Eğitim

Şamanın Kozmik Dünyası – Ayşe Nilgün Arıt Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Şamanın Kozmik Dünyası – Ayşe Nilgün Arıt Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Şamanın Kozmik Dünyası kimin eseri? Şamanın Kozmik Dünyası kitabının yazarı kimdir? Şamanın Kozmik Dünyası konusu ve anafikri nedir? Şamanın Kozmik Dünyası kitabı ne konu alıyor? Şamanın Kozmik Dünyası PDF indirme linki var mı? Şamanın Kozmik Dünyası kitabının yazarı Ayşe Nilgün Arıt kimdir? İşte Şamanın Kozmik Dünyası kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Ayşe Nilgün Arıt

Yayın Evi: Ray Yayıncılık

İSBN: 9786058568112

Sayfa Sayısı: 224


Şamanın Kozmik Dünyası Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bu kitapta ruhsal yoldaşlarımız olan erk hayvan arketiplerinin kullanımı ile alışılmadık evrenin değişik dünyalarına yapılacak şuur ötesi yolculuklarının klasik öğretileri, kadim Maya uygarlığının inanç sistemi bütünlüğü içinde paylaşılmıştır.

Kitapta anlatılmaya çalışılan şamanik teknikler uygulamaya konulduğunda tabiat güçlerinin ne olduğu, iyi mi çalmış olduğu ve hangi şekilde faydalanılacağı en iyi şekilde anlaşılacaktır.

Maya Şaman bilgeliğine ilgi duyan hepimiz, doğayla bütünleşerek “şamanik yolculuğu” deneyimleme fırsatını elde edebilecek, Şamanın dünyasından gizemli detayları kendi günlük yaşamına geçirebilecek ve üst düzeyde bir yaşam deneyimi elde edebileceklerdir.

(Tanıtım Bülteninden)


Şamanın Kozmik Dünyası Alıntıları – Sözleri

  • Su hep dinleneceği yeri arar.
  • Amacına yüreğiyle odaklanan insanların, çevrelerinden koparak girmiş olduğu trans haline “kahramanlık” denilir.
  • Maya halkı Şamanların öğretisi doğrultusunda bir bitkiyi kesmeden ya da budamadan ilkin iznini almak icap ettiğini bilir. İnançlarına bakılırsa, bu izin süresinde elemantal ruh bitkiden çıkar ve kesme ya da budama işlemi bittikten sonrasında tekrardan içerideki yuvasına döner.
  • Maylarda, inançlı ve geleneklerini iyi bilen bir anne adayının bebeği karnında oynamaya başladığı süre ileride şaman olup olamayacağını anlayacağına inanılır. Toplumca kabul görmüş bazı işaretler belirginse, ya da hamile hanım bebeğinin şaman olmasını oldukca istiyorsa, mutfağın açıldığı arka avluda bir yer seçer, toprağı kazar ve oyuğa ufak parlak bir mermer parçası gömer. Çocuk yürümeye başladığında bahçedeki o mermer parçasının bulunmuş olduğu yere giderse, toprağı eşeler ve taşı çıkarırsa, ileride hmen olacağına kati gözüyle bakılır.
  • Oldukca sayıda Maya halk masalında ve folklorik öyküde şaman kahramanlar hanımdır zira antik Maya inancında “X’men” ler, “H’men” lerden daha güçlüdür
  • Bizler gördüğümüze inanan insanoğlu haline gelmişken Şamanlar inandıklarını görmektedirler.
  • Evet,karanlık ölümdür fakat bu ölüm tekrardan güç kazanmak anlamına gelir, umuttur,gelecektir
  • Tüm dinler, göz kamaştırıcı ve ruhu yüceltici Yaradan aşkını öğretirler; tüm dinler sevgiyi tüm varoluşun temeline alır. Tüm din kitapları, mevcud her şeyin tanrısal bir sevgiyle ve ortak bir ruhla yaratıldığını paylaşır.
  • Ona bakılırsa, taşlar, hayvanlar, bulutlar, rüzgar yaşam enerjisi ile doludur ve dünya üstünde uyum ve sıhhat içinde yaşamak tüm bu canlılığın bilincinde olmakla mümkündür.
  • Rehber ruhlar fizyolojik hayatta “öğrenilmesi ihtiyaç duyulan derslerden korunmak ” için değil, ” ruhsal gelişimi desteklemek için ‘evet’ ya da ‘hayır’ ” yanıtlarını veriyor olabilirler.
  • Var olan her şey, adına yaşam da diyebileceğimiz bir enerji ağı dahilinde, başka her şeye bağlıdır.
  • Yaşadığımız dünyayla uyumlu olmak mukaddes bir anlaşmamızdır.
  • Evet,karanlık ölümdür fakat bu ölüm tekrardan güç kazanmak anlamına gelir, umuttur,gelecektir.


Şamanın Kozmik Dünyası İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Şaman için hayal,bir tek beynin değişik bir emek harcama şekli değildir.yasamsal öneme haizdir.gozleri kapatarak fizyolojik çevreden yavaşça uzaklaşmayı elde eden hayal becerisiyle hepimiz zaman içinde uzaklaşmış olduğu kozmik enerji ağıyla tekrardan birleşebilir.Hayal, insanı bvar olan herşeyin aslı olan ruhsal ortak dünyayla buluşmaya yönlendiren araçtır.boylesine yalın, akıcı, anlaşılabilir yazım dili ve temel sorulara yanıt olan ana başlıklar ve her başlığa başlangıç alıştırmaları ile soluksuz okuyorum.elbet Şamanizm ilgi alanınızda ise bilhassa tavsiye edebileceğim bir kitaptır.Bu anlamda kesinlikle okumalısınız önerisi ile okumaya devam ediyorum (nursen kırılmaz)


Şamanın Kozmik Dünyası PDF indirme linki var mı?


Ayşe Nilgün Arıt – Şamanın Kozmik Dünyası kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Şamanın Kozmik Dünyası PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ayşe Nilgün Arıt Kimdir?

Ayşe Nilgün Arıt, İstanbul’da dünyaya geldi. Üsküdar Amerikan Lisesini ve İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini tamamladı. Almanya’da Bonn Üniversitesi’nde Farmasötik Kimya üst lisansı yaptıktan sonrasında eğitimine Köln Üniversitesinde devam ederek, Tiyatro, Sinema ve Televizyon Bilimleri Fakültesinden mezun oldu.

Yurda döndüğünde 1980’li yılların toplumsal ortamında, kültürel emek harcamaları meslek olarak seçmek olanaksız hale gelmişti. İlaç sektöründen gelen bir teklifi kabul etti. 1980-2002 yılları aralığında yabancı sermayeli iki ilaç şirketinin Genel Müdürlüklerini yapmış oldu. 2002 senesinde Orta Amerika’ya yapmış olduğu ilk yolculuğunu takiben iş yaşamını geride bırakmaya ve Maya kültürünü derinlemesine araştırmaya, bundan dolayı de İspanyolca öğrenmeye karar verdi. Don Miguel Angel Vergara Calleros ile tanışması kendisine bu kadim uygarlığın daha derinlerine uzanan bir yolu açtı. Meksika’ya yerleşti. Uzun bir inisiyasyon sürecini takiben kırmızı Şaman kemerini taktı.

İki senedir Guatemala’da Atitlan gölü kıyısındaki San Pedro La Laguna köyünde hususi emekler yapmaktadır.

Ayşe Nilgün Arıt, Maya bilgilerinin oldukca derin temellerine vakıftır. Maya dinî felsefesi, mukaddes kitapları, sözlü gelenekleri, seremonileri, ritüelleri, mantraları, tapınakları, sanat eserleri, takvimleri, sembolleri ve bu kadim inanç sisteminin derinliklerini öğrencileriyle yürekten bir bağ kurarak paylaşmaktadır.


Ayşe Nilgün Arıt Kitapları – Eserleri

  • Şamanın Kozmik Dünyası
  • Kutsal Maya İnancı
  • Şamanizmde Kutsal Rehberler
  • Maya Şaman Şifası


Ayşe Nilgün Arıt Alıntıları – Sözleri

  • Yaşadığımız dünyayla uyumlu olmak mukaddes bir anlaşmamızdır. (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • Son ağaç kesildiğinde,son dere kuruduğunda, son balık öldüğünde,paranın yenmeyen bir şey bulunduğunu anlayacak beyaz adam.. (Maya Şaman Şifası)
  • Şamanizm sözcüğünün gizemcilik ile ve yeni çağ spritüalitesiyle karıştırılarak ezoterik bir öğreti zannedilmesi çoğunlukla rastlanan bir yanılgıdır. Yetmiş senedir bilimsel anlamda araştırılan, anlaşılmaya ve öğrenilmeye çalışılan ve kadim insanlık geçmişine özgü olan şamanik inanç sistemindeki tüm bilgiler ve emekler esasen organik ve “holistik” tir. (Maya Şaman Şifası)
  • Ona bakılırsa, taşlar, hayvanlar, bulutlar, rüzgar yaşam enerjisi ile doludur ve dünya üstünde uyum ve sıhhat içinde yaşamak tüm bu canlılığın bilincinde olmakla mümkündür. (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • İnsanın gerçek ihtiyaçlarının bir çok gizemli halde çözülür; su taşar, akar ve yerini bulur kendiliğinden. Bunun olması için benliğin amaçlarının evrenle uyumlu olması ve bizlere oldukca duyarlı olan evrene fark ettirilmesi gereklidir. (Şamanizmde Kutsal Rehberler)
  • Rehber ruhlar fizyolojik hayatta “öğrenilmesi ihtiyaç duyulan derslerden korunmak ” için değil, ” ruhsal gelişimi desteklemek için ‘evet’ ya da ‘hayır’ ” yanıtlarını veriyor olabilirler. (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • Bir Maya Şamanı, kendisine ruh sıkıntısı, bıkkınlık hali, batıdaki yaygın ifadesiyle depresyon ya da “tükenmişlik sendromu” ile başvuran kişiye, ilk olarak dört sual sorar:
    •Dans etmeyi ne süre bıraktın?
    •Şarkı söylemeyi ne süre bıraktın?
    •Masal, öykü dinlemeyi ne süre bıraktın?
    •Sessizlikte rahatlık aramayı ne süre bıraktın? (Maya Şaman Şifası)
  • Maya halkı Şamanların öğretisi doğrultusunda bir bitkiyi kesmeden ya da budamadan ilkin iznini almak icap ettiğini bilir. İnançlarına bakılırsa, bu izin süresinde elemantal ruh bitkiden çıkar ve kesme ya da budama işlemi bittikten sonrasında tekrardan içerideki yuvasına döner. (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • Amacına yüreğiyle odaklanan insanların, çevrelerinden koparak girmiş olduğu trans haline “kahramanlık” denilir. (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • Atıl, cansızlaşmış enerjileri arındırdıkça, esin kaynaklarını, esin pırıltılarını fark etmeye başladıkça, an’ın enerjilerine, bitkilere, mekanlara ve insanlara doğayla uyumlu tepki vermeye başlarız. (Şamanizmde Kutsal Rehberler)
  • Maylarda, inançlı ve geleneklerini iyi bilen bir anne adayının bebeği karnında oynamaya başladığı süre ileride şaman olup olamayacağını anlayacağına inanılır. Toplumca kabul görmüş bazı işaretler belirginse, ya da hamile hanım bebeğinin şaman olmasını oldukca istiyorsa, mutfağın açıldığı arka avluda bir yer seçer, toprağı kazar ve oyuğa ufak parlak bir mermer parçası gömer. Çocuk yürümeye başladığında bahçedeki o mermer parçasının bulunmuş olduğu yere giderse, toprağı eşeler ve taşı çıkarırsa, ileride hmen olacağına kati gözüyle bakılır. (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • “Nehirler kendi suyunu içemez;
    Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez;
    Güneş kendisini aydınlatmak için parlamaz;
    Çiçekler kendileri için kokmaz;
    Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz;
    ‘Birbiri için yaşamak’; tabiatın uyumu budur…” (Maya Şaman Şifası)
  • Su hep dinleneceği yeri arar. (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • Tüm dinler, göz kamaştırıcı ve ruhu yüceltici Yaradan aşkını öğretirler; tüm dinler sevgiyi tüm varoluşun temeline alır. Tüm din kitapları, mevcud her şeyin tanrısal bir sevgiyle ve ortak bir ruhla yaratıldığını paylaşır. (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • Evet,karanlık ölümdür fakat bu ölüm tekrardan güç kazanmak anlamına gelir, umuttur,gelecektir. (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • Evet,karanlık ölümdür fakat bu ölüm tekrardan güç kazanmak anlamına gelir, umuttur,gelecektir (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • Oldukca sayıda Maya halk masalında ve folklorik öyküde şaman kahramanlar hanımdır zira antik Maya inancında “X’men” ler, “H’men” lerden daha güçlüdür (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • Var olan her şey, adına yaşam da diyebileceğimiz bir enerji ağı dahilinde, başka her şeye bağlıdır. (Şamanın Kozmik Dünyası)
  • Maya şifacılığında şu şekilde bir deyim vardır: “ Benzer, benzere iyi gelir”. ‘İşaretler ve İmzalar Doktrini’nde Yunanlı filozofların verdiği örnek şeklinde, yılana benzeyen bir bitkinin kökü Maya şifasında da yılan ısırmalarında kullanılır. Sarılık hastalığının tüm bitkisel tedavileri sarı renkli ot ve çiçeklerle yapılır. (Maya Şaman Şifası)
  • Niyet, kozmik yasalarla uyumlu olan ve daima aslolan yaratıcı kaynağa dönen tanrısal enerjiyi taşır ; dolayısıyla, içinde ne olduğu sevgidir. Maya halkı fena niyetin sevgi taşımadığını ve bundan dolayı “ah etme etmeyin, başınıza fena iş gelmesin” denir. Şaman öğretisi de ilerkeyebilmenin aslı bu kozmik hukukun anlaşılması, sevgi esaslı ruhsal kimliğin uyandırılmasıyka mümkündür. Uyur haldeki duyguların canlanmasıyla insan kozmik ağa uyumlanır, enerjileri etken hale gelir. (Maya Şaman Şifası)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş