Eğitim

Suikastçının Çırağı – Robin Hobb Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Suikastçının Çırağı – Robin Hobb Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Suikastçının Çırağı kimin eseri? Suikastçının Çırağı kitabının yazarı kimdir? Suikastçının Çırağı konusu ve anafikri nedir? Suikastçının Çırağı kitabı ne konu alıyor? Suikastçının Çırağı PDF indirme linki var mı? Suikastçının Çırağı kitabının yazarı Robin Hobb kimdir? İşte Suikastçının Çırağı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Robin Hobb

Çevirmen: Aslı Tohumcu

Orijinal Adı: Assassin’s Apprentice

Yayın Evi: İthaki Yayınları

İSBN: 9789752730120

Sayfa Sayısı: 522


Suikastçının Çırağı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Genç Fitz, asil Prens Chivalry’nin gayrı meşru erkek evladıdır. Babasının sağ kolu olan, sert tabiatlı Burrich tarafınca kraliyet sarayının gölgesinde yetiştirilir. Kral Shrewd haricinde tüm kraliyet ailesi bireylerince dışlanır. Kral Shrewd, Fitz’in suikast sanatında gizlice yetiştirilmesini sağlar; şundan dolayı Fitz’in kanında İrfan büyüsü saklıdır – sadece damarlarında oldukca daha karanlık bir büyü daha akmaktadır.Barbar akıncılar kıyıları yakıp yıkmaya başladıklarında, Fitz de kralı için oldukca tehlikeli ve ruhunu paramparça edecek bir vazife üstlenir. Bazıları onu tahta yönelik bir tehdit olarak görmektedir, oysa Fitz kim bilir krallığın kurtarılmasının anahtarı olacaktır.

Suikastçının Çırağı, büyü, kahramanlık, tutku ve macerayla yüklü bir roman olmakla kalmıyor, fantastik edebiyatın son yıllarda çıkardığı çekici ve yeni bir sesin de müjdesini veriyor.


Suikastçının Çırağı Alıntıları – Sözleri

  • “Bilinmeye kıymet oldukca azca şey korkuyla öğretilir,” dedi Burrich inatla. Ve daha sıcak bir halde ekledi: “Dayakla ve korkutmayla öğretmeyi deneyen öğretmen, fena bir öğretmendir.”
  • … bırakın kalabalıktan uzak kalabilelim.
  • Öğrenmek asla yanlış değildir.
  • “Düşüncelerini saklamayı o denli iyi öğrenmişsin ki, neredeyse ne olduklarını kendinin bilmesine izin vermeye bile korkuyorsun.”
  • “Bir hükümdar tüm tebaası olmalıdır, şundan dolayı insan sadece bildiğine hükmedebilir.”
  • Kanıt olmadan bir fikre kapıldığın ve doğru olduğuna karar verdiğin vakit, kendini öteki ihtimallere karşı körleştirirsin.
  • “Ay, gökyüzündeki saltanatını bırakmadan ilkin silkinerek uyumuş olmama şaşırarak uyandım.”
  • Yalnızlık…
    Beni her akşam koca yatağımda, boşuna minik ve sıcak bir yer bulmaya çalışırken yakalıyordu.
  • Ona evlatlarının niçin halkının usullerini öğrenmelerini istediğini sorduğunda, Kral şu yanıtı verir, “Bir hükümdar tüm tebaası olmalıdır, şundan dolayı insan sadece bildiğine hükmedebilir.”
  • “Öğrenmek asla yanlış değildir. Nasıl öldüreceğini öğrenmek bile yanlış değildir. Ya da doğru.”


Suikastçının Çırağı İncelemesi – Kişisel Yorumlar

1000Kitap’ta fantastik kurgu seven yok mu?
Margaret Astrid Lindholm’un Robin Hobb takma adıyla yazdığı Farseer serisinin ilk kitabı Suikastçının Çırağı kurgusu, dili, karakter anlatımları ile 10’luk bir fantastik kurgu eseri. İkinci kez okurken 16 yıl önceki ilk okumamdan daha oldukca içine girebildim, zevk aldım.
Sonra 1000kitap’taki okunma sayısına baktım; bir tek 64. Serinin ikinci ve üçüncü kitapları ise daha da azca okunmuş. Benim okuduğum kopya İthaki Yayınlarının ve 522 sayfa. Çevirisi oldukca başarı göstermiş. Alfa Yayınlarının yeni baskısı 422 sayfa, çevirmen aynı.
Ne olursa olsun bu seri fantastik kurgunun en iyi eserlerinden. Yazarı tam bir usta. Robin Hobb adıyla yazdığı kitaplar bir milyondan fazla satmış.
Şimdi sormam lazım: 1000Kitap’ta fantastik kurgu seven yok mu? (Bülent Ekşi)

Assassin’s Apprentice: Uzunca bir süre baskısını bulamadıktan sonrasında “Alfa” sağ olsun tüm seriyi hem kutulu hem de ciltli olarak tekrardan biz okuyuculara kazandırdı.
Farseer kelimesinin anlamı “İleri görüşlü, sağduyulu” olarak geçiyor kitapta. Sayfalar ardı ardına aktıkça niçin bu şekilde bir seri adı verildiğini oldukca daha iyi anlıyoruz.
Kitap, fukara bir büyükbabanın elinden tuttuğu evladı şatoya götürüp bırakması ile başlıyor. Kralın en büyük oğlunun evlilik dışı evladı şu demek oluyor ki ana karakterimiz Fitz’in macerası.
Bırakıldığı vakit bir adı bile olmayan ana karakter Burrich tarafınca sert fakat onurlu bir halde yetiştirilmeye başlıyor. Kendisine Fitz adı verilen çocuk dikkatleri oldukca çekmeden kimi zaman kale içinde kimi zaman de aşağı şehirde sessiz sedasız yaşamaya devam ederken günün birinde kralın dikkatini çekiyor. Bundan sonrasında almış olduğu eğitimlerin temelinde krallığın iyiliği yatıyor ve Fitz’in en başarı göstermiş olduğu ders “Suikast”
Kitap kendine özgü büyü sistemi ile oldukca başarı göstermiş bir dünya kurmuş. Klasik alev topları ve esrarengiz sözler silsilesi, müthiş cenk betimlemeleri yok. Daha oldukca siyasal savaşlar, akıl oyunları, tuzak içinde tuzak bulunan bir dünya burası ve yazar bu dünyayı kurarken Fitz’in bakış açısından en küçük ayrıntıyı bile oldukca görmüyor bizlere. Kendinizi Fitz’in yerine koyup onun kurduğu dostlukların tadına bakıyor, düşmanlarına istemsizce kin güdüyorsunuz. Bilhassa kişiler arası duygusal bağların ilmek ilmek işlendiği bir şaheserin ilk kitabı var elinizde.
Bir not da Kral Shrewd için vermek gerekir. Dune serisine aşina iseniz Paul Atreides’i tanırsınız, birazcık onu anımsattı bana. Fedakar, savaşçı, alim… İlerleyen kitaplarda kendisinden büyük beklentilerim var.
Son olarak da Soytarı… Kitabın içinde adının geçmiş olduğu her bölüm bilhassa merak duygusunu körüklemesi, kendine özgü konuşma üslubu ve gizemli kişiliği ile oldukca kıymetli.
Okuduğunuz için teşekkürler. yazar/i8822 (toprak aziz ot)

Suikastçının Çırağı’nı oldukca düşünmeden, bir videodan görüp almıştım. Bu yüzden kitabın bu kadar güzel olacağını asla beklemiyordum.
Robin Hobb’un oldukça garip ve ağır bir yazımı vardı. Ayrıca mevzu da oldukça yavaş ilerlediğinden ve oldukca aksiyon da olmadığından pek akıcı değildi. Ama yazarın yazımına alışıldığında kitabın güzelliği açığa çıkıyordu kesinlikle.
Kitap, konusu bakımından oldukca güzeldi. Karakterlerin yazımı harikaydı. Bilhassa Fitz muhteşem bir ana karakterdi, bu şekilde güzel bir ana karakterle birlikte olmak da birinci kişiden yazılan eseri okumayı kolaylaştırmıştı.
Hikayedeki büyü sistemi oldukça karışık ve gizemliydi. Şimdilik anlaması zor olduğundan serinin devamında açıklanmasını umuyorum.
Çoğunluğu yazımı sebebiyle yavaş olsa da bilhassa sonları oldukca heyecanlıydı. Her şey hafifçe bir gidişat aldı ve tam istediğim kıvama ulaştı.
En Sevdiğim Karakterler: Fitz, Verity, Patience (•Nyx•)


Suikastçının Çırağı PDF indirme linki var mı?


Robin Hobb – Suikastçının Çırağı kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Suikastçının Çırağı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Robin Hobb Kimdir?

Robin Hobb, Margaret Astrid Lindholm Ogden isminde roman yazarının ikinci takma ismidir. 1952 senesinde Kaliforniya’da doğan Robin Hobb, başlıca fantastik kurgu tarzında yazmasının yanında bilim kurgu tarzında yayınları bulunmaktadır.

1983 ila 1992 yılları aralığında Megan Lindholm takman adıyla yazmıştır. Bu takma isimle azmış olduğu kitapları daha oldukca modern fantastik kurgu tarzındadır. 1995’de, Robin Hobb takma adı ile yazmaya başladığı kitaplar ise epik geleneksel Ortaçağ Avrupa fantezisi tarzındadır. Şu anda her iki takma isimle de yazmaya devam etmekte ve Tacoma, Washington’da yaşamaktadır. 2003 itibarıyla Robin Hobb adıyla çıkartmış olduğu ilk dokuz kitabının satışları 1 milyonu geçmiştir


Robin Hobb Kitapları – Eserleri

  • Suikastçının Çırağı
  • Kraliyet Suikastçısı
  • Suikastçının Arayışı
  • Farseer Üçlemesi – 3 Kitap Set (Ciltli)


Robin Hobb Alıntıları – Sözleri

  • Bir kere verdi mi, insan sözünü geri alamaz, şundan dolayı o artık onun değildir. (Kraliyet Suikastçısı)
  • “Kendisiyle övünmesi ihtiyaç duyulan adam kimsenin onunla övünmeyeceğini bilen adamdır.” (Kraliyet Suikastçısı)
  • “Düşünmek devamlı… rahatlatıcı değildir. Her vakit iyidir fakat devamlı rahatlatıcı değildir.” (Kraliyet Suikastçısı)
  • Sessiz insanoğlu bir çok kez oldukca şey bilirler. (Kraliyet Suikastçısı)
  • “Yalanlarımın Molly’i kaybetmeme niçin olacağından hep korkmuştum. Ama gerçek, yalanlarımın bir senedir bir arada tuttuğu şeyi anında parçalara ayırmıştı.” (Kraliyet Suikastçısı)
  • Yalnızlık…
    Beni her akşam koca yatağımda, boşuna minik ve sıcak bir yer bulmaya çalışırken yakalıyordu. (Suikastçının Çırağı)
  • “Bilinmeye kıymet oldukca azca şey korkuyla öğretilir,” dedi Burrich inatla. Ve daha sıcak bir halde ekledi: “Dayakla ve korkutmayla öğretmeyi deneyen öğretmen, fena bir öğretmendir.” (Suikastçının Çırağı)
  • “”Sevdiğin insanlara kızgın olmaktan daha fena hissettiren bir şey var mıdır?” diye sormuş oldum.
    Bir süre sonrasında konuştu. “Sevdiğin birisinin ölmesini seyretmek. Ve nereye yönelteceğini bilmeden kızgın olmak. Sanırım bu daha fena.”‘ (Kraliyet Suikastçısı)
  • “Bazen arkadaşlarının ve ailesinin başka bir yerlerde iyi bulunduğunu bilmek insanı bir tek daha da yalnızlaştırır.” (Suikastçının Arayışı)
  • “Bazen insan başkası yarasını deşmeden ne kadar fena incindiğini bilmiyor.” (Suikastçının Arayışı)
  • Kimse kaderden kaçamaz. (Suikastçının Arayışı)
  • “Düşüncelerini saklamayı o denli iyi öğrenmişsin ki, neredeyse ne olduklarını kendinin bilmesine izin vermeye bile korkuyorsun.” (Suikastçının Çırağı)
  • “Adalet. Hep eksikliğini çekeceğimiz ve hep kavrulacağımız bir şey.” (Kraliyet Suikastçısı)
  • Ona evlatlarının niçin halkının usullerini öğrenmelerini istediğini sorduğunda, Kral şu yanıtı verir, “Bir hükümdar tüm tebaası olmalıdır, şundan dolayı insan sadece bildiğine hükmedebilir.” (Suikastçının Çırağı)
  • “Öğrenmek asla yanlış değildir. Nasıl öldüreceğini öğrenmek bile yanlış değildir. Ya da doğru.” (Suikastçının Çırağı)
  • “Bir sonuca varmak ve kararımın doğru bulunduğunu fark etmek kolaydı. Bunda emin hareket etmek işin zor tarafıydı.” (Suikastçının Arayışı)
  • Bir insanın bir şeyi yapabilmesi ,başka bir şeyi de yapabileceği anlamına gelmez . (Suikastçının Arayışı)
  • Öğrenmek asla yanlış değildir. (Suikastçının Çırağı)
  • Tarih merhametsizce dönen büyük bir çark. (Suikastçının Arayışı)
  • “Sen parmağını benim kendimi en çok sıkıştırdığım noktaya koydun. Bazen insan başkası yarasını deşmeden ne kadar kötü incindiğini bilmiyor.” (Suikastçının Arayışı)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş