Eğitim

On Küçük Nefes – K. A. Tucker Kitap özeti, konusu ve incelemesi

On Küçük Nefes – K. A. Tucker Kitap özeti, konusu ve incelemesi

On Küçük Nefes kimin eseri? On Küçük Nefes kitabının yazarı kimdir? On Küçük Nefes konusu ve anafikri nedir? On Küçük Nefes kitabı ne konu alıyor? On Küçük Nefes PDF indirme linki var mı? On Küçük Nefes kitabının yazarı K. A. Tucker kimdir? İşte On Küçük Nefes kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: K. A. Tucker

Çevirmen: Belgin Selen Haktanır

Orijinal Adı: Ten Tiny Breaths (Ten Tiny Breaths #1)

Yayın Evi: Hyperion Kitap

İSBN: 9786055002053

Sayfa Sayısı: 290


On Küçük Nefes Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Sadece nefes al Kacey. On ufak nefes. İçinde Tut. Hisset. Sev.

Dört yıl ilkin otomobillerine sarhoş bir sürücünün çarpması sonucu annesiyle babasını, adam arkadaşını ve en yakın dostunu kaybeden Kacey Cleary’nin yaşamı yerle bir olmuştu.

Hâlâ kaza anında arabanın içinde sıkıştığını ve annesinin son kez nefes alışını duyduğunu hatırlayan Kacey, geçmişini geride bırakmakistiyordu. İki otobüs bileti alarak on beş yaşındaki kız kardeşi Livie ile hayatlarına tekrardan adım atmak suretiyle Michigan’dan kaçıp Miami’ye gelmişlerdi. İlk başlangıçta geçim sıkıntısı çektikleri hâlde.Kacey endişeli değildi. Her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünüyordu. Tek kural dışı, 1D dairesindeki gizemli komşularıydı. Alev alev yanan mavi gözleriyle, derin gamzeleriyle ve kusursuz bedeniyleTrent Emerson, iyi çocuk ve kötü karakter arasındaki karşı koyulmaz çizgiyi temsil ediyordu.Trajik geçmişi yüzünden katı bir mizaca haiz olan Kacey, herkesi kendinden uzak tutmaya emin olsa da ikisi arasındaki karşılıklı çekim dayanılmazdı.Trent ise Kacey’nin her insana kapattığı kalbine girmek için her şeyi yapabilirdi… Her ikisinin dünyasını paramparça edecek müthiş bir sırrı açıklaması gerekse bile.

“Dokunaklı, enfes bir hikâye. Güldüm, ağladım, kendimden geçtim ve kendi on ufak nefesimi aldım.”

– Çora Carmack, İlk Defa adlı romanın yazarı.


On Küçük Nefes Alıntıları – Sözleri

  • “Acının sınırı yoktur.”
  • “Take ten tiny breaths. Seize them. Feel them. Love them.”
  • I watch for a moment, mesmerized and a little disappointed that he hasn’t acknowledged me, even though I don’t deserve his attention.
  • …Yeni Kacey ağlamazdı; hatta bir damla gözyaşı dökmezdi. Bunu iyi mi yapacağını bilmediğine emindi. Hiçbir mevzuda başkalarına açılmazdı; kimsenin ellerine dokunmayı sevmezdi, şu sebeple bu ona ölümü hatırlatırdı. Kimseyi hayatına sokmazdı, şu sebeple bu ona acı verirdi…
  • “Acının sınırı yoktur.”
  • İyileşmek…asla anlamadığım bir sözcük.
  • “Gün gelecek her şey daha iyi olacak. Seni esir eden bu nefretten kurtulacaksın.
    Özgür kalacaksın. Affetmeyi öğreneceksin.”
  • Küçük evlatların kalbimi saran o koruyucu buz tabakasını geçici olarak eritme gücü vardı.
  • Bu hastalıklı zamanlarda ve çağda, niçin birbirimize yalnız el sallayıp kendi yaşamımıza devam edemiyorduk ?
  • Mahvolmuş ruhumu tedavi etmek için hiçbir şey yapamadım.


On Küçük Nefes İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitabi okurken bir ihtimal psikolojiye yatkinligimdan karakter analizlerini iyi yaptığıma inanıyorum..Trent, Kacey, Livie, Dan, Fırtına ve ufak Mianain öyküsünü okurken, hayatta kalma mücadelelerine şahit oluyorsunuz..Tek kucuk Bir hatanın kaç insanoğlunun hayatına mal bulunduğunu kendi gözlerinizle okuduğunuzda duygulanmamak elde değil..Kacey ve Livie iki kızkardeşler ..Başlarından korkulu bir aile dramı geçmiş..4 yıl ilkin anne, baba,adam dost, ve en yakın dost aynı otomobil içindeyken sarhoş bir sürücünün direksiyon başlangıcında olması sebebiyle kaza yaparak feci şekilde can verirler..Bu otomobilde 4 şahıs ölmüştür..Karşı tarafta ise 2 şahıs ölmüştür..Kacey kazada ölen adam arkadaşi Kaceyin elini soğuk soğuk tutarak can vermiştir..Annesinin son nefeslerini vererek öldüğünü duymuştur..Artık hiçbir şey eskisi benzer biçimde olmayacaktır..Kacey acilen tedaviye alınır kırıklar çıkıklar sağ tarafında almış olduğu yaralar vardır..İyileşmek için oldukca çaba gösterir..Ancak ruhundaki siziyi dindirmek için sekse,alkole , uyuşturucuya başvurur..Bu arada kız kardeşiyle beraber teyzesinin yanında kalmaktadır..Teyzesinin Kaceyden asla umudu yoktur ve dikkatini yalnız Livie verir..Bir gün Kacey eve döndüğünde Livie enişte tarafınca saldırı edilmek üzereyken yakalar ve fırsatını buldukları ilk an Livie ile beraber Miamie doğru yola çıkar..Orada ufak odalı bir ev tutmuştur ve Starbucks ta çalışmaya adım atar
.Kaceyin günlük korku dolu Kabusları vardır..Şundan dolayı ne kadar denesede içindeki o acıyı atamamistir..Ve yanlış denemeler alkol ,sex , uyuşturucu bunlar Kaceyin durumuna iyi gelmemiştir..Bir gün İçki sonrası kusarken kusmugunda bogulmamak için Livie onun sırtını sivazlarken Livinein ona seni de kaybedemem Kacey beni sensiz bırakma demesi üstüne Kacey bır daha ağzına içki sürmez..Bir tanımış olduğu vasıtasıyla Kicboks kursuna yazılır ve bu ona iyi gelir…Taşındıkları yeni evde tek başına hayatta kalma mücadelesi verirler..Yan komşuları Fırtına bir kulüpte Striptizlik yapmaktadır..Bu iğrenç mezlege onu da yaşamış olduğu yaşam zorlamıştır..16 yaşlarında hamile kalmış sonrasında kocası onu terketmiş o da bu işe adım atmıştır…Mia Fırtınanın tatlı kız evladıdır.. Taşındıkları gün binaya yeni birisi gelir..Bu gelen şahıs Trent Emersondur..Trent son aşama yakışıklı seksi ve çekici bir adamdır..Trent Kaceyin kabuğunu kırmaya kararlıdır..Şundan dolayı Kacey onun için bir Projedir
. Seneler ilkin onun yaşamını mahvetmis ondan gülümsemeyi almış ve eski Kacey ölmüştür..Trentin yegane amacı Kaceye gülümsemesini tekrardan vermek onu hayata döndürmektir.. Trent başarıya ulaşmış da olur sadece bigün ortadan kaybolup gider..Ve Trentin ebeveyni Kaceyin yanına gelip ona meydana gelen her şeyi anlatırlar..Kacey 6 haftalik bir terapiye katılır istemeden ..Kitabı okurken Psikolojinin önemini bir kez daha anladım..Daha fazla ipucu vermek istemiyorum.. Okuduğum mükemmel kitaplardan birisiydi ve Trenti hakikaten oldukca sevdim..Kitap mutlu sonla bitti..Fırtına evliliğe ilk adımını attı üstelik hamileyken ve kocasi muhteşem bir koca diyebilirim..Livie Pricenteona yazıldı..Ve Kacey Psikoloji bölümünde okumaya başladı ve Trent ona verdiği sözü tuttu
.Onu her gün gülümsetti..Ve Trentin ebeveyni da oldukca mutluydular
şu sebeple onların oğulları olan Trentte kazadan sonrasında Kacey benzer biçimde ölmüştü..Kitabı okurken evet yaralandik acı çektik fakat bizlere yaşatılan acıları karşı tarafta çekti onlar da yaşadı.. Onlarin da dirimsel mahvoldu..Ve empati yapmanin insana ehemmiyet vermenin kıymetini anladım..Acıların bizi güçlendirdigini bir kez daha gördüm.. Psikoloji her şeydir tekrardan ..Ve asla alkollü iken iyi değilken direksiyon başına geçmeyin..Giden hayatlara bir yenisini daha eklemeyin..Alkole hayır (Ece Pınar)

Güzel bir kitaptı. Kitaptaki kardeşleri oldukca sevdim :). Bilhassa başrol kızımız Kacey’e bayıldım. Bir karakterde sevdiğim birçok özellik onda vardı :)).
Kitapta beni şaşırtan birçok şey vardı fakat bir çok şey tahmin edilirdi.
SPOILER
Keşke sonlarında her şeye ortaya çıktığında kitap kısa sürede bitmeseydi. Trent ve Kacey ile daha çok sahne okumak istedim ve kitabın bu kadar kısa sürmesi üzdü. Keşke yazar daha uzun yazsaymış :/.
Bu kitabı 2. Kitaba bakılırsa daha çok sevdim ^-^
Kitap Tavsiye edilir. (Zeynep Aleyna)

Güzel bir kitaptı. Karakterlerin yaşamış olduğu zorluklara karşı dik duruşları beni oldukca etkiledi. En o kadar da bir insanı affetmenin hem kendimiz için hemde karşımızdaki için ne kadar mühim bulunduğunu kavramamı sağlamış oldu. Kesinlikle okumalısınız^^ (Şeyma)


On Küçük Nefes PDF indirme linki var mı?


K. A. Tucker – On Küçük Nefes kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de On Küçük Nefes PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı K. A. Tucker Kimdir?

K.A. Tucker ilk kitabını, okumuş olduğu ilkokuldaki kütüphaneci ile bir kutu pastel boyanın yardımıyla yayınladı. Kitaplara doyamayan ve fantezilerden genç kız kitaplarına kadar her şeyi ayırt etmeden okumuş olduğu için de tek bir tarza kesinlikle bağlı kalmayan bir okuyucu. Kocası, iki dünyalar güzeli kızı ve birçok dört ayaklı yaratıkla beraber Toronto’nun dışındaki hoş ve küçük bir kasabada yaşıyor.


K. A. Tucker Kitapları – Eserleri

  • On Küçük Nefes
  • Lanetli
  • Bir Küçük Yalan
  • Dört Kısacık Saniye
  • Sığınak
  • Sadakat
  • Anomali


K. A. Tucker Alıntıları – Sözleri

  • Bir kadının Cain’le beraber düşeceği derinliklerin dipsiz olduğuna inanmaya başladım. Sonsuz derinlikte, karanlık bir kuyu; çıkmak için bir merdiveni yok, dibe vurduğunda koruyacak bir minder yok. Bir güvenlik ağı yok. Kaçış yok (Dört Kısacık Saniye)
  • “Uyuşukluk halini niçin hissizlik olarak tanım ettiklerini hiçbir vakit anlamamışımdır. Bana bakılırsa, uyuşuklukta kesinlikle bir his vardı fakat tanım edilebilecek türden değildi. Denilebilecek tek şey yanlışlık var benzer biçimde hissedildiğiydi.” (Lanetli)
  • “Take ten tiny breaths. Seize them. Feel them. Love them.” (On Küçük Nefes)
  • Hayatın onlara sunmuş olduğu her şeyi kaçırabilirler; şu sebeple acımasız ve zalim bazı ne­denler yüzünden, çocukken ölmemek diye bir şey yok. (Bir Küçük Yalan)
  • Küçük evlatların kalbimi saran o koruyucu buz tabakasını geçici olarak eritme gücü vardı. (On Küçük Nefes)
  • Ve o yüzden Cain’in gözümdeki kıymeti azalmış değil. Aslinda, bundan dolayı onu eskisinden daha oldukca sevebilirdim; doğal onu şu anda sevdiğimden daha oldukca sevmek mümkünse. Şimdi yalnız, eşit derecede çok kötü birer geçmişi olan fakat iyi bir gelecekten ümitli, iki iyi insanız. Ve sanırım, bu geleceği birbirimizde bulduk. (Dört Kısacık Saniye)
  • Eğer ben, ben olmasaydım bu meseleyi oldukca kafama tak-mayabilirdim. Ama ben, benim. Ve Charlie, kendisi hakkında hâlâ bana tek kelime söylemiş değil. Hatta tüm tarihçemi onun önüne sermiş olmama karşın. (Dört Kısacık Saniye)
  • “Gün gelecek her şey daha iyi olacak. Seni esir eden bu nefretten kurtulacaksın.
    Özgür kalacaksın. Affetmeyi öğreneceksin.” (On Küçük Nefes)
  • Ve farkına bile varmadan âşık olduğum bir insanın… hasretini çekiyorum. (Dört Kısacık Saniye)
  • Alıp başımı gidiyorum.
    Uzaklaşıyorum seslerden, bağırışlardan, hüsranlardan.
    Uzaklaşıyorum hilelerimden, hatalarımdan, pişmanlıklarımdan.
    Olmam ihtiyaç duyulan her şeyden ve olamayacağım her şeyden uzaklaşıyorum.
    Şundan dolayı bunların hepsi bir yalan. (Bir Küçük Yalan)
  • “Acının sınırı yoktur.” (On Küçük Nefes)
  • İşte şimdi burada yaşıyorum. Onun olmadığı bir yaşamı yaşamak istemediğim kadının, içinde benim olmadığım bir yaşamı yaşamasını sükunet içinde seyrediyorum. (Dört Kısacık Saniye)
  • Mahvolmuş ruhumu tedavi etmek için hiçbir şey yapamadım. (On Küçük Nefes)
  • Neden Sam? Neden bana bu tarz şeyleri yapıyorsun? Senelerce Sam’e karşı minnettarlık ve sadakat besledim. Ama şimdi… buruk bir acıdan başka bir şey hissetmiyorum. Başka seçeneğim yok. (Dört Kısacık Saniye)
  • “Normal, sıkıcıdır.” (Bir Küçük Yalan)
  • “Hayatta kimi zaman bir karar verirsin ve sonrasında kendini, o sonucu sorgularken bulursun. Sık sık olur. Tam olarak pişman değilsindir. Muhtemelen doğru seçimi yaptığını biliyorsundur ve muhtemelen de iyi yapmışsındır. Ama ne halt ederek ve ne düşünerek öyleki yaptığını merak eder durursun.” (Bir Küçük Yalan)
  • Fakat ben Nate’i, komşunun yetersiz beslenen kurtlu oğlu olduğu günlerden beri tanıyorum. Onun yaşlarında bir çocuğun sokakta olmaması ihtiyaç duyulan saatlerde, South Central2 caddelerinde gece gece tek başına dolaşırdı. Uyuşturucu müptelası annesinin taleplerini vaktinde yerine getirmediğinde yanaklarında şekillenen koyu morlukları gördüm. Bir hafta süresince küflü bir somun ekmekten başka bir şey yemediğinde kaburgalarının iyi mi bulunduğunu gördüm. Onun, gidip ufak bir paket kokain bulup gelirse onu oldukca seveceğini söyleyen annesinin niçin onu gene de sevmediğini düşünerek aklı karışmış vaziyette arka verandada otururken döktüğü gözyaşlarını gördüm. On üç yıldan beri Nate, benim hayatımın durağan(durgun) bir elemanı. (Dört Kısacık Saniye)
  • Kader fikrinden nefret ederim; şu sebeple ona inanırsam varacağım yerin doğduğum saniyede belli olduğuna inanmam gerekir ve onu denetim edebileceğimi düşünmek salaklık olur. Aniden geri çekiliyor. Başını yana eğip yatağın kıyısına oturuyor (Dört Kısacık Saniye)
  • “Beni ufaklıklara çeken şeyde müthiş bir sadelik var. Belki bulaşıcı kıkırdamaları ve çekingen kucaklamaları. Belki zalimce dürüst olmaları. ” (Bir Küçük Yalan)
  • “Keder ve kaybın kendisini yeniden ve yeniden sonsuza dek yineleyeceğini bilerek biriyle yakınlaşmak oldukca acı verici bir hal alıyor.” (Lanetli)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş