Eğitim

Meleğin Düşüşü – Susan Ee Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Meleğin Düşüşü – Susan Ee Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Meleğin Düşüşü kimin eseri? Meleğin Düşüşü kitabının yazarı kimdir? Meleğin Düşüşü konusu ve anafikri nedir? Meleğin Düşüşü kitabı ne konu alıyor? Meleğin Düşüşü PDF indirme linki var mı? Meleğin Düşüşü kitabının yazarı Susan Ee kimdir? İşte Meleğin Düşüşü kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Susan Ee

Çevirmen: Barış Emre Alkım

Orijinal Adı: Angelfall

Yayın Evi: Dex Yayınevi

İSBN: 9786050908725

Sayfa Sayısı: 316


Meleğin Düşüşü Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kıyamet melekleri yeryüzüne inip tüm dünyayı yakıp yıktığından bu yana altı hafta geçti. Gündüzleri sokak çeteleri yargı sürüyor, geceleri korkunun ta kendisi. Bir gün savaşçı melekler minik bir kızı kaçırdılar, tekerlekli sandalyeye mahkum, aç biilaç halde, ufacık bir kızı. Kızın ablası, Penryn, kardeşini kurtarmak için elinden geleni ardına koymayacak. Buna, aslen düşmanı olan bir melekle bir antak kalma yapmak dahil olsa bile. Raff e, kanatları kesilmiş, enerjisini yitirmiş bir melek. Binlerce yıl savaştıktan sonrasında şimdi yaşamı, gencecik bir kızın ellerinde. Penryn ve Raff e, korkunun ve garip yaratıkların yargı sürdüğü bir dünyada bir başlarınalar, hayatta kalmak için de birbirlerine gereksinimleri var. Her şeye karşın sağ kalıp düşman meleklerin inine gitmeliler. Penryn burada kardeşini bulmayı ümit ediyor. Raffe ise binlerce senelik düşmanlarına karşı tek başına savaşıp kanatlarını ve eski enerjisini tekrardan kazanmayı.

(Tanıtım Bülteninden)


Meleğin Düşüşü Alıntıları – Sözleri

  • “İşin aslı hepimiz karanlıkta sendeliyoruz. Bazen korkunç bir şeye çarpıyoruz.”
  • Benden hoşlanmıyordu bile.
    Bu düşünceyi zihnimde evirip çevirdim. Fikir yuvarlanıp dururken hissetiğim her şeyi de kafamdaki o üç metre kalınlığındaki kasanın içine tıktım, bir şeyler sürünerek dışarı çıkmasın diye de kapıyı derhal çarpıp kapattım.
  • “Ateşle oynamak baştan çıkarıcıdır.”
  • Bazen karanlıkta sendelerken güzel bir şeylere çarparız.
  • “Bazen, karanlıkta sendelerken güzel bir şeylere çarparız.”


Meleğin Düşüşü İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı ve sonunda okuyabildim. Kitabın konusu;
Baş karakterlerden kabul edilen Penyrnin kız kardeşini kurtarmaya çalışmasını mevzu alıyor ve adam karakterimizin kısaca Reffenin yine kanatlarına kavuşma çabasını konu alıyor.
Kitap mütevazı ve sürükleyiciydi kolay anlaşılır bir dili vardı ağır betimlemeler yoktu. Romantizm fazlaca ön planda değildi ve bence romantizm ön planda olmaması kitap için fazlaca iyi olmuş fakat gene de ben Penyrn ve Raffenin arasındaki uyum ve ilişkiyi fazlaca beğendim kesinlikle fazlaca güzel bir kitaptı. İkinci kitap için sabırsızlanıyorum. (Hazal)

Herkese selamm Büyük beklentilerle başlayıp tamamen hayal kırıklığına uğradığım, okurken ne vakit bitecek diye sayfalarını saydığım serinin yorumuyla geldim; Penryn & the End of Days serisi.
Meleklerin dünyaya inmesini ve dünyayı salgın etmesini konu alıyor seri. Penryn, kafayı sıyırmış anası ve tekerlekli sandalyeye mahkum kardeşiyle hayatta kalmaya çalışırken, melekler kardeşini kaçırınca; Penryn, düşmanla, kanatlarını yitirmiş Raffe ile antak kalma yapıyor.
Sevdiğim şeyden bahsedip sonrasında sevmediğim şeyleri rahatça anlatmak isterim. Dee ve Dum adlı ikizlerin atışmalarını ve gamsızlıklarını, Raffe’nin kılıcı Ürkünç Ayı’yı ve fazlaca göremesek de Raffe’yi sevdim. Bu kadar.. Şimdi gelelim sevmediğim şeylere.
Fantastik okumaya bayılan biri olarak bu seriyi fazlaca seveceğimi düşünmüştüm fakat hayır. Başlarken aşkın fazlaca olamayacağını aslına bakarsanız biliyordum. Ama aralarında hiçbir şey yaşanmamasına karşın enemies to lovers çabası fazlaca zorlamaydı. Kitap duygu açısından sıfırdı, aslına bakarsanız ısınamadığım karakterlerden ve ilişkilerinden iyice soğuttu. Penryn’i idrak etmek fazlaca zordu, fazlaca dengesizdi. En azından yürekli bir karakterdi ki sevdiğim tek yanı bu.
Seri aksiyon ve koşuşturma dolu. İnsan asla sıkılmayacağını, aşırı sürükleyici olacağını düşünüyor fakat tersine o denli koşuşturma baş döndürüyor, boğuyor, olaylardan kopturuyor. Tüm o gereksiz olaylardan azıcık kısıp bir kalınca kitap olarak çıkabilecekken hikayenin 3 kitabından oluşması mantıksız geldi. Birfazlaca vaka vardı fakat çoğunun olmasının amacı bile yoktu.
Çeviriyi ve yazarın dilini de beğenmedim. Kitap yazım yanlışlarıyla, tutarsız çevirilerle dolu. Mesela bir kitapta bir insanın lakabı ‘’Dövmeli’’ olarak, bir diğerindeyse ‘’Tattoo’’ olarak çeviriliyor Merak unsuru birazcık da olsa vardı fakat ben zerre coşku hissetmedim. Sadece arada bir Dee-Dum’ın ve Raffe’nin diyaloglarına sırıttım o denli. Hiçbir yerde şaşırmadım, bir yerden sonrasında sıfır tepkiyle okudum.
Sonuç olarak, keşke almasaydım söylediğim bir seri oldu benim için. Yine de sevenleri de fazlaca fazla o yüzden bir ihtimal bir talih verebilirsiniz. (carmensbookss)

Oldukca güzeldi: Ben bu kitaba bayıldım. Kitap fazlaca uzun değil fakat sürükleyici. Sade ve anlaşılır şundan dolayı genç bir kızın duygularını anlatarak yazıyor yazar kısaca birinci kişi kitap. Zaten eğer ağır bir dili olsaydı saçma bulurdum. Ağır bir romantizmi yok ve gerektiğinde güzel bir halde sertliği yazabiliyor. Karakterleri sakin bir halde anlatmış ve onların ilişkilerinide fazlaca beğendim. Asıl kitabı beğenme nedenime gelirsek iki karakterde fazlaca kuvvetli. Erkek karakterimiz melek olmasına karşın hanım karakterimizde onunla beraber hikayede kısaca zayıf,çelimsiz bir kız değil. Bu kitabı size şiddetle tavsiye ederim. (elagurseller)


Meleğin Düşüşü PDF indirme linki var mı?


Susan Ee – Meleğin Düşüşü kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Meleğin Düşüşü PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Susan Ee Kimdir?

Susan Ee, ABD Günümüzün en fazlaca satan Penryn & End of Days triosunun yazarıdır. ANGELFALL, WORLD AFTER ve END OF DAYS kitapları yirmi dile çevrildi ve kısa filmleri büyük festivallerde oynadı. Eskiden avukattı fakat yazar olmayı seviyor.


Susan Ee Kitapları – Eserleri

  • Meleğin Düşüşü
  • Kıyamet Sonrası
  • Günlerin Sonu


Susan Ee Alıntıları – Sözleri

  • “Bazen, karanlıkta sendelerken güzel bir şeylere çarparız.” (Meleğin Düşüşü)
  • “Bak, insanoğlu hata yapabilirler. Bazen davranışlarımızı korku, bitkinlik ve düpedüz aptallık denetim eder.” (Günlerin Sonu)
  • Kalbimin yeteri kadar süratli attığını düşündüğüm halde, daha da hızlandığını hissettim. Düşman olduğumuz halde, Raffe ona saldırmayacağımdan kesinlikle eminmiş benzer biçimde bana sırtını döndü. (Günlerin Sonu)
  • “İşin aslı hepimiz karanlıkta sendeliyoruz. Bazen korkunç bir şeye çarpıyoruz.” (Meleğin Düşüşü)
  • Bazen karanlıkta sendelerken güzel bir şeylere çarparız. (Meleğin Düşüşü)
  • Öğrendiğim bir şey var ise, istemeyen birini zorla yanınızda tutmak kalp kırıklığına zemin hazırlamaktı. (Günlerin Sonu)
  • “Canavarların acı çekebileceğini hiç düşünmemiştim.” (Kıyamet Sonrası)
  • “Ya bu kurallar seni sevdiğin şeylerden ve kişilerden uzak tutuyorsa?
    Bilhassa de o vakit lüzumlu. Bir çok vakit en etkili ceza budur.” (Kıyamet Sonrası)
  • “Ateşle oynamak baştan çıkarıcıdır.” (Meleğin Düşüşü)
  • “Tarih savaşları yöneten genç kişilerle dolu. Jeanne d’Arc. Samuray Okita Soji. Büyük İskender. Ordularını yönetmeye başladıklarında hepsi ergendi. Bence o zamanlara geri döndük, evlat.” (Günlerin Sonu)
  • …Saç telimin gömleğine iyi mi iliştiğini düşünmek komikmiş benzer biçimde dudakları seğirdi …onu öptüğüm vakit üzerine konmuş olabileceğini tahmin ettim. Raffe de bu şekilde düşünmüştü … Paketten ipliği çıkardı. İplik tıpkı kanatları benzer biçimde kar beyazıydı.
    Saç telini ve ipliği yan yana tutup, başparmağı ve işaret parmağıyla çevirerek birbirine doladı.
    Uçlarını bir araya getirip tezgahın üstünde duran kılıcın yanına gitti ve teli kılıcın kabzasının etrafına sardı.
    “Yakınma etmeyi kes,” dedi kılıca. “Talih getirsin diye yapıyorum..”
    Talih. Talih. Talih.
    Bu sözcük zihnimde yankılanıp durdu. (Kıyamet Sonrası)
  • “Nazik davranıp gitmemize izin vermeliydi.”
    “Ona saygılı davranmayı iyi öğrettin doğrusu. Hep pis dövüşen bir kızla tanışmak istemişimdir.”
    “Nefsi müdafaada pis dövüşmek diye bir durum geçerli değildir.”
    “Onunla dalga mı geçeyim, seninle gurur mu duyayım bilemiyorum.” (Kıyamet Sonrası)
  • “En sonunda, hepsi bizi terk ederler. Hem de onları ne kadar seversek sevelim ya da ne kadar fazlaca şey yaparsak yapalım. Asla yeteri kadar iyi olamayız.” (Kıyamet Sonrası)
  • “İnsan olmak, uyum sağlamak yada görünüş olarak geri kalanımız benzer biçimde olmak demek değil. Kim olduğunla ve ne yapmayı isteyip istemediğinle ilgili.” (Günlerin Sonu)
  • . .. Kalbimin yeteri kadar süratli attığını düşündüğüm halde, daha da hızlandığını hissettim. Düşman olduğumuz halde, Raffe ona saldırmayacağımdan kesinlikle eminmiş benzer biçimde bana sırtını döndü. (Günlerin Sonu)
  • Beni bir kere bir adamın kollarında görmüş oldu, kafasında bizi hemencecik evlendiriverdi. Raffe’nin annemin kaynanası olmasına ne diyeceğini düşündüm. (Kıyamet Sonrası)
  • “Kılıcım sana anılarımı mı gösterdi?”
    Omuzlarım birazcık gevşedi. “Bunu yapabileceğini biliyor muydun?”
    “Eskiden bana sadık bulunduğunu ona güvendiğimi biliyorum.” Benimle değil, Ürkünç Ayı’yla konuşuyordu. (Günlerin Sonu)
  • “Kendinden iki misli büyük çetelerle savaştın, bir melek savaşçıyı öldürdün, bir baş meleğe karşı geldin ve bir melek kılıcı kullandın.” Raffe başını yana eğdi. “Ama bir kurtçuk gördüğünde, minik bir kız benzer biçimde feryat atıyorsun (Günlerin Sonu)
  • Benden hoşlanmıyordu bile.
    Bu düşünceyi zihnimde evirip çevirdim. Fikir yuvarlanıp dururken hissetiğim her şeyi de kafamdaki o üç metre kalınlığındaki kasanın içine tıktım, bir şeyler sürünerek dışarı çıkmasın diye de kapıyı derhal çarpıp kapattım. (Meleğin Düşüşü)
  • Düşüncelerimin geri kalanını zihnimdeki dehlize tıktım ve kapısını kapatmak için var gücümle ittim. Pek beceremedim. Son sıralarda sık sık aynı şey başıma geliyordu aslına bakarsanız. (Günlerin Sonu)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş