Eğitim

Tehlikeli İnsanların Beden Dili – Joe Navarro Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Tehlikeli İnsanların Beden Dili – Joe Navarro Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Tehlikeli İnsanların Beden Dili kimin eseri? Tehlikeli İnsanların Beden Dili kitabının yazarı kimdir? Tehlikeli İnsanların Beden Dili konusu ve anafikri nedir? Tehlikeli İnsanların Beden Dili kitabı ne konu alıyor? Tehlikeli İnsanların Beden Dili PDF indirme linki var mı? Tehlikeli İnsanların Beden Dili kitabının yazarı Joe Navarro kimdir? İşte Tehlikeli İnsanların Beden Dili kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Joe Navarro

Çevirmen: Emrah Akçay

Yayın Evi: Alfa Yayıncılık

İSBN: 9786051712475

Sayfa Sayısı: 335


Tehlikeli İnsanların Beden Dili Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bugünlerde her gün yeni bir trajediyle uyanıyoruz. Bayağı halka karşı basit insanoğlu tarafınca ufak ufak bir sürü fenalık yapılıyor. İş yerlerinde, ailelerde, komşularda, lokantalarda, kafelerde tehlikeli insanoğlu var. Bunlar manipülatif davranışlarla zehirlerini akıtıyorlar. Emekli FBI ajanı Joe Navarro en yaygın 4 tehlikeli insan tipini tanımanın yollarını öğretiyor: Narsist, Yırtıcı, Paranoid ve Duygusal Olarak Dengesizler. Kendinizi ve ailenizi bu tür insanlardan korumak ve kurban olmamak için için bilmek, öğrenmek zorundasınız.

“Temel bir hayatta kalma rehberi.”

-Mike Rocha, ABD Gizli Servisi-

“Her hanım bunu okumalı.”

-Dr. Wendy Walsh-

“Sertlik riskini bertaraf etmek için pek fazlaca alet ve kitap bulunmakta, fakat fazlaca azı elinizdeki kitap benzer biçimde günlük hayatta işe yarıyor.”

-Michel St-Yves-

“Itimat, dolandırma ve aldatmaca döngüsünün tuzaklarına düşmemek için, kurbanlarının kanını sömüren soğukkanlı duygu sömürücüler ortaya çıkınca çanların çalması için hepimiz bu kitabı okumalı.” -Werner U. Spitz-

“Navarro pek fazlaca yaşamı duygusal ya da mali açıdan enkaza çeviren zehir dolu insanlara karşı gözünüzü açıyor.”

-Laura Urquiza-

(Tanıtım Bülteninden)


Tehlikeli İnsanların Beden Dili Alıntıları – Sözleri

  • Hayatınızın tamamen altüst olması için ihtiyaç duyulan tek şey, bir tehlikeli kişilikle caddede, işyerinde, arabanızda, evinizde ya da yatak odanızda karşılaşmanızdır. Bu yüzden istatistik ve olasılıklara değil davranışlara odaklanıyoruz…..
  • Neyi tekrarlıyorsak oyuz
  • Bazı narsistler kendilerini fazlaca başarı göstermiş benzer biçimde pazarlar sadece başarıları pek sınırlıdır. Bu durum onları üstünmüş benzer biçimde davranıp kendilerine büyük kaşifler, sanatçılar, müzisyenler, düşünürler, liderler ya da şarkıcılar benzer biçimde davranmalarına engel olmaz. İşler ters gittiğinde, kendilerinden başka herkesi suçlarlar. Belki bu bireyler hatalar yaparlar, yetersizler ya da yalnız sevilmezler, fakat bunu onlardan asla duyamazsınız. Hayır, sistem, cemiyet, patron, profesör, seçmen kitlesi, hatta dünya onlara karşıdır. Biz yalnız onların ne kadar görkemli bulunduğunu göremeyiz.
    Eğer ötekiler bir narsiste, kendilerine yakıştırdıkları şekilde hususi insanoğlu olarak davranmazlarsa, somurtmaktan ağlamaya, azarlamaktan kimi zaman şiddete kadar çocuksu reaksiyonlar gösterirler. Bağırıp çağrılar suçlarlar, kin tutarlar, intikamcıdırlar.
    -ki bu onların doğasıdır….
  • “Şans, hazırlıklı zihinden yanadır.”
  • Çocuklukta her birimiz, dünyanın merkezinde olduğumuzu ve her şeye yetkiniz bulunduğunu düşününüz bir dönemden geçeriz. Narsist kişilikler, esas olarak bu periyodu asla geçemezler. Onların çocuksulukları, kendi isteklerini yerine getirmek ya da ilginin merkezi olmak için devamlı olarak anlamsızdan imkansıza kadar çeşitli davranışlara yönlendirir….
  • Duygusal olarak dengesiz kişiliklere ulaşmak için elinizden geleni yaparsınız, fakat asla kafi gelmez. Bu kişilik tipi ile etkileşim halinde olmanın, lunaparkta hız trenine binmek benzer biçimde olduğu söylenir: Bir dakika içinde onun kahramanısınızdır, ikinci dakika ayakkabısının altına yapışan bir sakız….
  • Duygusal olarak dengesiz kişilikler yetenekli, çekici, yönlendirici ve baştan çıkarıcı olabilirler, fakat aniden düşmanca, saldırgan, hatta akıl dışı şey olabilirler. Yanar döner deyimi kişilikler için buluş edilmiştir. Bunlar fazlasıyla sevilmeye ve kendilerini güvende hissetmeye gereksinim duyarlar, fakat sıhhatli ilişkiler oluşturup geliştirecek yetiden yoksundurlar. Oldukça yaklaşırsanız kendileri ve buğulmuş hissederler; uzaklaş uzaklaşırsanız terkedilmiş. Üzücüdür ki onların yetersiz denge arayışları, kendilerine ve başkalarına zarar verebilir…..
  • “Şans, hazırlıklı zihinden yanadır.”
  • Narsizm, özgüvenle aynı şey değildir. Gerçek özgüven, karakterin imrenilesi enerjisini yansıtır. Narsist’in özgüveni, gerçek bir küstahlıktır çoğunlukla başkalarının harcanması pahasına görkemli fikirlere götürmüş olan ve narsistin acımasız arzuların ardında koşturan bir karakter kusurudur….
  • Kişisel gayretleri ve başkalarının rehberliği yardımıyla şunu öğrendim ki, bazı yalancı, hilekâr, diğerlerini kötüye kullanma etmekten zevk alan ve başka insanlara ya da yasalara saygı göstermeyen kişilikler, daima fena kalacaklardır. Bu duygularından yoksun insanoğlu, şeytan ve merhametsizdirler. İnsanları sömürmeye isteklidirler. Diğerleri üstünde yarattıkları fizyolojik ve ruhsal zararları umursamaksızın bu davranışları devamlı yeniden ederler….


Tehlikeli İnsanların Beden Dili İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitap tam olarak bir başucu eseri. Bilhassa bozulan toplumsal ilişkiler ve dolayisiyla artan adini bilmedigimiz fakat etkilerini hem kendimizde hem de cevremizdekilerde yakınen hissettigimiz ruhsal bozukluklar tehlikeli seviyeye ulasmadan ihtiyaç duyulan tedbirler ve söz konusu rahatsızlıklara haiz bireylere karsi müdafa mekanizması gelistirmek adina kiymetli bir yapıt. Herkesin anlayabilecegi halk dili ile yazilmis bilimsel nitelikli kaygilardan uzak yazarin salt niyetini acikca anlayabileceginiz bir ilk yardim kitabi benzer biçimde kullanilabilir. (Yûsuf Sâki)

Yaşadığımız yüzyılda her tür tehlikeye karşı tetikte, güvensiz insanoğlu olduk. Komşumuza, sevgilimize, arkadaşlarımıza gözü kapalı güvenemiyoruz sanki hepsinin içinde saklamış olduğu bir psikopat varmış benzer biçimde bir şüpheyle yaşıyoruz.
Her gün gazetelerde bu tür insanların işledediği suçlara şahit oluyor ve bigün bizimde başımıza bu tarz bir olay gelebileceği endişesini taşıyoruz.
Bilhassa vatanımızda son zamanlarda canımızı yakan çocuk tecavüzler, hanım cinayetleri gündemden asla düşmüyor.
Aslında devamlı tehlikeli, kötücül ruhlu insanoğlu vardı sadece günümüzde bu insanoğlu kendi saklamakta eskisi kadar usta değiller ve biz daha bilgili duyarlı oldukça onlar bizlere zarar veremeyecekler. Bu insanoğlu toplumun içinde saklanmayı gerçek yüzlerini gizlemeyi fazlaca iyi beceriyor. Hiç ummadığımız insanoğlu suçlu çıkabiliyor. Nekadar kendilerini gizlemek isteselerde onları ele veren bazı özellikler var doğal olarak. Eğer dikkatli bir gözlemci olursak onun istemeden bizlere verdiği mesajları iyi okuyabiliriz. Bu kişileri tanımada ayırıcı özellikler mevcut bu tarz şeyleri farkettiğimiz anda tehlikeli insanlardan kendimizi uzak tutup koruyabiliriz.
FBA ajanı Navarro’da hata işleyen insanların tehlikeli kişilik özelliklerini çözümleme etmiş ve bu insanları 5 kategoriye ayırmış:
Nasistler
Paranoyaklar
Yırtıcı Kişilikler
Duygusal Olarak Dengesizler
Birleşik kişilikler
Ve eğer çevrenizde bu kişilik özelliklerini taşıyan insanoğlu var ise lütfen onlardan uzak durun ne olursa olsun bigün size zarar vereceklerdir, onlardan değişmesini beklemeyin. Bilhassa bayanlara bu adamların sizi sevmediğini yalnız bir kurban olarak gördüğünü söylemek isterim. Onlar sizin hayal ettiğiniz adam değil hayallerinizi bir kenara bırakıp gerçek yüzüne bakın onun. (Havva inanç)

– Baba Josef Fritzl, 1984 Ağustosu’nda, uyuşturucu madde verdiği kızını yaşadıkları binanın alt katındaki bodruma sürükledi ve öz kızını 24 yıl süresince evin bodrumunda yapmış olduğu gizli saklı bölmede hapsetti. Öz kızından 7 çocuk dünyaya geldi.
-İsveç’te bir doktorun kaçırıp sığınağa hapsettiği hanım kurtarıldı. Sapık tabip öz kızını 24 yıl süresince hapsederek saldırı eden ve ondan 7 çocuk sahibi olan Josef Fritzl’e benzetildi.
– İngiliz mahkemesi Kasım 2008’de, iki kızına 25 yıl süresince saldırı eden ve 19 kez hamile bırakan babayı yaşam boyu hapis cezasına çarptırdı.
– 18 Kasım 1978 günü Guyana toprakları üstünde kurulmuş Jonestown nahiyesinde yaşayan People’s Temple (Halkın Tapınağı) Tarikatı’na mensup 900’den fazla şahıs, tarikat liderleri Jim Jones (James Warren Jones)’un vaazı üstüne siyanür içerek intihar etti. İntihar etmek istemeyen üyeler silahla vurularak öldürüldü.
– 15 Temmuz 2016 gecesinde Türk Silahlı Kuvvetleri içinde kendilerini “Yurtta Sulh Konseyi” olarak adlandıran Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler tarafınca yapılıp başarısız olan darbe girişimi esnasında, 248 yurttaş şehit olmuş 2196 yurttaş ise yaralanmıştır.
Bu örnekler daha da artırılabilir. Dünya tarihinde birçok değişik sebepten dolayı insanoğlu, başka insanların canını yakmıştır. Hayatları alt üst etmiş, tekrar hiçbir şeyin eskisi benzer biçimde olamamasına niçin olmuştur. İnsanlık zamanı en acımasız katliamlara şahit olmuş, bu katliamlar insan doğasında tedavisi mümkün olmayan ruhsal zararlar doğurmuştur. Bunu kendi vatanımızda de çoğunlukla yaşadığımız için fazlaca iyi biliyoruz. Bilhassa son zamanlarda yaşadığımız feci çocuk cinayetleri toplumsal olarak hepimizi bu mevzuya daha çok ilgi duyar hale getirdi. Birfazlaca münakaşa programları düzenlendi. Alanında yetkin adlar çıkıp söz aldılar. Siyasi dediler, ekonomik dediler, eğitim dediler, kanunlar dediler… dediler de dediler. Evet, siyasal reaksiyonlar ülkemiz insanlarını şoka uğrattı. Ekonomik çöküş bunalıma sebebiyet verdi. Eğitim sistemimizin senelerdir bir boka yaramadığını tamamımız biliyoruz. Kanunlarsa ceza verici tedbirleri muhteva ediyor, oysa önleyici olmalı. Bize de birazcık iş düşmüyor mu bu mevzuda. İşte bu kitap, doğrusu Joe Navarro adlı FBI ajanının yazmış olduğu bu kitap, bizlere kendimizi bu mevzuda geliştirme imkanı veriyor. Yukarıdaki olayların bizim başımıza gelmemesi ve tekrar yaşamamak için bu kitabı alıp okuyun. En azından bu biçim insanların kimler bulunduğunu, iyi mi davranış şekilleri geliştirdiklerini öğrenebilirsiniz. Böylece hem kendiniz hem de çocuklarınız için önleyici tedbirler alabilirsiniz. Navarro, bu kişilikleri 5 kategoriye ayırıyor: Narsistler, duygusal olarak dengesizler, paranoyaklar, yırtıcılar, birleşik kişilikler. Hepsi benzer özellikler göstermekle birlikte, onları tanımada ayırıcı kıstaslar mevcut. Linç etmek yada idam talep etmek yerine, kendinizce alacağınız önlemlerin en başlangıcında okumak geliyor. Her şey kitlesel bir tepkiyle adım atar ve sonrasında size şöyler derler, siz istediniz biz yaptık…….. (Anıl Haznedar)


Tehlikeli İnsanların Beden Dili PDF indirme linki var mı?


Joe Navarro – Tehlikeli İnsanların Beden Dili kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Tehlikeli İnsanların Beden Dili PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Joe Navarro Kimdir?

Joe Navarro 1953 senesinde Küba’da dünyaya gelmiştir. Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Mezuniyetinden sonrasında danışma ve davranışsal alanında FBI hususi ajanı ve süpervizörü olarak çalışmış ve emekli olmuştur.

Görevi esnasında Davranış Analizi Programını kurmuştur. Emeklilikten sonrasında Joe Navarro insan davranışları hakkında kitaplar yazdı ve dersler vermeye başladı. Saint Leo ve Harvard Üniversitesinde bu alanda dersler vermiştir.

Hükümetlerarası Araştırma Enstitüsünün üyeliğini yapmaktadır.

2009 senesinde Psikolojide Bugün isminde dergide tertipli olarak makalelerini yayınlanmıştır. Joe Navarro 27 dilde internasyonal en fazlaca satan kitabı Beden Dili olmuştur. Edebi alanda yayınladığı her kitabı ile ayrı bir başarı kazanmıştır.


Joe Navarro Kitapları – Eserleri

  • Beden Dili
  • Tehlikeli İnsanların Beden Dili
  • Beden Dili Sözlüğü
  • Beden Diliniz Sözcüklerden Daha Etkilidir


Joe Navarro Alıntıları – Sözleri

  • Duygusal olarak dengesiz kişilikler yetenekli, çekici, yönlendirici ve baştan çıkarıcı olabilirler, fakat aniden düşmanca, saldırgan, hatta akıl dışı şey olabilirler. Yanar döner deyimi kişilikler için buluş edilmiştir. Bunlar fazlasıyla sevilmeye ve kendilerini güvende hissetmeye gereksinim duyarlar, fakat sıhhatli ilişkiler oluşturup geliştirecek yetiden yoksundurlar. Oldukça yaklaşırsanız kendileri ve buğulmuş hissederler; uzaklaş uzaklaşırsanız terkedilmiş. Üzücüdür ki onların yetersiz denge arayışları, kendilerine ve başkalarına zarar verebilir….. (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)
  • Duygusal olarak dengesiz kişiliklere ulaşmak için elinizden geleni yaparsınız, fakat asla kafi gelmez. Bu kişilik tipi ile etkileşim halinde olmanın, lunaparkta hız trenine binmek benzer biçimde olduğu söylenir: Bir dakika içinde onun kahramanısınızdır, ikinci dakika ayakkabısının altına yapışan bir sakız…. (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)
  • Yüzümüzün iki yarısında değişik duygular anlatılır.   (Beden Dili Sözlüğü)
  • Boynumuza dokunmak ve/yada belli belirsiz okşamak, kendimizi baskı altında hissettiğimiz zamanlarda kullandığımız en belirgin ve yay­gın yatıştırıcı davranışlardan birisidir. Kadınlar yatışmak için bu davranışı gösterdiğinde, bir çok süre boynun altındaki çukur bölgeye (âdemelmas- ile göğüs kemiği içinde kalan çukurluk) elleriyle dokunur ya da örterler . Bir hanım boynunun bu kısmına dokunur ve/yada eliyle örterse, bu davranış çoğu zaman kendisini baskı altında, rahatsız, güvensiz hissettiğini ya da korktuğunu gösterir. Diğer işaretlerin yanında, şahıs yalan söylediğinde yada mühim bir bilgiyi sakladığında hissettiği rahatsızlığın davranışsal bir ipucudur bu. (Beden Dili)
  • Bazı narsistler kendilerini fazlaca başarı göstermiş benzer biçimde pazarlar sadece başarıları pek sınırlıdır. Bu durum onları üstünmüş benzer biçimde davranıp kendilerine büyük kaşifler, sanatçılar, müzisyenler, düşünürler, liderler ya da şarkıcılar benzer biçimde davranmalarına engel olmaz. İşler ters gittiğinde, kendilerinden başka herkesi suçlarlar. Belki bu bireyler hatalar yaparlar, yetersizler ya da yalnız sevilmezler, fakat bunu onlardan asla duyamazsınız. Hayır, sistem, cemiyet, patron, profesör, seçmen kitlesi, hatta dünya onlara karşıdır. Biz yalnız onların ne kadar görkemli bulunduğunu göremeyiz.
    Eğer ötekiler bir narsiste, kendilerine yakıştırdıkları şekilde hususi insanoğlu olarak davranmazlarsa, somurtmaktan ağlamaya, azarlamaktan kimi zaman şiddete kadar çocuksu reaksiyonlar gösterirler. Bağırıp çağrılar suçlarlar, kin tutarlar, intikamcıdırlar.
    -ki bu onların doğasıdır…. (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)
  • Genellikle yalancılar yada suçlular ciddi anlarda yalan söyledikleri anlaşılmasın diye gülümserler. Ciddi anlarda gülümsemeleri onların kendi içlerinde bir çatışma yaşadıklarını ortaya koyar.  (Beden Dili Sözlüğü)
  • Pozitif ya da negatif işaretler bizim neler düşündüğümüzü sözsüz olarak ifade eder.   (Beden Dili Sözlüğü)
  • Bazen tam olarak aklımızdan geçen şeyi söylemeyiz fakat yüzümüz bunu yansıtır.. (Beden Dili)
  • Yüzümüzün sol ve sağ kısmı aslen oldukça farklıdır ve değişik duyguları ifade ederler. Mesela duygularımız değiştiğinde yüzümüzün değişik yarıları değişmiş olur. Genelde tepkiler solda ve gerçek duygular da sağda gösterilir.  (Beden Dili Sözlüğü)
  • “Şans, hazırlıklı zihinden yanadır.” (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)
  • Toplantılarda insanların masanın üstündeki ellerini izleyin. İnsanlar güvensiz hissettiklerinde başparmaklar diğerlerinin altına gizlenirler. (Beden Diliniz Sözcüklerden Daha Etkilidir)
  • Ciddi anlarda yüzümüzde oluşan düzmece gülümseme öteki insanları kandırmaya çalıştığımızı gösterir.  (Beden Dili Sözlüğü)
  • Mesela kişinin devamlı boynuna dokunması sakinleşmeye çalıştığını gösteriyor olabilir fakat bu durum hem de karşıdakine de kaygı ve stres olarak aktarılır. (Beden Dili Sözlüğü)
  • Çocuklukta her birimiz, dünyanın merkezinde olduğumuzu ve her şeye yetkiniz bulunduğunu düşününüz bir dönemden geçeriz. Narsist kişilikler, esas olarak bu periyodu asla geçemezler. Onların çocuksulukları, kendi isteklerini yerine getirmek ya da ilginin merkezi olmak için devamlı olarak anlamsızdan imkansıza kadar çeşitli davranışlara yönlendirir…. (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)
  • Her ikisi de ekonomist olan Daniel S. Hamermesh ve Jeff E. Biddle görünümleri iyi olan kişilerin çoğu zaman daha kolay iş bulduklarını, daha acele yükseldiklerini ve akranlarından yüzde 10-15 civarında daha yüksek maaş aldıklarını buldular. Ayrıca fazlaca iyi görünümlü insanları işe alan şirketlerin averaj görünümlü insanları işe alanlardan yüzde 10-15 daha çok kâr yaptıklarını da ortaya çıkardılar. (Beden Diliniz Sözcüklerden Daha Etkilidir)
  • Kural şudur: Doğru söyleyen yalnız anlatır, yalan söyleyen ise ikna etmeye çalışır. (Beden Dili Sözlüğü)
  • Dokuz davranışın yalana işaret ettiğini ve bu işaretlerden birinin kişinin soruya yanıt vermeden ilkin kısa bir süre duraklaması bulunduğunu söyler. (Beden Dili Sözlüğü)
  • Kişi eğer birileri ile ilgili mühim şeylerden bahsediyor ve sağduyulu bulunduğunu ifade ediyor fakat yüzünde hor gören bir ifade beliriyorsa o süre doğru söylemiyordur.  (Beden Dili Sözlüğü)
  • Yüzümüzde 4.000 ifade oluşabilir.   (Beden Dili Sözlüğü)
  • Hayatınızın tamamen altüst olması için ihtiyaç duyulan tek şey, bir tehlikeli kişilikle caddede, işyerinde, arabanızda, evinizde ya da yatak odanızda karşılaşmanızdır. Bu yüzden istatistik ve olasılıklara değil davranışlara odaklanıyoruz….. (Tehlikeli İnsanların Beden Dili)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş