Eğitim

Psikolojiniz Bozulmasın – Joel Levy Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Psikolojiniz Bozulmasın – Joel Levy Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Psikolojiniz Bozulmasın kimin eseri? Psikolojiniz Bozulmasın kitabının yazarı kimdir? Psikolojiniz Bozulmasın konusu ve anafikri nedir? Psikolojiniz Bozulmasın kitabı ne konu alıyor? Psikolojiniz Bozulmasın PDF indirme linki var mı? Psikolojiniz Bozulmasın kitabının yazarı Joel Levy kimdir? İşte Psikolojiniz Bozulmasın kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Joel Levy

Çevirmen: Duygu Akın

Orijinal Adı: Freudian Slips

Yayın Evi: Ntv Yayınları

İSBN: 9786055056452

Sayfa Sayısı: 168


Psikolojiniz Bozulmasın Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

1999’da meydana getirilen bir çalışmada deneklere birbirine basket topu atan öğrencilerin görüldüğü bir video izletildi ve beyaz giyen oyuncuların paslarını saymaları istendi. Videonun ortalarına doğru goril kostümlü bir adam oyuncuların içinde dolaşıyordu. Ne ilginçtir ki videoyu izleyenlerin ortalama yüzde ellisi dikkatlerini pasları saymaya odakladıkları için gorili fark etmedi.

İşte istem dışı körlük diye anılan bu örnek kitapta açıklanan pek fazlaca olağan dışı fenomenden yalnız biri. Bu kitap beyin yıkamadan davranışçılığa, déjà vu’dan rüyalara, placebo etkisinden psikoza uzanan bir yolculukla sizi zihnin işleyişiyle tanışmamızı sağlıyor. Böylece kendi kişiliğinizi ve çevremizi kuşatan dünyayla etkileşimimizi daha iyi anlayacaksınız.


Psikolojiniz Bozulmasın Alıntıları – Sözleri

  • Başka bir deyişle, ne kadar bilincinde olduğumuzun bilincinde değil miyiz?
  • “Beklenmedik olana hazırlıklı olmak bile onu tespit etmenizi sağlayamayabiliyordu”
  • 1935’te bir erkekten homoerotik fanteziler kurması istendi ve bu sırada kendisine elektrik şoku verildi. 1963’te meydana getirilen benzeri bir deneyde elektrik verilen metal zeminde çıplak ayakla duran adama, çıplak adam resimleri gösterilirken şok uygulandı. Rapora nazaran denek 4.000 tane şokun arkasından bisexuel oldu.
    Eşcinsellik için kaçınma terapisi 1950’lerde psikiyatrist Kurt Freund tarafınca kimyasal yöntemlerin geliştirilmesiyle büsbütün gülünçlük seviyesine ulaştı. Freund bir taraftan kurbanlarına çıplak adam resimleri gösterirken, bir taraftan da mide bulantısı ve kusma da dahil tehlikeli semptomlara yol açan apomorfin verdi. Ayrıca penisin etrafına tutturulan bir bantla büyümenin kaydedildiği bir aygıt da geliştirdi. Aygıt bastırılamayan erotik tepkileri ortaya çıkarmaya yarayacak bir çeşit cinsel “yalan dedektörü” şeklinde işleyeceği varsayılmıştı. Gülünçlük, kim bilir kaçınılmaz olarak, sonunda bir trajediye yol açtı ve 1964’te kalp rahatsızlığı olan Britanyalı bir adam, eşcinsellik için görmüş olduğu kimyasal kaçınma terapisi sonucu yaşamını yitirdi. Bu kişiye eşcinsellik üstüne bir münakaşanın eşliğinde kusma tetikleyici ilaçlar verilmiş, arkasından heteroseksüel fanteziler hakkında konuşurken bir doz LSD takviyesi yapılmıştı!


Psikolojiniz Bozulmasın İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Huzurlu, güneşli ve Ramazan ayının ilk günü olan güzel bir cumartesi sabahından hepinize merhabalar.
Oldukça güzel ruhsal bir yaratı ile geldim. Meşhur psikologların kuramları, deneyleri ile zenginleştirilmiş fazlaca dolu, başarı göstermiş bir yaratı ,salonyayinlari baskısından Psikolojiniz Bozulmasın.
Freud, Maslow, Jung, Reich, Pavlov ve daha bir fazlaca deha yer ediniyor bu eserde. Zamanında yapmış oldukları emekler ile günümüze ışık tutan, çeşitli olay ve sorunların temelini oluşturan vakaları fazlaca güzel bir dil ile özetleyen bir yaratı. Psikolojik yaratı olması asla korkutmasın sizi, fazlaca akıcı, fazlaca varlıklı ve dolu dolu bir yaratı. Çeşitli görseller ile de zenginleştirilmiş, böylece daha açıklayıcı ve aydınlatıcı bir yaratı olmuş. Bazen bizim için önemsiz olan bir vaka fazlaca değişik şeylere sebep olabilir ve hayatımızda büyük sorunlara yol açabilir. O yüzden bu kitabın okunması ve her kitaplıkta olması fazlaca mühim. Zorlu kavramlar, daha geniş anlamları için parçalanıp açıklanmış ve güzel örnekler ile gösterilmiş, çözümleme edilmiş. Mutlaka okuyun derim.
Biz dilhunn__ moderatörlüğünde #masalkitapligii ve #glcnkitaplığı grubumuz ile fazlaca sevmiş olarak okuduk. Beraber nice okumalara.
Yeni eserlerde görüşmek suretiyle kıymetli kitap dostları, sevgi ile kalınca ve kalbinizin bir köşesine kitaplar dizmeyi ihmal etmeyin. Sevgim üzerinize. (Edebiyatin_kiyisinda)

Psikolojiniz Bozulmasın: Psikolojiniz Bozulmasın, psikolojideki en garip ve mühim kavramları keşfederek tüm bu garip bakış açılarını ve önemsiz şeklinde görünen büyüleyici şeyleri açıklamaktadır. Bu kitap, psikanalizden davranışçılığa, danışmanlıktan nöroanatomiye, kişilikten paranormalliğe kadar bilimin her yönünü kapsamaktadır. Zorlu kavramlar, daha geniş anlamları için parçalanıp açıklanmış, aydınlatıcı örneklerle gösterilmiş ve çözümleme edilmiştir.
Freud ve Jung’tan Maslow ve Reich’e, Laing ve Pavlov’dan Adler ve Zimbardo’ya kadar psikoloji tarihinin en mühim isimlerinin en önemli katkılarını incelerken önemsiz şeklinde görünen ilgi çekici şeylere karşı daima uyanık olmayı da münakaşa konusu yapmaktadır.
Bu biçim eserlere bayılıyorum. Tam olarak elinizin altında olması ihtiyaç duyulan mükemmel bir yaratı kesinlikle. Muhteşem mevzu başlıkları altında olağanüstü bir anlatımı var. Psikoloji eserlerine ayrı bi düşkünlüğüm var. Bu eserde söylediğim şeklinde tam el altında olmalı bence, insan psikolojisini bilincinde olmadan iyi mi ve neler bozar. Kişileri bilincinde olmadan hangi davranışlar ruhsal olarak etkisinde bırakır. Ve tüm bu tarz şeyleri bu eserde okuyacaksınız… Fobiler, uyku felci, rüya, halüsinasyon, dejavu şeklinde mevzularda ele alınmıştır. Mutlaka okuyun okutun tavsiyemdir.
️ kitapmatikcomtr
️ salonyayinlari
#glcnkitaplığı (Gülçin Babacan)

Psikolojiye ilgi duyanların seve bileceği bir kitapla geldim. Psikolojik terimleri oldukça anlaşılır şekilde madde madde aktarılmış bizlere. Çoğunlukla duyduğunuz fakat anlamlarını bilmediğimiz bir fazlaca terimin ne işe yaradığını öğrendim. Kitap psikanalizden davranışçılığa, danışmanlıktan nöroanatomiye, kişilikten paranormaliliğe kadar malum her yönü kapsamış.

Kitaplaşsınlar biz okuyuculara terimleri açıklıyor sonrasında bu terimlere isim Beren bilim adamlarının hikayelerini konu alıyor en sonun da ise bu tür durumların bizde olup olmadığı soruyor.

Freud, Maslow, Reich, Pavlov, Adler şeklinde bir fazlaca bilim insanının sunumları psikoloji hakkında hoş, keyifli bir bilgilendirme türünü sevenler için tavsiye ederim. (Verda Rençberoğlu)


Psikolojiniz Bozulmasın PDF indirme linki var mı?


Joel Levy – Psikolojiniz Bozulmasın kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Psikolojiniz Bozulmasın PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Joel Levy Kimdir?


Joel Levy Kitapları – Eserleri

  • Psikolojiniz Bozulmasın
  • Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız?
  • Tuhaf Gerçekler
  • Kayıp Tarihler
  • Kıyametin El Kitabı
  • Gizli Tarih
  • Gizli Cemiyetler Kitabı
  • Really Useful


Joel Levy Alıntıları – Sözleri

  • Kalp Çizgisi avuç içinin yukarısındadır. Bu çizgi kalbin hem fizyolojik hem duygusal yönelimlerini temsil eder. Eğer çizgi işaret parmağının derhal bitiminden başlıyorsa, aşk hayatınızdan memnunsunuz anlama gelir. Orta parmağın altından başlaması, egoist ve maddeci olduğunuzu gösterir. § Zihin Çizgisi işaret parmağının altından adım atar ve avuç içine doğru yönelir. Bu çizgi, zihni ve kişinin düşüncelerini temsil eder. Dolambaçlı bir zihin çizgisi yaratıcılığa; kısa bir çizgi ise fizyolojik başarıya işaret eder. § Yaşam Çizgisi başparmağın altından adım atar ve bileğe doğru bir yay yaparak ilerler. Canlılığı ve dinçliği temsil eder. Her ne kadar kişinin yaşam süresini göstermese de yaşamının iyi olup olmadığını ve genel sıhhat durumunu gösterir. Eğer bu çizgi dolambaçlıysa fazla enerjiniz var anlama gelir; eğer kısa ve düz bir çizgiyse başkalarının sizin hayatınızı denetim etmesine izin veriyorsunuz anlama gelir. (Tuhaf Gerçekler)
  • Dünyanın en sıcak yeri Dalol, Denakil Depression, Etiyopya; senelik averaj ısı 340.
    Dünyanın en soğuk yeri: Plateau Station, Antartika; senelik averaj ısı -66.7C
    Dünyanın en ıslak yeri: Mansynram, Assam, Hindistan, senelik
    averaj yagis 7.78 santim.
    Dünyanın en kuru yeri: Atacama Çölü, Şili, senelik averaj yağış 0.7 milimetredir. Son yıllarda buraya herhangi bir yağış raporu düşülmemiştir (Tuhaf Gerçekler)
  • Şili, Arica’da altı yılda bigün yağmur yağar. (Tuhaf Gerçekler)
  • Bununla beraber Mayalar, Aztekler, lnkalar ve öteki kültürler bir
    kez daha gözden geçirildiğinde, dillerinin, yazılarının, mimarilerinin
    ve bilimlerinin yerlilere özgü olduğu ve Atlantis kuramlarını destek-
    lediği görülen Kolomb-öncesi metinlerin yorum ve çevirilerinden
    birçoğunun açıkça yanlış olduğu genel olarak kabul edilmiştir. (Kayıp Tarihler)
  • Atlantis, kuvvetli bir ordu
    ve filoya haiz, varlıklı organik kaynakları bulunan, öteki ülkelerle
    yapmış olduğu ticaretten zenginleşerek doruğa çıkmış görkemli bir Tunç
    Çağ uygarlığıydı . (Kayıp Tarihler)
  • Değişik kültürler neyin ağzı sulandırdığı mevzusunda değişik tavırlara sahiptirler. Yiyecek Nerede Nasıl hazırlanmış olur Kurtlu peynir Sardinya Peynir dışarıda bırakılır ve sinekler buna yumurtlar. Kurtlar yumurtalarından çıkarlar. Bu kurtlar şişmanladıkları süre adalılar peyniri, kurtları ve üstündeki her şeyi bölgeler. Buna “carzu marzu” yani kurtlu peynir adı verilir. Çekirgeler Çin, Sahara, Vietnam, Tayland Çin’in Yuan eyaletinde yaşayan Hani halkı çekirgeleri kızartırlar ve önemli konukları için tavuk kafası pişirirler. Sahara’da, Taureg halkı “un” elde etmek amacıyla çekirgeleri çiğnerler. Vietnam’da bunlardan gözleme yapılır. Tayland’da ise yağa batırılmış “çekirge kızartması” yenilir. Konserve haline getirilmiş kızarmış çekirgeler New York’un kimi barlarında egzotik meze olarak satılmaktadır. Ancak Batı Avrupa’nın ve Amerika’nın birçok şehrinde insanoğlu bunu tiksintiyle karşılamaktadır. Karıncalar Tayland Karıncalar asidiktir ve salatalarda limon yerine kullanılabilirler. (Tuhaf Gerçekler)
  • Kitabı oku…
    Elde kalan tek cümle benim için:
    “Ergen, aynı anda hem ebevyn sevgisine ve onayına ihtayaç duyar hem de karşı çıkar.” (Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız?)
  • “Daha mühim şeyleri daha kolay anımsamak için bazı şeyleri unutmak gerekebilir.” (Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız?)
  • Kalp, asla dinlenmeksizin günde ortalama 100 bin kere atar. (Tuhaf Gerçekler)
  • Başka bir deyişle, ne kadar bilincinde olduğumuzun bilincinde değil miyiz? (Psikolojiniz Bozulmasın)
  • Kabala ibranicede anane anlamına gelmektedir. (Tuhaf Gerçekler)
  • Aynı zamanda ilk Tapınak olarak
    da malum Süleyman Tapınağı , Nebukadnezar yönetimindeki Babil-
    liler tarafınca IÖ 586 senesinde ynk edilmiştir. (Kayıp Tarihler)
  • Mumya kelimesi Arapçadaki mumiyah kelimesinden gelir, anlamı ise zift yada katrandır. (Tuhaf Gerçekler)
  • Teknolojinin bizi kurtaracağına inanmak gerçekçi bir umuttan fazlaca, kısmen bizimki kadar karmaşık ve gelişmiş bir toplumun geçmişteki medeniyetlerin başına gelen felaketlere karşı bağışıklığı olacağı varsayımını temel alan bir inanç meselesidir. Bu varsayımın aslı yoktur. Çökmüş toplumların zamanı bunların çoğunlukla en büyük boyuta, kuvvete, karmaşıklığa ve başarıya ulaştıkları sırada eşik noktasını aştıklarını, bu noktadan sonrasında çevrenin artık onları destekleyemediğini ve sonrasında gelen çöküşün kademeli bir gerilime şeklinde değil, neredeyse aniden gerçekleştiğini gösteriyor. (Kıyametin El Kitabı)
  • Daha mühim şeyleri daha kolay hatırlayabilmek için bazı şeyleri unutmak gerekebilir. (Yaptığımız Şeyleri Neden Yaparız?)
  • Kayıp ülkelerin ilk örneği olan Atlantis’in lrlanda’dan Antarktika’ya kadar her yerde olduğu öne sürülmüştür (Kayıp Tarihler)
  • Günümüzde birçok Yahudi ve
    Hıristiyan, bir Üçüncü Tapınak’ın yapılmasının Isa Mesih’in gelişinin
    müjdecisi olacağına ve hatta kökten dinci Hıristiyanlar Kıyamet’i, ya-
    ni Son Yargı Günü’nü ve Günlerin Sonu’nu getireceğine inanmak-
    tadır. Ancak bunların olması için Üçüncü Tapınak’ın orijinal Tapı-
    nakların eskiden durduğu yerin tam üzerine yapılması ve Ahit Sandı-
    ğı’nın da tekrardan yapılıp kesinlikle aynı noktaya yerleştirilmesi ge-
    rekmektedir (Kayıp Tarihler)
  • Üç bin yıl ilkin, lsrail Kralı Süleyman, Kudüs’teki Moriah Da-
    ğı’nın tepesine Yahudi tanrısı için görkemli bir mabet yaptırmıştı.
    Tapınağın ortasında kutsalların kutsalı, şu demek oluyor ki en iç oda yer al ıyordu;
    odada Even Şetiyah’ın (Temel Taşı) üstünde duran Ahit Sandığı6
    (sayfa 82’ye bakınız) bulunuyor ve Tann’nın tecellisi olan Şekinah’ın1
    bu odada görüldüğü söyleniyordu. (Kayıp Tarihler)
  • “Beklenmedik olana hazırlıklı olmak bile onu tespit etmenizi sağlayamayabiliyordu” (Psikolojiniz Bozulmasın)
  • 16. Ve 17. Yüzyıl Avrupasında 40 bin ila 60 bin adam ve hanım büyücülük suçlamasıyla yakıldı. (Tuhaf Gerçekler)

loading…

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş