Eğitim

Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır – Süleyman A. Örnek Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır – Süleyman A. Örnek Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır kimin eseri? Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır kitabının yazarı kimdir? Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır konusu ve anafikri nedir? Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır kitabı ne konu alıyor? Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır PDF indirme linki var mı? Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır kitabının yazarı Süleyman A. Örnek kimdir? İşte Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Süleyman A. Örnek

Yayın Evi: Nemesis Kitap

İSBN: 9786055395841

Sayfa Sayısı: 279


Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Kendisine ‘tehlikeli belki’nin filozofu diyen Nietzsche’ye kayıtsız kalmak imkânsızdır. O, öylesine kuvvetli bir sesle konuşur ki, ne olursa olsun kafanızı çevirip bakmak ihtiyacı duyarsınız. Onun ya izinde, ya da karşısında olmuş olursunuz. Bundan dolayı bir yaşam filozofu olan Nietzsche’nin eserleri, insan olmanın ne anlama geldiğine dair en mühim sorularla ilgilenir. Onun derdi kuru ve soyut sözlerle felsefe yapmak değildir; Nietzsche, yaşama direkt dokunmak ister. Onun amacı yeni ve insana uygun, onu yücelten değerlere yer açmaktır. O, putları, sorgulamadan inanılan değerleri, insanı bir ‘sürü’ varlığı hâline getiren inanışları yerle bir etmek ister.Nietzshe’nin felsefesi en oldukca, kendi olma yolculuğuna çıkmayı göze alabilecek kadar yürekli, ne pahasına olursa olsun bu yolculuğu sonuna dek vardırmayı isteyen gözü pek insanlara destek olabilir. Bundan dolayı Nietzsche bu yoldan geçmiş biri olarak haykırır kitaplarında…Peki bir yaşam filozofu olarak Nietzsche bizlere iyi mi yaşamamız icap ettiğini söyler mi ya da insanlara bir reçete verir mi? Cevap hayır. O, insanlığı kurtarmak ve düzeltmek benzer biçimde şeylere inanmadığını açıkça duyuru eder.“İnsanlığı düzeltmek herhâlde benim vadedeceğim en sonuncu iş olurdu…”Bu kitapta Nietzsche’nin yaşam öyküsünü, hayata yön veren aforizmalarını ve ‘üstinsan’ olmaya giden yolları okuyacak,Nietzsche’siz yaşamın bir hata olduğuna siz de inanacaksınız…


Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır Alıntıları – Sözleri

  • Yükseltmeyen her ilişki aşağı çeker.
  • “Kötü insanların şarkıları yoktur.”
  • Kendi doğrularınızı, kendi erdeminizi, kendi yaşamınızı yaratın; kısaca, kendiniz olun. Ahlakın, dinin ya da devletin istediği şahıs değil.
  • İnsanın başkaları hakkında fazla düşünmemesi ve kendisinden hoşnut olabilmesi; galiba mutluluk burada.
  • Aptalın kendisine saygısı o denli düşük ve kibri o denli büyüktür ki, bu yüzden kendisine yapıldığını düşündüğü kötülüğü en pahalı bir halde ödetmek ister.
  • Dolandırılma korkusuyla devamlı tetikte durup yaşamını bir kabusa çevirmek mi, yoksa üç beş aptalın kurnazlıklarını görmezden gelmek mi bizlere daha oldukca zarar verir?
  • Evlilik hem aşırı bir tepki olan ‘aşk’ ın üstüne kurulur, hem de bu aşırı tepkinin devamlı olması ümit edilir. Eşler yaşam boyu birbirlerine aşık kalabilecekleri yalanına gönüllü olarak inanmak isterler.
  • O, yargılayan, insanları aden ya da cehenneme göndermekle tehdit eden bir tanrının sevilmeyeceğine inanır.
  • Nietzsche’nin onayladığı gruptaki insanların oldukca mühim bir özelliği var. Onlar devamlı bu dünyadan yakınmak yerine, onu hoşlarına gidecek bir yer haline getiriyorlar.


Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitabımız Nietzsche’nin çetrefilli yaşamını özetlemek gerekirse anlatarak başlıyor ve  yazarımızın birazcık acemice görünen grizgâhı ile devam ediyor. Genel olarak Nietzsche’nin düşünceleri ve özlü sözlerinden alıntılar icra eden yazarımız arkasından düşünceyi kendi kaleminden fikirlerini katarak konu alıyor. Mevzu bahsi geçen filozofumuzun 21 kitabından da alıntılar bulabildiğiniz bir derleme yapılmış, gerçek Nietzsche kitaplarına hazırlık için de okunası bir kitap diyebiliriz. Bundan dolayı; Nietzsche’nin o derin düşüncelerini tek seferde idrak etmek görünmüş olduğu kadar kolay değil. (Şevval)

Nietzsche hakkında birçok tanıtıcı kitap okudum fakat bu kitap hem Türkçe olarak, hem de bu topraklardan çıkmış bir yapıt olarak daha hususi, daha anlaşılır. Nietzsche benzer biçimde kavraması oldukca zor bir kişiyi oldukca yalın bir üslupla güzel ifadelerle yazmış yazar, bence atlanmamasi ihtiyaç duyulan bir yapıt. (arifsahin)

Nietsche nin düşünceleri hakkında informasyon sahibi olabileceğiniz ve kendi hayatınızdan çıkarımlar yapabileceğiniz bir kitap. (ortam ve kendini beğenmişlik… şahıs devamlı hak etmiş olduğu insanoğlu içinde bulunduğunu bilirse, kendini beğenmişliği unutur. yalnız olmak kibri besler. genç insanoğlu,kendini beğenmiş olurlar. bundan dolayı hepsi de birer asla olan fakat oldukca mühim görünmeyi seven benzerleriyle arkadaşlık ederler. ) (Sercan Mehmet Mengil)


Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır PDF indirme linki var mı?


Süleyman A. Örnek – Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Süleyman A. Örnek Kimdir?

27 Mayıs 1967 tarihinde Denizli’de doğdum. Üniversite öğrenimimi On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Yabancı Diller İngilizce Kısmı’nde tamamladım. Daha Sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Kısmı’nde yüksek lisans çalışmamı “Nietzsche’de Yaşama Sorunu” adlı tezimle bitirdim.

İlk romanım olan “Kaybetmeye Övgü” 2003 senesinde Galata Yayınları tarafınca yayımlandı. Bu romanda yitirme duygusu çevresinde tercihlerin, mahkumiyet benzer biçimde yaşanmış olan evliliklerin ve yaşamın samimi bir sorgulanması yer verilmiştir.

“İntihar Etüdleri Dairesi” adlı romanım ise ilkin 2008 senesinde Plato Yayınları tarafınca, 2010 senesinde ise Nemesis Kitap tarafınca yayımlandı. Bu romanda intihar benzer biçimde ağlatısal bir olguyu oldukca katmanlı bir ironiyle ele almaya çalıştım. Çıkış noktası Aristo’nun “İntihar devlete karşı işlenmiş bir suçtur” cümlesi olan bu roman esasen yoğun bir devlet-otorite eleştirisi olarak da okunabilir.

Yine Nemesis Kitap tarafınca 2010 senesinde “Cehennem Öyküleri” adlı öykü kitabım yayımlandı. Bilerek ya da bilmeden yaşamı birbirimiz için iyi mi bir cehenneme çevirdiğimizi ve masumiyetimizi yavaş yavaş iyi mi yitirdiğimizi özetleyen bu öykü kitabı doğa ötesi cehennemden oldukca aslen yeryüzü cehennemleriyle ilgili.

         Son dönem çalışmalarımdan olan “Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır” adlı popüler felsefe kitabım da gene Nemesis Kitap tarafınca 2012 senesinde yayımlandı. Nietzsche’nin detaylı bir yaşam öyküsünü, onun hanımefendilere, aşka, sosyalizme ve hayata bakışını irdeleyen bu emek verme bununla beraber onun aforizmalarının toplu bir değerlendirmesini de içermektedir. Bu kitap, insanı görkemli bir noktaya ulaştırmak isteyen Nietzsche’ye giriş kitabı olarak da okunabilir.

Yine son dönem çalışmalarımdan olan “Niezsche’de Yaşama Sorunu” adlı yüksek lisans tezim ise Belge Yayınları tarafınca 2012 senesinde yayımlandı. Bu kitapta ise Nietzsche’nin Sokrates’le başlamış olan geleneksel Batı metafiziğine ve bu çizginin doğurduğu nihilizme getirmiş olduğu eleştiriler yer verilmiştir. Nietzsche’nin insanı yücelten ve yaşamın iyi mi olumlanlanması icap ettiğini gösteren çözümlemeleri de bu kitapta bulunmaktadır.

Son dönemde bilhassa ilgimi çeken felsefe temelli kişisel gelişim üstünde eserler vermek suretiyle emekler yapmaktayım.


Süleyman A. Örnek Kitapları – Eserleri

  • Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır
  • Mutsuzluğun Başkenti Türkiye
  • İntihar Etüdleri Dairesi
  • Kişisel Gelişim Kitabı : Mutluluk
  • Cehennem Öyküleri
  • Nietzsche’de Yaşama Sorunu
  • Kaybetmeye Övgü


Süleyman A. Örnek Alıntıları – Sözleri

  • “Olumsuzluk kapısı bir kez açılınca artık oradan iyi bir şeyin girmesi mümkün olmuyor pek.” (Cehennem Öyküleri)
  • Bu insanoğlu o denli kurnazmış ki başkalarını kandırmak en büyük zevkleriymiş. Bu kurnazlar ülkesinde pazarcı, müşterisini kandırırmış; taksici de yabancıyı. Müteahhit, ev düşsel olanları kandırırmış; kabzımal, üreticiyi. Bankacı ve politikacı ise hepsini birden kandırırmış. Oldukca tutucu olan, Allah korkusunu dillerinden düşürmeyen bu insanoğlu refah içinde birbirlerini kandırır dururlarmış. Sonra da güzel ve mutlu günler için hep beraber bol miktarda yakarma ederlermiş (Mutsuzluğun Başkenti Türkiye)
  • “Yaşam, Nietzsche tarafından, ahlakın ‘suç’, dinin ie ‘günah’ koşullandırılmalarından kurtarıp masum ilan edilmiş ve bu sayede insanın onu iyi ve kötünün ötesinde onaylayabilmesinin yolu açılmıştır.” (Nietzsche’de Yaşama Sorunu)
  • Yaşama sebebi, bununla beraber iyi biri ölme sebebidir. (İntihar Etüdleri Dairesi)
  • Hayat düşünenler için bir güldürü, hissedenler için bir trajedidir. (İntihar Etüdleri Dairesi)
  • Yükseltmeyen her ilişki aşağı çeker. (Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır)
  • Makama-mevkiye bakmadan insana bakmayı öğrendiğimiz gün daha mutlu bir cemiyet olacağız. (Mutsuzluğun Başkenti Türkiye)
  • “Kötü insanların şarkıları yoktur.” (Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır)
  • Ona bakarsanız ülkede Adalet Bakanı da var fakat hakkaniyet bir türlü tecelli etmiyor ve biz hakkaniyet işini hep Allah’a havale ediyoruz. (Mutsuzluğun Başkenti Türkiye)
  • Testide ne var ise dışına o sızar. (İntihar Etüdleri Dairesi)
  • “Mevkilerini para ile satın alanlar, bigün harcamalarını geri almak derdine düşerler…” (Mutsuzluğun Başkenti Türkiye)
  • Nietzsche’nin onayladığı gruptaki insanların oldukca mühim bir özelliği var. Onlar devamlı bu dünyadan yakınmak yerine, onu hoşlarına gidecek bir yer haline getiriyorlar. (Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır)
  • Her otomobilde bir sopa var bundan dolayı uzlaşma, sakinlik, anlayış, empati benzer biçimde meziyetlerimiz güdük kalmış olduğu için sopa olmadan meseleleri çözemez durumdayız. Bundan dolayı anadilimiz Türkçe değil; bizim anadilimiz sertlik. Evet, anadilimiz sertlik ve bu anadili besleyen kültürel kökler var. (Mutsuzluğun Başkenti Türkiye)
  • “Gerçek çirkindir; sanata, gerçeği yok etmeyelim diye sahibiz.” (Nietzsche’de Yaşama Sorunu)
  • “Nietzsche’ye göre, ahlak, sürünün ve ortalama olanın içgüdüsüdür.” (Nietzsche’de Yaşama Sorunu)
  • Eğer mutluluk kurnazlıkla ulaşılabilen bir şey olsaydı biz herhalde dünyanın en mutlu toplumu olurduk. (Mutsuzluğun Başkenti Türkiye)
  • Yaşadığımız şartlar yüzünden tanrıyı suçlayıp ,onu da suça ortak görme saldırganlığıymış intihar bir yönüyle .memnun olmayı ,yetinmeyi, gülümsemeyi bir becerebilsek asla bunlari yaşamazmışız .
    Diğer adam ;intihar ,memnuniyetsizlerin mastürbasyonudur diye sözlerini bitirdiğinde hepimiz önüne bakıyordu … (İntihar Etüdleri Dairesi)
  • “Sahte ümit cehennemdir.” (Cehennem Öyküleri)
  • Evlilik hem aşırı bir tepki olan ‘aşk’ ın üstüne kurulur, hem de bu aşırı tepkinin devamlı olması ümit edilir. Eşler yaşam boyu birbirlerine aşık kalabilecekleri yalanına gönüllü olarak inanmak isterler. (Nietzsche’siz Hayat Bir Hatadır)
  • Gerçekten körleşmeden başka çaremiz yok mu bu saçma dünyaya katlanmak için? (İntihar Etüdleri Dairesi)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş