Eğitim

Yolculuk – Brandon Bays Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yolculuk – Brandon Bays Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Yolculuk kimin eseri? Yolculuk kitabının yazarı kimdir? Yolculuk konusu ve anafikri nedir? Yolculuk kitabı ne konu alıyor? Yolculuk PDF indirme linki var mı? Yolculuk kitabının yazarı Brandon Bays kimdir? İşte Yolculuk kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Brandon Bays

Çevirmen: Derin Doğan

Yayın Evi: Kuraldışı Yayınları

İSBN: 9789752751361

Sayfa Sayısı: 208


Yolculuk Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Korku, kaygı ya da stres içinizi kemiriyorsa

Hiçbir şey yapamadan donakalıyor ya da etkili ve net davranışlar sergilemiyorsanız

Duygusal karmaşadan kurtulamıyor

ya da geçmişe takılıp kalıyorsanız

Bunalımdaysanız; amaçsız, boşlukta hissediyor

ya da yaşamdan tat alamıyorsanız.

Mühim bir hastalıkla savaşım ediyorsanız ya da

kronik hale gelmiş fizyolojik bir rahatsızlığınız var ise

Yolculuğa Hazırsınız!

On yıl kadar ilkin Brandon Bays’in karnında kanserli bir tümör teşhis edilir; basket topu büyüklüğünde ve iç kanamaya sebep olan bir tümör. Doktor, acilen ameliyata almak ister. Ancak alternatif sağaltım ve bireysel gelişim mevzularına yıllarını vermiş olan yazar ameliyata yanaşmaz; doktorunu ameliyatı ötelemeye ikna eder fakat tek koşulla; bilmiş olduğu organik yollardan tümörü küçültmeyi başarırsa. Gevşeme tekniklerini ve homeopatik tıbbı iyi tanıyan Bays derhal işe koyulur; beslenme düzeninde köktencilik bir değişime gider; fizyolojik ve duygusal çeşitli terapilere adım atar.

Mucizevi bir halde birkaç hafta içinde tümör yok olur. Bu inanılmaz iyileşme Brandon Bays’i kendi duygusal ve bedensel şifa yolculuğunu başkalarına da öğretip uygulamaya teşvik eder.

(Tanıtım Bülteninden)


Yolculuk Alıntıları – Sözleri

  • ‘’Başına beklenmedik şekilde gelenleri Tanrı’nın hediyesi olarak bil. Sonuna kadar değerlendirirsen sana kesinlikle faydası dokunacaktır. Havsalanın haricinde kalan şeyler için didinirsen işte başın o süre derde girer.’’
  • Doktorlar bedenler üstünde çalışmak suretiyle eğitim görürler; tamircilerin otomobiller üstünde emek vermesi benzer biçimde. Görünüşte insanların iyileşmesini sağlamak için yola çıkarlar fakat yolda bir yerde insanların bir tek bedenlerden ibaret olmadığını unuturlar. Bizim bedenimiz, zihnimiz ve duygularımız vardır fakat olduğumuz en mühim şey de ruhtur ki bu da görülemez, tahlil edilemez ve ameliyatla alınamaz.
  • Bir zamanlar duyduğum bir hikâyeye gore her birimiz bu hayata saf, kusursuz, ışıltılı bir elmas olarak gelirmişiz. Ancak büyümenin zorluklarını ve yaşamın acılarını yaşayınca, içimizdeki bu pırıltı bir yığın döküntü altında kaybolurmuş.
    Daha sonrasında, yetişkinliğimizde, tüm bu dağınıklığı parlak, ışıltılı bir kat cila ile örteriz. Dünyaya sunduğumuz bu suni kaplamayı kimsenin o denli da muhteşem bulunmamasına şaşarız. Zaman geçtikçe, bu koruyucu kabuğunun gerçek kişiliğimiz olduğuna inanmaya başlarız ve tüm kimliğimizi bu kabuk çevresinde şekillendiririz.
    Fakat hakkaten şanslıysak, yaşam bizlere bir armağan sunar; bir “uyandırma çağrısı.” O şekilde bir ayyuka çıkar ki, bir an için bu sertleşmiş yüzeyi çatlatır, balçık katmanları arasından bakıp derinlerdeki ışıl ışıl mükemmelliğin parladığını yakalayıveririz.
    Sonra da, eğer oldukça, oldukça şanslıysak, yaşamımız süresince bu üstün güzellik ve özgürlüğün içlerine, yuvaya doğru bir seyahat yaparız. Aslında daima bu kusursuz, saf elmas olduğumuzu ve olacağımızı keşfederiz.
  • Anlattıklarına gore doğduğumuzda saf, katıksız, kusursuz bir elmas olarak dünyaya gelir ve yaşamımız süresince bunun üstüne bir yığın duygusal “pislik” yığıp , organik parlaklığını ve ışıltısını gizleriz. Sonra, erişkin olduğumuzda, parlak ve beğenilir olsun diye üzerini yaldızlarız. Tek yaptığımız bir yığın zırvanın üzerine sert cilalı bir kaplama geçirmektir fakat bu dünyaya ” Ben buyum” diyerek sunduğumuzda niçin kimse ” almadı ” diye düşünürüz.
  • İnsan bedeni içinde ne görkemli bir mucizenin yattığını huşu ve hayretle hissettim; kalbimizi iyi mi attıracağını, saçımızı iyi mi uzatacağını bilen sonsuz bilgeliğin, doğru zamanda tam olarak doğru oranda hormon salgılayan içsel bilincin müthiş mükemmelliğin sihrini gerçekleştirişine şaştım. Hep uyanık olan, biz gece uyurken bile çalışan bu inanılmaz içsel güç, Tanrının bir lütfuydu.
  • Geçmiş, bedenimizde hücre düzeyinde depolanır. Hücrelerde biriken anılarımız zaman içinde hücrenin yapısını bozabilir. Bedenin bilgeliğiyle temasa geçenler hücrelerde birikmiş duygusal toksinin iyi mi silineceğini kavrarlar.
  • Hücrelerde birikmiş , duygusal deseni silince basketbol topu büyüklüğündeki tümörün 6 hafta içinde kolayca ve tamamen yok bulunduğunu iyi mi anlatacaktım?
  • Diyelim ki , kilomuzla ilgili sorunumuz bulunduğunu fark ettik.Bu durumda beslenme şeklimizi değiştiririz yada rejim yaparız ya da egzersiz programımızı gözden geçiririz.Doğruca davranışımızı hedef alırız fakat şunu sormak aklımıza gelmez: “Peki fakat niçin aşırı yiyecek yiyorum?”


Yolculuk İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Kitap hakkında o denli şey yazmak isterim ki sanırım bende bıraktığı izlenimleri buraya sığdırmam olanaksız olacak. Eserde insanların yaşadıkları duyguları içlerinde bastırmalarından dolayı bir süre sonrasında dnaların da göstermiş olan değişikliklerden dolayı ortaya çıkan hastalıkların ne şekilde tedavi edilebileceğinden bahsetmiş.Kişiler eğer bir hastalıkla karşılaşıyorsa bunun altında kesinlikle geçmişte yaşamış olduğu bir duygunun bastırılmış olmasından dolayı ortaya çıkmış olduğundandır.Biraz aşamalı olsada zamanında yaşamış olduğu duyguyu bulup, çözümleyip affettikten sonrasında hastalığında bir gerileme meydana gelir.O yüzden duygularımızı yaşamalıyız.Eger fena bir durumla karşılaşmışsak sinirimizi, öfkemizi,kızgınlığımızı o an dile getirip yaşamalıyız.Eger karşılaştığımız her durumda bu duyguları bastırıp içimize gömersek ileriye dönük zamanlar da bunlar haberimiz olmadan bir hastalık sebebiyle karşımıza çıkar.Bu hastalıkları sözgelişi bir tümörü ameliyatla yok edebilirsin, yada herhangi bir sıhhat sorununu hap,krem benzer biçimde tedavi yollarıyla tedavi edebilirsin fakat o duyguları asla yok etmiş olamazsın. O yüzden sen bu yok edişlerden sonrasında bilincinde olmadan değişik şekillerde ortaya çıkmaya devam eder.Ben buradayım hala seninleyim beni bul beni çözümle özgürleştir kendini diye.Burada bizlere düşen en büyük vazife içimize dönerek mevcud üstünü kapatmış olduğumuz her duyguyu çözümlemektir.Bana oldukça fazla farkındalık kazandıran bir yapıt oldu.Hayatımda yer edinen her duygunun bana iyi mi geri dönüş sağlayabileceginden tut bu tarz şeyleri çözümlemediğim sürece bana sağlamış olduğu yaşam sürecini deneyimlemiş oldum. Kitabın son kısmında Brandon Bays’in bu tarz şeyleri iyi mi çözümleyecegimize dair bir kılavuz bırakmış. Size tavsiyem bir arkadaşınızla birlikte okumanız.O yüzden sizde duygularınızı yaşamayı,eğer yaşayamadıysanız geçmişe dönerek o duygularınızı özgür bırakmak istiyorsanız bu kitabı kesinlikle okumalısınız. Şiddetle tavsiye ederim. (Sümeyye ÇUHADAR)

Bu kitabın sizin için de bir uyanma çağrısı olmasını yürekten arzuluyorum.Duygusal ve bedensel yolculuğa çıkmaya hazır olun.Özgürlük sevgi ve kendinizi bulacaksınız (Nermin)

Eğer siz de kitabı merak ediyor ve okumak istiyorsanız size verebileceğim tavsiyem, bir arkadaşınızla eş zamanlı okumanız ve kitabın sonunda yer edinen uygulama aşamasını ciddiye alarak beraber uygulamanız. Kitap bence sadece o şekilde amacına ulaşacaktır. Hepinize iyi okumalar. http://www.bumesele.com/yolculuk-brandon-bays/ (BuSorun.com)


Yolculuk PDF indirme linki var mı?


Brandon Bays – Yolculuk kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Yolculuk PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Brandon Bays Kimdir?

Amerikan motivasyonel yazar ve konuşmacı .


Brandon Bays Kitapları – Eserleri

  • Yolculuk


Brandon Bays Alıntıları – Sözleri

  • Geçmiş, bedenimizde hücre düzeyinde depolanır. Hücrelerde biriken anılarımız zaman içinde hücrenin yapısını bozabilir. Bedenin bilgeliğiyle temasa geçenler hücrelerde birikmiş duygusal toksinin iyi mi silineceğini kavrarlar. (Yolculuk)
  • Diyelim ki , kilomuzla ilgili sorunumuz bulunduğunu fark ettik.Bu durumda beslenme şeklimizi değiştiririz yada rejim yaparız ya da egzersiz programımızı gözden geçiririz.Doğruca davranışımızı hedef alırız fakat şunu sormak aklımıza gelmez: “Peki fakat niçin aşırı yiyecek yiyorum?” (Yolculuk)
  • Anlattıklarına gore doğduğumuzda saf, katıksız, kusursuz bir elmas olarak dünyaya gelir ve yaşamımız süresince bunun üstüne bir yığın duygusal “pislik” yığıp , organik parlaklığını ve ışıltısını gizleriz. Sonra, erişkin olduğumuzda, parlak ve beğenilir olsun diye üzerini yaldızlarız. Tek yaptığımız bir yığın zırvanın üzerine sert cilalı bir kaplama geçirmektir fakat bu dünyaya ” Ben buyum” diyerek sunduğumuzda niçin kimse ” almadı ” diye düşünürüz. (Yolculuk)
  • ‘’Başına beklenmedik şekilde gelenleri Tanrı’nın hediyesi olarak bil. Sonuna kadar değerlendirirsen sana kesinlikle faydası dokunacaktır. Havsalanın haricinde kalan şeyler için didinirsen işte başın o süre derde girer.’’ (Yolculuk)
  • Doktorlar bedenler üstünde çalışmak suretiyle eğitim görürler; tamircilerin otomobiller üstünde emek vermesi benzer biçimde. Görünüşte insanların iyileşmesini sağlamak için yola çıkarlar fakat yolda bir yerde insanların bir tek bedenlerden ibaret olmadığını unuturlar. Bizim bedenimiz, zihnimiz ve duygularımız vardır fakat olduğumuz en mühim şey de ruhtur ki bu da görülemez, tahlil edilemez ve ameliyatla alınamaz. (Yolculuk)
  • Hücrelerde birikmiş , duygusal deseni silince basketbol topu büyüklüğündeki tümörün 6 hafta içinde kolayca ve tamamen yok bulunduğunu iyi mi anlatacaktım? (Yolculuk)
  • İnsan bedeni içinde ne görkemli bir mucizenin yattığını huşu ve hayretle hissettim; kalbimizi iyi mi attıracağını, saçımızı iyi mi uzatacağını bilen sonsuz bilgeliğin, doğru zamanda tam olarak doğru oranda hormon salgılayan içsel bilincin müthiş mükemmelliğin sihrini gerçekleştirişine şaştım. Hep uyanık olan, biz gece uyurken bile çalışan bu inanılmaz içsel güç, Tanrının bir lütfuydu. (Yolculuk)
  • Bir zamanlar duyduğum bir hikâyeye gore her birimiz bu hayata saf, kusursuz, ışıltılı bir elmas olarak gelirmişiz. Ancak büyümenin zorluklarını ve yaşamın acılarını yaşayınca, içimizdeki bu pırıltı bir yığın döküntü altında kaybolurmuş.
    Daha sonrasında, yetişkinliğimizde, tüm bu dağınıklığı parlak, ışıltılı bir kat cila ile örteriz. Dünyaya sunduğumuz bu suni kaplamayı kimsenin o denli da muhteşem bulunmamasına şaşarız. Zaman geçtikçe, bu koruyucu kabuğunun gerçek kişiliğimiz olduğuna inanmaya başlarız ve tüm kimliğimizi bu kabuk çevresinde şekillendiririz.
    Fakat hakkaten şanslıysak, yaşam bizlere bir armağan sunar; bir “uyandırma çağrısı.” O şekilde bir ayyuka çıkar ki, bir an için bu sertleşmiş yüzeyi çatlatır, balçık katmanları arasından bakıp derinlerdeki ışıl ışıl mükemmelliğin parladığını yakalayıveririz.
    Sonra da, eğer oldukça, oldukça şanslıysak, yaşamımız süresince bu üstün güzellik ve özgürlüğün içlerine, yuvaya doğru bir seyahat yaparız. Aslında daima bu kusursuz, saf elmas olduğumuzu ve olacağımızı keşfederiz. (Yolculuk)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş