Eğitim

Hayatı Sadeleştirmek İçin – Marie Kondo Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayatı Sadeleştirmek İçin – Marie Kondo Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hayatı Sadeleştirmek İçin kimin eseri? Hayatı Sadeleştirmek İçin kitabının yazarı kimdir? Hayatı Sadeleştirmek İçin konusu ve anafikri nedir? Hayatı Sadeleştirmek İçin kitabı ne konu alıyor? Hayatı Sadeleştirmek İçin PDF indirme linki var mı? Hayatı Sadeleştirmek İçin kitabının yazarı Marie Kondo kimdir? İşte Hayatı Sadeleştirmek İçin kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Marie Kondo (Konmari)

Çevirmen: Melis Zeren

Yayın Evi: Epsilon Yayınları

İSBN: 9789944829861

Sayfa Sayısı: 232


Hayatı Sadeleştirmek İçin Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Hangimiz dağınık değiliz ki? Evimiz, işyerimiz, yaşantımız…. Peki derli toplu olmak bu kadar mı zor?

Saatlerinizi ayırarak topladığınız her yer kısa sürede gene mi dağılıyor? Belki de şimdiye kadar yanlış şekilleri uyguladınız.

Japon temizlik ve organizasyon uzmanı Marie Kondo, “derleyip toplama” mevzusunda size destek olmaya hazır. Üstelik kalıcı sonuçlar elde edeceğinizin garantisini veriyor. Marie Kondo, bu kitapta anlattığı yöntemler ve paylaşmış olduğu sırlarla sayısını kendisinin bile hatırlamadığı müşterilerinin yaşamını değiştirdi. Şimdi sıra okuyucularında!

Bir balıkçı yaka siyah kazağı diğerinden iyi mi ayırt edeceğinizi bilmek, çorapları doğru şekilde katlamak, gizleme kutularını en etkili şekilde kullanmak… hayatınızda mucizeler yaratabilir. Hele fazlalıklardan kurtulmak… Kendinizi eskisinden oldukca daha rahat, mutlu ve enerjik hissetmenizi sağlayabilir. Denemeye başlayın… Hemen, şimdi!


Hayatı Sadeleştirmek İçin Alıntıları – Sözleri

  • İnsanların düşünme şeklini değiştirmeden alışkanlıklarını değiştirmeleri imkansızdır.
  • İtiraf etmek gerekirse istifçilik icra eden insanların kendilerini güvende hissedebilecekleri bir miktarın var bulunduğunu sanmıyorum.
  • ‘Dağınık bir oda dağınık bir zihne eşittir.’
  • Hayatınızın her alanında her
    şeyi ilişkin olduğu gruba nazaran değerlendirin, bulunmuş olduğu yere nazaran değil.
  • Gayri istemli satın almak, aşırı yiyecek ve içmek, stresi yatıştırma girişimleridir.
  • En sonunda elden çıkarıp çıkarmamak mevzusunda karar verirken kendime şu suali sormam icap ettiğini fark ettim: “Bu sana haz veriyor mu? Yanıt evetse, elindekine sıkıca sarıl. Hayırsa, at gitsin.”
  • Hayatta yalnız sevdiğimiz öğelerle çevrili olmaktan daha büyük bir mutluluk düşünemiyorum
  • Okunmayan tüm bu kitaplardan bir an evvel kurtulun. Tozlanmaya bıraktıklarınızı okumaktansa sizi hakkaten tesiri altına alan kitapları okumak oldukca daha iyi olacaktır.
  • İnsanların düşünme şeklini değiştirmeden alışkanlıklarını değiştirmeleri imkansızdır.
  • Bana nazaran etkin ev toplama sanatı iki temel eylemden oluşuyor evdekilerden Kurtulmak ve eşyaların nerede tutacağını karar verebilmek burada aslolan olan evdekilerden kurtulmak olmalıdır bu ülke daima sürekliliğini korur geri kalanını ise sizin kişisel olarak ulaşmak istediğiniz düzenlilik seviyesi belirler


Hayatı Sadeleştirmek İçin İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Marie Kondo’yu ve kitabını ilkin annem keşfetti. Kendisi tam bir istifçiydi. Gelen armağan paketleri asla atılmaz, A101 ya da BİM’e gelmiş herhangi model çerçeve kesinlikle alınır, eski giysiler “yok giyeriz bunu yaa bak şununla iyi mi kombinleriz amaa, süper!” denerek asla giyilmemek suretiyle dolaplara, hurçlara kaldırılırdı. Sonra bir şey oldu. Anneme yaptığım en iyi şeylerden biri telefonuna Pinterest indirmekmiş sanırım. Yine bigün oralarda gezer iken “f. şu kitaba bak derhal bana sipariş etmeliyiz!” dedi ve şimdi evimizdeki bir çok şey çöpte ya da geri dönüşümde.
Kitabı ben de okudum ve Marie Kondo’nun videolarını da arada sırada izlerim. Kendisi oldukca naif bir insan olmakla beraber kitabı da öyleydi. Bana oldukca faydası dokundu ve eşyalar içinde iyi mi boğulduğumu fark ettirdi. Anneme söz ederken asla dönerek de kendime bakmamışım meğer… Giyim affetme kutusuna dört koca poşet giyim gitti ve tüy şeklinde hafifledim.
Bazı eşyalar sizi mutlu ederken bazıları size hastalık verir, sizi boğar. Yapmanız ihtiyaç duyulan şey ise sizin sorgulamanızdır. “Bu eşya bana haz veriyor mu? Beni mutlu ediyor mu?” ve ben kendime ek olarak “İşime yarıyor mu?” diye sormuş oldum. Minimalizmin bana ihtiyaç duyulan şey bulunduğunu anladım. Artık masamın üstünde dikkatimi dağıtacak hiçbir şey yok. Çekmecelerimde paslanmış, kırılmış ( fakat anısı var diye tuttuğum) küpeler ya da bilezikler yok. Bu kitabı eğer istifçi ve dağınıksanız şiddetle tavsiye ederim. İyi okumalar. (teto)

Bu kitabın bir kişisel gelişim kitabı olmadığının farkındayim. Son dönemlerde oldukca sayıda kişisel gelişim kitapları okuduğum için bu kitabı bir de o yonle değerlendirmek isterim. Yalnızlığın, içe kapanıkligin, anlaşılmakta zorluğun sebebinin aslen kararsizlik, başkalarını yargılama ve insanoğlunun kendisiyle ilgili yargıları olduğuna değinerek gönlüme taht kurmuş bir kitap oldu. Bize ilişkin olan ve bizlere keyif veren bir yaşam yaşamamız için çevremizi toparlamak cok iyi bir başlangıç şeklinde görünüyor. Kolayca okunabilecek, ferahlatıcı bir yaz içeceği tesiri yaratan bu kitabı öneriyorum. İyi okumalar. (elmas)

Televizyondan tanıdığımız,insanların evlerini toplamasına yardım eden yazarın,kitabını enteresan bulduğumu söylemeliyim.Beş yaşından itibaren ev toplama ve seviye mevzusuna ilgi duyduğunu, bu mevzuda dergiler kitaplar okuduğunu, temizliğe ve atmaya düzene aşırı derecede takıntılı bulunduğunu konu alıyor yazar. Küçüklüğünden beri evimizdeki eşyaların fazlalarını attığını kendi odası yetmiyormuş şeklinde kardeşlerinin odalarını temizlediğini, fazlalıkları ayırıp attığını hatta evdekilerin kızmasın diye eşyalarını yavaş yavaş teker teker attığını konu alıyor yazar. İlginç bulduğum kısım ise bu kadar takıntılı bir halden sonrasında bunu bir avantaja çevirmiş olması. Aslında yazarın ebeveyni tarafınca ilgisiz kaldığını, enerjisini sosyalleşerek değil de seviye ve temizlik takıntısı ile attığını düşündüm.Kitapta genel olarak savundugu fikir şu ; evinizi toplarsanız hayatınızı da toplarsınız ,evinizi toplarsanız, hayatınızı düzene koyar, gerçekte ne yapmak istediğinizin farkına varabilirsiniz. Gerçekten neye ihtiyacınız bulunduğunu belirlerken verdiğiniz kararlar ,hayatınızdaki tüm karar verme aşamalarını etkileyecektir diyor yazar.
Bana nazaran gün içersinde verdiğimiz kararlar ne kadar çoksa, mühim mevzularda hata yapma riskimiz artıyor. Bu nedenle o kadar da lüzumlu olmayan mevzularda karar vermek yerine hayatımızı sadeleştirmek daha mühim mevzularda karar verirken daha enerji dolu olmamızı, daha doğru ve sakin kafayla karar verebilmemizi sağlar. Ben bu açıdan bakarak hayatımı sadeleştirmek istediğim için bu kitabı okudum. Aslına bakarsanız oldukca fazla şey öğrendiğini söyleyemem. Ama kitabından çıkardığım en büyük ders şu oldu; klasik düşüncenin tersine az az ve yavaş yavaş toplamak yerine kategorilere ayırarak kategorilerdeki eşyaları tek bir noktaya toplayıp ,ilk olarak ne kadar oldukca eşyaya haiz olduğumuzu görmek en mühim detay. Böylece eşya yığınının içinde hakkaten ihtiyacımız olup olmayanlara karar verirken bizi mutlu edip etmediğini düşünmek için fırsatımız olacak. Mümkün olan en kısa süre içinde belirlediğimiz kategori bitirmek kitabından öğrendiğim en büyük detay oldu. Ayrıca yazar atılacak her eşyayı elimize alıp kendimize ,bu bana keyif veriyor mu diye sormamız icap ettiğini konu alıyor.İlk başta gülünç bulabilirsiniz sadece dokunduğunuz her eşya sizi seçimlerinize düşüncelerinize götürür diyor. Ben buna katılıyorum ,ek olarak ev toplamanın hayatımızı düzenlediğini de bir nebze de olsa inanıyorum. Ama gene de bunu takıntı haline getirmemek lazım yazar şeklinde. Kitapta beğenmediğim nokta ise bilhassa kitaplarla ilgili olan kısımdı.Ben kitap okumayı seven ve kendine ilişkin bir kütüphanesi olan bir insanım.Benden sonrasında çocuklarımın da bu kütüphaneye haiz olması en büyük hayallerimden bir tanesi. Çocuklarımın da kitapları sevmesi için onların gözünün önünde bu şekilde bir kitaplığın bulunmasının,ilk örnek almış olduğu şahıs olan annelerinin kitap sık sık özenle kitap okumasının mühim bulunduğunu düşünüyorum. O yüzden kitaplar mevzusunda bu bana keyif veriyor mu ya da bundan öğreneceğim bir şey kaldı mı diyerek kitapları atmak benim için oldukca yanlış ve yapamayacağım bir şey.Üstelik atmak yerine gerekseme sahiplerine vermek daha mantıklı.Hayatını sadeleştirmek isteyenlerin okuyabileceği bir kitap.Bakalım ben ne kadar sadeleştireşeceğim? (Zeynep Buse Eydemir)


Hayatı Sadeleştirmek İçin PDF indirme linki var mı?


Marie Kondo – Hayatı Sadeleştirmek İçin kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Hayatı Sadeleştirmek İçin PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Marie Kondo Kimdir?


Marie Kondo Kitapları – Eserleri

  • Hayatı Sadeleştirmek İçin
  • Hayattan Keyif Almak İçin
  • The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story
  • Joy at Work


Marie Kondo Alıntıları – Sözleri

  • Bana nazaran etkin ev toplama sanatı iki temel eylemden oluşuyor evdekilerden Kurtulmak ve eşyaların nerede tutacağını karar verebilmek burada aslolan olan evdekilerden kurtulmak olmalıdır bu ülke daima sürekliliğini korur geri kalanını ise sizin kişisel olarak ulaşmak istediğiniz düzenlilik seviyesi belirler (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • Good looks are no excuse for arrogance. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • Sahip olduklarımızla dürüstçe yüzleşmek içimizde birçok duygu uyandırır. Bize yaşama luğu veren bu duygulardır. (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • ” Zihniniz haiz olduğunuz her şeyin kıymetini belirler.” (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • “Eğer düzenlemenin dağınıklığı ortadan kaldırmak bulunduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Esas amacın hakkaten sevdiğiniz şeyleri bulmak ve saklamak; keyif dolu bir yaşam yaşamak için bu tarz şeyleri gururla sergilemek bulunduğunu hep aklımda tutarım.” (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • It’s all start with visualizing.. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • Ancak başka insanların değerlerinin bizimkilerden değişik olabileceğini kosulsuzca kabul ettiğimizde düzenlemeyi bitirdigimizi söyleyebiliriz. (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • Gayri istemli satın almak, aşırı yiyecek ve içmek, stresi yatıştırma girişimleridir. (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • Discarding really means choosing what to keep.. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • Okunmayan tüm bu kitaplardan bir an evvel kurtulun. Tozlanmaya bıraktıklarınızı okumaktansa sizi hakkaten tesiri altına alan kitapları okumak oldukca daha iyi olacaktır. (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • “Hayattan keyif almak için
    AT, KURTUL, FERAHLA” (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • İnsanların düşünme şeklini değiştirmeden alışkanlıklarını değiştirmeleri imkansızdır. (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • Bir şeyi tutmaya ya da atmaya karar vermenizdeki tek kriter o nesnenin size keyif vermesidir. … Yalnızca içinizde keyif hissi uyandıran eşyaları tutun. Bunu sağlamayan bir nesneyi atmadan ilkin kesinlikle ona teşekkür edin. Hayatınızda olan şeylerden minnettarlık hissiyle ayrılınca hayatınızdaki eşyaların kıymetini bilir ve onlara daha iyi bakma isteği duyarsınız. (Hayattan Keyif Almak İçin)
  • İnsanların düşünme şeklini değiştirmeden alışkanlıklarını değiştirmeleri imkansızdır. (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • If we’ve read a book once, we’ve experienced it.
    ….
    Even if you don’t remember it well, it’s still inside of you. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • En sonunda elden çıkarıp çıkarmamak mevzusunda karar verirken kendime şu suali sormam icap ettiğini fark ettim: “Bu sana haz veriyor mu? Yanıt evetse, elindekine sıkıca sarıl. Hayırsa, at gitsin.” (Hayatı Sadeleştirmek İçin)
  • – What should I get rid off ?
    +Simple. Whatever doesn’t spark joy. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • Maybe , I ‘m greedy to want both a career and a love life. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • Who you are now is more important than memories of your past. Be good to yourself. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)
  • “Someday” never comes.. (The Life-Changing Manga of Tidying Up: A Magical Story)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş