Eğitim

Psiko 101 – Paul Kleinman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Psiko 101 – Paul Kleinman Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Psiko 101 kimin eseri? Psiko 101 kitabının yazarı kimdir? Psiko 101 konusu ve anafikri nedir? Psiko 101 kitabı ne konu alıyor? Psiko 101 PDF indirme linki var mı? Psiko 101 kitabının yazarı Paul Kleinman kimdir? İşte Psiko 101 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi…

Kitap

Kitap Künyesi

Yazar: Paul Kleinman

Çevirmen: Hasan Kaplan

Yayın Evi: Okuyan Us Yayınları

İSBN: 9786055134228

Sayfa Sayısı: 330


Psiko 101 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ders kitapları kayda kıymet psikoloji kuramlarını, prensiplerini ve hatta deneyleri o şekilde bunaltıcı hale getirdi ki, Freud bile bu uygulamalardan koşarak kaçardı. Psiko 101, bunaltıcı bilgileri ve istatistikleri ayıklıyor ve onun yerine size, ilginizi çekip meşgul edecek ve merak uyandıracak psikoloji dersleri veriyor.

Bu davranış el kitabı, idrak testleri ve Rorschach Mürekkep Lekeleri’nden B. F. Skinner’e ve Gelişim Evreleri’ne kadar, başka hiçbir yerde bulamayacağınız yüzlerce keyifli temel psikoloji içeriğiyle dolu.

Zihnin inceliklerini keşfetmek ya da -örneğin- arkadaşınızı motive eden şeyin ne işe yaradığını bilmek mi istiyorsunuz?

Aradığınız tüm cevaplar -hatta hemen hemen aradığınızın bilincinde bile olmadıklarınız- Psiko 101’de!

(Tanıtım Bülteninden)


Psiko 101 Alıntıları – Sözleri

  • Pragnanz Yasası, nesneleri olabildikleri en kolay şekilde gördüğümüzü söyler. Kelime anlamı ise güzel görünüş anlamına gelir.
  • Bir çocuk ne söylüyorsa onu kast ediyordur.
  • Adler, kişinin davranışlarının arkasındakı itici güçlerin, adına üstünlük söylediği kişisel kazanç arzusu ve gene adına başarı söylediği toplumsal yarar arzusu olduğuna katı bir halde inanıyordu. Tüm insanoğlu ufak, kırılgan ve yetersiz bir bedenle dünyaya gelir, bu yüzden aşağılık kompleksi geliştiririz ve bu duyguların üstesinden gelmek için çaba gösteririz. Üstünlük çabası içinde olan insanoğlu başkalarını pek düşünmezler, yalnız kendi menfaatlerine yoğunlaşırlar ve bu yüzden ruhsal olarak sağlıksızdırlar. Başarı çabasi içinde olan insanoğlu ise bunu kendi kimliklerini kaybetmeden, tüm insanlık için yaparlar ve bu yüzden ruhsal olarak sağlıklıdırlar.
  • Syzygy, hem de mukaddes çift olarak da bilinir ve bütünlüğü, birleşmeyi ve tamamlanmış hissini temsil eder.
  • Kişi, yaşamın kendi istediği şekilde süremeyeceğini kabul etmelidir. Hayatın kendi istediği yönde gitmesi için herhangi bir zorunlu kılıcı niçin yoktur. Aynı zamanda yaşamın bazen tatsızlaşmakla beraber tümüyle fena ve dayanılmaz olmadığını kabul etmelidir.
  • Daha sonrasında şahıs kendinin farkına varır ve devamlı olarak kendi davranışlarını değerlendirmeye adım atar. Bu farkındalık durumu kişinin kendisiyle ilgili negatif duygularını besler.
  • Uyum iki ana sebepten ortaya çıkar: İnsanlar ya gruba uymak, orda kendine bir yer bulmak için (normatif tesir) ya da grubun daha çok bilgili ve vakası kendilerinden daha iyi anladıklarına inandıkları için uyum gösterirler.
  • Antisosyal davranışın ardında, şahıs öteki insanlardan uzak durduğunda, onların kendisini incitemeyeceği düşüncesi yatar.
  • Onun yapısal kişilik modeli, kişiliği ve insan zihnini ‘id, ego ve süperego’ olmak suretiyle üç değişik bölüme ayırarak zihnin iyi mi çalıştığını izah eder.


Psiko 101 İncelemesi – Kişisel Yorumlar

Psikoloji okuyan öğrenciler bu kitabı oldukça yüzeysel bulur lakin benim benzer biçimde meraklıysanız ve yalnız araştırma, merak amaçlı bir psikoloji kitabı arıyorsanız kesinlikle bu kitabı okumalısınız. Ben okurken değişik şeyler öğrendim ve öğretici kitapları okumak oldukca hoşuma gidiyor. (Leyla Kandemir)

Ruh sağlığı ile ilgili bölümlerde okuyan öğrenciler için fazla yüzeysel, sadece psikoloji bilimi mevzusunda asla bilgisi olmayanlar için temel bir basamak durumunda olabilecek bir kitap. Adı üstünde 101, Psikolojiye Giriş dersi benzer biçimde düşünebilirsiniz. Okurken birazcık Wikipedia havası da almıyor değilsiniz açıkçası. (Ece)

İnsan ruhu, ruhsal rahatsızlıklar daima ilgimi çekmiştir. Bir insanoğlunun ruhunu çözmek, evreni çözmekle eşit benim gözümde.
Psikolojiye ilginiz var ise ve temel bir data oluşturmak istiyorsanız kesinlikle okunması ihtiyaç duyulan bir kitap. Psikoloji alanında meydana getirilen deneyler, kuramlar ve psikolojiye yön vermiş kişileri özetleyen güzel bir yaratı. (Dilan (*101*))


Psiko 101 PDF indirme linki var mı?


Paul Kleinman – Psiko 101 kitabı için internette en oldukca meydana getirilen aramalardan birisi de Psiko 101 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan bir çok kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF’leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Paul Kleinman Kimdir?

Paul Kleinman New York, White Plains’de büyüdü ve şu anda New York’ta yaşıyor. 2009 senesinde Wisconsin Üniversitesi’nden Sanat ve İletişim Sanatları: Radyo, Televizyon ve Film dallarında mezun oldu.


Paul Kleinman Kitapları – Eserleri

  • Psiko 101
  • Felsefe 101


Paul Kleinman Alıntıları – Sözleri

  • Uyum iki ana sebepten ortaya çıkar: İnsanlar ya gruba uymak, orda kendine bir yer bulmak için (normatif tesir) ya da grubun daha çok bilgili ve vakası kendilerinden daha iyi anladıklarına inandıkları için uyum gösterirler. (Psiko 101)
  • Adler, kişinin davranışlarının arkasındakı itici güçlerin, adına üstünlük söylediği kişisel kazanç arzusu ve gene adına başarı söylediği toplumsal yarar arzusu olduğuna katı bir halde inanıyordu. Tüm insanoğlu ufak, kırılgan ve yetersiz bir bedenle dünyaya gelir, bu yüzden aşağılık kompleksi geliştiririz ve bu duyguların üstesinden gelmek için çaba gösteririz. Üstünlük çabası içinde olan insanoğlu başkalarını pek düşünmezler, yalnız kendi menfaatlerine yoğunlaşırlar ve bu yüzden ruhsal olarak sağlıksızdırlar. Başarı çabasi içinde olan insanoğlu ise bunu kendi kimliklerini kaybetmeden, tüm insanlık için yaparlar ve bu yüzden ruhsal olarak sağlıklıdırlar. (Psiko 101)
  • Kişi, yaşamın kendi istediği şekilde süremeyeceğini kabul etmelidir. Hayatın kendi istediği yönde gitmesi için herhangi bir zorunlu kılıcı niçin yoktur. Aynı zamanda yaşamın bazen tatsızlaşmakla beraber tümüyle fena ve dayanılmaz olmadığını kabul etmelidir. (Psiko 101)
  • Nietzsche’ye nazaran, eğer insanoğlu terbiye sahibi olmasaydı, daha sıhhatli bir tür olurdu. (Felsefe 101)
  • Platon, akılcılığı ve ruha ilişkin anlayışını Devlet’te ve oldukca malum bir öteki diyaloğu Phaidros’ta irdeler. Ruh, Platon’a nazaran akıl,tin ve iştah olmak suretiyle üç kısma ayrılabilir. (Felsefe 101)
  • “Hobbes’un kanısına göre, insanlar dünyayı birçok farklı şekilde görebilme yeteneğine sahip oldukları için, felsefeyi ve bilimi bir tek doğa gözlemlerine dayandırmak aşırı öznel bir tutumdur. Hobbes, bilimsel ve felsefi sonuçlar çıkarmak için doğaya dayalı tümevarımsal muhakeme yönteminden yararlanan Francis Bacon’ın ve Robert Boyle’un çalışmalarını reddetti. Onun yerine, felsefenin amacının, herhangi bir kişi tarafından dil aracılığıyla gösterilebilen ve herkesçe üzerinde anlaşmaya varılabilen temel kurucu, evrensel ilkelere dayanan bir doğrular sistemi kurmak olduğuna inanıyordu. Hobbes, evrensel ilkelere dayanan bir felsefe arayışında, bir model olarak geometriye yöneldi ve geometrinin ilk evrensel ilke olduğunu iddia etti. Hobbes, geometrinin tümdengelimli muhakemeye başvurduğu için gerçek bilimin modeli olduğu kanısındaydı ve kendi siyaset felsefesini yaratmak için bu tümdengelimli muhakeme kavramını kullandı.” (Felsefe 101)
  • Daha sonrasında şahıs kendinin farkına varır ve devamlı olarak kendi davranışlarını değerlendirmeye adım atar. Bu farkındalık durumu kişinin kendisiyle ilgili negatif duygularını besler. (Psiko 101)
  • Aristoteles, metafiziğe kuvvetle inanan biriydi. Onun “ilk felsefe” olarak adlandırdığı doğa ötesi, birçok bakımdan tüm felsefelerin temelidir. Metafizik, varlığın (oluşun) ve varoluşun mahiyeti üstüne odaklanır; Tanrı’yla, bizim varoluşumuzla, zihin haricinde bir dünyanın bulunup bulunmadığıyla, gerçekliğin ne olduğuyla ilgili oldukca karışık ve derin sorular sorar. Emsalsiz olarak, Aristoteles metafiziği üç dala ayırmıştır ve bunlar günümüzde de metafiziğin ana dalları olmayı sürdürmektedir. Bunlar: 1. Ontoloji: Zihinsel ve fizyolojik varlıklar dahil, varlığın ve varoluşun incelenmesi, ek olarak değişimin incelenmesi; varlıkbilim. 2. Evrensel (Tümel) Bilim: İlk ilkeler sayılan mantığın ve akıl yürütmenin, kısaca muhakemenin incelenmesi. 3. Doğal Teoloji: Tanrı’nın, dinin, maneviyatın ve yaratılışın incelenmesi.” (Felsefe 101)
  • Pragnanz Yasası, nesneleri olabildikleri en kolay şekilde gördüğümüzü söyler. Kelime anlamı ise güzel görünüş anlamına gelir. (Psiko 101)
  • Çoğunlukla Sokrates’e atfedilen bir söz vardır: “ Sorgulanmamış bir hayat yaşamaya değmez”. Sokrates’in kanısına nazaran, bir kişinin bilge olması için kendisini anlayabilmesi gerekir. (Felsefe 101)
  • Antisosyal davranışın ardında, şahıs öteki insanlardan uzak durduğunda, onların kendisini incitemeyeceği düşüncesi yatar. (Psiko 101)
  • Syzygy, hem de mukaddes çift olarak da bilinir ve bütünlüğü, birleşmeyi ve tamamlanmış hissini temsil eder. (Psiko 101)
  • Varoluşcularin kanısına nazaran, insanoğlu bu evrene fırlatilip atılmışlardir; dolayısıyla da şuur değil, bu dünyada var olmak nihai gerçekliktir. (Felsefe 101)
  • Elbette ki bu paradoks, gemilerle ilgili bir sorun olmanın ötesindedir. Theseus’un gemisi gerçekte kimlikle ve bizi biz yapanın ne olduğuyla ilgilidir. Seneler geçtikçe ikimiz de kısım kısım değişiriz ve gene de kendimizi aynı şahıs olarak görmeye devam ederiz. Kimliğimiz yapımızdan dolayı mı aynıdır? Eğer o şekilde olsaydı, bir uzvunuzu kaybetmeniz, hatta saçınızı kestirmeniz halinde, siz artık siz olmazdınız. Zihninizden ve duygularınızdan dolayı mıdır? Eğer o şekilde olsaydı, anılarınızı kaybetmeniz ya da fikrinizi değiştirmeniz halinde, artık kendiniz olur muydunuz? Bizi oluşturan kısımlardan dolayı mıdır? Geçmişimizden dolayı mıdır? Theseus’un gemisi ve kimlikle ilgili ihtiva ettiği imalar bugün de hålâ tartışılmaktadır.” (Felsefe 101)
  • Bir çocuk ne söylüyorsa onu kast ediyordur. (Psiko 101)
  • 1. AKIL: Ruhun bir şeyin doğru mu, yanlış mı, gerçek mi, görünüşte mi bulunduğunu düşünüp anlamaktan ve akılcı kararlar vermekten görevli olan kısmı budur.
    2. TİN:Ruhun zafer ve onur özlemi çeken tüm arzulardan görevli olan kısmı budur. Bir ferdin adil bir tini var ise, tin aklın yol göstermesi için akla baskı yapar. Tinin engellenmesi, öfkeye ve fena işlem duygusuna neden olur.
    3.İŞTAH:Ruhun, en temel derin özlemlere ve arzulara kaynaklık eden kısmı budur. Mesela, susama ve acıkma benzer biçimde şeyler, ruhun bu kısmında bulunabilir. Ne var ki, aşırı yeme ya da cinsel aşırılık benzer biçimde gereksiz ve uygunsuz dürtüleri de iştah öne çıkarır. (Felsefe 101)
  • Onun yapısal kişilik modeli, kişiliği ve insan zihnini ‘id, ego ve süperego’ olmak suretiyle üç değişik bölüme ayırarak zihnin iyi mi çalıştığını izah eder. (Psiko 101)
  • “Dilin Çelişkileri Felsefede, bugün de hâlâ yaygın şekilde tartışılmakta olan en ünlü paradokslardan biri, MÖ dördüncü yüzyılda yaşamış antik Yunan filozofu Miletoslu Eubulides’in adıyla anılır. Miletoslu Eubulides şunu belirtir: “Bir adam yalan söylediğini söylüyor. Söyledikleri doğru mudur, yanlış mı?” Bu soruya nasıl yanıt verilirse verilsin, sonuç her zaman çelişki doğurduğu için problemler ortaya çıkar. Adamın doğruyu anlattığını söylersek, bu onun yalan söylediği anlamına gelir; o zaman da ifadenin yanlış olduğu anlamı ortaya çıkar. Eğer adamın ifadesinin yanlış olduğunu söylersek, bu da onun yalan söylemediği ve dolayısıyla söylediklerinin doğru olduğu anlamına gelir. Bununla birlikte, bir ifadenin hem doğru hem de yanlış olması mümkün değildir.” (Felsefe 101)
  • Bir nesnenin kimliği, onu oluşturan kısımların toplamıdır. (Felsefe 101)

YORUMLAR

YORUM YAZ!

Yorum Ekle



[

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Oto Aksesuar toptan çakmak
Pusulabet Betoffice Giriş ataşehir escort pendik escort sitene canlı tv ekle bonus veren siteler deneme bonusu veren siteler madridbet meritking kingroyal madridbet yeni giriş kingroyal giriş