Eğitim

Mürekkep Ölüm – Cornelia Funke Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mürekkep Ölüm – Cornelia Funke Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mürekkep Ölüm kimin eseri? Mürekkep Ölüm kitabının yazarı kimdir? Mürekkep Ölüm konusu ve anafikri nedir? Mürekkep Ölüm kitabı ne konu alıyor? Mürekkep Ölüm PDF indirme linki var mı? Mürekkep Ölüm kitabının yazarı Cornelia Funke kimdir? İşte Mürekkep Ölüm kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Cornelia Funke

Çevirmen: Nazife Mertoğlu

Orijinal Adı: Tintentod

Yayın Evi: Arkadaş Yayıncılık

İSBN: 9789755095905

Sayfa Sayısı: 720


Mürekkep Ölüm Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Cornelia Funke’nin dünyaca meşhur Mürekkep Dünya triosunun merakla beklenen son kitabı Mürekkep Ölüm, serinin ilk kitabından uyarlanan filmiyle aynı dönemde kitapseverlerle buluşuyor.

Kahramanlarımız bu kez Mürekkep Dünya’daki güç savaşlarının tam ortasında. Mo, arkadaşlarının yardımıyla kitabın sonunu istediği şekilde değiştirmeye çalışırken, kitaplardan tanımış olduğu bu dünyada kendisine biçilmiş olan Alakarga rolüyle, iyilerin koruyucusu haydutlara katılıyor. Meggie, Farid, Fenoglio, Elinor ve Resa, ölümle burun buruna bir macerada mutlu son için savaşım veriyorlar. Üstelik içinde bulundukları öykü, bir başkası tarafınca devamlı tekrardan yazılırken…

Dünya genelinde yirmiyi aşkın dile çevrilen ve aylarca En Oldukça Satanlar listelerinden düşmeyen trio; esrarengiz, muhteşem, her şeyi gölgede bırakan bir sonla veda ediyor. Gençler kadar, yetişkinlerin de içinden çıkmak istemeyecekleri kusursuz bir hayal dünyasının kapılarını bu kez ardına kadar açarak…

(Tanıtım Bülteninden)


Mürekkep Ölüm Alıntıları – Sözleri

  • Kitap okumanın amacı da buydu aslına bakarsanız;derin ve daha ilkin asla tatmadığımız duygular artık dayanılmaz hale erişince,kitabı kapatarak sonlandırabileceğimiz büyük acılara tanık olmak. Ölüm ve yok olma,doğru sözcüklerle ifade edildiğinde gerçek şeklinde hissettirebilir,tadına bakabilir ve tehlikesizce kitap sayfalarının aralarında bırakılabilirdi.
  • … zamanin başlangicindan beri,çocukken hep düşünürdüm ki,acinin anlami sevilmemektir. Oysa acı,bir zamanlar sevdim demekmiş.
    (Louise Glück- İlk Hatırlananlar)
  • Hasret insanı hasta eder.
  • Sanki yüreği artık tat almaz ve hissetmez olmuştu; acı onu her şeye karşı duyarsız kılmıştı.
  • Sırlar, sevgiyi daha süratli yok eden başka bir şey yoktur.
  • Efendim… Bu şekilde hitap edilmek insana asla iyi gelmez miydi?
  • Kızının yüzünü ne kadar da seviyordu. Evet oldukça seviyordu bu yüzü ve bu yüzün mutlu olmasını. Dünyada bundan daha oldukça istediği bir şey yoktu.
  • Merak, ne kadar da rahatsız edici bir duygu…
  • Tüm sözcükler keşke zihnimizden ve yüreğimizden silinse ve bir kez olsun yalnızca gözlerimizle bakabilsek…
  • Aşık; sanki çaresiz bir hastalık şeklinde geliyordu kulağa


Mürekkep Ölüm İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Seri hakkında genel yorum yapacağım. Fikir hakikaten oldukça hoş. Mutlaka okuduğumuz onlarca kitapta hikayenin içinde yer almak isteyip kendimize bir karakter seçmiş yada kendimizi bir halde kimi zaman bu kitaplara dahil etmek istemişizdir. Seri bittikten sonrasında bu hayalperest düşlerimi şöyleki bir gözden geçirdim. Gerçekten o denli da güzel olur muydu? Okumakla yaşamı sürdürmenin farkı bu seride değişik bir açıdan işlenmiş.
İlk kitap filme uyarlanmıştı fakat senaristler bu filmle geriye kalan kitapları resmen katletmiş. Hikayeyi o şekilde bir şekle sokmuşlar ki devamı yok şeklinde bir izlenim veriyor. Maalesef Funke yazarken bunun için bazı kurallar koymuş.
Serinin genelinde Funke maalesef bazen bomboş cümlelerle kendisini oldukça fazla yeniden etmiş. Tercüme de pek iç açıcı değil. Oldukça can bunaltıcı cümle yapıları vardı. İmla ve noktalama da “eh işte” denilebilecek gibiydi. Bazı diyaloglar hakikaten oldukça basitti. Genç-erişkin alanında bir yaratı içinse oldukça kalınlar. Gerçekten bu yaşta sonuna dek okuyabilecek sabrı bazen zor buldum. Gençken bu sabrı bulabilir miydim güvenilir değilim. Kitabı okutan fikrin kendisiydi. Yer yer yazarın kendi kurallarını esnettiğini hatta kimi zaman satır arasından kendisini oldukça belli ettiğini düşündüm. Kesinlikle daha iyi işlenebilecek bir konusu var. Bazı karakterleri oldukça çiğdi. Bunun yanında bazı noktalarda da dünyası oldukça güzeldi.
Yine de tüm olumsuzluklara karşın bazı noktalar oldukça hoştu. Bilhassa kendi hikayelerini yazmayı seven kişiler için yararlı olabilir. Faydası bir yana keyifli olabilir. Ya da oldukça sevdiğiniz o hikayelerin olduğu kitaplarda yaşamayı bazen düşünüyorsanız, hayalperest bir yanınız var ise sevebilirsiniz. Ben genel olarak averaj bir seri bulunduğunu düşünüyorum. (Agape)

Yani kütüphaneden alacağım bir kitaba böylecesine fanatik kalacağım hic aklıma gelmezdi o zamanlar kütüphanede pek güzel kitap bulamiyordum doğrusu seriye tersten baslamak oldu fakat nerden bilebilirdimki bundan ilkin 2 cilt daha bulunduğunu . Okudum ve fanatik kaldım benim icin o denli değerlendiki tüm seti topladım buldum . Hayatınıza yeni bir dünya eklemeye niyetliyseniz çekinmeden almanız ihtiyaç duyulan bir kitap . Tüm o vakalar hepsi birbiriyle bağlantılı . Ama hic kaybolmuyor insan sanki bu dünyaya daha ilkin girmişsin şeklinde toz parmak ı hayal etmesi o denli eğlenceliki nalet ihtimaller içinde basta . Sonra Mortimer ve Magy doğrusu insan zevk yasiyor okurken hayal dünyanız genişliyor . (Ahmet)

Kitaba ilk, filmini izledikten sonrasında başladım. Sonuçta yazarının, yazdığı dünyanın gerçekleştiği görme fikri oldukça ilgimi çekmişti. Ve dürüst olmak gerekirse seri bana çocuk kitabı şeklinde gelmişti. Ki ilk kitap öyleydi. İkinci kitapta birazcık sabır gerekti. Ama bu son kitap o denli güzeldi ki… Bitirmesi zordu ve baya vakit aldı fakat bence değdi. Eğlenceliydi, gerçekçiydi. Ve lafımı bana geri yutturup “Bak çocuk kitabı değilmiş dimi!” dedi. Özetle: Dahil olmak isteyeceğim bir hikayeydi 🙂 (Adalia)


Mürekkep Ölüm PDF indirme linki var mı?


Cornelia Funke – Mürekkep Ölüm kitabı için internette en oldukça meydana getirilen aramalardan birisi de Mürekkep Ölüm PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Cornelia Funke Kimdir?

Alman yazar Cornelia Funke, Hamburg Üniversitesi’nde pedagoji okudu. Okulu bitirdikten sonrasında, üç yıl süresince toplumsal hizmet uzmanı olarak çalıştı. Burada sorunlu mahallelerden gelen çocuklarla tanıştı ve ilk kitaplarını bu evlatların kısa hikayelerinden etkilenerek yazdı. 80ler ve 90lar süresince küçüklere yönelik yazdığı fantastik roman serileri “Gespensterjäger (Ghosthunters)” ve “Die wilden Hühner” adlı kitaplarıyla tanındı. İngilizceye çevrilen ilk kitabı 2002 senesinde “Herr der Diebe” adlı romanı oldu. The Thief Lord adıyla satılan kitap, The New York Times Best Seller sıralamasında 2 numaraya kadar terfi etti. Daha sonrasında “Inkspell” adıyla yazılan ve İngilizceye Inkheart adıyla çevrilen meşhur üçlemesini yazdı. 2005 senesinde ABD’ye yerleşti. Bu kitap 2008 senesinde filme de çekilerek büyük başarı kazanmıştır. Harry Potter’in yazarı Rowling’ten sonrasında tüm zamanların (yalnızca çocuk değil, genel edebiyatta) en başarı göstermiş yazarı kabul ediliyor. Romanları çoğu zaman fantastik ögeler içeren serüven romanları olarak tanımlanabilir.


Cornelia Funke Kitapları – Eserleri

  • Pan’ın Labirenti
  • Mürekkep Yürek
  • Mürekkep Dünya
  • Mürekkep Ölüm
  • Hırsızlar Kralı
  • Hayalet Şövalye
  • Ejderha Süvarisi
  • Gizemli Öyküler
  • Kilerde Kim Var?
  • Canavar Öyküleri
  • Sihirli Ay Işığı
  • Şatodaki Feryat
  • Şanssız Cadı
  • Şövalye Öyküleri
  • Sınıfın Cadısı
  • Güneş, Kumsal ve Deniz
  • Kediler, Köpekler, Tavuklar ve Filler
  • Korkusuz – Taştan Et
  • Büyük Tehlike
  • Yakıcı Dehşet


Cornelia Funke Alıntıları – Sözleri

  • Bu sefer Longspee’nin izin vermesini beklemedim. Etimin onun eti bulunduğunu hissediyordum. İriyarı ve güçlüydüm, elimle kılıcın sapını kavradım. Ben Jon’dum, ben William’dım. Hem Longspee’ydim hem de Hartgill. Hem adam hem çocuktum. Şövalyeydim ve öğrenciydim. Korkuyordum, aynı anda korkusuzdum: gençtim fakat neredeyse bin yaşın daydım. Hepsi bir aradaydı. Kalbimin onun göğsünde attığını hissediyordum. (Hayalet Şövalye)
  • Ne yapabilirdi? Ne söyleyebilirdi? İnsanın sesinin olması neye yarardı ki, kimse dinlemedikten sonrasında? “Konuşamadığın için üzülme” demişti ona Toz Parmak sık sık. İnsanlar aslına bakarsanız dinlemiyor, o şekilde değil mi? (Mürekkep Dünya)
  • Yetişkinler çocukken nasıldılar,
    bunu asla anımsamazlar
    Bunun aksinin iddia etseler de.
    Artık çocukluklarının asla bilmezler. İnan bana.
    Her şeyi unutmuşlardır.
    O zamanlar, dünyanın onların gözünde ne kadar büyük göründüğünü,
    bir sandalyeye tırmanmanın ne kadar da güç bulunduğunu,
    hepsini unutmuşlar.
    Devamlı yukarıya bakmak nasıldı?
    Unutmuşlar.
    Bunları artık bilmiyorlar.
    Kimi vakit yetişkinler, çocukken her şeyin ne kadar da güzel olduğundan söz eder.
    Hatta kimi vakit tekrardan çocuk olmanın düşünü kurarlar.
    Peki çocukken nelerin düşünü kurarlardı?
    Sen biliyor musun?
    Sanırım onlar da, bir an ilkin erişkin olmayı düşlerdi. (Hırsızlar Kralı)
  • Bu kitap bana sözcüklerle kolayca bu dünyadan kaçabileceğimizi öğretti! (Mürekkep Dünya)
  • Yetişkinler çocukken nasıldılar, bunu asla anımsamazlar.
    Bunun aksini iddia etseler de.
    Artık çocuklarını asla bilmezler. İnan bana.
    Her şeyi unutmuşlar.
    O zamanlar, dünyanın onların gözünde ne kadar da büyük göründüğünü, bir sandalyeye tırmanmanın ne kadar da güç bulunduğunu, hepsini unutmuşlar.
    Devamlı yukarıya bakmak nasıldı?
    Unutmuşlar.
    Bunları artık bilmiyorlar.
    Kimi vakit yetişkinler, çocukken her şeyin ne kadar da güzel olduğundan söz eder.
    Hatta kimi vakit tekrardan çocuk olmanın düşünü kurarlar.
    Peki çocukken nelerin düşünü kurarlardı?
    Sen biliyor musun?
    Sanırım onlar da, bir an ilkin erişkin olmayı düşlerdi. (Hırsızlar Kralı)
  • ……..O benimle olalı kaçmadım gölgemden asla.. (Mürekkep Yürek)
  • Tüm sözcükler keşke zihnimizden ve yüreğimizden silinse ve bir kez olsun yalnızca gözlerimizle bakabilsek… (Mürekkep Ölüm)
  • Bu şekilde gereksiz yaratıkların bigün sizin şeklinde kusursuz ve akıllı varlıklara dönüşebilmesi ne acayip, değil mi? (Hırsızlar Kralı)
  • “Bu cümlelerle tüm bir dünya anlatılmalı.Sözcüklerin içinden müzik duyulmalı. Sözcükler sık bir örgü şeklinde birbirine geçmeli ki, aralarından okuyanın sesi akıp gitmesin.” (Mürekkep Dünya)
  • Sanki kitabı okuduğumuz her seferde sayfaların içinde bir şeyler yapışıp kalıyor. Duygular,düşünceler,sesler,kokular…Seneler sonrasında o kitabı yeniden karıştırdığında kendini buluyorsunuz içinde,birazcık daha genç halinle,birazcık daha değişik olarak. Sanki kitap seni içinde saklamış şeklinde,tıpkı kitabın içinde kurutulmuş bir çiçek şeklinde,hem yabancı,hem tanıdık. (Mürekkep Dünya)
  • Düşmanlarını asla küçümseme! (Hayalet Şövalye)
  • Yar senin için görünmez olabilir fakat bu, onun gerçek olmadığı anlamına gelmez. (Pan’ın Labirenti)
  • Bu dünyada yufka yürekli olmak tehlikeliydi. (Pan’ın Labirenti)
  • “Her kitap içinde sahibinden bir parça barındırır.” (Mürekkep Dünya)
  • Sevgi türlü şekillerde öldürür. (Pan’ın Labirenti)
  • Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır. (Mürekkep Yürek)
  • “Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır.” (Mürekkep Yürek)
  • “Çocuklar tırtıl, yetişkinlerse kelebektir ve hiçbir kelebek tırtıl halini anımsamaz.” (Hırsızlar Kralı)
  • Bir kitabı her açtığımda, bir ruh uykudan uyanır. (Mürekkep Yürek)
  • Sanki yüreği artık tat almaz ve hissetmez olmuştu; acı onu her şeye karşı duyarsız kılmıştı. (Mürekkep Ölüm)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş