Eğitim

Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi – Daniel Glattauer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi – Daniel Glattauer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi kimin eseri? Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi kitabının yazarı kimdir? Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi konusu ve anafikri nedir? Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi kitabı ne konu alıyor? Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi PDF indirme linki var mı? Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi kitabının yazarı Daniel Glattauer kimdir? İşte Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Daniel Glattauer

Çevirmen: Sencer Aydın

Orijinal Adı: Almanca

Yayın Evi: Destek Yayınları

İSBN: 9786053114734

Sayfa Sayısı: 208


Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Emmi ve Leo.

21. yüzyılın umarsız klavye aşıkları.

Bu sefer bir araya gelebilecekler mi?

İlk kitapta aşklarının içinde rüzgar vardı, şimal rüzgarı.

Bu kez ise dalgalar var.

1… 2… 3… 4… 5… 6…

Kaç dalga oldu?

Kabarıp kumsalla buluşan dalganın mutluluğuna erişmek için kaç dalga daha lazım insana?

“Evet Leo, burada boyun eğmez yedinci dalganın hikayesi anlatılıyor. Denizden gelen ilk altı dalga hesaplanabilir ve birbirine uyumludur. Birbirlerine bağlıdır, birbirlerinin üzerinde yükselirler ve hiçbir sürpriz içermezler.

Ama yedinci dalga hesaplanamaz. Uzun süre hiç fark edilemez, monoton hareketlerle oyuna iştirak eder, öncüllerine uyum gösterir.

Ama bazen ipini koparır. Çünkü o kaygısızdır, gizlisi saklısı yoktur, asidir, yoluna çıkan her şeyi silip süpürür, her şeyi yeniden yeniden şekillendirir. Onun için öncesi yoktur, sadece şimdi vardır.

Ve sonra her şey değişecektir. İyi şekilde mi kötü şekilde mi?

Bunun cevabını yalnızca ona yakalanmış, onun karşısında dikilmeye ve onun büyüsüne kapılmaya cesaret etmiş olanlar verebilir.”

Emmi ve Leo ne meydana getirecek, neyi seçecek?

Ya sessiz bir rüzgarsızlıkta sonsuz bekleyişi…

Ya da dalgaların yedincisini…


Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi Alıntıları – Sözleri

  • Evet, burada boyun eğmez yedinci dalga hikayesi anlatılıyor. İlk altı dalga hesaplanabilir ve birbiriyle uyumluymuş. Birbirlerine bağlılar, birbirlerinin üstünde yükseliyorlar ve hiçbir sürpriz içermiyorlar. Devamlılığı sağlıyorlar. Altı girişim, uzaktan bakıldığında birbirinden ne kadar değişik görünürse görünsün, hep aynı sonuca neden olan altı girişim.
    Ama yedinci dalgaya dikkat! O hesaplanamaz. Uzun süre asla fark edilemez, tek düze hareketlerle oyuna iştirak eder, öncüllerine uyum gösterir. Ama kimi zaman ipini koparır. Her süre bir tek o, bir tek o yedinci dalga. Zira o kaygısızdır, gizlisi saklısı yoktur, asidir, yoluna çıkan her şeyi siler süpürür, her şeyi tekrardan şekillendirir. Onun için öncesi yoktur, bir tek şimdi vardır. Ve sonrasında her şey değişecektir. İyi şekilde mi, fena şekilde mi? Bunun yanıtını yalnızca ona yakalanmış, onun karşısında dikilmeye ve onun büyüsüne kapılmaya cesaret etmiş olanlar verebilir.
  • Tek bir şahıs, birine her şeyi veremez.
  • Çalkantısız deniz için doğru karakter olmak lazım.Rüzgârsızlık birine içsel bir refah şeklinde gelir, diğerine sonsuz bir iç sıkıntısı şeklinde .
  • Neden mantıklı şeyleri mümkün olan en mantıksız zamanlarda yapıyorsun ?
  • Kaçmak hiçbir şeyi sonlandırmaz, bir tek geciktirir.
  • Ayrılmak için tanışmış gibiyiz.
  • Leo,çepeçevre her şey değişikliğe uğradı,bir tek buradaki harfler aynı kaldı.Onlara tutunmak bana iyi geliyor.Kendime karşı asla eğer olmazsa bu şekilde dürüst kalabildiğimi hissediyorum.
  • Emmi, sarhoşum. Ve yalnızım. Ağır kusur: Asla ikisini aynı anda olmayacaksın. Ya sarhoş ol ya yalnız fakat ikisini aynı anda, asla.
  • Benim için senden ayrılmak artık seni düşünmemek, bu sırada artık hiçbir șey hissetmemek anlamına gelir. Bana inan, senden ayrılmaktan binlerce mil uzaktayım.


Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi İncelemesi – Kişisel Yorumlar

İlk kitabından sonrasında acaba ne oldu diyip derhal alıp bitirdim. Oldukca güzel bir hikayeydi. Biraz geniş ilişkileri vardı fakat fazlaca takılmadım. Bir hızla başlayıp çabucak bitirdim (Muhammet Görpüz)

Poyraza umar II
EMMA ve LEO bu kez neler yaşayacak…
Edebi bir tecrübe değil doğal olarak ki, bu şekilde bir beklentiye girerek okumayın.
Ancak insana dair, insanoğlunun kendisini aramasını, kendisine söylediği yalanları, itirafları, farkındalığı görme beklentisi ile okuyun.
Bilhassa günümüzde mesajlaşma uygulamaları ile kontakt kurduğumuzdan, öykü fazlaca bizlerden hissettiriyor. Bazen kendi ilişkinizi düşündürüp gülümsetiyor.
Okuyun ve eğlenin “azizim” 🙂 (O1Demir)

Bu kitap Poyraza Çare(Penceremde Kuzey Rüzgarı) kitabının devamıdır. Seri iki kitabından oluşuyor, şu demek oluyor ki bu kitap serinin son kitabı. Ben genel olarak seriyi yorumlayacağım.
Blogları en fazlaca bu yüzden seviyorum. Normalde asla duymayacağımız, bilmeyeceğimiz gizli saklı hazineleri keşfediyoruz. Poyraza Çare kitabını sevgili Eslem’in bloğunda (http://periodiclibrary.blogspot.com/2017/10/kitap-yorumu-poyraza-care-daniel.html) görmüş ve okuma listeme almıştım fakat pek umudum yoktu şundan dolayı kitabın baskısı tükenmişti ve bulunmuyordu. Kadere bakın ki Destek Yayınları’ndan bir editör bir tayyare yolculuğunda öylesine uğramış olduğu bir sahaftan bu kitabı alıyor ve seyahat süresince elinden bırakmadan okuyor. Sonra kitabın devamının da bulunduğunu fakat Türkçeye çevrilmediğini öğreniyor. Kitabın baskısının da olmadığını öğrenince biz bu kitabı basmalıyız diyor ve lüzumlu işlemlere başlıyor.
Kitap tamamen mesajlaşma üstüne kurulu. Emma ve Leo’nun karşılıklı yazışmalarını okuyoruz. Kitap nispeten eski zamanlarda geçmiş olduğu için akıllı telefon yok, devamlı kontakt imkanı yok. Biri bilgisayarını açıp mail atacak da karşı taraf okuyacak. Bu biçim ilişkiler benim fazlaca hoşuma gidiyor. Karakterlerin yavaş yavaş birbirlerini tanımasını ve âşık olmasını okumak fazlaca keyifli. Hiç beklemediğim birkaç sürpriz de eklenince benim şeklinde romantizm seven bünyelerin keyifle okuyacağı bir seri çıkmış ortaya. Sizi uyarıyorum. Eğer elinizde ikinci kitap yoksa ilk kitaba başlamayın. İlk kitap öyleki bir yerde bitiyor ki devamını derhal okumazsanız kafayı yiyebilirsiniz.
İki kitap da fazlaca akıcı ve sürükleyici kitaplar. Birkaç saatte bitirebilirsiniz.
İşin en güzel tarafı ben bu seriyi kitap fuarından toplam beş liraya aldım. Evet, iki kitabı beş liraya aldım. Sonradan pişman oldum. Keşke birkaç tane alsaydım, arkadaşlarıma armağan ederdim, çekilişlerde verirdim diye düşündüm. İnşallah seneye de bu şekilde uygun fiyatlı olursa bu sefer kaçırmam.
https://suleuzundere.blogspot.com/2020/03/ocak-aynda-okuduklarm-2020.html (şule uzundere)


Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi PDF indirme linki var mı?


Daniel Glattauer – Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Daniel Glattauer Kimdir?

1960 senesinde Viyana’da doğan Daniel Glattauer pedagoji ve sanat zamanı eğitimi aldı. Die Presse ve Der Standard gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. 1997 senesinde yazarlığa süregelen Glattauer’in fazlaca satanlar arasına giren son iki romanı Gut gegen Nordwind(2006, Türkçesi: Poyraza Çare) ve Alle sieben Wellen (2009), sayısız dile çevrilmelerinin yanı sıra radyo tiyatrosu, tiyatro ve CD-kitap olarak da büyük başarı kazanmıştır.


Daniel Glattauer Kitapları – Eserleri

  • Poyraza Çare
  • Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi
  • Poyraza Çare
  • Gut Gegen Nordwind
  • Un regalo que no esperabas


Daniel Glattauer Alıntıları – Sözleri

  • Yazmak, dudaklara gerek kalmadan öpüşmektir. Yazmak, zihinle öpmektir. (Poyraza Çare)
  • Sevgili Dış-Yaşam’dan Emmi, e-maillerinizin tadını çıkarıyorum.Bunun için sahiden müteşekkirim.Mobilyalarınıza,tutumlarına fanatik olduğumu ve ekip ruhlarını takdir ettiğimi iletin. (Poyraza Çare)
  • Benim için senden ayrılmak artık seni düşünmemek, bu sırada artık hiçbir șey hissetmemek anlamına gelir. Bana inan, senden ayrılmaktan binlerce mil uzaktayım. (Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi)
  • Emmi, sarhoşum. Ve yalnızım. Ağır kusur: Asla ikisini aynı anda olmayacaksın. Ya sarhoş ol ya yalnız fakat ikisini aynı anda, asla. (Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi)
  • Her şey özgür, susmak hariç. (Poyraza Çare)
  • Diken kuşu: Eski bir Kelt efsanesi. Diken kuşları yuvalarından ayrıldıktan sonrasında tek bir şarkı söyler; bu şarkıyı söylebilmek için üstüne yaslandıkları bir diken yüzünden- ölürler, ölürken söyledikleri için de şarkı eşi olmayan güzellikte olur. (Poyraza Çare)
  • Evet, burada boyun eğmez yedinci dalga hikayesi anlatılıyor. İlk altı dalga hesaplanabilir ve birbiriyle uyumluymuş. Birbirlerine bağlılar, birbirlerinin üstünde yükseliyorlar ve hiçbir sürpriz içermiyorlar. Devamlılığı sağlıyorlar. Altı girişim, uzaktan bakıldığında birbirinden ne kadar değişik görünürse görünsün, hep aynı sonuca neden olan altı girişim.
    Ama yedinci dalgaya dikkat! O hesaplanamaz. Uzun süre asla fark edilemez, tek düze hareketlerle oyuna iştirak eder, öncüllerine uyum gösterir. Ama kimi zaman ipini koparır. Her süre bir tek o, bir tek o yedinci dalga. Zira o kaygısızdır, gizlisi saklısı yoktur, asidir, yoluna çıkan her şeyi siler süpürür, her şeyi tekrardan şekillendirir. Onun için öncesi yoktur, bir tek şimdi vardır. Ve sonrasında her şey değişecektir. İyi şekilde mi, fena şekilde mi? Bunun yanıtını yalnızca ona yakalanmış, onun karşısında dikilmeye ve onun büyüsüne kapılmaya cesaret etmiş olanlar verebilir. (Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi)
  • “ Müzik hayattır, sesi duyulduğu sürece hiçbir şey sonsuza dek ölmez. “ (Poyraza Çare)
  • Geçmiş günlere ve haftalara dönerek baktığımda, gülümseme bile benden uzaklaşıyor. (Poyraza Çare)
  • “Geriye dönerek bakmış olduğunuzda, başta asla talih verilmemiş ihtimallerin pekâlâ var bulunduğunu görebilirsiniz.” Kısacası: Her şey olasılık dahilindedir. (Poyraza Çare)
  • “Gerçek hayatta” uzun süre ayakta kalmak isteniyorsa, kişinin devamlı kendi duygusallığıyla bir ödün ilişkisine girmesi gerekir. (Poyraza Çare)
  • “Sevgili Emmi Rothner, birbirimizi asla tanımamaktan da öte durumdayız.” (Poyraza Çare)
  • Kaçmak hiçbir şeyi sonlandırmaz, bir tek geciktirir. (Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi)
  • Ayrılmak için tanışmış gibiyiz. (Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi)
  • Emmi’yi isterim. Bana gelin. Bir ufak kadeh şarap daha içelim. Gözlerimize bant takarız, filmdeki şeklinde…
    Görünüş beni asla ırgalamıyor. Ben sizin sözlerinize âşık oldum. (Poyraza Çare)
  • Neden mantıklı şeyleri mümkün olan en mantıksız zamanlarda yapıyorsun ? (Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi)
  • Tek bir şahıs, birine her şeyi veremez. (Poyraza Çare 2 – Dalgaların Yedincisi)
  • “Siz bir hanımla bir tek başlangıçta ve sonda ilgilenen bir adamsınız: Yani onu ele geçireceği anda ve kadının onun elinden kaçacağını anladığı andan derhal ilkin. Bu ikisi arasındaki süre -buna beraber olmak da deniyor- sizin için ya fazlaca bunaltıcı ya da fazlaca sıkıntılı yada bir ihtimal ikisi birden.” (Poyraza Çare)
  • Seneler boyu geceleri esen poyraz yanaklarında iyi mi izler bıraktı?Emmi’de bu şekilde yüzlerce şey var beni ilgilendiren. (Poyraza Çare)
  • Ama müzik hayattır, sesi duyulduğu sürece hiçbir şey sonsuza dek ölmez. (Poyraza Çare)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş