaya çalışırken aşık oluyor gazeteci kıza.
İkilinin diyaloglarına bayıldım tatlı tatlı atışmaları güzeldi. Lakin her iki karakter de beni sinirlendirdi. Evet ikisinin yaptıklarını doğru bulmuyorum. Zeynep Erdem ilk olarak birisi sana içini açıyorsa bunu kullanma kızım. Evet gazeteci olmak her malzemeyi kullanmak gerektirirde. Ama duyguların ön plandaysa kullanmasan iyiydi. Başta sana kızsam da daha sonradan sebeplerin benim için kafi oldu kızgınlığımın geçmesi için.
Savcım kusura bakmada her insanın içinde söylediklerin affedilemez. Bir özelin var ise hususi olarak kalmalı. Seni daha değişik hayal etmiştim. Beni bir tek söylediklerinle hayal kırıklığına uğrattın. Haklıydın kızmakta ben de kızdım fakat sözlerin….
Neyse susuyorum bu mevzuda.
Zeynep sen oldukça kuvvetli bir kadınsın. Yaşadığın onca şeye karşın ayakta durmayı başarmışsın. Sevgiye özlem büyümüşsün o yüzden sevildiğinde ne yapman icap ettiğini bilemedim. Olur bu şekilde şeyler. Yine de çabalaman oldukça güzeldi.
Evet katil gene asla mi asla tahmin etmediğim birisi çıktı. Yahu bir kerede bulayım yok nerede. Zaten bulsaydım bu kadar güzel olur muydu kitap orası da ayrı bir muamma.
Okuyun derim. (Hazelnutlibrary)

Okuduğum en güzel polisiye kitabı diyebilirim. Konusu ve kurgusu efsaneleşmiş ötesinde. Polisiye sevenler için kesinlikle alıp okuması ihtiyaç duyulan bir yapıt. Cinayetlerin çözülmesi ile uğraşırken, doğan o güzel aşk öyküsünü okumak oldukça güzeldi. Yazarla tanıştığım ilk kitap sürükleyici ve akıcı olmasıyla elimden bırakamadım. Karakter işleyişi de oldukça güzel. Kesinlikle okuyun okuyun diyorum !
Savcı Güçer, gece vakti apartmana girmeye çalışan sarhoş kadının evine girmesi için yardım eder. Sabah vaktinde yan daireden feryat sesi gelmesi ile savcı ve apartmanda yaşayan insanoğlu daireye koşturur. Feryat sesi kesilince kapıyı açmaya çalışırlar, kapı açlıkdıktan sonrasında savcının eve bıraktığı sarhoş kızın cansız bedeni ile karşılaşır ve yerde yatan bardağın kız Zeynep Erdem, sarhoş kızın bulunmuş olduğu ev aslına bakarsak Zeynep Erdem’in evi olduğu bilinir. Zeynep Erdem için bu yaşanmış olan vaka oldukça etkili olmuştur. Zeynep, savcı ve ekibi bu gizemli cinayeti çözmeye koyulurlar, bununla beraber hesapta olmayan bir aşka doğru sürüklenirler.
Sarhoş hanım Zeynep Erdem’in evine niçin girdi?
Hedef Zeynep Erdem mi ?
Başka cinayetler işlendi mi ?
Savcının bu cinayetle bir ilgisi var mı ?
Katil kim ?
Kanımızı donduracak bu adam öldürmeye çözmeye ne dersiniz..! (Nezihe Erakman)


Hedef Sensin PDF indirme linki var mı?


Meral Kır – Hedef Sensin kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Hedef Sensin PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Meral Kır Kimdir?

Yazar 15 Mayıs 1979 senesinde annesinin tabiriyle “kirazlar hemen hemen çiçek açmamışken” Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Beş çocuklu bir ailenin ortanca evladı olarak dünyaya gelmiştir. Minik yaşlarda ailesi ile beraber İstanbul’a taşınan yazar eğitim hayatına İstanbul’da devam etmiş, evli ve bir adam çocuk annesidir. 15 senedir aynı şirket bünyesinde muhasebe işleri ile ilgilenmektedir. (İstikrarına fanatik kalmamak elde değil). Rakamlarla arasının iyi olmasının yanında kelimelerle aşk yaşadığını dile getiren yazar bu aşkını ilk kitabı olan Aylardan Aşk (Müptela Yayınları) ile okuyucularla paylaşmak suretiyle yolculuğuna adım atmıştır. İkinci kitabı Aşkı Seçtim (Müptela Yayınları) ile okuyucuların büyük beğenisini kazanan yazar, üçüncü kitabı için Aspendos Yayınları için anlaşmış ve Yolum Aşka Düştü ile Aspendos Yayınları’dan yayınlanarak büyük beğeni kazanmıştır. Dördüncü kitabı Aşkın Kokusunu Aldım Mayıs 2016’da gene Aspendos Yayınları’ndan yayınlanarak raflarda yerini alacaktır.

http://www.meralkir.com/


Meral Kır Kitapları – Eserleri

  • Aylardan Aşk
  • Yolum Aşka Düştü
  • Aşkı Seçtim
  • Hedef Sensin
  • Aşkın Kokusunu Aldım
  • Sana Aşk Getirdim
  • Gerçek Sensin


Meral Kır Alıntıları – Sözleri

  • Bizi biz icra eden geçmişimizdi. Yaşadıklarımızsa bizlere biçim veriyordu. (Sana Aşk Getirdim)
  • Zaman, zalim bir düşmandı… (Hedef Sensin)
  • Aşk isyan mıydı, yoksa Nâzım Hikmet’in dizelerinde betimlediği benzer biçimde, ‘Gelsene dedi bana, kalsana dedi bana, gülsene dedi bana, ölsene dedi bana. Geldim. Kaldım. Güldüm. Öldüm.’ diyen içtenliğin adı mıydı aşk? (Aylardan Aşk)
  • “Aşk kim bilir bir tek ön yargıları kırmaktı.” (Yolum Aşka Düştü)
  • … Onlarca insanoğlunun içinde yalnız olmak değil, biriyle tam olabilmekti aslolan sorun. (Hedef Sensin)
  • Değiştiremeyeceğin şeylere izin verdiğin için hissettiklerinin yarası kurşun yarasından bile daha derin oluyor. Bundan dolayı seni acı değil, suçluluk bitiriyor. (Sana Aşk Getirdim)
  • Aşk yabana atılmayacak kadar kuvvetli bir duyguydu, insana yapmam söylediği şeyleri yaptırırdı. (Sana Aşk Getirdim)
  • Her insan kendine nazaran yaşardı. Kimi sevgiyle, kimisi tutkuyla, kimisi de öfkeyle. (Hedef Sensin)
  • “Yani kendime acı aramıyorum, yanlış yapmaktan kaçıp hakikatı görmezden gelmiyorum ve sırf dalgalardan korktuğum için halimden memnunmuşum benzer biçimde yapmış olup kendimi durgun sulara bırakmıyorum.” (Aylardan Aşk)
  • …. sevmeyi öğreten âlim, nefreti öğreten ise zalim olur. (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • Aşk, aklın ve kalbin arasındaki en derin çaresizlikti. Bundan dolayı aşk; isimsiz, izinsiz, hesapsız bir kabulleniş fakat içinden geldiği benzer biçimde sevmekti. (Gerçek Sensin)
  • İnsanoğlu doğarken kalbinde her insana ve her şeye kafi gelecek kadar sevgiyle doğar ve onu büyüdükçe dağıtır. Almasını bilirsen vermesi kolaydır. (Aşkı Seçtim)
  • Bazı insanoğlu vardı ki, ömrün onlara söz anlatmakla geçse bile değişen hiçbir şey olmazdı. Sen bir tek yorduğun çenenle kalır ve büyük olasılıkla de suçlu gene sen olurdun. (Yolum Aşka Düştü)
  • “Biz Türkler de eski sevgiliden dost, eski dosttan düşman, eski düşmandan da arkadaş olmaz!” (Aşkı Seçtim)
  • Âdem babamız ve Havva anamızdan beri insanoğlu aşkı seçmiş, onun için savaşmış ve aşk için beklemiştir. Umut ise hep saklandığı kutuda kalmıştır. (Aşkı Seçtim)
  • Anılar ne kadar güzel olursa olsun illa ki insanoğlunun yüreğini sızlatıyor, o şekilde yada bu şekilde kesinlikle bir iz bırakıyorlardı. (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • “Aşk kimi zaman sevdiğin için gene sevdiğinden vazgeçebilmekti.” (Yolum Aşka Düştü)
  • Nerede olduğumun önemi yok. Yanımda sen varsan, demek ki olmam ihtiyaç duyulan yerdeyim. (Gerçek Sensin)
  • Bu keşke denilen şey, insanoğlunun en büyük cezası değildi de neydi? (Aşkın Kokusunu Aldım)
  • Yaşamak, bir tek nefes almak değildi. Aldığın nefesin tadını duyumsamak, yaşam akıp giderken yanından geçtiğin her şeyi görmek ve duymaktı . Ama hepsinden daha önemlisi hissetmekti. (Gerçek Sensin)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş