Eğitim

Kaybolan Ben – Hasibe Akdiş Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kaybolan Ben – Hasibe Akdiş Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kaybolan Ben kimin eseri? Kaybolan Ben kitabının yazarı kimdir? Kaybolan Ben konusu ve anafikri nedir? Kaybolan Ben kitabı ne konu alıyor? Kaybolan Ben PDF indirme linki var mı? Kaybolan Ben kitabının yazarı Hasibe Akdiş kimdir? İşte Kaybolan Ben kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Hasibe Akdiş

Yayın Evi: Uğur Tuna Yayınları

İSBN: 9786059016070

Sayfa Sayısı: 256


Kaybolan Ben Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Yalnızca değsin isterim yaşadıklarım birkaç parmak ucuna. Az kullanılmış kipkirli bir yaşamı aldım yanıma. İçimde olamayanlar, bedenimde asla istemediğim biri Koca bir çığlıkla gidiyorum, beni kendine mahkum eden dünyaya. Yaşadıklarıma, yaşattıklarıma, yaşayamadıklarıma elveda Sözün bittiği yere gidiyorum. Yarınlarımı ve yüreğimde giz duracak sevdamı götürüyorum. Son adımındayım yaşamın. Kalbim yanıyor, rüzgar saçlarımı dağıtıyor. Hem üşüyorum, hem yanıyorum. Bilemediğim duyguların istilasında, asla tatmadığım acının bir adım gerisindeyim Ben birazdan bin parça olacağım. Gel topla beni sevdiğim. Gel topla beni ve gör her zerreme kare kare çizdiğim seni. Oku ardımdan tek kişilik bedenime seni sığdırabilmek için kendimden vazgeçtiğimi

Hoşça kal nefesim

Hoşça kal sevdiğim

Hoşça kal Sebebim


Kaybolan Ben Alıntıları – Sözleri

  • Keşkeli bir hamalım,
    Yüküm pişmanlıklarım…
  • Susmayın. Eğer haklıysanız size atılan taşa bir de siz vurun ki,karşınızdakinin suratına iki kat süratli çarpsın…
  • Sevenler iyi bilir sevmenin n demek bulunduğunu…
    Ondan yaralıyken gene sürüne sürüne ona gitmektir sevmek .
    Onun denizinde çırpına çırpına boğulup yavaş yavaş ölmek,
    Ölüp gene o denizin kıyılarına vurmaktır…
    Gittiğin her yolun ona çıkmasıdır.
    Gitmesin dileğinin dilde duaya dönmesidir.
    Bu sebeple o giderse yaşam gider ,o giderse nefes gider , o giderse YAĞMURLAR gider , o giderse güneş gider , o giderse yaşam namına ne var ise ardına takılır gider ..
  • “Sonu olmayan, sonsuzluğa taşırken son bulan hayat.”
  • Nedenlerin içinde kaybolan bedenler…
  • “Meserret yalnızca çocuklara yakışır.”
  • “zira yanan, yakacak olanı bakış açısından tanır.”
  • Kimsenin nefreti olmayın. Herkes birini sevmek zorunda değildir. Ama nefret, davayı başka yönlere taşır. ~
  • Rüzgar ekmeye başlamışsanız,
    Biçeceğiniz tek şey fırtınadır…
  • “… Ah hayal gemim götür beni her şeyin yolunda olduğu diyarlara ve beni salıver o diyarların bilmediğim bir koyuna.”
  • “Hayat bir nehir Berrin, akar gider. İnsan hayatın olumlu bir yönüne tutunmazsa o akıntıda kaybolur.”
  • Nedenlerin içinde kaybolan bedenler
  • Bedeninizden;
    Öfkeyi kesip çıkaramazsınız, sevgiyi saçamazsınız..
  • “İnsan hergün mutlu olsa, mutluluğun kıymeti anlaşılmaz. Ne kadar mutsuz olursa mutluluk gözünde o denli büyür devleşir. Bak mutlu olanın ömrü de tükeniyor mutsuzunda.”


Kaybolan Ben İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Akıcı bir üslupla yazılmış 14/19 yaş arasına bilhassa tavsiye ederim. Berrin şeklinde oldukca masum ve bi o denli da şanssız bi insanoğlunun başına daha ne gelebilirdi ki diyor insan. Ama yaşamın değişmez kuralıdır em beklemediğin anda başına her türlü şey gelebilir ve yaşamını bi uçuruma sürükleyebilir. (Latif Kaya)

Yerım hanede büyümüş kımsesız bir kız berrin yerım hane yatakları onlar için mutsuz geçen günler balıkçılar onların salarını kesıyorlar bakımı zor olduğundan . Berrin 4 yaşlarında varlıklı bir aile evlatlık alıyor. İki yıl oldukca mutlu oluyor. Sonra kendi evlatları olunca Berrin bir köşeye atıyorlar.Aysun hanım kızı Inçi’ye ilgilenmeye başladı Berrin’ ne her davasında bağırmaya başladı. Sonra arasından seneler geçer Berrin üniversite okur tek hatalı avukat olmaktır. Inçi ne süre bir kabahat işlerse suçu Berrin’e at ardı bu yüzden her secerınde Aysun hanım ve Adnan beyden hakaret yerdi. Derslerini artık evdedeyıl kafese çalışıyordu. Bir süre sonrasında Ahmet’le tanışır varlıklı bir aile nın erkek evladıdır. Arkadaş olurlar sonrasında sevgi duymaya başlar Ahmet’le ayrıca Inçi’ye Ahmet’te aşktır.Aysun hanım AHmet’le Berin’ni ayırıp kızları Inçi’yle evlendip servetlerine servet katmak istiyordu. Inçi’in doğum günün de babası otomobil almış. İnçi oldukca içmişti yanına kabahat ortağı olarak Berrin’i almıştı. Son hız sürüyordu arabayı Berrin durduramadı ve birni öldürdü Berrin derhal araban indi fakat kurtaramadı kanlar içinde yatıyordu yerde. İn çin aylesı geldığınde Berrin itriyordu kızları baygındı.Suçu Berrin’e ettiler suçsuz hapse gitti. Cemıle adlı bir bayan tarafınca fe ci dövülerek hastanelik oldu. Adnan bey Berrin’i ziyaret etti ve bundan sonrasında hayatınımızdan seni çıkardık. Ne hal ın var ise gör dedi. Berrin Ahmet söylediği süre onu kızları Inçi’yle evlendireklerıni şöyledı. Dünyası başına sıkıldı ilkin okulu bıraktı sonrasında Cemıle denılen bayanı öldürdü hanım kim vurduya gitti. Tek amacı artık intikadi. Tamam bir ay ceza emımde yattı sonrasında azca hayır hastası yaşlı bir adama baktı bir yıl sonrasında dayanamadı mercangil köşküne gitti. Ahmet’le İnci evlenmış bir evlatları olmuştu. Bir kez daha sıkıldı onun hayallerı umutları ellerinden yitik gitmıştı. Sonra yaşlı insanla evliliğe ilk adımını attı tüm servetı üstüne kaçırdı adam ölünce Konya’ya açtı bir süre Konya’ya yaşadı. Gerı döndüğünde artık Berrin deyil Senem Kuvvetli’üydü olarak geri döndü ilkin şırketı sonrasında köşkü aldı. Ilkin Adnan bey kap kırmızı kaçırıp öldü sonrasında Aysun hanım kızı İnci şırkete gelip kavga attılar sona kızı İnci kendini verdu sonrasında Aysun hanım gelirdi koca ayle azalmış amacına ulaşmıştı . Kendini suçlu hıssedıyordu. Bir çocuk onun yüzünden yetim kalmıştı oldukca pışmanım oldu fakat süre gerı bakmıyordu. Mercangil köşküne gitti anılarıyla vedalaştı sevgilisini içine gömdü rüzgarda kaldı derin derin dedes aldı ve intir etti. (Durdane)

Beni kim anlayacak?! Beni ben olarak kabul edeceklermi?! Bir şey dediğimde niçin söylediyimi anlayacak?! Bir bakışımla neler dediğimi?! Gözümden akan yaşın içimdeki hayata karşı haykırışımı?! Beni benle niçin sorguluyorsunuz sorularıma cevablarımı anlayan?! Hayata bakışımın benim kendi bakış açım bulunduğunu?! Hayata kimi zaman kendi gerçeklerimle kimi zaman yaşam gerçekliyi ile yaklaşımımı?! Ben ben olarak anlayan?!
İnsanlar kendilerine bu şekilde sorular veriyorlarsa onlarla konuşmanız gerekliyini gerçekleştirmelisiniz.İzin vermemelisiniz onlar kendi “Ben”lerini kaybetsinler.Eğer ki, buna kendiniz izin veriyorsanız o süre akışa vermeyin, kendinize müdahele edin.Çünki bunu yapmadığınızda kendi “Ben”inizi kaybetdiğiniz için sorgulanırsınız.Hayatınızda ne yaşarsanız yaşayın izin vermeyin “ben”iniz kaybolsun.”Ben”inize sahib çıkın.Bu yaşam gerçekliyidir. (Aysel Allahverdiyeva)


Kaybolan Ben PDF indirme linki var mı?


Hasibe Akdiş – Kaybolan Ben kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Kaybolan Ben PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Hasibe Akdiş Kimdir?


Hasibe Akdiş Kitapları – Eserleri

  • Kaybolan Ben
  • Beyaz Bahar
  • Hazan Rüyası
  • Söz Sevgilim


Hasibe Akdiş Alıntıları – Sözleri

  • Hani bitti dersiniz ve nokta koyarsınız ya cümlenize, aslen attığınız virgüldür ve yeni bir solukta adım atar ya cümleniz, işte bu da en güzel halidir umudun. (Hazan Rüyası)
  • Kimsenin nefreti olmayın. Herkes birini sevmek zorunda değildir. Ama nefret, davayı başka yönlere taşır. ~ (Kaybolan Ben)
  • Aslında hepimiz birdir, ortak özellik insanlıktır. (Hazan Rüyası)
  • “… Ah hayal gemim götür beni her şeyin yolunda olduğu diyarlara ve beni salıver o diyarların bilmediğim bir koyuna.” (Kaybolan Ben)
  • “Hayat bir nehir Berrin, akar gider. İnsan hayatın olumlu bir yönüne tutunmazsa o akıntıda kaybolur.” (Kaybolan Ben)
  • Keşkeli bir hamalım,
    Yüküm pişmanlıklarım… (Kaybolan Ben)
  • Bir çoçuk için annesini gözyaşlarıyla ağlarken bulmaktan daha acı bir şey yoktur dünyada. (Hazan Rüyası)
  • Şimdi ya kanlar içinde yere yatacak, ya da hepsine birden kılıç çekip, tek tek dağıtacaktı. (Söz Sevgilim)
  • Umudu niçin bu kadar oldukca seviyorsun derseniz, her bitti dediğimde bana tekrardan gülümsediği için derim. (Hazan Rüyası)
  • -Aile terimi erezyona uğramış durumda.Gençlerin tişörtlerinde genel olarak, ‘No home (ev yok),There is no family (aile yok)’ şeklinde özgür sandıkları ibareler içeriyor.Bunlara tanıklık edince Türk ailelerinin aile yapılarının daha sağlam ve kıymetli bulunduğunu anladım.
    -Din ve terbiye kültürümüz bizim aile yapılarımızı sağlam kılıyor. (Söz Sevgilim)
  • Dünya kocamandı ve kuşkusuz hepimize yer vardı. (Hazan Rüyası)
  • Susmayın. Eğer haklıysanız size atılan taşa bir de siz vurun ki,karşınızdakinin suratına iki kat süratli çarpsın… (Kaybolan Ben)
  • “O şekilde bir gitti ki! Tüm yangınlar küllendi peşinden.
    Aşkın kaderiydi ayrılık…
    Var mıydı kaderden öteye geçebilen?” (Hazan Rüyası)
  • Nedenlerin içinde kaybolan bedenler (Kaybolan Ben)
  • Zaman tek seferlik bir nefes, bir nefesti sanki. (Söz Sevgilim)
  • Mecbur olmadıkça kimse kimsenin yükünü çekmez. (Hazan Rüyası)
  • Mutluluk bulmak istediğimiz her an yanımızdadır aslen.Zannettiğin şeklinde yüksek hedeflere ulaşılamadan da mutlu olunabilir.Bazen bir çiçek kokusu olur, kimi zaman beş dakikalık bir söyleşi.Derin nefeste ya da birkaç sayfalık bir şiirdedir.Mutluluk görmek istediğin her yerdedir. (Söz Sevgilim)
  • Bir çocuk için annesini gözyaşlarıyla ağlarken bulmaktan daha acı bir şey yoktur dünyada. (Söz Sevgilim)
  • Ne sessiz bir çığlıktı ölüm, hepimiz bu çığlığa çaresiz, sağır, kör… (Söz Sevgilim)
  • -Kaynana melek olsa kanadıyla çarpar derdi eskiler.
    🙂 (Beyaz Bahar)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş