Eğitim

Warcraft – Büyük Şef – Christie Golden Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Warcraft – Büyük Şef – Christie Golden Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Warcraft – Büyük Şef kimin eseri? Warcraft – Büyük Şef kitabının yazarı kimdir? Warcraft – Büyük Şef konusu ve anafikri nedir? Warcraft – Büyük Şef kitabı ne konu alıyor? Warcraft – Büyük Şef PDF indirme linki var mı? Warcraft – Büyük Şef kitabının yazarı Christie Golden kimdir? İşte Warcraft – Büyük Şef kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Christie Golden

Çevirmen: Görkem Köroğlu

Orijinal Adı: Lord Of The Clans

Yayın Evi: Artemis Yayınları

İSBN: 9789758733231

Sayfa Sayısı: 234


Warcraft – Büyük Şef Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Sislerle kaplı geçmişinde, Azeroth dünyası mükemmel yaratıkla dolu bir yerdi. Gizemli elfler ve kuvvetli cüceler, insan kabilelerinin içinde sulh ve uyum içinde yaşardı… Ta ki Ateş Lejyonu adıyla bilenen iblis ordusu dünyanın huzurunu bozana kadar. Şimdi orklar, ejderhalar, goblinler ve troller, dağılmış, savaşım içindeki krallıklar için üstünlük mücadelesine girişmişti… 

Köle. Gladyatör. Şaman. Savaş Şefi. Thrall adıyla malum esrarengiz ork bu unvanların hepsini almıştı. Bebeklikten itibaren kendisini kusursuz bir kukla haline getirmek isteyen zalim insan efendileri tarafınca büyütülen Thrall, yeni anlamaya başladığı bir kaderin peşinden gidecek, halkının kadim geleneklerini öğrenecekti. 

Kılıçlar, büyü ve orklarla ilgili bu öykü Blizzard Entertainment’ın en fazlaca satan, ödüllü bilgisayar oyunu WARCRAFT’tan esin alınarak yaratılmıştır. 

(Tanıtım Yazısından)


Warcraft – Büyük Şef Alıntıları – Sözleri

  • Unuttum diyenlerin hayalini taşıyorum…
    Orclar yalan söylemeyi bilmezler.
  • “Farklı sonuçlar bekleyerek aynı eylemi tekrarlayanlar geri zekalıdır ve ben ne olursam olayım, aptal değilim.”
  • Artık Blackmoore için refah diye bir şey kalmamıştı
  • ” Foxton denen insanları bul. Muhtemelen sadece şimdi kızlarının öldürüldüğünden haberdar olmuşlardır. Bunu onlara ver ve onlara… onlara yaslarını paylaştığımı söyle..”
  • Bunlara gözyaşı denir. Fazlaca mutsuz olduğumuzda, ruhumuz al ak bullak olduğunda, yüreğimizi dolduran acıdan yer bulamadıklarında dökülürler.
  • “Ölüm bizim için gelecekse bizi şerefli davranır bir halde bulacaktır.”
  • “Ah Thrall,”diye konuşmaya başladı.Ağzından dökülen sözcükler zorlukla anlaşılıyordu.Eliyle gözyaşlarını sildi.”Bunlara gözyaşı denir.Fazlaca mutsuz olduğumuzda,ruhumuz allak bullak olduğunda,yüreğimizi dolduran acıdan yer bulamadıklarında dökülürler.”


Warcraft – Büyük Şef İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Thrall’ın insanoğlu arasındaki yaşamını ve çekmiş olduğu acıları detaylı bir halde özetleyen, gene yenilebilecek kitaplardan biri. Warcraft sevip de kitaplarını okumayan kalmamalı. Fiyatları şu anda fazlaca pahalı evet. O yüzden tanıdık birinden bulmak gerekir ya da 2. El. (Serhat Özgül)

“Durotan oğlu Thrall… Güruhun cenk şefi.
O, artık evindeydi.”
Kitabın kapağını kapattığınızda evinizdeymiş şeklinde hissediyorsunuz. (150 karakter dolmuyor) (Betül Gençoğlu)

Bu kitabın benim için ayrı bir önemi var. Bundan dolayı çocukluğum Warcraft oynamakla geçti ve halâ da oynuyorum. Kitap beklentimi fazlasıyla karşıladı. Ilk olarak kitabın akıcılığı fazlaca güzeldi, vakaları okurken adeta bir film şeklinde aklımda canlandı. Kitabın müthiş bir kurgusu var. Eğer fantastik türünde kitapları okumayı seviyorsanız kesinlikle okuyun, pişman olmazsınız. (Görkem Memişoğlu)


Warcraft – Büyük Şef PDF indirme linki var mı?


Christie Golden – Warcraft – Büyük Şef kitabı için internette en fazlaca meydana getirilen aramalardan birisi de Warcraft – Büyük Şef PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Christie Golden Kimdir?

Ödüllü yazar Christie Golden fantastik / bilimkurgu ve korku türünde otuz kitap ve birkaç kısa öykü yazdı. Bugüne kadar bir milyondan fazla kitabı basıldı.

Son zamanlarda Golden Starcraft ve Warcraft oyunlarının yapımcısı Blizzardla yaptıkları iş üstüne odaklanıyor. Orcların ve Dranei’nin kronolojisini özetleyen Rise of the Horde, istekli okurlara bir Noel hediyesi olarak 2006’da gösterildi, ve Starcraft evreninde geçen bir üçlemenin ilki olan ve gizemli protoslar üstünde odaklanan Firstborn, Mayıs 2007’de gösterildi.

2004’te örneksiz düşlem serisi The Final Dance, Luna Books’tan çıktı. Serideki ilk kitap On Fire’s Wings 2004 Temmuz’unda gösterildi. İkinci, In Stone’s Clasp 2005 Eylül’ünde piyasaya sürüldü. In Stone’s Clasp’la beraber Golden Colorado yazarlar Birliği’nden en iyi yazar ödülünü ikinci kez kazanmıştır. Üçüncü kitap Under Sea’s Shadow bu yazı yazıldığı sırada yayınlanmamıştı.

Golden Ace Books’tan çıkan iki örneksiz düşlem romanının da yazarı, King’s Man and Thief(Kralın Adamı ve Hırsız) ve 1996’da NEbula ön seçimini kazanan Instrument of Fate(Kaderin Enstrümanı). Yazar Jadrien Bell takma ismiyle A.D.999(Milattan Sonra) adlı zamanı bir fantasiik serüven romani yazdi ve bu eseriyle 1999 yilinda En Iyi Tür Romani dalinda Colorado Yazarlar Birligi En Iyi Yazar Ödülü’nü elde etti.

Golden Ravenloft serisine 1991’de büyük başarı elde eden Vampire of the Mists(Sislerin Vampiri) ile başladı. Golden Vampir’i Dance of the Dead(Ölülerin Dansı) ve The Enemy Within ile devam ettirdi.

Bir sürü Star Wars romanını da kapsayan öteki projeleri; The Murdered Sun Marooned, ve Seven of Nine, ve “The Dark Matters Üçlemesi,” Cloak and Dagger, Ghost Dance ve Shadow of Heaven.

Voyager’in içinde Homecoming ve The Farther Shore’u da barındıran yine basımı en fazlaca satanlara girdi ve 2003’te en süratli satılan kitap oldu. Golden Voyager serisine devam etti ve Old Wounds, Enemy of my Enemy kitaplarını yayınladı.

Golden ressam eşi ve iki kedisiyle Loveland, Colorado’da yaşıyor.


Christie Golden Kitapları – Eserleri

  • Warcraft – Büyük Şef
  • Sislerin Vampiri
  • Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu
  • Warcraft – Durotan
  • Warcraft
  • Ölüler’in Dansı
  • Starwars – Karanlık Mürit
  • Before the Storm
  • Star Wars Battle Front 2
  • Alacakaranlık Bölüğü


Christie Golden Alıntıları – Sözleri

  • Bizi biz icra eden, sözlerimiz değil eylemlerimizdir. Ama sözlerimiz, zaman içinde eylemlerimize dönüşür (Warcraft – Durotan)
  • “Nesin sen?” Bu sual karşısında ses, fırtınalı bir gecedeki rüzgar şeklinde arttı. Gülerek arttı, arttı. Ta ki kontun üstüne fizyolojik bir şeymiş şeklinde çökene kadar. “Ben her yaratığın, tüm zamanlar süresince görmüş olduğu tüm kabusların toplamıyım. Ben katliam ve ihanetin karanlık düşüncesiyim. Korkunun ve şehvetin ve müstehcenliğin ve tecavüzün. Ben ruhu öldüren kırıcı sözcük ve bedeni öldüren kanlı bıçağım. Ben kadehin dibindeki zehir, hırsızın boynundaki ilmik, ihanete uğrayanın çığlığı ve işkence edilenin haykırışıyım. Ben yalanım. Ben deliliğin karanlık çukuruyum. Ben Ölümü’m ve daha da beter olan her şeyim. Beni tanıyorsun, Kont Strahd Von Zorovich. Biz eski dostuz.” (Sislerin Vampiri)
  • Garad, “Bir bayrağın koruması altında gelmen iyi olmuş hiçbir klandan Gul’dan,” diye homurdandı. “Yoksa gırtlağını kendi dişlerimle parçalardım!” (Warcraft – Durotan)
  • Bunlara gözyaşı denir. Fazlaca mutsuz olduğumuzda, ruhumuz al ak bullak olduğunda, yüreğimizi dolduran acıdan yer bulamadıklarında dökülürler. (Warcraft – Büyük Şef)
  • Artık Blackmoore için refah diye bir şey kalmamıştı (Warcraft – Büyük Şef)
  • Bizim oralarda yaşam ölümden daha acıdır.. (Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu)
  • Kadın seslerinin fısıltılarını artık o da duymuştu. Güç, Dathomir’in aksi çocuğunu çağırmıştı ve Vos sevilmiş olduğu hanıma son kez veda etmek için Güç’e uzandığında tek bir kelime duyduğunu sandı: ‘kız kardeşim.’ Asajj Ventress sonunda evindeydi. (Starwars – Karanlık Mürit)
  • “Ben ruhu öldüren kırıcı sözcük ve bedeni öldüren kanlı bıçağım. Ben kadehin dibindeki zehir, hırsızın boynundaki ilmik, ihanete uğrayanın çığlığı ve işkence edilenin haykırışıyım. Ben yalanım. Ben deliliğin karanlık çukuruyum. Ben Ölümü’m ve daha da beter olan her şeyim. Beni tanıyorsun, Kont Strahd Von Zorovich. Biz eski dostuz. Sen ve ben.” (Sislerin Vampiri)
  • Baskı unsuru maddeleşen özgürlüğe dönüşür ve böylece her değişimde olduğu şeklinde, korkulu enerjiler özgür kalır: cenk, zafer ve yenilgi. (Alacakaranlık Bölüğü)
  • Her vakit en kötüsünü beklemelisin,” diye deklare etti general. “O zaman asla hayal kırıklığına uğramazsın.” (Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu)
  • Bazen bir şeyin senin için ne kadar kıymetli bulunduğunu anlaman için ilkin onu kaybetmen gerekir. (Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu)
  • “Farklı sonuçlar bekleyerek aynı eylemi tekrarlayanlar geri zekalıdır ve ben ne olursam olayım, aptal değilim.” (Warcraft – Büyük Şef)
  • Jander şaşkınlık içinde, elini uzatarak tuzlu gözyaşlarına dokundu. Baş parmağıyla işaret parmağını birbirine sürterek inceledi. “Birisi benim için ağlamayalı ne kadar uzun vakit oldu, biliyor musun?” dedi yumuşak bir sesle, kendisi de duygulanarak. (Sislerin Vampiri)
  • ” Foxton denen insanları bul. Muhtemelen sadece şimdi kızlarının öldürüldüğünden haberdar olmuşlardır. Bunu onlara ver ve onlara… onlara yaslarını paylaştığımı söyle..” (Warcraft – Büyük Şef)
  • “Bazen bir şeyin senin için ne kadar kıymetli bulunduğunu anlaman için ilkin onu kaybetmen gerekir.” (Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu)
  • “Bazen bir şeyin senin için ne kadar kıymetli bulunduğunu anlaman için ilkin onu kaybetmen gerekir.” (Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu)
  • Unuttum diyenlerin hayalini taşıyorum…
    Orclar yalan söylemeyi bilmezler. (Warcraft – Büyük Şef)
  • Vücudu kırılgan olabilirdi fakat ruhu değildi. (Warcraft – Durotan)
  • “Anlıyorum,” dedi. “Özür dilerim.”
    Garad, “Benden özür dileme,” dedi. “Acı çeken ben değilim.” (Warcraft – Durotan)
  • “Kafası karışmış. Acı çekiyor. Korkuyor. Fakat o bir yaratık Durotan. Böyle hissetmeyi haketmiyor. Acı çekmeyi.” (Warcraft – Durotan)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş