Eğitim

İyi Gelen Yazılar – Nil Karaibrahimgil Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İyi Gelen Yazılar – Nil Karaibrahimgil Kitap özeti, konusu ve incelemesi

İyi Gelen Yazılar kimin eseri? İyi Gelen Yazılar kitabının yazarı kimdir? İyi Gelen Yazılar konusu ve anafikri nedir? İyi Gelen Yazılar kitabı ne konu alıyor? İyi Gelen Yazılar PDF indirme linki var mı? İyi Gelen Yazılar kitabının yazarı Nil Karaibrahimgil kimdir? İşte İyi Gelen Yazılar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Nil Karaibrahimgil

Orijinal Adı: İyi Gelen Yazılar

Yayın Evi: Doğan Novus

İSBN: 9786050966077

Sayfa Sayısı: 228


İyi Gelen Yazılar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir yazarı, sokakta çevirip diyorlar ki:

“Ah, sizin kitaplarınız bana ne iyi geldi. Bütün hayatım değişti diyebilirim.” Yazar da diyor ki: “Gerçekten mi? O zaman ben de bir okuyayım onları!”

Ben de aslına bakarsak her pazar günü oturup, ilk başta kendime iyi gelmesini umduğum bir şeyler yazıyorum.

Sonra siz okuyorsunuz yazdıklarımı… İşte o günlerden birinde beni sokakta çevirip, “yazılarınız bana çok iyi geliyor” dediğiniz için, kitabın adını İyi Gelen Yazılar koyduk…

Ben de şu yazar benzer biçimde, ta en başından teker teker okuyacağım yazılarımı. Yine de, başkasına iyi gelmek kadar iyi gelmeyecek bana, biliyorum. Bundan dolayı o hissi geçebilen bir şeye rastlamadım hemen hemen.


İyi Gelen Yazılar Alıntıları – Sözleri

  • Limanda durup, kaderinin rüzgarlarına yelkenlerini açmayan yaşamış olmaz.
  • Yazarak anlıyorum kendimi. Yazarak kokluyorum, duyuyorum, dokunuyorum. Yazarsam birazcık daha derli toplu duruyor yaşam. Sonra unutuyorum. Hiç değişmeyip, aynı şeyleri yazmaya devam ediyorum hatta… Bazı mevzularda onlarca defa yazmam ondandır.
  • Oldu ve olacak içinde toz oluyor. “Olan.”
  • Canın asla sıkılmayacak fakat sen de bana hep rahatlık vereceksin, mutabık kaldık.
  • Hayat elimizden gelenin en iyisini yapmış olup, gerisini bir tebessümle seyir eylemekten ibaret.
  • Hayata geri ver
    Hayat, koparıp almak, sonrasında da aldığından koparıp koparıp yiyecek değil.
    Hayat, koparıp almak, sonrasında da koparıp koparıp vermek.
  • Picasso’nun bir cümlesini okumuştum: “İlham vardır, fakat seni çalışıyorken bulması gerekir.”
  • ” Kurallar var. Yapılar var.
    Bunlarla baş etmek deli işi. Deli misin derler. Tuhaf olursun, yalnız kalırsın derler.
    Bir senin mi aklına geldi derler.
    Biliyor musunuz bazı şeyler bir sizin aklınıza geliyor. “
  • İnsan büyüdükçe korkak, güvenli,davranışlarında ölçülü ve üşengeç oluyor.


İyi Gelen Yazılar İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Bu kitap bana o denli iyi geldi ki, isminin hakkını veriyor hakkaten. Ben bunu kişisel gelişim kitabı olarak sayamıyorum, bir tür farkındalık diyelim. Siz de biliyorsunuz ki aslına bakarsak kitapta anlatılanları. Sizde olanı size koyacak bir kitap bu.
.
Nil Karaibrahimgil, bildiğimiz köklü yazarlardan olmayabilir sadece yaşamın içinde senin benim yaşadığımız şeyleri, duyguları, karşılaştığımız durumları kendi hayatından yola çıkarak anlatmış. Senin benim benzer biçimde bir insan işte.
.
#iyigelenyazılar , altını çizdiğim her satırın başka başka dillerden dökülüp ruhuma aktığını hissettiğim bir kitap oldu benim için.
.
Sözün aslı iyi ki varsın Nil, iyi gelen insanlardansın! (Merve Aldı)

Kalbimin dorukları tıkanmış,zamanım durmuş gibiydi. Hece hece bildiğim tüm doğrularımı tek tek ütülemem senin benzer biçimde gecelemem güzel güzel yazmam icap ettiğini tekrardan hissettim Nil Tanesi..Sızlayan her yanımı iyileştiren hisli cümlelerine tutundum tane tane dokundum hepsine parmak uçlarımla hissettim heyecanlı ruhunu. Renkli bulutlarında temizlendim,duruldum,keşfettim yollarımı.Yamalarımı,toplumsal düğme ve iliklerimi daha fazlaca sevmeye,tutkularımı,neşemi özgürleştirmeye karar verdim.Sevgilerle.. (Büşra Açan)

İyi Gelen Yazılar: Şarkıları, giysileri hep özgündü Nil’in. Kendisi de özgündü. Kendim olmayı öğrendim ben ondan. Fazlaca severdim dans ederek kasetini başa sarıp sarıp dinlemeyi. Şimdi de kitabını okumak fazlaca mutlu etti beni. Yazılarını okuyunca ben de onunla beraber büyüdüğümü anladım. Yazılarıyla birlikte hatalarımı affettim. Başarılarımı kutladım. Bana iyi geldi iyi gelen yazılar. (Hilal)


İyi Gelen Yazılar PDF indirme linki var mı?


Nil Karaibrahimgil – İyi Gelen Yazılar kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de İyi Gelen Yazılar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nil Karaibrahimgil Kimdir?

Müzisyen Suavi Karaibrahimgil’in kızı olan Nil, 12 yaşlarında “I see clouds rain is coming…” (Türkçe: Bulutları görüyorum, yağmur geliyor…) adlı ilk bestesini yapmış oldu. Ortaokulda piyano; birazcık daha büyüyünce caz gitarı çalmaya başladı. 12 yaşından itibaren okuldan arta kalan zamanlarında Serdar Erener’in de çalmış olduğu Reklamevi A.Ş adlı reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başladı. 2000 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kısmı’nden mezun olduktan sonrasında reklam sektöründe çalışmaya devam etti. Reklam sektörünün oscar ödülleri olarak kabul edilen Kristal Elma Ödüllerine layık görüldü. Başta Bellona, Trendy&Friendly Algida ürünleri olmak suretiyle birçok ürünün reklam müziklerini yapmış oldu. Nil Karaibrahimgil için aslolan dönüm noktası Hazırkart reklamlarından sonrasında başladı. Reklamda aniden tüm Türkiye’nin diline dolanan “Ben Özgürüm” adlı parçayı seslendiren Nil, insanoğlu tarafınca “Özgür Kız”‘ olarak tanındı. Reklamın daha sonraki bölümlerinde Nil’e pop müziğin başarı göstermiş isimlerinden önde gelen Tarkan birlikte rol almıştır.

2002’de Ozan Çolakoğlu ile bir araya gelen Nil Karaibrahimgil, Sony Müzik firmasından Nil Dünyası adlı ilk albümünü çıkardı. Albümün ilk klip parçası “XL” ve sonrasında “Rüzgar” ve “Kek” adlı değişik tarzdaki parçalarla pop müzikte dikkat çekmeyi başardı. 2004 senesinde çıkardığı 2. albümü Nil FM’deki tüm şarkı söz ve müzikleri kendisine aittir. Albümün çıkış ve klip parçası “Gitme Yoksa” hit olmuştur. Nil, 2006 senesinde çıkardığı Tek Taşımı Kendim Aldım’ın çıkış şarkısı “Pırlanta” ile dikkatleri üstüne çekerek; günlerce medyada bayanların tektaşlarını iyi mi elde etmeleri icap ettiğinin tartışılmasına niçin oldu. MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2007 de en iyi Türk sanatçı branşında aday oldu. Ayrıca sanatçı Özgürlük gazetesinin “Kelebek” ekinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Penti çorap reklamında da oynamıştır. Ayrıca, Yalan Dünya dizisinin jenerik müziğini yapmış ve 1. sürem finaline misafir olmuştur.

26 Ocak 2009 tarihinde dördüncü albümü “Nil Kıyısında” piyasaya sürüldü. Albümün çıkış parçası olan “Seviyorum Sevmiyorum” Türkiye müzik listelerinde altı hafta bir numarada kaldı. Şarkı yalnızca Türkiye’de değil, bununla birlikte Balkan devletlerinde de popüler oldu ve Balkanika TV’de gösterime girmeyi başardı. 2009 senesinde büyük ozan Neşet Ertaş’ı tanımadığı yönünde haberler çıkmış, mevzunun medyada yer almasıyla Neşet Ertaş’ın kendi yardımıyla tanındığını söylediği haberleri yer almıştır. Karaibrahimgil, olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret bulunduğunu belirtip, Neşet Ertaş sevenlerden özür dilemiştir. Şubat 2011’de köşe yazılarından oluşan İçimi Açsan Nar, Ama Yerim Dar adlı kitabı yayınlanmıştır.

2014 senesinde Bi Ufak Eylül Meselesi filmi için Kanatlarım Var Ruhumda şarkısını yazdı ve seslendirdi. 2014 Kasım ayında Hadi İnşallah filmi için Hadi İnşallah şarkısını yazdı ve seslendirdi. Şarkı Netd Müzik de 28 Kasım 2014 de yayımlandı.

2015 yılının Temmuz ayında yeni çıkış icra eden Originel dergisinin ilk sayısına kapak oldu. Fotoğrafları Nihat Odabaşı çekmiştir. “En orijinal Nil Karaibrahimgil” demişlerdir.

21 Ocak 2010 tarihinde Sertab Erener’in kardeşi Serdar Erener ile Nil Nehri kıyısında meydana getirilen düğünle evliliğe ilk adımını attı. Mayıs 2014’te çiftin Aziz Arif isminde oğulları dünyaya geldi.


Nil Karaibrahimgil Kitapları – Eserleri

  • Nil’in Kelebekleri
  • Kelebeğin Hayat Sırları
  • Nil’e Hayat Dersleri
  • İyi Gelen Yazılar


Nil Karaibrahimgil Alıntıları – Sözleri

  • Hani, iyi mi başlarsa o şekilde gider diye bir söz vardır. İşte aile iyi mi başlarsa yaşam da o şekilde gidiyor. (Kelebeğin Hayat Sırları)
  • Korkmaktan korkma. Taviz bile kopsun. Sonra kapa gözünü bas karanlığına. Belki biri taş döşemiştir; kim bilir. (Kelebeğin Hayat Sırları)
  • “Peki, bir gelgitin iç denizlerde yarattığı yükselme sonrası gözlerden taşan suya ağlamak mı demeli? Belki.” (Nil’in Kelebekleri)
  • Sadece güneşli günlerde yürürsen, gideceğin yere varamazsın.. (Nil’e Hayat Dersleri)
  • Yazarak anlıyorum kendimi. Yazarak kokluyorum, duyuyorum, dokunuyorum. Yazarsam birazcık daha derli toplu duruyor yaşam. Sonra unutuyorum. Hiç değişmeyip, aynı şeyleri yazmaya devam ediyorum hatta… Bazı mevzularda onlarca defa yazmam ondandır. (İyi Gelen Yazılar)
  • Picasso’nun bir cümlesini okumuştum: “İlham vardır, fakat seni çalışıyorken bulması gerekir.” (İyi Gelen Yazılar)
  • Limanda durup, kaderinin rüzgarlarına yelkenlerini açmayan yaşamış olmaz. (İyi Gelen Yazılar)
  • Ne vakit okyanusa fazlaca yaklaşsam, kendimi minnacık hissediyorum ve bu bana iyi geliyor. İnsana fena gelen, kendini devasa hissetmektir. (Nil’in Kelebekleri)
  • “Bana bildiğim şeyi bilmediğim gibi söyleyen insanlar buyursunlar. Öyle, kitaplar benle senli benli olsunlar.” (Nil’in Kelebekleri)
  • “İçi gülen insanlar var , karınlarında bir kıkırtıyla gezen.Moraller Veren.” (Nil’e Hayat Dersleri)
  • .
    İnsan, sevdiğiyle geçen zamana doyamadığı kadar aşıktır.
    . (Nil’in Kelebekleri)
  • İnsan büyüdükçe korkak, güvenli,davranışlarında ölçülü ve üşengeç oluyor. (İyi Gelen Yazılar)
  • Hayat elimizden gelenin en iyisini yapmış olup, gerisini bir tebessümle seyir eylemekten ibaret. (İyi Gelen Yazılar)
  • Oldu ve olacak içinde toz oluyor. “Olan.” (İyi Gelen Yazılar)
  • her vaka yeni. her insan başka. her bir günün her bir dakikası büyük değişimlerin parçası olarak, bin bir ihtimale hamile. (Kelebeğin Hayat Sırları)
  • Burada, mutlulukla huzurla yaşamak isterim.
    Kendim olmaktan, nasılsam o şekilde olmaktan korkmadan.
    Nasıl yaşamayı seçtiysem o şekilde.
    Hangi dildeysem, dindeysem, fikirdeysem onunla.
    Sokakta yanımdan geçen herkesi kardeşim benzer biçimde görmek isterim.
    Aklımı, ruhumu, idrakimi o denli genişletmek.
    Farkların altını çizmeden.
    Sen ben o, biz siz onlara asla bölünmeden.
    Tek bir şeymişiz benzer biçimde.
    Sanki birisine bir şey olursa, bana da olmuş olur duygusuyla.
    Yaşadığım bu güzel, bu tutkulu, bu misafirperver, bu iyi insan dolu yerde, kimsenin özgürlüğüne basmadan koşabilelim isterim.
    Barışın olduğu.
    Mutluluğunu aramanın ve düşünceni söylemenin hakkın olduğu.
    Sofralarda artık başka şeylerin konuşulmuş olduğu.
    Gencecik insanların kalplerinde yalnız umudun olduğu.
    Sabah gazetelerde müjdeler olsun isterim artık.
    Anaların babaların ağlamadığı.
    Gözyaşlarının kurumuş olduğu, feryatların sustuğu.
    Şunlar şunlar oldu, bu şekilde çoğaldık, bunu da başardık benzer biçimde şeyler.
    İyi haberin de haber olduğu bir yerde.
    O şekilde ki, aklımı başka şeylerle meşgul etmek isterim.
    Buradan başka bir yeri hayal etmemeyi isterim.
    Aradığım ne var ise, burada bulmayı.
    Oralardan bahsetmeden, oralara özenmeden, orada olmadığıma üzülmeden.
    Burayı, onları da çağıracak kadar güzel yapmak isterim. Oralar buraları düşlesin isterim.
    Bizde bu yok, bizde bu azca, bizde bu yasak, bizde bu nerde-ee cümlelerini kurmamayı isterim asla.
    Buraya iltifatlar etmek,
    Burada olduğuma şükürler etmek,
    Köklerimi korkmadan burada salabilmek isterim.
    Geleceğe bakınca berrak ufukları görmek.
    Bana benzeyenler kadar benzemeyenlerin de olduğu bu varlıklı ülkede,
    Herkesin benzersizliği kutsansın isterim.
    adların önündeki sıfatlardan, nüfus kâğıtlarında yazanlardan bağımsız,
    Sadece insan olduğumuz için, birbirimize saygı duyduğumuz.
    Rüzgârı güzel, mevsimleri ondan güzel, denizleri ah anlatılmaz güzel ülkemde,
    Saydam olsun isterim her şey,
    Doğruyu söylesin hepimiz,
    Gerektiğinde, “Haklısınız haksızdım” demesini de bilerek.
    Eğer en kıymetli şey, kendin olmaksa, kendimi bir güzel yaşamak isterim doğduğum yerde.
    Ve seninle beraber canım kardeşim. (Kelebeğin Hayat Sırları)
  • Lezzeti dayanılmaz, reddedilmez, olmazsa olmaz olan yiyeceklerin zararı dokunan olmasına fazlaca kırıldım. (Nil’in Kelebekleri)
  • “Herkesle konuşmadım. Herkesle konuşulmaz. Kelimeler gelir boş çekmecelerine yerleşir.” (Nil’in Kelebekleri)
  • Hayata geri ver
    Hayat, koparıp almak, sonrasında da aldığından koparıp koparıp yiyecek değil.
    Hayat, koparıp almak, sonrasında da koparıp koparıp vermek. (İyi Gelen Yazılar)
  • “Bu dünyanın yükünü sen olmadan taşıyamam…” (Nil’in Kelebekleri)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş